Highlander Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 -select a sql server και εκεί που δεν λέει διαθέσιμοι server δεν υπάρχει κάτι οπότε πληκτρολογώ έσω user και πατάω επόμενο.... Εκεί στο αριστερό πάνω μέρος γράφεις το όνομα που έχει το PC σου. Start - Control Panel - System -Computer Name - Full Computer Name. Κλικ στο βελάκι (Add) να πάει το όνομα δεξιά, Next, επιλέγεις το πρώτο αν δεν ξέρεις το sa (System Administrator) password, Next και κάπου σε φτάνει στο τέλος. (Δεν μπορώ να το δω εδώ που είμαι). Αν ξέρεις το sa password επιλέγεις το δεύτερο, user: sa - password: ότι έχει next, next. Αν και πάλι δεν βγάλεις άκρη, πες το να πάω σε pc με SQL να το δω και να σου γράψω αναλυτικές οδηγίες.
daidalus Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 @evi79: Επίσης φρόντισε να τρέχει το service του SQL Server στα services.Νομίζω λέγεται SQLAgent ή καπως ετσι.Εαν δεν τρέχει είναι πιθανον να σου βγάζει μηνυμα οτι ο server δεν υπαρχει...
evi79 Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 Καλημέρα. όλα τα βήματα που έχει περιγράψει ο Highlander τα έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Μάλλον το service του SQL Server στα services δεν είναι ενεργοποιημένο. Αυτό πως το ενεργοποιώ? Φιλικά εύη
daidalus Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 Δημοσ. 5 Απριλίου 2005 Start->Control Panel->Administrative Tools->Services Εκεί ελεγξε ότι το service MSSQLSERVER έχει status Started.Αν δεν είναι κανε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε Start.Άλλα και στο Enterprise Manager φαίνεται εύκολα αν δουλεύει ή οχι το service, από το εικονίδιο που έχει o server (πρασινο:δουλεύει/κοκκινο:δεν δουλευει) EDIT:Ξαναδιάβασα τα posts σου και παρατήρησα ότι η έκδοση που έχεις εγκαταστήσει είναι η Standard edition η οποία δεν εγκαθιστά τον SQL server στον υπολογιστή σου.Αυτό που εγκαθιστά στα non-server λειτουργικά συστήματα (βλέπε Windows XP οπως εχεις εσύ) είναι τα εργαλεία όπως π.χ. το Enterprise Manager ή το Query Analyser.Όμως η SQL Server engine (ουσιαστικά η βάση δεδομένων) που εσύ θες δεν εγκαθίσταται. Ένας τρόπος για να δουλέψεις με τον SQL Server στα Windows XP είναι να κατεβάσεις το MSDE που ουσιαστικά είναι μια cut-down έκδοση του SQL Server για non-server λειτουργικά συστήματα.Όταν το εγκαταστήσεις θα μπορείς εύκολα να το διαχειρίζεσαι από τον Enterprise Manager οπως θες. Έτσι μάλλον εξηγείται γιατι δεν μπορούσες να βρεις ενα server που να τρέχει και συνδεόταν στο internet για να βρει.Τέλος αν αυτό ισχύει προφανώς στα services δεν θα βρεις το service που αναφέρω παραπάνω αφού ο SQL Server δεν θα έχει εγκατασταθεί.
