Προς το περιεχόμενο

Δορυφορικό πιάτο μέσα από τζάμι. Θα παίξει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω για διάφορους λόγους την πολυτέλεια ενός μπαλκονιού προς το νότο, μιας ταράτσας, ή ακόμη και μιας βάσης σε εξωτερικό τοίχο (αφήστε τα, μη ρωτάτε πως γίνεται να αποκλείονται όλα αυτά.. :( ). Έχω όμως ένα τζάμι (δυστυχώς διπλό, δηλαδή τζάμι - κενός χώρος - τζάμι), σχετικά μεγάλο όμως (πλάτος 75cm x 150cm ύψος), που βλέπει "ντουγρού" στον hotbird (κατακόρυφο βέβαια το τζάμι, όχι με κλίση).

Και δυστυχώς η μόνη μου λύση είναι να έχω το πιάτο μέσα από το τζάμι.

Να κάνω τα έξοδα για αγορά δορυφορικού συστήματος ή δεν θα παίξει;

Αν νομίζετε πως ναι, τι διάμετρο δίσκο; Μετά τα 75cm πλάτους του τζαμιού έχει αλουμίνια και μετά πάλι τζάμια, αλλά νομίζω τα αλουμίνια είναι σίγουρα πρόβλημα, οπότε μέχρι 80cm;

Παρακαλώ αν έχετε τεκμηριωμένες απαντήσεις δώστε τις. Αν δεν έχετε, δώστε τις πάλι :)

Δημοσ.

Θα ήταν το ίδιο να το έχεις πίσω από ένα μικρό τοίχο. Θα έχεις σοβαρές απώλειες από απορόφηση και αντανάκλαση σήμματος. Το αν όμως τελικά θα παίξει εξαρτάται και από άλλα και βασικότερο αν το πιάτο σου βλέπει ουρανό! αν δηλαδή ήσουν νοητά μέσα στο πιάτο θα έβλεπες ουρανό? αν ναι υπάρχει πιθανότητα να ποιάσει κάποιο δορυφόρο αλλά πάλι ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να τους ποιάσεις όλους μιας η γωνία, άνοιγμα που αφήνει ένα τζάμι είναι περιορισμένη. Σαν λύση θα πρότεινα ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ βάση βιδωμένη στον τοίχο ή και στο μπαλκόνι ή οπουδήποτε (είδα ότι λες ότι δεν γίνεται αλλά μπορείς να την βάλεις στα πιο απίθανα μέρη, π.χ στο κάτω μέρος του απάνω μπαλκονιού).

Δημοσ.

ayto nomiza kai ego paidia. oti mesa apo tzami den yparxei shma. omos prhn meres meta apo mia episkepsi gia mia douleia ston ymito sths keraies eida enan gialino pirgo. diastashs peripou 5x5 olo tzami gyro gyro kai mesa kamia 10 aria katoptra.rotao enan texniko ekei kai mou apantaei oti einai o pirgos ths ERT.ta exei kleista mesa gia na ta profilash apo broxes,skones k.t.l.p .ara yprxei lypsh mesa apo tzami..prosopika den to exo dokimasei gia na po thn alhthia..

Δημοσ.
ayto nomiza kai ego paidia. oti mesa apo tzami den yparxei shma. omos prhn meres meta apo mia episkepsi gia mia douleia ston ymito sths keraies eida enan gialino pirgo. diastashs peripou 5x5 olo tzami gyro gyro kai mesa kamia 10 aria katoptra.rotao enan texniko ekei kai mou apantaei oti einai o pirgos ths ERT.ta exei kleista mesa gia na ta profilash apo broxes,skones k.t.l.p .ara yprxei lypsh mesa apo tzami..prosopika den to exo dokimasei gia na po thn alhthia..

ενδιαφέρον πολύ αυτό αλλά δεν ξέρουμε τεχνίκες λεπτομέρειες που να αποδεικνύουν οτι θα δουλέυει κάτι τέτοιο.Μπορεί αυτο το τζάμι της ερτ να είναι ειδικό..λεμε τώρα δεν ξέρω παράδειγμα εφερα.

Δημοσ.

Όπως και η ισχύς της κεραίας να είναι διαφορετική. Και ας πούμε ότι ανεβάζεις και εσύ την δική σου κεραία στα db, φαντάζεσαι πόση ραδιενέργεια θα μπαίνει στο σπίτι; Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα :?

Δημοσ.

μήπως εκείνα είχαν πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα στα τζάμια ? και βασικά μήπως είχαν πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση που "στόχευαν"? π.χ. κάποιο μικροκυμματικό ή κάτι παρόμοιο, εσένα το εύρος πρέπει να είναι περίπου 150 μοίρες, για να ποιάνεις 2-3 δορυφόρους, κάτι απίθανο να το πετύχεις με μπαλκονόπορτα π.χ. που τα πλαινά θα εμποδίζουν

Δημοσ.

συγγνώμη εκτος την απώλεια σήματος δε σκέφτηκες καθόλου ότι μπορεί να σου προκαλέσει επιπτώσεις στην υγεία σου να έχεις μια κεραία μέσα στο σπίτι?:roll:

Δημοσ.

Φίλε de173, η ραδιενέργεια που κολλάει?? Οι συχνότητες των ηλεκρομαγνικών κυμάτων από πομπούς ραδιοφώνου/tv/κινητών/κλπ δεν έχουν καμία σχέση με την ιονίζουσα ακτινοβολία (ραδιενέργεια). Κάποια βασικά, http://www.physics4u.gr/faq/radiationcells1.html

Για τα εσωτερικά κάτοπτρα δείτε πάντως κι αυτά,

http://www.selkirkshire.demon.co.uk/analoguesat/windowdish2.html

http://www.selkirkshire.demon.co.uk/analoguesat/windowdish.html

http://www.selkirkshire.demon.co.uk/analoguesat/paintingdishes.html

Νομίζω πάντως ότι μεγάλη σημασία παίζει το γεωγραφικό πλάτος που βρισκόμαστε διότι όσο πιο νότια τόσο μεγαλύτερη ανύψωση χρειάζεται για να πιάνει το κάτοπτρο το σήμα από το δορυφόρο (πχ για τον Hotbird στα Χανιά χρειάζεται ανύψωση ~47°) και είναι σχεδόν σίγουρο ότι από κάποιο σημείο και πέρα η οπτική επαφή μαζί του θα χάνεται είτε από τον τοίχο πάνω από το παράθυρο ή από την προέκταση της ταράτσας ή κάποιο μπαλκόνι έξω από αυτό. Σε δορυφόρο με χαμηλότερη ανύψωση μπορεί όμως να δουλεύει.

@predator

Οι κεραίες λήψης (για οτιδήποτε) δεν έχουν καμία επίπτωση στην υγεία, ακόμα κι αν τις βάλεις κάτω από το μαξιλάρι που κοιμάσαι. Μόνο αυτές που εκπέμπουν, κι αυτές πάλι με προϋποθέσεις.

Δημοσ.

sotos65, με αυτην την λογικη και τα κινητα και ασυρματα τηλεφωνα ειναι αβλαβη;

τελος παντων ... ξεφυγαμε απο το θεμα!

δικια του υγεια ειναι, οτι θελει ας την κανει!;)

Δημοσ.

Ποια είναι η λογική; Τα κινητά και τα ασύρματα *εκπέμπουν* κιόλας, δεν κάνουν μόνο λήψη όπως το ραδιόφωνο σου ή η τηλεόραση σου πχ. Δες πολλά και ενδιαφέροντα στη σελίδα του physics4u που έδωσα προηγουμένως, δεν αναφέρεται μόνο στη ραδιενέργεια (ελάχιστα μάλιστα).

Δημοσ.

Σωστός ο Σωτήρης στις παρατηρήσεις του!!!

Στο θέμα του τζαμιού έχω ακούσει/διαβάσει ότι θα έχεις σήμα αν το τζάμι δεν περιέχει γραφίτη και βεβαίως έχει εύρος μεγαλύτερο από το πιάτο ώστε το σήμα να πέφτει στο πιάτο.Από την άλλη αφού λες ότι έχεις διπλό τζάμι θα έλεγα να το ξεχάσεις Epa διότι θα έχεις και ανάκλαση του σήματος εκτός των απωλειών.

Δημοσ.

@ EPa Sigoura kapoios tropos tha uparxei na to vgaleis exsw! Molis anoixseis to tsami kapou dexsia,aristera ,epanw ,estw kollita me to tsami molis to anoixeis(me mia vasi toixou)!

(An exeis kanenan komplexsiko Idioktiti) an eisai se polykatoikia valto se kamia kollimeni polukatoikia stin taratsa kai rixse ena kalwdio.

Δημοσ.

Η θεματολογία της Insomnia δεν καλύπτει πλέον το συγκεκριμένο θέμα.

Τα υπάρχοντα θέματα θα παραμείνουν κλειδωμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...