Κomos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 εχω ενα alcatel speedtouch 530i για την dsl συνδεση μου και θελω να βαλω και wireless. αυριο το πρωι παω να αγορασω εξοπλισμο με την παροτρυνση του φιλου ερωτω δεν θα εχω προβλημα να conflictαρει το ενα με το αλλο τα GATEAWAYS πως θα τα ρυθμισω και συμαντικοτερο μπορω να κανω share την συνδεση μου σε εναν μονο χρηστη η να μην κανω καθολου share. Τα προγραμματα πχ dc++ πως θα ξεχοριζουν ποτε θελω συνδεση στο INTERNET και ποτε WIRELESS η γινετε και τα 2 μαζι. υπ΄οψιν εχω 3 PC και θελω και τα 3 να απολαμβανουν τα ιδια προνομια.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 den epernes apo tin arxi ena adsl wireless.kanonika den pisteuo oti tha exeis problima .to speedtouch tha paei sto wireless kai to wireless tha stelnei sta ipoloipa.opote logika ta pc tha exoun gateway tou wireless kai to wireless tou adsl tou modem ama ta leo sosta.ta 3 pc tha einai autonoma na to po.to dc tha blepi internet.gia to poio pc tha parei internet auto logika tha ginei apo to wireless .logika tha iparxoun rules apo ekei mesa.auta ta lika.
Teoulas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2005 Δεν διευκρινίζεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Θέλεις και τα 3 PC να είναι wireless ή κάποια από αυτά θα είναι με καλώδιο; Στην πρώτη περίπτωση συνδέεις την ethernet του speedtouch με την ethernet ενός απλού access point. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να πάρεις ένα ethernet switch και να συνδέσεις σε αυτό το speedtouch, το AP και όποιο/α PC θέλεις. Πρέπει να ρυθμίσεις όλες τις συσκευές να ανήκουν στο ίδιο subnet, οπότε τους δίνεις μια IP της μορφής 10.0.0.x (το speedtouch έχει default 10.0.0.138). Στα PC βάζεις ως gateway την IP του speedtouch. Εναλλακτικά, αφήνεις τον DHCP server του speedtouch να κάνει τη δουλεία, αφού πρώτα απενεργοποιήσεις τον DHCP server που πιθανόν έχει το access point. Με αυτό τον τρόπο, όλοι βλέπουν όλους και φυσικά internet. Υπενθυμίζω, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεσαι wireless router, παρά μόνο ένα απλό wireless access point. To routing του speedtouch αρκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.