Προς το περιεχόμενο

6600GT ή 6800 ?

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειχα μεχρι προσφατα μια 9800pro(440/800) και εχω να πω οτι η διαφορα με την 6600gt που πηρα αμεσως μετα... ηταν αμελητεα...

(εαν εξαιρεσει κανεις τα αποτελεσματα στο 3dmark03)

γιαυτο και την πουλησα αμεσως και πηρα μια MSI NX6800...

η οποια και ξεκλειδωσε και ανεβαινει στα 420/870 (1.4v modded bios)

γενικα η τελευταια παρτιδα MSI δειχνει οτι εχει μεγαλα ποσοστα επιτυχιας στο ξεκλειδωμα...και ειναι και σχετικα ανεκτικη στα υψηλα clocks...

νομιζω οτι στην παρουσα φαση και στην κατηγορια των 300ευρω ειναι η καλυτερη επιλογη...

εκτος αν μιλαμε για καποιον που εχει ξεμεινει σε καμια 5600

οποτε η 6600gt θα κανει μεγαλη διαφορα και θα αξιζει τα 200€ που κοστιζει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Κοπρίτη.. άδικα την στρεσάρεις την κάρτα.. Πρακτικά κανένα μα κανένα παιχνίδι δεν θα σου δείξει καμία σοβαρή διαφορά με το υψηλότερο Core Clock! Η μόνη διαφορά θα φανεί στα benchmarks τύπου 3dMark... μιας και σε καθημερινές εφαρμογές έχεις το bottleneck των 128Mb...

Από την άλλη όμως αν την ψάξεις λίγο στα διάφορα forums θα δεις ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που "έφαγαν" το τσιπάκι τους με volt-modded bios!! Για του λόγου το αληθές ακόμα και ο ίδιος ο unwinder (δημιουργός του Rivatuner) δεν προτείνει τέτοιες επεμβάσεις.. Επομένως άποψη μου είναι να την γυρίσεις στο μαμά bios να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου..

Συμφωνω απολυτα!

Αλλωστε με μια Asus V9999/TD που πηρα απο πλαισιο στα 310 ευρω καταφερα και την ξεκλειδωσα και παιζω HL2 στη 1024χ768 αναλυση με ολα στο full,ναι,ναι, και ΑΑ και ΑF ΤΕΛΕΙΑ!!!Τη συνιστω ανεπιφυλακτα,ειναι οτι καλυτερο εχω αγορασει μεχρι τωρα και δε μετανοιωσα καθολου τα χρηματα που εδωσα για να την παρω.

Αν δεν μετρούσε το core clock , τότε δεν θα σκοτωνόμασταν να τις ξεκλειδώσουμε.....

Το ίδιο αποτέλεσμα που έχει το ξεκλείδωμα έχει και το overclocking του πυρήνα.

Φυσικά αν ανεβάσεις τον πυρήνα κατά 5% δεν θα δεις διαφορά , αλλά αν ανέβει 20%+ η διαφορά είναι εμφανής.

Και εγώ χρησιμοποιώ modded bios με 1.4V και για λίγο καιρό είχα και 1.5V.

Αλλά δεν χρησιμοποιώ stock ψύξη , ούτε και ο Κοπρίτης.

Φίλε Κοπρίτη.. άδικα την στρεσάρεις την κάρτα.. Πρακτικά κανένα μα κανένα παιχνίδι δεν θα σου δείξει καμία σοβαρή διαφορά με το υψηλότερο Core Clock! Η μόνη διαφορά θα φανεί στα benchmarks τύπου 3dMark... μιας και σε καθημερινές εφαρμογές έχεις το bottleneck των 128Mb...

Από την άλλη όμως αν την ψάξεις λίγο στα διάφορα forums θα δεις ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που "έφαγαν" το τσιπάκι τους με volt-modded bios!! Για του λόγου το αληθές ακόμα και ο ίδιος ο unwinder (δημιουργός του Rivatuner) δεν προτείνει τέτοιες επεμβάσεις.. Επομένως άποψη μου είναι να την γυρίσεις στο μαμά bios να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου..

ο Unwinder απλα δεν συνιστα μακροπροθεσμη χρηση του 1.5v mod...

εγω απλα εθεσα το 3D mode @1.4v

και το Throttling στα 1.4v επισης...

αλλο το ενα και αλλο το αλλο...