evi79 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Start->Control Panel->Administrative Tools->ServicesΕκεί ελεγξε ότι το service MSSQLSERVER έχει status Started.Αν δεν είναι κανε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε Start.Άλλα και στο Enterprise Manager φαίνεται εύκολα αν δουλεύει ή οχι το service' date=' από το εικονίδιο που έχει o server (πρασινο:δουλεύει/κοκκινο:δεν δουλευει) EDIT:Ξαναδιάβασα τα posts σου και παρατήρησα ότι η έκδοση που έχεις εγκαταστήσει είναι η Standard edition η οποία δεν εγκαθιστά τον SQL server στον υπολογιστή σου.Αυτό που εγκαθιστά στα non-server λειτουργικά συστήματα (βλέπε Windows XP οπως εχεις εσύ) είναι τα εργαλεία όπως π.χ. το Enterprise Manager ή το Query Analyser.Όμως η SQL Server engine (ουσιαστικά η βάση δεδομένων) που εσύ θες δεν εγκαθίσταται. Ένας τρόπος για να δουλέψεις με τον SQL Server στα Windows XP είναι να κατεβάσεις το MSDE που ουσιαστικά είναι μια cut-down έκδοση του SQL Server για non-server λειτουργικά συστήματα.Όταν το εγκαταστήσεις θα μπορείς εύκολα να το διαχειρίζεσαι από τον Enterprise Manager οπως θες. Έτσι μάλλον εξηγείται γιατι δεν μπορούσες να βρεις ενα server που να τρέχει και συνδεόταν στο internet για να βρει.Τέλος αν αυτό ισχύει προφανώς στα services δεν θα βρεις το service που αναφέρω παραπάνω αφού ο SQL Server δεν θα έχει εγκατασταθεί.[/quote'] Καλημέρα. Προσπάθησα να βρω το MSDE, αλλά είναι 70ΜΒ, οπότε είναι αδύνατο με την απελπιστικά αργή σύνδεση που έχω να το κατεβάσω σε λιγότερο από 10 ώρες (και λίγες λέω!!!). Έχω φτιάξει μια βάση σε access, και έχω ξεκινήσει να φτιάχνω μια ιστοσελίδα, θέλω να βρω έναν τρόπο φτιάχνω φόρμες σε ιστοσελίδα και να αντλώ δεδομένα από την βάση, ή να καταχωρώ με χρήση των web φορμών στην βάση. Το θέμα είναι ότι έκανα μια προσπάθεια με το Appserv, απλά παίζει με php και sql μόνο. Για access, μου είπαν ότι χρειάζομαι asp. Έχω το dreamweaver, φτιάχνω ένα site, κατέβασα και εγκατέστησα το c:/inetpub/wwwroot/..., αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω πως να δηλώσω το local host έτσι ώστε να μπορέσω να δηλώσω και την βάση μου. Το appserv, μου έδεινε αυτήν την δυνατότητα, απλά έκανα όλο λάθη και ήθελε απεγκατάσταση και ξανά .... οπότε βαρέθηκα....
daidalus Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Το MSDE θα το βρεις εδω: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=413744D1-A0BC-479F-BAFA-E4B278EB9147&displaylang=en και έχει μέγεθος περίπου 40 Mb. Αν και η Access είναι ικανή για αυτό που θες θα σου πρότεινα να στραφείς είτε σε MySQL είτε σε SQL Server.Όλες οι γλώσσες που υποστηριζουν ODBC drivers (PHP,ASP.NET κ.α.) θα μπορούν να δουλέψουν και με Access και με SQL Server και με MySQL. Απλώς συγκεκριμένες γλώσσες δουλευουν καλύτερα με συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων. ΔΕΝ χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ASP. Ο λόγος που σου προτείνω SQL Server ή MySQL είναι γιατι είναι καλύτερες επιλογές από την Access.
evi79 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Το MSDE θα το βρεις εδω: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=413744D1-A0BC-479F-BAFA-E4B278EB9147&displaylang=en και έχει μέγεθος περίπου 40 Mb.Αν και η Access είναι ικανή για αυτό που θες θα σου πρότεινα να στραφείς είτε σε MySQL είτε σε SQL Server.Όλες οι γλώσσες που υποστηριζουν ODBC drivers (PHP' date='ASP.NET κ.α.) θα μπορούν να δουλέψουν και με Access και με SQL Server και με MySQL. Απλώς συγκεκριμένες γλώσσες δουλευουν καλύτερα με συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων. ΔΕΝ χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ASP. Ο λόγος που σου προτείνω SQL Server ή MySQL είναι γιατι είναι καλύτερες επιλογές από την Access.[/quote'] Καλησπέρα, κατέβασα το MSDE, αλλά δεν μου επιτρέπει να το εγκαταστήσω,βγαίνει ένα μήνυμα που αναφέρει ότι απαιτείται ένα SA PASSWORD ... PLEASE USE A SAPWD SWITCH TO SUPPLY THE SAME... έχω και την mysql και τον SQL SERVER 2000, αλλά όταν προσπαθώ να κάνω ένα new server registration, μου δίνει ώς διαθέσιμο τον local, και δεν μπορεί να κάνει ούτε connect ούτε τίποτα. Στην mysql τώρα ζητάει password, τι βάζω??? Φιλικά εύη
