sifounas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Καλή χρονιά σε όλους! Λοιπόν χθές συνέβή το εξής μυστήριο και τραγικό στον δεύτερο σκληρό του pc μου, εκεί που όλα ήταν μια χαρά, ξαφνικά προσπάθησα ν'ανοίξω το main directory του δεύτερου σκληρού και μου έβγαλε μήνυμα ότι ο δίσκος είναι unformatted και αν θέλω να του κάνω φορμάτ!!!!.... Πάγωσα!!! Μιλάμε για IDE(1) HD slave. Πιστεύω ότι χαρντγουερικό πρόβλημα δεν υπάρχει καθώς τον βλέπει κανονικά τον δίσκο, απλά δεν μπορεί "να μπεί μέσα". Aπο 'κει και πέρα έκανα τα εξής: 1. Έβγαλα τον σκληρό, τον έβαλα σε ένα USB frame και τον σύνδεσα με το laptop μου, αλλά δυστυχώς ούτε και εκεί μπορούσα να δώ την δομή του... πάλι unformatted 2. Θεώρησα καλό να κάνω ένα φορμάτ στον κυρίως δίσκο και να ξαναπεράσω WINXP. H κρυάδα ήρθε αμέσως όταν στην μπλέ αρχική οθόνη επιλογής δίσκου εγκατάστασης, μου έβλεπε τον C (master) eνώ τον "παθόντα" D (slave) μου τον eiχε unpartitioned και σαν να ήταν εντελώς άδειος... Η δεύτερη κρυάδα ήταν ότν εγκαταστάθηκαν πλέον τα XP και ο παθών δίσκος εξακολουθούσε να είναι παθών... Αυτό που μου δίνει στα νεύρα είναι ότι ξέρω ότι τα data μου έιναι εκεί μέσα και ότι ο σκληρός είναι οκ μηχανικά, αλλά δεν ξέρω πως να μπώ να τα πάρω και να κάνω backup... kάτι που έπρεπε να έχω κάνει ήδη... (Εδώ είναι το σημείο που βαράτε, ευχαριστώ :? ) Καμμιά ιδέα, κανένα καλό προγραμματάκι για recovery???
Αbominable Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Ασε το ιδιο επαθα και εγω μεσα σε 2 μηνες με 2 διαφορετικους σκληρους σε 2 διαφορετικα pc...Την 2η φορα εχασα οριστικα τα αρχεια μου... Δοκιμασε τα προγραματα που σου προτεινε ο HamerZ.Προσοχη να τα σπασεις (crack) γιατι αλλιως θα στα βρει (εαν και οτι μπορεσει να βρει) αλλα δεν θα τα ανακτησει... Βεβαια υπαρχει και η λυση του Mαγκαιβερ, να ανοιξεις τον σκληρο και να αντικαταστησεις την πλακετα του με την πλακετα ενος σκληρου που δουλευει και να τα ανακτησεις ολα...(θεωρω)...Αλλα δεν το εχω κανει ακομα, αφου δεν εχω σκληρο για πεταμα... Παντως να εισαι ετοιμος για την χειροτερη περιπτωση... Καλη τυχη...
paravatis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 @abominable: i lysi tis plaketas einai arketa epikyndini(ego eixa kapsei 2 40gb otan akoma oi 40arides eixane 65000drx) kai efarmozetai mono an gia kapoio logo de doulevoun ta moterakia i oi kefales. @sifounas: dokimase ta progs pou sou proteine o hamer. afou les oti o hd doulevei kanonika, tote gia kapoio periergo logo svistike to mbr tou sklirou sou kai fainetai sa na einai kainourgios(dld unformatted). kata 99% tha anaktithoun ola alla to mono melano simeio einai oti de tha exeis oloklira ta filenames kathos i anaktisi ginetai me dos protypa opote tha exeis kai periorismo sto mikos ton filenames kai ton folders. /edit btw, i lysi einai mia!! RAID1 kai ksero psomi!! ;)
sifounas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 HamerZ σε ευχαριστώ. Θα τα δοκιμάσω και ίδομεν. Επίσης βρήκα και το Stellar Phoenix FAT 9.2 αλλά κράκ πουθενά... Πάντως τα files μου τα είδε. Αbominable, για τα αρχεία που έχασες, φίλε τα συλληπητήρια μου, σε καταλαβαίνω καθώς κινδυνεύω να χάσω τρισδιάστατα μοντέλα δουλειά συνολικά 3 ετών... και αν χαθούν, δυστυχώς φτού κι'απ την αρχή. Ναι το ότι δεν σου κάνει recover χωρίς κράκ το είδα χθές me to stellar phoenix... Nα'σαι καλά πάντως.
sifounas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 paravatis απο το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί παλικάρι μου! Σ'αυτό που λές συμφωνώ, δουλεύει κανονικά ο παλιογκέι (σικ) ο HD, απλά κάτι πρέπει να έχει διαγραφεί, ή γραφτεί λάθος (το mbr που λες και 'συ - τ'ιν τούτο ωρέ man?) Mωρέ ας ανακτηθούν όλα, ή τουλάχιστον τα βασικά και ας είναι oι ονομασίες τους και σε ΖΧ SPECTRUM OS!!!! Αυτό που λές στο τέλος για RAID και ξερό ψωμί?? Για ξήγα το αν δε βαριέσαι. Πώς τον κάνω RAID τον δίσκο δηλαδή?(ελπίζω να μην είπα μ...λκια ) Θένκς !
paravatis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 loipoooon, exoume kai leme: 1)mbr=master boot record ekei pou einai grammenes oi plirofories gita partitions kai tin katanomi xorou se ena skliro disko 2)raid1=mirroring 2 skliron o,ti exei o enas diskos einai grammeno byte2byte kai ston allon. opote ama klasei o enas yparxei o allos gia backup alla kai gia prosorino volema mexri tin antikatastasi tou xesmenou. to mono melano simeio einai pos vlepei tous diskous se xoritikotita oso ton enan(px ego exo 2x160gb sata raid1 alla epeidi oti exei o enas exei kai o allos exo 160gb gia xrisi). ego to vrisko poly praktiko afto giati a)de gemizeis cdakia/dvdakia/disketoules kai loipes mlkies. b)giati akoma kai ama pathei otidipote, tsoup, kaneis mia kinisi allazeis ton enan apo tous 2 kai eisai komple. :D to mono pou thes einai raid controller(pithanotata na exei kai i mitriki sou idi). gia o,ti allo do eimetha
sifounas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν τελικά, δεν βρήκα πουθενά full working εκδόσεις για τα προγράμματα που αναφέρθηκαν και τυχαία ένας φίλος μου έδωσε μια φούλ έκδοση του Stellar Phoenix for Fat & Ntfs v2.1 το οποίο και κάνει δουλειά αυτή τη στιγμή, αργά... αλλά σταθερά. Και φυσικά τα recovered filenames είναι full όπως τα είχα και όχι 8-digit dos versions (με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις).
sifounas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 thanks filara! Telos kalo - Ola kala! Epanefera ola mou ta 3D! OUffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.