kavaliotis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Ρε παιδια με εχει τρελλανει το προβλημα που αντιμετωπιζω με τους σκληρους δισκους μου... Γενικα οταν παω να κανω κατι στον υπολογιστη, το ledακι του σκληρου δουλευει παντα. Ενταξει φυσιολογικο ως ενα σημειο (οταν δεν κανω κατι στο PC εννοειται δεν δουλευει το λαμπακι) αλλα οταν πχ γραφω DVD ή CD δουλευει συνεχεια. Αποτελεσμα ειναι γενικα να αργει παρα πολυ σε αντιγραφες απο δισκο (partition->partition, partition->other hard disk) αλλα και για να γραψει DVD (με το NEC3500A) μου κανει καμμια 10αρια BUFFER UNDERRUNS μεχρι να το γραψει. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ με το ιδιο ακριβως hardware. Δεν μπορω να θυμηθω ποτε αρχισε το προβλημα αλλα απο τοτε εκανα και φορματ και δεν βρηκα λυση. Εχω ASUS A7V8X με 512 DDR400, XP2500+ και 2x200GB WD 8MB cache. Οι σκληροι στο PRIMARY και το NEC σαν Secondary Master μονο του. -Αλλαξα καλωδιοταινια και στους σκληρους και στο writer, δεν εγινε τιποτα. -Πειραξα pagefile, δεν αλλαξε τιποτα, το γυρισα παλι στο AUTO. -Εκλεισα οτι προγραμματα μπορει να τρεχουνε πισω (ενταξει ξερω απο αυτα, τιποτα δεν τρεχει που να τρωει CPU SPEED ή οτιδηποτε αλλο), παλι τιποτα. -Εβαλα latest VIA 4in1, παλι τιποτα. -Εβαλα latest ASPI drivers μπας και... Τιποτα. -Τα DMA ειναι ενεργοποιημενα και στα 3 drives... Τι μπορει να παιζει? Ειχε κανεις αναλογη εμπειρια και να βρηκε λυση? Γενικα το μηχανημα το νιωθω αργο και δεν δικαιολογειται, ιδιως οτι εχει σχεση με τον σκληρο δισκο. Ψιλοαργει να ανοιξει προγραμματα κτλ. Εχω XP SP1 (πριν το φορματ ειχα περασει και SP2 αλλα μου τα κανανε μην πω πως και τα σουταρα και εκανα φορματ με clean install SP1).
AMDAKIAS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Καταρχάς βάλε SP2 , μετά κοίταξε cpu load & free memory εάν το cpu load είναι μονίμως 100% τότε έχεις τσιμπήσει κάποιο worm or trojan . Οπότε χρησιμοποίησε κάποιο καλό antivirus - antispyware κλπ και βλέπουμε. Ελπίζω να σε βοήθησα :wink:
mpentenis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 ιδιο προβλημα εχω με το 2500... ακομα και μετα απο format, το ιδιο κανει... Σε ενα IDE Controller εχω το dvd-r, σε αλλο τον boot-win δισκο, σε αλλο controller εχω ενα δισκο μονο για temp files, αλλα οταν γραφω αρχεια σε 8χ το led ειναι καρφωμενο... παρατηρησα ομως το εξης: Αν γραψω απο αλλο δισκο αρχειο, (ενας υποπτος 40αρης ΙΒΜ-Hitachi) τοτε στο verification μου βγαζει σφαλματα στο read (ασχετα αν το dvd διαβαζεται μια χαρα...). Αν γραψω απο αλλο δισκο, τοτε κανενα προβλημα. εχω δοκιμασει οπως ειπες, αλλους drivers (nforce2 εχω), αλλο BIOS, αλλα καλωδια, φορματ,aspi, DMA, παντα το ιδιο....
kavaliotis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Καταρχάς βάλε SP2 , μετά κοίταξε cpu load & free memory εάν το cpu load είναι μονίμως 100% τότε έχεις τσιμπήσει κάποιο worm or trojan . Οπότε χρησιμοποίησε κάποιο καλό antivirus - antispyware κλπ και βλέπουμε. Ελπίζω να σε βοήθησα :wink: Ευχαριστω αλλα αυτα ειναι για πρωταρηδες, αυτα τα εχω κανει απο την πρωτη στιγμη που συνειδητοποιησα το προβλημα, δεν παιζει τετοιο προβλημα. Αλλο ειναι αυτο που φταιει...
jeankoyg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 kavaliotis "-Τα DMA ειναι ενεργοποιημενα και στα 3 drives" ok αλλά ποιό το "Current transer mode"; Στο δικό μου ξεκάρφωτα άλλαξε το Current transer mode σε "ΡΙΟ" παρόλο που είχα "transer mode = DMA if available" Με επανεγκατάσταση των VIA 4in1 για το VIA Bus Master IDE Controller διορθώθηκε.
kavaliotis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Του κανω και speed test μεσα απο το ΝΕRO και μου βγαζει 55 ΜΒ/sec, κομματακι δυσκολο δεν ειναι να πιασει τετοιο νουμερο σε PIO MODE?
capthookb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Τσεκάρεις καθόλου το SMART των σκληρών; Σου εύχομαι πάντως να μην είναι αυτό.
Highlander Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 kavaliotis, Αν έχεις τη δυνατότητα, πάρει ένα Backup με ένα Ghost και κάνε μία νέα εγκατάσταση στο δίσκο που έχεις πρόβλημα. Στη συνέχεια παρακολούθησε ένα ένα τα προγράμματα που βάζεις με restart. Ίσως να στην κάνει και κάποιο πρόγραμμα. Προτείνω clean install με SP2. capthookb, Συστήνω σε όλους να έχουν το S.M.A.R.T. ενεργοποιημένο, γι'αυτό το λόγο, παρ'όλο που σε reviews και guides που έχω δει όλοι το θέλουν απενεργοποιημένο.... :?: :?:
MpOuZ Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Φίλε kavalioti είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο παλιό μου το pc. Η πιεσή μου? Θερμοσίφωνας. Λοιπών, προτείνω μια εγκατάσταση με VIA 4in1 όooχι latest, αλλά με μια παλαιότερη που να θυμάσαι ότι δούλευαι σωστά το pc. Εγώ εκεί εντόπισα το προβλημά μου Έκτοτε έχω δει και άλλες περιπτώσεις όπου εγκαθιστώντας τελευταία έκδοση των VIA 4in1 να δημιουγούνται ανάλογα προβλήματα. VIA RULEZ!! Good luck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.