Προς το περιεχόμενο

DDR κλασσικη η cl2.5?

Anduril

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 512 ram ddr pc2700(2x256 για την ακριβεια)και θελω να ανεβω αγοραζοντας αλλη μια 256 η εξολοκληρου 1gb (2x512) pc3200.Το θεμα μου ειναι αξιζει να παρω αυτες τις καινουριες με χρονο αποκρισης 2.5 η 3?Αυτες εχουν μεγαλη διαφορα με τις κλασσικες μνημες;Αν κρατησω τις παλιες μου και παρω μια τριτη 256 cl2.5 θα ειναι λιγο ασχετη?Δωστε μου τα φωτα σας Pls! :)

Δημοσ.

my friend,ego eixa san esena 2x256 pc3200 cl 2.5.tora prosthesa alles 2 256ares alla cl 3.den mporo na po oti vlepo kamia sovari diafora sto mixanima.mipos den einai simvates metaxi tous??as mas pei kapoios!sorry gia ta greeklish..

Δημοσ.

Μια διωρθωση:αν παρω τις 2x512 θα πουλησω τις παλιες μου.Αλλα μαλλον το βλεπω να αγοραζω μια 256 ακομα.Ας μας πει καποιος που ξερει παντως για τις αλλες μνημες γιατι θελω να ξερω αν αξιζει να τις αλλαξω τελειως.

Δημοσ.

Anduril, φυσικά και αξίζει να πάρεις 2x512 DDR400 (ή PC3200, το ίδιο πράμα σημαίνει) με όσο πιο χαμηλό CL μπορείς. Αν ο Athlon σου είναι ξεκλείδωτος θα μπορέσεις να ανεβάσεις το FSB στα 200ΜΗz από 166 που είναι stock και να χαμηλώσεις τον πολλ/στή τόσο ώστε το γινόμενο FSB X multiplier να δίνει τα ίδια MHz που έχεις τώρα ή έστω λίγο αυξημένα. Ακόμη και ίδια να είναι τα MHz, και μόνο που θα τρέχεις συγχρονισμένα FSB και μνήμη στα 200 MHz αντί για 166 θα δείς μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις...

Δημοσ.

Γενικα οταν κινεισαι στα 512ΜΒ (ασχετα απο την ταχυτητα τους), δεν θα δεις εμφανεις διαφορες στην καθημερινη χρηση του υπολογιστη εκτος και αν ηταν πολυ αργες οι παλιες και πηρες τιποτα σουπερ γρηγορες μνημες. Συνηθως την πολυ μνημη την θελει ο υπολογιστης για επεξεργασια εικονας-βιντεο ωστε να γινεται ταχυτατα η επεξεργασια. Βεβαια και στα παιχνιδια. Μιας και βλεπω οτι εχεις nforce motherboard, καλο θα ειναι να εχεις 2 ιδιες μνημες (οπως λες 2x512) ωστε να εκμεταλευεσαι πληρως το dual-channel που προσφερει ταχυτητα σε αυτα τα motherboards. Γνωμη μου ειναι να παρεις 2x512 DDR400 και να πουλησεις τις παλιες.

Δημοσ.

Ok καλα παμε παιδια ευχαριστω για την ανταποκριση :) .Κατι αλλο τωρα:εστω οτι παιρνω τις 400αρες.Αν δεν αλλαξω το FSB του επεξεργαστη απο 166 σε 200 οι μνημες θα υπολειτουργουν?Δεν εννοω αν αντι για 400 θα δουλευουν σε 333,αλλα μηπως δεν λειτουργουν σωστα και εχω πτωση της αποδοσης με καποιες αντιστοιχες 333?(με cl2.5 μιλαμε παντα)Πως μπορω να δω αν ειναι κλειδωμενος ο επεξεργαστης?Ειμαι gamer και γιαυτο σκεφτομουν να παρω κιαλλες μνημες αλλιως 512 που εχω για τα windows υπεραρκετουν...

Δημοσ.

