marten91 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Γεια σας, ευχαριστώ όσα παιδιά με βοήθησαν στην προηγούμενη απορία μου. Τώρα θέλω να μου πείτε ποιες από τις παρακάτω οθόνες TFT θα μου προτείνατε: Εizo L550 Lg 1730S Samsung 173P Sony S73/H Eizo L365 Philips 150B5 Ευχαριστώ!!!
doc1000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Eizo χωρίς συζήτηση αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω.
tonis22pap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 tha sou protina an mporeis na tis deis live prin agoraseis kapia. twra analoga me ta oikonomika sou epelekse an thes 17 h 19... kai to basikotero na rwtiseis gia thn eggihsh me ta tyxon kamena pixel ... egw pantos opws sou eipa kai pio prin exw thn Eizo L550 edw kai 1 mhna
Teoulas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Κι εγώ θα σου πρότεινα να τις δεις live, αλλά συνήθως στις βιτρίνες των καταστημάτων δεν θα βγάλεις άκρη. Δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστά ρυθμισμένες και παίρνουν όλες οι οθόνες σήμα από ένα splitter, οπότε η ποιότητα απεικόνισης είναι χειρότερη. Από αυτές που έχεις βάλει στο μάτι, έχω δουλέψει με την samsung 173p, την οποία και έχω, και την sony S73. Σε καμιά απ' τις 2 δεν υπάρχει ελλατωματικό pixel. H sony έχει ΤN panel, 16ms response time και γωνίες θέασης 160/160, αν θυμάμαι καλά. Η samsung έχει PVA panel, 25ms response time και γωνίες 178/178. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα υπερ και τα κατά τις κάθε τεχνολογίας (TN, IPS, MVA, PVA) ώστε ανάλογα με τις ανάγκες σου να περιορίσεις τις επιλογές σου. Χονδρικά θα σου πώ οτι τα TN panel έχουν το χαμηλότερο/καλύτερο response time, αλλά μικρές γωνίες θέασης, και λιγότερο πιστά χρώματα, χειρότερο contrast και μαύρο. Τα IPS έχουν το ίδιο καλό response time και καλύτερη πιστότητα χρωμάτων από τα TN. Τα PVA έχουν πιο μεγάλο response time, καλύτερη πιστότητα χρωμάτων, μεγαλύτερο contrast/καλύτερο μαύρο και μεγαλύτερες γωνίες θέασης. Περισσότερες λεπτομέρεις θα βρεις στο google. Ένα πολύ καλό άρθρο που βρήκα όταν έψαχνα για TFT εγώ είναι αυτό: http://www.xbitlabs.com/articles/other/print/lcd-guide.html Θα σου πω τώρα και γιατί επέλεξα την samsung 173p. Σε όλα τα reviews που διάβασα την έβγαζαν πολύ καλή όσον αφορά την ποιότητα των χρωμάτων, το πολύ καλό μαύρο, το contrast και τις μεγάλες γωνίες θέασης. Σε όλα τα reviews έλεγαν ότι έχει σχετικά μεγάλο response time και ένα συγκεκριμένο την έθαβε εντελώς γιατί δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια. Φυσικά ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι η ψηλή τιμή της. Στην πράξη παρατήρησα ότι όντως, εκτός από το response time, σε όλους τους άλλους τομείς είναι καταπληκτική. Ειδικά οι γωνίες θέασης είναι οι καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη TFT έχω δεί (ok, δεν έχω δει άπειρες: 4-5 μοντέλα). Το response time είναι όντως μεγάλο σε σχέση με άλλες των 16-12ms. Αν δεν είσαι κανένας hardcore gamer, σου την προτείνω ανεπιφύλακτα. Εγώ παίζω που και που παιχνίδια και δεν με ενοχλεί, ίσως πάλι να την έχω συνηθίσει. Ελπίζω να σε βοήθησα στην απόφασή σου.
mikaha Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Eizo L550: Κορυφαία ποιότητα εικόνας με απίστευτη ευκρίνεια και σε σχέση με τα μοντέλα L557 και L568 είναι πολύ βελτιωμένη στην ταχύτητα απόκρισης. (16ms). Επίσης η eizo δίνει εγγύηση για 3 subpixels. Από Sony δες καλύτερα την SDM-HX73/S ή SDM-HS74P. Εξαιρετικές οθόνες που ενσωματώνουν την πατέντα της Sony "X-brite" για ζωντανά χρώματα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 EIZO και ...ξερο ψωμι φιλε μου !!!!
dreaming123 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 H EIZO ήταν και παραμένει κατα την γνώμη μου ένα βήμα παραπάνω απο τα υπόλοιπα monitor.
predator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 EIZO kai apo mena, eidika se DVI de paizetai!
vasiliosa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Eimai fun ths Eizo polla xronia twra.egw exw mia L365 kai etoimazomai na parw new pc. Se 17ara fthnh egw tha parw thn 1730s alla ama exeis arketa fraga pare 17ara eizo me kleista matia!!! (kai oi philips einai kales alla spane eukola...espasa mia me to mouse... )
doc1000 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 μην πάρεις 17αρα πάντως γιατί δε θα την ευχαριστηθείς, ειδικά σε ταινίες. 19αρα δαγκωτό! Άλλη αίσθηση!
FELIX Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Samsung 173P με κλειστα ματια kai egw ayth exw,den lew aristh ekona,design kai oi kalyteres optikes gwnies pou exw dei..kai ta 700 tote kala htan.twra exei 630.pola lefta,perneis mia 19 tft me tosa xrhmata.ase pou gia na pareis ta beltista prepei na exeis thn analysh sto maximum pantws 8a sou proteina kapoia apo tis nees sony x.. kai oxi lg exoun thn xeiroterh eikona pou exw dei,kai exw dei polles. oti plhrwneis perneis oso gia ton my8o ths eizo..htan basilias prin polaaaaaa xronia stis crt,twra yparxei terastia gkama me axiologes o8ones tft
Cue Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2005 Δε ξέρω πόσα χρήματα διαθέτεις, αλλά ρίξε και μια ματιά στην 172X της Samsung (12ms). Μπορείς να την βρεις στα 490. Ψιλοακριβή για 17' TFT (οι LG παίζουν στα 350 αν δε κάνω λάθος) αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει για οθόνη να τα δώσεις. Βέβαια εξαρτάται και το τι ψάχνεις! Σε 10 μερούλες ελπίζω να την έχω και θα ποστάρω εντυπώσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.