bomberb17 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Θέλω να μετατρέψω τους υπερπολύτιμους δίσκους μου σε ψηφιακή μορφή. Έχω ένα πικάπ το οποίο παίζει. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: δεν γίνεται να το συνδέσω απ'ευθείας στο line-in της κάρτας ήχου γιατί τα RCA βύσματα του πικάπ έχουν μάλλον διαφορετική αντίσταση απ΄ότι ενός π.χ. CD player. Αν θυμάστε οι παλιοί ενισχτυτές είχαν ειδικό σύνδεσμο για πικάπ (phono το ονομάζανε αν θυμάμαι καλά). Αν το συνδέσω με την κάρτα ήχου, ο ήχος ακούγεται με υπερβολικό θόρυβο!! Ξέρει μήπως κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα πως γίνεται;;
DJ_XLR8 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Ο θόρυβος που λες μήπως οφείλεται στο ότι δεν έχεις βάλει γείωση; Εγώ με το απλούστατο πικ απ που έχω (SONY), κατάφερα και έκανα τους δίσκους μου μεταφορά στο PC. Για δες τη γείωση πρώτα.
dim_b Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Το πικάπ δίνει πολύ μικρότερη τάση στην έξοδο απ'ότι οι άλλες συσκευές που συνδέονται σε line in. Το πιό σωστό είναι να συνδέσεις το πικάπ σε κάποιον ενισχυτή και το line out του ενισχυτή στο line in της κάρτας ήχου. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος ενισχυτής, μπορείς να βρεις προενισχυτή γιά πικάπ σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και να το συνδέσεις κατευθείαν στο line in της κάρτας.
bomberb17 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Ο θόρυβος που λες μήπως οφείλεται στο ότι δεν έχεις βάλει γείωση; Που πρέπει να βάλω γείωση; Στο πικάπ; Δεν έχει πουθενά κάτι για γείωση.. Το πικάπ δίνει πολύ μικρότερη τάση στην έξοδο απ'ότι οι άλλες συσκευές που συνδέονται σε line in. Το πιό σωστό είναι να συνδέσεις το πικάπ σε κάποιον ενισχυτή και το line out του ενισχυτή στο line in της κάρτας ήχου. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος ενισχυτής, μπορείς να βρεις προενισχυτή γιά πικάπ σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και να το συνδέσεις κατευθείαν στο line in της κάρτας. Έχω έναν ενισχυτή home cinema. Δοκίμασα να το κάνω μέσω αυτού αλλά δε γίνεται σωστά, γιατί ο ενισχυτής αυτός δεν έχει την υποδοχή που είχαν οι παλιοί. Ο προενισχυτής που λες πόσο κοστίζει περίπου; Θα πρέπει να είναι ειδικός για πικάπ;
Finn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Γειωση βαζεις στο μεικτη! Οταν προκειτε για πικαπ που παει σετ με στερεοφωνικο τοτε δε θες γειωση! Οποτε η λυση ειναι ενας μεικτης στον οποιο θα βαλεις το πικαπ και η εξοδος του μεικτη θα παει στο line in ή ενας προενισχυτης. Επίσης μια άλλη πολυ καλη πατέντα ειναι ενα USB ματζαφλάρι στο οποίο συνδεεις το πικαπ και κάνεις τη μεταφορά απευθείας... Μαγκιά ο γύφτος
bomberb17 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δεν έχω μείκτη... Δεν έχω τίποτα! Μόνο ένα παλιό πικάπ με 2 RCA έξοδο! Που πουλάνε αυτό το USB;;; Πως θα το ζητήσω;
dim_b Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Αν είσαι στην Αθήνα, μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο σε καταστήματα όπως Ράδιο Κατουμά, Smart Kit, POP 22 Watt... Δες εδώ ένα παράδειγμα. Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ακριβό.
kpearlys1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Είχα αγοράσει κι εγώ ένα τέτοιο μηχανηματάκι! Κάνει δουλειά!!! Τώρα βέβαια έχω μίκτη! Μην ξεχάσεις οτι χρειάζεσαι και ένα καλώδιο RCA σε καρφί για να συνδέσεις και τον προενισχυτή στην κάρτα ήχου!
Γηρυόνης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Την είχα πατήσει και εγώ έτσι και τελικώς κατάλαβα ότι ο υπερβολικός θόρυβος οφειλότανε στο ότι είχα συνδέσει το καλώδιο από τον ενισχυτή σε λάθος υποδοχή στην κάρτα ήχου!!! Υγ. Έχω μετατρέψει πολλά βινύλια σε mp3, η μοναδική ένσταση είναι ότι ένα "ripαρισμένο" βινύλιο ακούγεται χαμηλότερα από ένα ripαρισμένο cd. Υγ2. Δεν έχω μείκτη... Δεν έχω τίποτα! Μόνο ένα παλιό πικάπ με 2 RCA έξοδο! Που πουλάνε αυτό το USB;;; Πως θα το ζητήσω; Δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλώδιο. Το ένα άκρο σύνδεσέ το με την υποδοχή για τα ακουστικά στον ενισχυτή σου και το άλλο σύνδεσέ το με την κάρτα ήχου σου.
aGka8l Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 ξεθάβω το θεμα!Θελω να κάνω και εγω μετατροπη απο βινυλιο που παει σε μικτη και απο εκει στο pc τους δισκους μου σε mp3.Εχω μια απλη καρτα ηχου οn board.Θα δω διαφορα με καποια καλυτερη καρτα και αν ναι ποια?Με ενδιαφέρει να βγαλω οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα
deesnider Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 ξεθάβω το θεμα!Θελω να κάνω και εγω μετατροπη απο βινυλιο που παει σε μικτη και απο εκει στο pc τους δισκους μου σε mp3.Εχω μια απλη καρτα ηχου οn board.Θα δω διαφορα με καποια καλυτερη καρτα και αν ναι ποια?Με ενδιαφέρει να βγαλω οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα Διαφορά που θα την ακούς, δε θα υπάρξει με καλύτερη κάρτα ήχου. Εφόσον το υπογραμμισμένο είναι πρωταρχικής σημασίας για 'σένα, θα το επιτύχεις δημιουργώντας ή ασυμπίεστα αρχεία ήχου, ή χρησιμοποιώντας format συμπίεσης που δεν αφαιρεί πληροφορία όπως το mp3 (π.χ. flac).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα