Xorxhs! Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Θα ηθελα να ρωτησω 1)Οταν μια καρτα γραφικων εχει 128ΜΒ μνημη,στο bios-AGP Aperture size θα πρεπει να λεει 128 ή 64? 2)Πως μπορω να γνωριζω αν το ΑGP/PCI ειναι locked,για να μπορω να κανω o/c?Στο bios που φαινεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos th. Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 ego prosopika to exo 64mb.den vrisko logo na to exo parapano.128+ einai an eixes mia karta 32 i 64 mb gia paradeigma. sto bios logika prepei na sou vgazei epilogi gia agp/pci.an den to exeis peiraksei tote den einai kleidomeno.tha prepei na vrisketai auti i epilogi stin kartela gia to o/c.valto 66/33 otan to vreis. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzoykas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 1. Σε κάποιες μητρικές υπήρχε πρόβλημα σταθερότητας αν το aperture size δεν ήταν ίδιο με τη μνήμη της κάρτας. Αν δεν έχεις προβλήματα δεν έχεις λόγο να το πειράξεις. 2. Λογικά θα βρίσκεται στις ρυθμίσεις της μνήμης/FSB αυτό δεν είναι το ίδιο για όλες τις μητρικές και επίσης δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σε όλες. Οπότε μπορεί απλά να είσαι άτυχος, όπως εγώ με την προηγούμενή μου μητρική που δε μπορούσα να κάνω o/c γιατί τρελαινόταν ο scanner μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Εχω μια AsusP4c800-e deluxe,μαλλον πρεπει να εχει.Σιγουρα παντως εχω δει την αναλογια 66/33(που μπορει και να την αλλάξεις) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos th. Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 s`autin tin mitriki den tha exeis problima.ego exo tin p4p800 dlx ki eimai ok.sto bios tis mitrikis sou pigaine stin kartela pou leei jumper free configuration kai tha to vreis. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 ok thx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Genika to aperture size prepei na einai to miso ths mnhmhs ram tou upologisth. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos th. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 oxi re paidia den xreiazetai toso poli.mia karta ton 128 mb mporei aneta na xeiristei ta paixnidia.kai 64 mb na doseis to A.S. den tha ta xrisimopoiisei kiolas ola.na exeis 512 kai na doseis 256 gia to A.S. me mia karta ton 128 mb einai axristo teleios.kai pithanotata tha exeis kai provlimata me tin ram sou giati trexontas kapoio paixnidi tha eisai low memory. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Genika to aperture size prepei na einai to miso ths mnhmhs ram tou upologisth. Βάση ποιάς λογικής; Το ένα μου σύστημα έχει 2GB μνήμης, πες μου που θα βρω το 1024 aperture size γιατί προφανώς δεν υπάρχει. Συνιστώ για ΟΛΕΣ τις κάρτες να πειραματιστεί ο χρήστης για να δει με ποιές τιμές εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή σταθερότητα και απρόσκοπτη ροή των γραφικών. Χωρίς να αποτελεί κανόνα οι Radeon γενικώς συνήθως φαίνονται να αρκούνται είτε σε 64 ή 128ΜΒ ανάλογα με την περίπτωση. Στις Geforce τουλάχιστον 128. Αν η κάρτα γραφικών έχει μόνο 128ΜΒ μνήμη, ίσως να αξίζει τον κόπο για πειραματισμούς με 256 aperture, ή και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις 512. ΄Οσες GeForce έχουν 256ΜΒ μνήμη, είτε στα 128 είτε για πολύ σπάνιες περιπτώσεις 256. Τα 256ΜΒ μνήμη σε κάρτα γραφικών είναι για τα σημερινά δεδομένα υπεραρκετά. Ενεργοποιώντας παραπάνω agp texture memory από ότι χρειάζεται μπορεί και να οδηγήσει στην μείωση των επιδόσεων του συστήματος. Μακριά από παλιούς μύθους και κομπογιαννίτικες εξισώσεις της δεκάρας. Πως μπορω να γνωριζω αν το ΑGP/PCI ειναι locked,για να μπορω να κανω o/c?Στο bios που φαινεται? Τι ακριβώς εννοείς; Ρωτάς για την συχνότητα του διαύλου ΑGP/PCI; Πολλές καινούργιες μητρικές έχουν τις συχνότητες αυτές κλειδωμένες, ούτως ώστε όταν ανεβάζεις την συχνότητα του fsb, το ΑGP και το PCI να μένουν κλειδωμένα στα 66 και 33ΜΗz αντίστοιχα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να βρεις πως διαιρεί η μητρική εσωτερικά την συχνότητα του fsb για τους προαναφερόμενους διαύλους. Σε κάθε περίπτωση δεν συνιστώ η συχνότητα του PCI να ξεπεράσει τα ~37ΜΗz, εκτός αν είσαι 100% σίγουρος ότι ο σκληρός ή οι σκληροί δίσκοι σου το αντέχουν. Πρώτα θύματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτές οι συσκευές. ***edit: παρεπιπτόντως αν θυμάμαι καλά οι τελευταίες εκδόσεις των Catalyst έχουν την χρήση της agp texture memory πάνω από ένα σημείο κλειδωμένη. SiSoft Sandra για τους περίεργους (θα ζητήσω ποσοστά στο τέλος από την εταιρία για την δωρεάν προώθηση). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.