karib Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Διαβασα σε αξιόλογο ελληνικό περιοδικό (Το Παιδί μου κι εγώ-Ιανουάριος 2005), ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, εκτός από τα γνωστά που γνωρίζουμε όλοι για κινητά και ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, αναφέρει ότι συνιστά να αποφεύγουμε την χρήση ασύρματων τηλεφώνων και να προτιμούμε να χρησιμοποιούμε σταθερά τηλέφωνα αντί των ασυρμάτων. Προβληματίστηκα πολύ αφού είναι η πρώτη φορά που άκουσα ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος από την χρήση ασυρμάτων τηλεφώνων. Και κυρίως με γέμισε σκέψεις ότι την σύσταση αυτή δεν την κάνει ένας απλός φορέας αλλά η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Επειδή σίγουρα στο Insomnia υπάρχουν άτομα που ξέρουν περισσότερα από εμένα για το θέμα, σκέφτηκα να ζητήσω τα φώτα σας. Τι γνωρίζετε για το εν λόγω θέμα?
Theodore Tsi Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 to "douleia den eixe o diaolos mamouse ta paidia tou!!!!!!" tin xereis???? an katsoume k anaferoume o kathenas posa tetoia exei akousei tha grapsoume kana epos! me ti logiki auti ante.....na kleisoume ta pc(logw aktinobolias) na petaxoume otidipote asirmato(keyboard,mouse ktl ktl ktl).......gia kinita NA MIN TO SIZITISW........ na min trwme tipota(giati ola exoun k apo kati)......na figoume apo ta spitia mas(giati olo k kati tha bgaloun oti exoun mesa ta tsimenta ktl ktl.......blepe amianto k den simazeuetai) ereunes tha iparxoun panta(apo egkires piges) pou tha anaferoun oti kati sti kathimerinotita mas epireazei arnitika. auto omws den nomizw na se kanei na petaxeis to asirmato twn 100+ euro pou exeis sto saloni tou spitiou sou....(egw toulaxiston den epaize na kanw kati tetoio )....... akoustikan tosa gia ta kinita.........poso % twn xristwn eides na ta petaxan????
papapas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Τα ασύρματα αν δεν κάνω λάθος εκπέμπουν πολλαπλάσια ισχύ από ότι τα κινητά...
a123xxsp Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Ta asirmata ontos exoun polli megali isxi leitourgias kai sinithos paizoun sta 800-900xGHz, ayto panta gia ta DECT, ta paliotera pou epaizan me sima stil FM den eixan tosi aktinovolia alla oute katharo ixo, ypoklopes klp. Genika isxiei oti kai sta kinita afou akoloutheitai to idio peripou sima stis xamiles sixnotites (900) kai me arketa megali isxi
karib Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δεν αντιλέγω οτι σήμερα όπως είναι τα πράγματα στην τεχνολογική εποχή μας, δεν ξέρουμε πια απο που να φυλαχθούμε. Γι αυτο και μας χτυπουν οι ασθενειες (βλεπε καρκινος διαφορων μορφων, λευχαιμιες κλπ) αναλογα παντα με τον οργανισμο του καθενός, και δεν ξερουμε που φταιξαμε, τι καναμε λαθος κλπ... Εγω νομιζα οτι τα ασυρματα ηταν κατα καποιο τροπο ακινδυνα, οτι λειτουργουν σαν τα ασυρματα ποντικια, με μπαντα των fm(συγχωρεστε με αν τα λεω λαθος-τεχνικος δεν ειμαι). Πιστευω οτι πολλοι θα πιστευουν τα ιδια με εμενα, πιθανως λογω ελλιπους πληροφορησης. Ας ξερουμε τι μας συμβαινει και μετα αποφασιζουμε το αν θα πεταξουμε κατι ή όχι. Ωστε οντως έχει δικιο η Παγκόσμια Οργάνωση Υγειας?
