Προς το περιεχόμενο

Northbridge?

Anduril

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα προσφατα τις 2 512αρες ram για το pc μου.Για να χρησιμοποιω ολες τις δυνατοτητες τους αλλαξα το fsb του athlon απο 166 σε 200 και τον πολλαπλασιαστη απο 13 σε 11.Τωρα το bios και τα windows μου τον βγαζουν σαν athlon xp 3200+ :P .Το θεμα ειναι:μολις παω να τρεξω ενα game μεχτα απο ενα δυο λεπτα κολλαει το συστημα!Ο επεξεργαστης ειναι μια χαρα(του εχω βαλει και την thermalright SI97)Σε ενα topic που ειχα κανει και ρωτουσα για τις μνημες ειχε υποθει πως μπορει να ζοριζεται η Northbridge...Εχω κανει bios update που εχει υποστθριξη και για 200 fsb.Αν αλλαξω τις ram ωστε τρεχουν στα 333 ολα ωραια δεν κολλαει καθολου!(και ας εχω τον athlon παλι με τα 200 fsb)Πρεπει να χωσω καμια καλυτερη ψυκτρα στην northbridge?Υπαρχουν πουθενα ανεμιστηρακια για northbridge ισως?Μηπως δεν φταιει αυτη?(Μαλλον δυσκολο γιατι οι μνημες ειναι μια χαρα)Ευχαριστω και sorry για την πολυλογια :P

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχάς , βάζοντας τον επεξεργαστή στα 200x11 , τον πας στα 2,21GHz.

Λογικά θα είσαι σταθερός χωρίς καθόλου παραπάνω τάση.

Πάει αυτό.

Εϊναι όμως unlocked τα multiplier του επεξεργαστή σου?

Έτρεξες ένα memtest for windows να δείς αν είναι ok οι μνήμες?

Ένα SuperPi 4M γενικώς για αστάθεια συστήματος?

Δημοσ.

Λογικα για να μου κανει την αλλαγη με ολα ενταξει πρεπει να ειναι unlocked.Πως μπορω να το τσεκαρω αυτο?

Οσο για τα αλλα θα τα κανω τωρα... :wink:

Δημοσ.

Λοιπον ετρεξα 2 memtest και τα 2 με τον athlon 3000 μεταλλαγμενο σε 3200:το πρωτο τεστ το εκανα με τις ram να λειτουργουν στα 400 και μεχρι το 125% που το αφησα μου εβγαλε 5 errors του τυπου word pair no.24962977 or 2496712(or could be the source),25495309 or 25495242,30727123 or 30727123,30727125 or 30727058(αυτα τα τελευταια 3 ζευγαρια μου τα εβγαλε σχεδον συνεχομενα)και τελος 24962904 or 2496712.

Το αλλο τεστ ηταν με τις ram να τρεχουν στα 333(οπως ειπα στην αρχη ο athlon ηταν με το ανεβασμενο fsb):το αφησα μεχρι το 150% και δεν μου εβγαλε κανενα απολυτος error.

Δημοσ.

Οι μνήμες σου είναι.

Με τα timings που έχεις και την τάση που τους δίνεις δεν αντέχουν σε αυτό το FSB.

Δώστους λίγη τάση [ αύξηση 0.1V ]

και χαλάρωσε τα timings [ αύξησέ τα κατά 1 ]

Δημοσ.

Λοιπον δοκιμασα και ανεβασα την ταση οπως ειπες και ετρεξα το memtest.Στο 58% μου εβγαλε ενα error οπου και το εκοψα.Μετα πηγα να ανεβασω κατα ενα τα timings…Μηπως επρεπε να τα κατεβασω κατα ενα?Τα default timings ειναι:

CAS latency:2.5

RAS to CAS:3

RAS precharge:3

TRas:8

Πηγα στο bios και τα εκανα 3,4,4,8 και μου εφαγε κολλημα δεν ανοιγε το bios και εκανα clear cmos για να ξανατρεξω κανονικα.Μηπως επρεπε να τα κανω 2.5,2,2,7?

Δεν καταλαβαινω ομως...γιατι να μην αντεχουν αφου ειναι μνημες PC3200?Και μαλιστα cl2.5.Και δεν ειναι noname ολοκληρες corsair πηρα...

Παιζει να ειναι ασυμβατοτητα της motherboard?Αλλα δεν νομιζω αφου στο site λεει πως υποστυριζει πληρως dual channel των pc3200...

Κανα heat spreader αν τους εβαζα θα βοηθουσε?Αλλα δεν ψηνονται ετσι οπως τις ακουμπησα αφου εκλεισα το pc....

Δημοσ.

Το Asus της υπογραφής σου έχεις για mobo?

CL3 δεν παίζουν αυτές οι Corsair.

Κάντα

CL 2.5 , 3 , 3 , 11

και δώσε της 2.8V τάση.

Αν και πάλι errors , στείλε την για RMA [ αλλαγή ]

Δημοσ.

%C2%E9%EFs1.jpg

%C2%E9%EFs.jpg

Λοιπον και με ετσι οπως ειπες παλι βγαζει error.Εβαλα τωρα τις ρυθμισεις σε φωτο(που ειναι οι ιδανικες και καλα με default ρυθμισεις απο τις ram)να δεις καλυτερα .Επισης στο power management option ειδα αυτο:ACPI Suspend to RAM disabled.Μηπως παιζει κατι?Οπως επισης...καμια φορα ενεργοποιηται το vpu recover πανω που παει να κολλησει το συστημα.Μηπως δεν φταιει η ram και χρειαζεται καποια ρυθμιση η agp frequency η τπτ τετοιο?Καμια φορα παει να μου κανει και artifacts πριν κολλησει.Ολα αυτα παντα οταν τρεχω τις ram στα 400.Συγγνωμη για την ταλαιπωρια και ευχαριστω για τον χρονο σου.Δοκιμασα τωρα να βγαλω ενα προγραμμα που ειχα που μπορει να επιρεαζε τις ram γιατι ειχε και περιεργες ρυθμισεις των windows οπως defrag ram etc.το system mechanic 5.Ετρεξα το memtest και το μονο κολλημα ηταν το vpu recover 4 φορες...Thnx again

Δημοσ.

SoPTeP αυτό που λες δεν κολλάει καθόλου μα καθόλου.

Και από ότι καταλαβαίνω δεν ξέρεις / κατανοείς τα timings της μνήμης RAM.

So http://www.corsairmemory.com --> Learn about memory timings.

@ Anduril:

Φτιάξε την Boot Disk του Memtest [ http://www.memtest86.com ] , και βάλε την να κάνει "scan"

Αν μέσα σε 10 ώρες δεν έχει βρει errors , τότε η μνήμη σου είναι ok.

Αν όμως βρεί error , η μνήμη σου θέλει RMA.

Δημοσ.

Λοιπόν για να το κάνω πιο κατανοητό.

Όσο μικρότερο είναι το CL , τόσο πιο πολύ ζορίζεται η μνήμη.

Μνήμη που έχει πρόβλημα , αν την βάλεις σε CL 2 θα παράγει τα 2πλάσια errors.

Όταν στα Default του SPD [ δηλαδή 2.5-3-3-8 ] δίνει errors στο Memtest πας την μνήμη για αλλαγή.

Επίσης να ξέρεις ότι κάθε μνήμη έχει κάποιες προδιαγραφές.

Δεν δουλεύουν όλες στα ίδια timings & συχνότητες.

Αυτά,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...