Προς το περιεχόμενο

6600GT ή 6800 ?

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας αγαπητά παιδιά! Σκέφτομαι να πάρω κάρτα γραφικών και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου πιο σχετικού από μένα (γιατί είμαι μάλλον εντελώς άσχετος!). Τι προτείνετε να προτιμήσω; Μία 6600GT ή μία 6800 (όχι GT); Επίσης αξίζει να την πάρω στα 256ΜΒ ή αρκούν τα 128 με δεδομένη την σεβαστή διαφορά που υπάρχει στην τιμή; Δεν τη θέλω για επαγγελματική χρήση. Τη θέλω για games. Το σύστημα που έχω είναι:

ATHLON 64 3400

MOTHERBOARD : ASUS K8N

512 DDR 400 (με προοπτική να γίνει 1024)

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα default , η 6800 είναι λίγο δυνατότερη από την 6600GT , με την διαφορά να αυξάνεται όταν χρησιμοποιείς AA & AF , αλλά κατά την γνώμη μου δεν αξίζει τα ~100? παραπάνω που ζητάει.

Mε την 6800 έχεις την πιθανότητα να ξεκλειδώσεις τα pipelines και vertex units που της λείπουν , κάτι που ανεβάζει αρκετά την απόδοσή της.

Είναι ρίσκο και οι πιθανότητες να πετύχει είναι κάτω από 50% , αλλά αν πετύχει τότε δικαιολογείται και με το παραπάνω η διαφορά τιμής από την 6600GT.

Οπότε η ερώτηση είναι : Do you feel lucky?

Τα 256ΜΒ , στην 6600GT δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Με 128bit bus δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την πολλή μνήμη.

Στην 6800 χρησιμεύουν (ιδίως αν ξεκλειδώσουν τα pipelines) , αλλά οι απλές 6800 με 256ΜΒ κοστίζουν σχεδόν όσο οι 6800GT με 256MB....

Οπότε πας για 128MB.

6800 και μην το συζητάς καθολου.Αν δεν εχεις 315ευρω που κοστιζει,παρε μια 6800LE με 250ευρω περιπου(εναντι 230 μιας 6600GT) και αν σου κατσει το ξεκλειδωμα τοτε θα εισαι μια χαρα.Ασε που με το καινουριο rivatuner τα ποσοστα επιτυχιας εχουν αυξηθει πολυ.

Εγω εχω την Αsus V9999/TD (6800) 315 τελικη και καταφερα να την ξεκλειδωσω...

Πάρε όποια θες από τις δύο έιναι καθαρά θέμα χρημάτων(Διαφορα στις επιδόσεις υπάρχει...)Απλά μην πας και πάρεις καμια LE γιατι θα το σκυλομετανιώσεις(όπως το μετάνιωσα κι εγώ)

Καλά σου λένε... μακριά από την LE! Οι 11 στις 10 βγάζουν πολλά μα πάρα πολλά προβλήματα.. και προκειμένου να δουλέψουν σωστά πρέπει να κάνεις downclocking τη μνήμη (στα 500 από τα default 700Mhz!)...

Για το κλείδωμα δυστυχώς το παίζεις κορώνα γράμματα στις 6800! Στη δικιά μου ευτυχώς όλα είναι ΟΚ. Με το καλημέρα με ανέβασε 2200+ βαθμούς στο 3DMark03... :D Πάντως ακόμα και αν δεν βγάλει artifacts μετά το ξεκλείδωμα.. υπάρχει πιθανότητα να σου κάνει χαζά σε GPU intensive games όπως το HL2 ή το Far Cry (χλωμότερο στο Doom3)..

Τώρα για τα 256Mb λόγω των 128bit της 6600 είναι ψιλοπεριττά. Πάντως να ξέρεις ότι ακόμα και για μια 6800 είναι περιττά εκτός και αν σκοπεύεις να δίνεις ΑΑ στο κεφάλι με πολύ υψηλές αναλύσεις.. όπου τα 128 στεγνώνουν με το καλημέρα. Από την άλλη βέβαια.. το κυρίως ζόρι της 6800 δεν είναι τα 128Mb.. αλλά το ότι έχει DDR1 και με το ζόρι στην καλύτερη περίπτωση να σε πάει στα 880Mhz... Αντιθέτως οι GT υλοποιήσεις με τη DDR3 για το χαβαλέ περνάνε το 1Ghz.. και με ένα απλό biosmod στα volt πιάνουν και ξεπερνάνε ακόμα και τις Ultra... Κατ'εμέ marketing μ@λ@κιούλες για να πουλήσουν... :roll:

Αν είναι reference υλοποιήσεις τότε ένα και το ίδιο όποια κάρτα και να πάρεις.. Συνήθως πάντως οι MSI είναι πιο ακριβές γιατί έχουν καλό software bundle μαζί με την κάρτα...

Πάντως στο forum της MSI έκαναν πολλοί παράπονα για μη καλή ψύξη της γέφυρας.. και προβλήματα από αυτό. Δεν ξέρω αν το έχουν διορθώσει αυτό το πρόβλημα.. :roll:

Φίλε μου η δικιά μου είναι με τη ψύκτρα χαλκού, και τον ανεμιστήρα με ροοστάτη. Από φασαρία είτε χαμηλά είτε τέρμα.. δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η μόνη μ@λ@κία ήταν ότι με το που άνοιξα το κουτί έπιασα κατσαβιδάκι και άρχισα το σφύξιμο (με προσοχή) μιας και μου την είχαν σφυρίξει προκαταβολικά σε forum ότι δεν τα σφίγγουν και πολύ καλά. Από θερμοκρασίες.. βρέξει χιονίσει idle στα 51C και μετά από gaming 55-56C με την κάρτα υπερχρονισμένη στα 360core και 840ram. Έχει και άλλο περιθώριο.. αλλά δεν βλέπω ήδη όφελος από τα default.. και το θεωρώ αμαρτία να τη ζορίζω πολύ χωρίς λόγο.. :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...