vagos789 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Στο δικο μου σπιτι δεν υπαρχει τιποτα ασύρματο.Δεν παιζω με αυτα τα θέματα. Υπαρχουν τα κινητα αλλα αυτο ειναι αναγκαίο κακό,τα ασύρματα μέσα στο σπιτι δεν ειναι.Καλα για ασυρματο ποντικι και πληκτρολόγιο δεν το συζητω,μεγαλυτερος μπελάς παρά βολεμα.
karib Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 vagos789 σκεφτομαι κι εγω οτι περα απο το κινητο(με χρηση handsfree παντα-και ως αναγκαιο κακο), να παυσω να αγοραζω ασυρματα στο σπιτι. Γιατι ηθελα μεχρι και ασυρματα ...ηχεια!
Greg7vas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 vagos789 σκεφτομαι κι εγω οτι περα απο το κινητο(με χρηση handsfree παντα-και ως αναγκαιο κακο), να παυσω να αγοραζω ασυρματα στο σπιτι. Γιατι ηθελα μεχρι και ασυρματα ...ηχεια! Ego skeytomoun na paro asyrmato cd-rom gia na to balo dipla sto maksilari mou alla afou akousa ta parapano to skeytomai..
StavrosD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Το ότι η ακτινοβολία των συσκευών αυτών βλάπτει είναι γεγονός. Το θέμα είναι όμως το ΠΟΤΕ θα εμφανιστούν τα συμπτώματα. Όπως και οι περισσότερες μελέτες που κάνουν οι μηχανικοί, έτσι και η ισχύς των κινητών βασίζεται σε στατιστικές μελέτες. Οι σχεδιαστές θεωρούν μια ηλικία στην οποία είμαστε αναλώσιμοι και υπολογίζουν στατιστικά να μην πάθουμε τίποτα σοβαρό μέχρι αυτή την ηλικία. Το ζήτημα είναι ποιά είναι η ηλικία για την οποία γίνονται οι υπολογισμοί; Αν υπολογίσουν ότι η ακτινοβολία από το Α κινητό θα μου προκαλέσει καρκίνο στα 150 χρόνια, δεν με πειράζει. Αν όμως θεωρήσουν ότι είμαι αναλώσιμος στα 65, τότε πειράζει και με το παραπάνω. Ποιός όμως ξέρει αυτές τις τιμές;
karib Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Και κατι αλλο απλο ρε παιδια? Η ακτινοβολια οποιασδηποτε μορφης, δρα αθροιστικα πανω μας. Αυτο σημαινει οτι ναι μεν μπορει να ισχυει αυτο που μολις ειπε ο StavrosD αλλα ο καθε μελετητης εταιρια υπολογιζει οτι δεχομαστε μονο τη 'δικη' του ακτινοβολια. Η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι δεχομαστε απο πολλες πηγες ταυτοχρονα. Και τοτε τι γινεται?
Theodore Tsi Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 tote karib apla kanoume to stauro mas+leme+kamia proseuxi prin pesoume gia ipno na mas exei o theos kala......... :roll:
deathlok Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Στο δικο μου σπιτι δεν υπαρχει τιποτα ασύρματο.Δεν παιζω με αυτα τα θέματα.Υπαρχουν τα κινητα αλλα αυτο ειναι αναγκαίο κακό' date='τα ασύρματα μέσα στο σπιτι δεν ειναι.Καλα για ασυρματο ποντικι και πληκτρολόγιο δεν το συζητω,μεγαλυτερος μπελάς παρά βολεμα.[/quote'] oxi kai belas to asirmato pontiki kai pliktrologio??einai poli boliko. tora oso gia tin aktinobolia ton asirmaton den nomizo pos einai sigrisimi me aftin ton kiniton opos anefere kapios.
karib Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Παντως αν ξερει να μας πει κατι ειδικα για τα ασυρματα τηλεφωνα, θα ηταν πολυ χρησιμο. Γιατι τα ασυρματα τηλεφωνα τα ακουμπάμε στο κεφάλι μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.