daidalus Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Η γνωστή φιλικότητα του MSDE installer.... Για να το εγκαταστήσεις πρέπει να το κάνεις από την γραμμή εντολών και οχι με διπλό κλικ πάνω στο εκτελέσιμο που κατέβασες. Άνοιξε ένα παράθυρο εντολών (Start->Run γραψε cmd και πάτα Enter) πήγαινε στο path που έχεις το MSDE και γραψε στο prompt: setup SAPWD="to_password_pou_thes" Μπορείς να το εγκαταστήσεις σε Windows Authentication Mode (δεν είναι αναγκαία η χρήση password) ή σε Mixed Mode (χρειάζεται να βάλεις το password για να συνδεθείς στη βάση). Για να μην μπερδευεσαι με password αν το κάνεις όπως σου υπέδειξα δεν χρειάζεται να βάζεις password. Το password θα χρειαστεί μόνο για την εγκατάσταση του και στο ζητάει για περισσότερη ασφάλεια. Για περισσότερες λεπτομέρειες κοίταξε εδώ O SQL Server δεν δουλεύει με MySQL οπότε θα διαλέξεις είτε SQL Server εργαλεία (Enterprise manager/Query analyser) + MSDE βάση είτε MySQL βάση.Όταν εγκαταστήσεις το MSDE θα μπορείς να συνδεθείς με το password που έβαλες κατά την εγκατάσταση αν αυτό χρειάζεται.
evi79 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Η γνωστή φιλικότητα του MSDE installer....Για να το εγκαταστήσεις πρέπει να το κάνεις από την γραμμή εντολών και οχι με διπλό κλικ πάνω στο εκτελέσιμο που κατέβασες. ................................................................. Daidalus σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες τώρα κατάφερα να κάνω και new server registration!!! τέλεια, πάνω από ένα μήνα προσπαθώ! θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι τελευαταίο, ελπίζω (!!!) έχω τα winxp pro, και προσπαθώ να εγκαταστήσω τον iss, αλλά μέσα στο προσθαφαίρεση προγραμμάτων - στοιχεία των windows δεν υπάρχει. που μπορώ να το βρω και να το εγκαταστήσω???? Μήπως γνωρίζεις??? Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!!!! Φιλικά Εύη
daidalus Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Κανονικά στο Add or Remove Programs πρέπει να επιλεξεις Add/Remove Windows Components (στα αριστερα θα το βρεις) και όταν το ανοιξεις να τσέκαρεις την επιλογή Internet Information Services (IIS) και να πάτήσεις Next για να εγκατασταθεί.Πιθανότατα θα σου ζητήσει και το cd των Windows.Όμως αναφέρεις ότι δεν υπάρχει εκεί που μου φαίνεται περίεργο.Αφού τρέχεις τα WinXP Pro επρεπε να εμφανίζεται εκει η επιλογή... Μήπως μπορείς να γράψεις τι επιλογές έχεις? Το IIS δεν νομίζω να μπορείς να το εγκαταστήσεις ξεχωριστά, αποτελεί μέρος των Windows XP Professional.
evi79 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Κανονικά στο Add or Remove Programs πρέπει να επιλεξεις Add/Remove Windows Components (στα αριστερα θα το βρεις) και όταν το ανοιξεις να τσέκαρεις την επιλογή Internet Information Services (IIS) και να πάτήσεις Next για να εγκατασταθεί.Πιθανότατα θα σου ζητήσει και το cd των Windows.Όμως αναφέρεις ότι δεν υπάρχει εκεί που μου φαίνεται περίεργο.Αφού τρέχεις τα WinXP Pro επρεπε να εμφανίζεται εκει η επιλογή...Μήπως μπορείς να γράψεις τι επιλογές έχεις? Το IIS δεν νομίζω να μπορείς να το εγκαταστήσεις ξεχωριστά' date=' αποτελεί μέρος των Windows XP Professional.[/quote'] πριν λίγο εγκατέστησα το sp2 και δεν μ'αφήνει να μπω στο προσθαφαίρεση στοιχείων των windows, αλλά πριν το εγκαταστήσω μου έβγαζε αν θυμάμαι καλά, internet explorer, από κάτω δεν είχε το internet information server (iis), αλλά κάτι άλλο, κάτι για δίκτυο, φαξ, κλπ.... έβαλα το sq2 μήπως και το είχε αλλά τίποτα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.