Λοιπόν ξεκινάμε από τα εντελώς βασικά... αν ανακατώσεις διαφορετικές μνήμες.. και εφόσον καταφέρουν να δουλέψουν μαζί (υπάρχει και ο φόβος ασυμβατότητας).. οι μνήμες θα δουλεύουν με την ταχύτητα που έχει η πιο αργή μνήμη στο σύστημα σου! Επομένως ακόμα και CL2 μνήμη να βάλεις.. αν οι άλλες δεν σηκώνουν τόσο "σφιχτές" ρυθμίσεις.. τότε πάπαλα!

Επίσης αν πάρει μια PC3200 με CL3.. είναι σίγουρο ότι θα αντέχει και σε ρύθμιση (από μαμάς της σαν specification) CL2.5 εφόσον θα τρέχει στα 333. Γενικότερα ο κανόνας λέει ότι όλες οι νέες μνήμες δηλώνονται με υψηλή ταχύτητα όπως π.χ. DDR466, ή DDR500 αλλά με πολύ χαλαρά timings (CL3 συνήθως) και εννοούν ότι σε νορμάλ λειτουργίες (default mobo settings) κοινώς DDR400 μπορούν να σηκώσουν CL2 και γενικότερα πολύ επιθετικό setup ως προς τα timings.

Τώρα από πλευράς επιδόσεων ΝΑΙ υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα σε CL2.5 και CL3 αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή. Αντιθέτως.. μεγάλη διαφορά κάνει το Command Rate (σε εμένα δίνεται ως 1T και 2Τ με το 1Τ να δίνει κατά πολύ αυξημένες επιδόσεις). Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να προσέξεις ότι όσο περισσότερη μνήμη έχεις.. και ειδικότερα όσο πιο μεγάλα memory modules φοράς.. τόσο πιο αργή.. και δυσκίνητη (από πλευρά overclocking) γίνεται η μνήμη σου :wink:

Τώρα από πλευράς συμβατότητας.. ο γκουρού σε αυτό το θέμα είναι η Samsung μιας και είναι κάτι σαν την Coca Cola.. και πάει με όλα! Βέβαια από την άλλη.. βγάζει και τις πιο "συντηρητικές" επιδόσεις. Πάντως εγώ θα σου συνιστούσα να δεις είτε για original Samsung.. είτε για υλοποιήσεις με τα chipset της.. (ΤCCC ή ΤCCD) :roll:

Δημοσ.

Οι κλαασικες μνημες σαν αυτες που εχω εγω τι χρονο αποκρισης εχουν εχουν σαν κανονικο,το cl3?Επισης το 1T 2T απο που το βλεπω.απο το bios?Θεωρειται overclocking?Και κατι αλλο που δεν σκεφτηκα:το αν θα ειναι cl3 ή 2.5 δεν σημαινει οτι πρεπει να εχω καποια αντιστοιχη motherboard?

Δημοσ.

Δεν υπαρχει νορμαλ ταχυτητα οσο αναφορα τα CL... Ο καθε κατασκευαστης μνημης βγαζει ειτε CL2, ειτε CL2.5 ειτε CL3. Το motherboard σου υποστηριζει ολους αυτους τους χρονους αποκρισης οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Το CL3 θεωρειται το πιο χαλαρο setting (και ειναι και πιο φτηνο!) οποτε και το προτιμουν αυτοι που φτιαχνουν ετοιμα συστηματα για να μην ζοριζουν το συστημα και να δουλευει απροβληματιστα. Αλλιως θα κατεφευγαν σε ακριβοτερες λυσεις που δεν ειναι φανερες με το ματι στον αγοραστη, μιας και ο αγοραστης (ο ασχετος, οπως ημασταν καποτε ολοι μας) θελει γρηγορη CPU και πολυ μνημη και δεν τον νοιαζουν τα πραγματα που στην τελικη εχουν σημασια οπως το καλο motherboard, το ποιοτικο τροφοδοτικο κτλ κτλ κτλ. Αυτο που θα κανεις εσυ αν παρεις μνημες ειναι να πειραματιστεις με τα διαφορα settings και αν δεις οτι το συστημα σου ειναι σταθερο, πηγαινεις ακομα χαμηλοτερα. Ετσι θα βρεις μεχρι που τραβαει το μηχανημα σου.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για έτοιμο σύστημα τύπου IBM, Dell, HP, κτλ. τότε το πιθανότερο έιναι να μην έχουν καν αυτές τις ρυθμίσεις στο bios τους ενεργοποιημένες ..