επισης διαφορα λογω συχνοτητας core υπαρχει και μαλιστα μεγαλη στα παιχνιδια...

απλα θα τη δεις σε αναλυσεις 1280 και 1600.....με AA & AF & Vsync

(αυτο δεν σηκωνει αμφισβητηση... may Fraps be my witness)

θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι δεν υπαρχει λογος να εχει καποιος την καρτα του χρονισμενη στα ορια 24/7....

αλλα μπορεις καλλιστα να βρεις τη χρυση τομη απο πλευρας ρολογιων και ρυθμισεων και να τη δουλευεις απροβληματιστα....

(τουλαχιστον μεχρι την επομενη αναβαθμιση...)

Apocalypse.. υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο overclocking και στο ξεκλείδωμα των masked pipelines.. Από τη μια τα Pipelines υπάρχουν.. και εφόσον το chipset είναι καλό απλά το κάνεις να μην υπολειτουργεί.. Από την άλλη 420Mhz είναι πέρα από το default της Ultra (όπου Ultra ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ο αφρός/τέλεια κομμάτια από τη γραμμή παραγωγής). Επομένως εμείς σκιζόμαστε να ξεκλειδώσουμε την κάρτα μας για να γίνει GT.. και όχι Ultra!

Επίσης σε όσα Benchmark είδα το υψηλότερο core (πάνω από τα 370Μhz) ωφελείται και φαίνεται ΜΟΝΟ με την συνύπαρξη του με γρήγορη μνήμη (DDR3) καθώς και 256Mb μιας και οι πολύ υψηλές αναλύσεις με τερματισμένα settings AA και AF ξεζουμίζουν αέρα-πατέρα τα 128Mb μας (οπότε και πάλι έχεις bottleneck)! Με απλά λόγια δηλαδή.. το στρεσάρισμα θα δείξει πολλά περισσότερα σε μια GT!

Τώρα για το 1.5v θα συμφωνήσω μαζί σου Κοπρίτη μιας και είναι too much και πολύ επίφοβο! Βέβαια αν δεν κάνω λάθος οι συχνότητες Ultra που αναφέρετε.. για να επιτευχθούν στην Ultra χρειάζεται χρήση 2 molex παροχών και όχι 1 που έχουν η NU και GT.. το θεωρείτε τυχαίο αυτό??

Συμπέρασμα λοιπόν, κατ'εμέ πάντα, τόσο στρεσάρισμα είναι μόνο για να φανούν νούμερα στα benchmarks και όχι για καθημερινή χρήση...

Τέλος για το ξεκλείδωμα την masked Pipelines χρειάζεσαι το Rivatuner (είναι free προγραμμα)..

Παιδες εχω μια A400 LeadTek 6800 .... πως μπορω να την "ξεκλειδωσω" οπως προαναφερατε ποιο παραπανω??????

ριξε μια ματια στο Guru3d.com

κατεβασε το τελευταιο RivaTuner 15.3 (απο το ιδιο site)

εχει αντιστοιχο thread-οδηγο, πολυ κατατοπιστικο....

απλα μολις το κανεις, τρεξε κανα 3dmark full να ελεξγεις για σταθεροτητα & artifacts μιας και δεν δεχονται ολες οι 6800 το ξεκλειδωμα...

καλη επιτυχια...

Paidia egw exw mia 5700LE 256mb.Einai arketa kali mporw na pw kai den exw kanena parapono se kanena paixnidi ,boithaei kai to synolo bebaia.Thelw omws na allaksw.Poia protinete?6600gt h 6800 ? Yparxei kai mia f8ini 6800LE me 256 mb .Basika to le ti akribws einai?Eyxaristw

Το LE φίλε μου από μόνο του είναι "πρόβλημα". LE λέγονται οι εκδόσεις όπου από τα 16 pipelines έχεις διαθέσιμα μόνο τα 8 (τα άλλα είναι masked). Η πιθανότητα επιτυχούς ξεκλειδώματος όλως των Pipelines είναι κάτι σαν να ψαρεύεις φάλαινες με καλάμι! Το κακό όμως με αυτές τις κάρτες έχει προκύψει από τις μνήμες που βάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές για κόστος.. και έχουν βγάλει τρελά κολλήματα!

