duende Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 πολλα μικροκυματα εχουν μαζευτει γυρω απο το κεφαλι μας...κινητα,dect ασυρματα,wi-fi,bluetooth μπιχλιμπιδια.....ολα αυτα χρησιμοποιουν μικροκυματικες συχνοτητες με διαφορετικη ισχυ το καθενα..
astroman Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2005 Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας αν το bluetooth επηρεάζει την υγεία. Υπάρχει σε πολλά τηλέφωνα και στο δικό μου το έχω συνήθως ανοικτό. Αυτό λειτουργεί στις wi-fi συχνότητες 2.4GHz. Πειράζει να το έχω κοντά στο κεφάλι μου;
karib Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Τελικα κανενας τεχνικος-ειδικος θα μας το επιβεβαιωσει? Αν και τα οσα λεει η Παγκοσμια Οργανωση Υγειας δεν νομιζω επιδεχονται αμφισβητησεις, απλα να μαθουμε καποια πραγματα παραπάνω για την όλη υποθεση.
Spitzenklasse Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν, παίδες, μια ερώτηση κι από μένα: θα μπορούσε κάποιος να μας πει ανάμεσα σε μία κάρτα ασύρματου δικτύου και σε ένα περιφερειακό bluetooth, ποιο κάνει τη μεγαλύτερη "ζημιά"; Το λέω αυτό γιατί έχω στο pc και κάρτα wifi και ένα bluetooth DSL modem (Fritz! DSL bluetooth set 2.0). Λέτε να αρχίσω τα ...καλά σαράντα ο δύστυχος;;;;
Spitzenklasse Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Επίσης ξέχασα να ρωτήσω, τι γίνεται με τα -καταπληκτικά- ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια που κάνουν ( τη ζωή πολλών μας κατά πολύ πιο ευχάριστη. Και κει κίνδυνος ή λόγω του ότι κινούνται σε FM πλαίσια, είναι πιο χαμηλά στη μαύρη λίστα. Ευχαριστώ....
n1ck0s Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Εγώ για τα ασύρματα τηλέφωνα ακούω χρόνια. Δεν έιμαι ειδικός αλλά το θεωρώ δεδομένο ότι βλάπτουν (σε τι βα8μό δεν ξέρω). Επίσης δεν βλέπω το λόγο να χρησιμοποιεί κανείς ασύρματο τηλέφωνο σπίτι. Το κινητό μπορεί να το έχουμε κάνει αναγκαίο κακό, αλλά ασύρματο γιατί? Στην Αμερική πάντως έχουν γίνει πολλές μηνύσεις σε εταιρίες από άτομα που εργάζονταν από το σπίτι (δλδ πολύωρη συνεχόμενη χρήση), χρησιμοποιώντας ασύρματη συσκευή και παρουσίασαν καρκίνο του εγκεφάλου... Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς έχουν δικαιωθεί και αν έχει αποδειχθεί κάτι επίσημα, αλλά εγώ ασύρματο δεν θα πάρω συγγνώμη. Αυτό που θα ενδιέφερε εμένα προσωπικά είνια αν ένα ασύρματο BT handsfree είναι ασφαλέστερο από την ίδια τη συσκευή.
GeGe Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Pros a123xxsp : 800-900 GHz sixnotita litourgias?????????? DEN IPARXI PERIPTOSI.Kanis terastio lathos. Ta kinita litourgoun apo 1.1Ghz eos 2.5Ghz ka sta asirmata diktia (Hiperlan, IEEE802.11) pezoun sixnoties eos 5GHz mexri simeris!!! Me 900GHz kimata rixno aeroplano sta 10 Km i exailono elefanta stin notia Afriki...Plaka plaka les to tsounami na dimiourgithike apo kanena fliaro pou milouse gia kana dioro sto asirmato tou???.....mpori........
JOHNOLE Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Τα ασύρματα αν δεν κάνω λάθος εκπέμπουν πολλαπλάσια ισχύ από ότι τα κινητά... Oxι,δεν ισχύει αυτό γιατί τότε το ασύρματο θα έπιανε και 5 χιλιόμετρα μακριά απο το σπίτι αν πήγαινες, και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η αλήθεια είναι αυτό που λέει ο λαός μας, "φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά". Ότι μπορούμε να αποφεύγουμε, καλό κάνουμε στον εαυτό μας. Βέβαια θα μου πείτε, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Μας έχουν πλημυρίσει τα ασύρματα δίκτυα,η κινητή τηλεφωνία,το ράδιο και η τηλεόραση με τις τρομερές ισχύς εκπομπής, οι δορυφόροι κλπ, κλπ. Αυτό είναι το τίμημα της εξέλιξης...
fANiS_k Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Κατα τη γνωμη μου παιδια, τρωμε τοση ακτινοβολια καθημερινα που το modem και τα διαφορα btooth ειναι το λιγοτερο επιβλαβη νομιζω...
Teoulas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Τα κινητά που χρησιμοποιούμε δoulεύουν στη μπάντα των 900MHz (=GSM vodafone & TIM) και των 1800MHz (=DCS/GSM1800, cosmote). Στην Αμερική νομίζω ότι χρησιμοποιείται και η μπάντα των 1900MHz. Τα ασύρματα δίκτυα στα 2.4GHz (802.11b/g) και 5GHz (802.11a). Η επίδραση που έχει η ακτινοβολία στο σώμα δεν έχει να κάνει μόνο με τη συχνότητα, αλλά και με την ισχύ, τον χρόνο έκθεσης, το αν είναι ιονίζουσα κλπ. Στα κινητά η μέγιστη ισχύς εκπομπής φτάνει τα 2W, ενώ στο Wifi η μέγιστη είναι 100mW στην Ευρώπη και 200mW στην Αμερική. Για τα DECT και τα λοιπά ασύρματα τηλέφωνα δεν ξέρω. Μπορεί κάποιος να ψάξει στο Internet και να βρει το υλικό που τον ενδιαφέρει. Πάντως αποκλείται να εκπέμπουν με μεγαλύτερη ισχύ από τα κινητά γιατί έχουν πολύ μικρότερη εμβέλεια (όπως σωστά ανέφερε και ο JOHNOLE). Αυτά με τα τεχνικά. Επί της ουσίας, δεν έχουμε χειροπιαστά στοιχεία για το πόσο επιβλαβής είναι η έκθεση σε αυτές τις ακτινοβολίες. Το σίγουρο είναι ότι αν θεωρήσουμε ότι μια ώρα "παρέα" με το κινητό κανει Χ ζημιά, 10 ώρες θα κάνει 10*Χ, οπότε καλό είναι να προσέχουμε. Δεν ξέρουμε πόσο είναι αυτό το Χ, και σίγουρα διαφέρει ανάλογα με το άτομο. Αντίστοιχο συζήτηση έχει ξεκινήσει και στο forum του ADSLgr. Όποιος θέλει μπορεί να δεί κι εκεί: http://www.adslgr.com/forum/thread5563
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.