geran Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 θελει ενας φιλος μου να παρει pc κυριως για εργασιες πανεπιστημιου κανα Internet...σπανια θα παιζει παιχνιδια και αυτα που θα παιζει θα ειναι σχετικα χαμηλων απαιτησεων..για καρτα γραφικων λεω για την fx 5200 (?)..για επεξεργαστη?(celeron?)motherboard?το παιδι δεν διαθετει γνωσεις απο pc και θα το παρει απο πλαισιο
The Crow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Προς Θεού μην πάρει Celeron.Pentium 4 οπωσδήποτε.Για motherboard ας χτυπήσει μια Asus.Είναι πολύ καλές.Όσο για την κάρτα γραφικών αφού δε θα παίζει όπως λες πολλά απαιτητικά παιχνίδια μια FX 5200 αρκεί.Γιατί άμα αρχίσουμε να λέμε για καλές κάρτες γραφικών η τιμή ανεβαίνει αρκετά.Πάντως και μια ATI 9600 άμα χτυπήσει είναι αρκετά καλή πολύ καλύτερη από την FX 5200 και αρκετά φτηνή.Για μνήμη RAM μια 512 του φτάνει πιστεύω αφού δε θα παίζει παιχνίδια όπως Doom 3 και Half Life 2.Όλα αυτά που σου λέω τώρα είναι με βάση τη χρήση που μας λες ότι θα κάνει στο pc.Άμα θες μια πλήρη σύνθεση πες μας πόσα λεφτά διαθέτει για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι.
theglassicon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Ρε μην είσαι κορόιδο..άκου FX5200,έχει επιδόσεις mx400....κοίτα στα μεταχείρω των αγγελειών,θα βρείς καλύτερο στα ίδια λεφτά...πολύ καλύτερο
geran Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 απο λεφτα δινει μεχρι 800-850 ευρω(το πολυ)..τα λεφτα τα σκαει ο πατερας του και οσα του μεινουν (απο τα 800) θα τα κρατησει το παιδι :wink: ..οποτε θελει ενα pc για να κανει τη δουλεια και να μην το κλεψουν και στο πλαισιο!!! εαν μπορειτε αναφερετε συγκεκριμενα μοντελα απο το πλαισιο...μεχρι τωρα παμε για στανταρ pentium 4...απο καρτα γραφικων καμια μια φθηνη (αφου δεν παιζει και τοσο βαρια παιχνιδια)?? απο οθονη 17'' (crt λογικα)??αυτες οι motheboard albatron του πλαισιου λενε τιποτα?
theglassicon Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Οχι δεν λένε....επένδυσε στην κορυφύ της προιγούμενης γενιάς παρά στον ουραγό της τωρινής......μεταχείρω φίλε μου μεταχείρω και τα ρέστα μπύρες......
dimitris74 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 an thelei mono ayta, word excell kai kana internet den askizei na parei p4. as parei ena celeronako na kanei tin douleia tou,
doomx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Μία καλή motherboard, 512 μνήμη και μετά ό,τι πιό φτηνό θα του κάνει. Και αν θέλει να χώσει περισσότερα για μία καλή οθόνη (αυτό θα του μείνει για καιρό). Τα φτηνότερα του κάνουν μία χαρά. Οι Celeron δεν είναι καλοί υπολογιστές (ίσως οι χειρότεροι) αλλά για αυτό που το θέλει, μία χαρά κάνουν. Η 512 κάνει εμφανή διαφορά στην καθημερινότητά σου (για ότι χρήση και να το θέλεις) και η καλή μητρική εκτός από διάφορα εξτρά που παρέζει, δίνει σταθερότητα στο σύστημα και αξιοπιστεία. Τώρα αν θέλει να βάλει και λεφτά για καλύτερη οθόνη, είναι καλή επένδυση για τα μάτια (η μάλλον αφού μιλάμε για υπολογιστές, η λιγότερο... κακή επένδυση).
Typhoon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Συμφωνώ & εγώ, όχι Celeron καλύτερα να πάρεις Sempron αν θες κάτι φτηνό. Και από κάρτα γραφικών ότι φτηνότερο προφανώς. Μνήμη 512ΜΒ. Κάνα 160GB HDD. Όχι πολυτέλειες.
gregdais Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Κοίτα φίλε μου, αρχίζουμε από τον CPU, o Celeron δεν είναι πια κατά την γνώμη μου ο μικρός ασήμαντος αδελφός του Pentium γιατί φέρει μεγάλη cache, ταχύτατο FSB και είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις εφαρμογών γραφείου με τον Pentium αν οχι το ίδιο. Αν κάρτα γραφικών φτηνή τότε Celeron Αν κάρτα γραφικών καλή ~150 ευρώ τότε Pentium οπωσδήποτε Ram από 512 και πάνω κάρτα ήχου στη μητρική Chaintech από φτηνές και οχι Albatron (με intel pe865 η pe875 chipset) dvd recorder οπωσδήποτε, σίγουρα ως φοιτητής θά θέλει να γράψει ενά dvd/cd σκληρό 160gb S-ata μιάς και η διαφορά του απο έναν 80gb S-ata είναι ασήμαντη
planetman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Τί λέτε γι' αυτόν εδώ; Με 424? τελική. Μάλλον θα τον τσιμπήσω για τον πατέρα μου για δουλειές γραφείου... http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MultiramaPC&cp_id=51811
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.