Επίσης από όσο γνωρίζω μιας και τα LE chipsets προορίζονται για την ΟΕΜ αγορά.. κανένας vendor δεν παρέχει support για αυτά τα υλικά. Γενικά η τάση είναι "τα πιο σκάρτα κομμάτια της γραμμής πηγαίνουν στην αγορά ετοίμων συστημάτων όπου πρωταρχικός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους".. Τώρα για τα 256Mb με 8 pipelines στην GPU και 700mhz ταχύτητα μνήμης δεν ξέρω κατά πόσο είναι και τόσο αποτελεσματικά (εκτός και αν η κάρτα ξεκλειδώσει με επιτυχία)..

Πάντως απο πλευράς επιδόσεων νομίζω ότι μια 6600GT πρέπει να βάζει κάτω την LE..

@ yoshitoshi

Προφανώς επηρρεάζει την γνώμη μου οτι δεν παίζω στα 1600χ (έχω 17" TFT) , αλλά στα 1280x.

Σε αυτές τις αναλύσεις , μόνο στο doom3 ultra quality βλέπω απότομη πτώση (σημάδι ότι δεν φτάνει η μνήμη).

Όλα τα άλλα ανεβαίνουν ωραιότατα παρέα με πυρήνα και μνήμες (ιδίως τα farcry και HL2 λατρεύουν τον πυρήνα).

Αλλά για να το ξεκαθαρίσω , ΔΕΝ δουλεύω την κάρτα στα όριά της , ουτε καν κοντά (400/900 , ενώ πιάνει 440/960) , γιατί καλή η δύναμη αλλά χρειάζεται και ασφάλεια.

Και δεν προτείνω αύξηση τάσης χωρίς δυνατή ψύξη (έχω νερό στον πυρήνα , ο οποίος σπάνια πάει πάνω από 40°C και ψύχω τα mosfet της κάρτας).

ON TOPIC :

2 βολικότατα review :

http://www.au-ja.org/review-3d2004s-0.phtml

http://www.tweakpc.de/hardware/tests/graka/leadtek6600gt_agp/s06.php

Το 1ο περιλαμβάνει και τις 9999GE , 9999GT 128 , οπότε μπορεί να δει κανείς πόσο παίζουν τα pipelines και πόσο η περισσότερη/γρηγορότερη μνήμη.

To δεύτερο έχει τις mainstream καρτες μόνο , αλλά σε περισσότερα παιχνίδια.

Απ'όσο βλέπω , χωρίς AA & AF , η 6600GT διαλύει την 6800LE , με AA & AF είναι περίπου στα ίδια.

Οπότε με βάση και τα προβλήματα που ακούγονται για τις LE , δεν την προτείνω.

"Nομίζω όμως πώς η LE,μπορεί να φτάσει τα 12 pipes με RivaTuner."

Μπορεί να φτάσει τα 12 και 16(Η παλια μου κάρτα ηταν 12χ1,5) αλλά το προβλημα δεν είναι τόσο στα masked units όσο στις μνήμες που χρησιμοποιεί οι οποίες είναι απαραδεκτες και δημιουργούν πολλά προβλήματα!

Βεβαια έχω δει ότι οι LE εκδόσεις άλλων εταιριων και όχι της ΜSI συμπεριφέρονται αρκετά καλύτερα αλλά δυστηχώς στην ελληνική αγορα δυσκολα να βρεις άλλη μαρκα...

@apocalypse.. Φίλε μου και εγώ στα 1280*1024 παίζω και μέχρι τώρα δεν κατάφερα να βρω παιχνίδι που να μην πηγαίνει βελούδινα σε αυτή την ανάλυση οπότε δεν το κρίνω σκόπιμο να τη ζορίσω ακόμα την κάρτα! Πάντως ότι και να λέμε.. η υδρόψυξη είναι μεγάλη υπόθεση.. εσείς 40C και εμείς 57C σε load!! Πάντως και με τη μαμά ψύκτρα η MSI κάρτα (και με τον XP-120 από πίσω να κοπανάει αέρα) αντέχει αρκετό στρεσάρισμα χωρίς να βράζει!

@phovos.. Πράγματι η LE μπορεί να φτάσει και τα 16 Pipelines αλλά είναι πολύ σπάνιο.. και σαφώς σπανιότερο από ότι μια NU να γίνει GT!! Βέβαια η πηγή του κακού είναι οι μνήμες που φοράνε αυτές οι κάρτες (ειδικά της MSI) που θεωρούνται επιεικώς οικτρές μιας και για να δουλέψουν σωστά θέλουν να τις κατεβάσεις στα 500Mhz!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...