SpY Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Παιδια υλοποίησα ένα πρόγραμμα στην Java το οποίο ταξινομεί ένα πίνακα 10 αριθμών με την μέθοδο Insertion Sort. Απλά εγώ το πήρα με την μια χωρίς να διαβάσω ότι χρειαζόταν να τα υλοποιήσω συμφωνά με κάποιες abstract! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με την αλλαγή του προγράμματος γιατί εχω χαθεί. > public class InsertionSort { public static void main(String args[]) { int inputSequence[] = { 5, 7, 3, 2, 1, 8, 9, 6, 10, 4 }; int dimention; dimention = 10; // Enfanisi stoixeiwn gia taxinomisi // Enfanisi stoixeiwn arxikou pinaka (ataxinomitou) System.out.print("Arxikos Pinakas :"); for(int i=0; i < dimention; i++) System.out.print(" " + inputSequence[i]); System.out.println(); //----Telos Enfanisis ataxinomitou pinaka---- //----Arxi Algorithmou Insertion Sort---------- //Methodos InsertionSort ( o algorithmos ) for (int i = 1; i < inputSequence.length; i++) { int j = i; int x = inputSequence[i]; while ((j > 0) && (inputSequence[j-1] > x)) { inputSequence[j] = inputSequence[j-1]; j--; } inputSequence[j] = x; } //---------Telos Algorithmou----------------- // Stoixeia pinaka taxinomimena System.out.print("Taxinomimenos Pinakas :"); for(int i=0; i < dimention; i++) System.out.print(" " + inputSequence[i]); System.out.println(); } } και οι abstract είναι : >/** * This method sorts the input sequence 'inputSequence' using * the insertion sort technique. * * @param inputSequence int[] * */ public abstract void sort(int[] inputSequence) throws Exception; /** This method returns the contents of the sorted list in an array of integers * */ public abstract int[] exportSortedList() throws Exception;
javanidhs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Μην φοβασαι δεν εισαι πολυ λάθος! Λοιπον πολύ σύντομα...Μια abstract μέθοδος σε μια κλάση σημαίνει οτι δέν έχει κάποιο implementation μεσα απλά τονίζει το γεγονός οτι κάθε κλαση που θα κληρονομήσει την κλαση με την μέθοδο αυτή θα πρεπει ο προγραμματιστής της να βάλει μια ίδια μέθοδο με ιδια υπογραφή αλλα και να παρεχει την υλοποιηση! απλα εσυ κανε μια νεα κλαση η οποια θα εχει την μεθοδο που αναφερεις πιο πανω..και μεσα βαλε τις το Implementation που εχει γραψει μεσα στην main. αλλαξε τον κωδικα σου ετσι ωστες να συμφωνει με την παραμετρο που οριζει η μεθοδος αλλα και τον τυπο που επιστρεφει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.