Δημοσ.
Αν μιλάμε για έτοιμο σύστημα τύπου IBM, Dell, HP, κτλ. τότε το πιθανότερο έιναι να μην έχουν καν αυτές τις ρυθμίσεις στο bios τους ενεργοποιημένες ..
Οχι το συστημα μου ειναι εξ'ολοκληρου συνθεμενο απο εμενα. :wink: Κοιταξα στο bios και μου εχει 2.5Τ ενεργοποιημενο.Μπορω να το αλλαξω αλλα να το κανω η θα μαμησω της μνημες μου πριν καν τις πουλησω?Γιατι μαλλον το κωβω να παιρνω 2 512 DDR400 CL2.5... :P

kavaliotis αυτο που εννοω ειναι πως οταν ειχα παρει τις μνημες μου δεν γραφανε CL2.5 ή CL3,ηταν απλα η κλασσικη ονομασια Kingston 256 DDR DIMM PC2700.Οποτε τι CL εχουν?Μαλλον 3 i guess?

Κατι ασχετο:αν αλλαξω το FSB απο 166 σε 200 και χαμηλωσω τον πολλαπλασιαστη η θερμοκρασια θα αυξηθει ή θα αντισταθμιστει η αυξηση απο την ελλατωση του πολλαπλασιαστη?Αν και ουτος η αλλως σκοπευω να αλλαξω σε ψυκτρα της thermalright XP90 αλλα μεχρι τοτε...

Δημοσ.

Επειδή είδα ότι υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν αρκετά για τις μνήμες, μήπως θα μπορούσε κανείς να βάλει ένα link για να μάθουμε κι εμείς κάτι περισσότερο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά (τι σημαίνουν κτλ.); Ευχαριστώ...

Λογικά η Kingston έχει CL3 (τουλάχιστον τόσο είχε μία 512 (400) που πήρα πρόσφατα) Αλλά δεν ξέρω να σου πω και σίγουρα...

Δημοσ.

Anduril nai logika oi kingston sou einai cl3.to na allakseis ton pollaplasiasti tha se dieukolinei na aneveis liiiigo parapano se sixnotita cpu giati kratas m`auton ton tropo to fsb sou xamila.kai mporei na douleuoun kai oi mnimes sou 1:1.sigxrona diladi pou einai to kalitero.i thermokrasia logika tha anevei.to poso eksartatai apo to sistima sou genika.psiktra cpu,aerismos koutiou klp.

Δημοσ.

Nice.Αλλα αν ανεβασω το fsb και κατεβασω τον πολλαπλασιαστη ωστε να τρεχει στα ιδια mhz θα ανεβει η θερμοκρασια?Απο ροη αερα κλπ ειμαι οκ.Ψυκτρα πρεπει να αλλαξω μονο.

Δημοσ.

Αν ανεβάσεις την FSB αλλά κρατήσεις την συνολική ταχύτητα στα ίδια κερδίζεις πολύ σε "σπιρτάδα". Από πλευράς θερμοκρασιών για το CPU μια από ίδια αφού δεν δουλεύει πιο "εντονα".

Από την άλλη ζορίζεται πιο πολύ η northbridge καθώς και οι λοιπές συσκευές (εφόσον δεν υπάρχει agp/pci lock). Βέβαια από αυτό η μόνη συνολική διαφορά είναι μια ανεπαίσθητη διαφορά στην θερμοκρασία του κουτιού. Πάντως σε γερό ανέβασμα.. καλό είναι να έχει η northbridge ένα ανεμιστηράκι.. :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...