Προς το περιεχόμενο

SACD help

kgliat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας πάνω από όλα αγαπητοί Insomniacs.

Αφού πήρα το SONY DAV SR4 που έχει υποστήριξη και για Super Audio CD, αγόρασα για αρχή το Dark Side of the Moon από τους Pink Floyd..

Η απορία μου είναι η παρακάτω:

Πως μπορώ να κάνω αντίγραφο ασφαλείας του SACD που έχω (ή οποιουδήποτε άλλου αγοράσω μελλοντικά;;) Δοκίμασα με πολλές εφαρμογές (NERO, Easy cd dvd Creator κλπ) αλλά δε βρίσκω το πως..Εψαξα και παλιότερα posts αλλά και στο WEB αλλά δε βρήκα άκρη..

Eυχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Δεν νομίζω για αρχή οτι υπάρχει CDROM drive το οποίο να υποστηρίζει το πρωτόκολλο SACD. Συνεπώς δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη.

By the way... Dark Side Of The Moon σε πολυκαναλική μίξη..... ΠΟλύ ενδιαφέρον. Στο On The Run πρέπει να πετάς στην κυριολεξία. Εύγε για την πρώτη σου επιλογή.

Δημοσ.
Δεν νομίζω για αρχή οτι υπάρχει CDROM drive το οποίο να υποστηρίζει το πρωτόκολλο SACD. Συνεπώς δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη.

By the way... Dark Side Of The Moon σε πολυκαναλική μίξη..... ΠΟλύ ενδιαφέρον. Στο On The Run πρέπει να πετάς στην κυριολεξία. Εύγε για την πρώτη σου επιλογή.

Χμμμ..Δε θα συμφωνήσω μαζί σου ιδιαίτερα..Στο TIME δεν είναι όλα τα λεφτά;; Αλλού ο χτύπος του ρολογιού, αλλού τα ξυπνητήρια;;:)

Αλλά..Για αυτό που είχα ρωτήσει..Εφαρμογές του style Audio DVD Creator που κάνουν ψευδο-μετατροπή από δικάναλο σε πεντακάναλο ήχο μάλλον δεν κάνουν..Καμιά ιδέα παιδιά; :?

Δημοσ.

με ποιόν τρόπο προσπαθείς να τα αντιγράψεις?

Δηλ. στο nero ποιόν τρόπο αντιγραφής επιλέγεις?

Κοίτα τώρα που μου έβαλες ιδέες γιατί έχω και εγώ Sony που διαβάζει SACD. :)

Δημοσ.
με ποιόν τρόπο προσπαθείς να τα αντιγράψεις?

Δηλ. στο nero ποιόν τρόπο αντιγραφής επιλέγεις?

Κοίτα τώρα που μου έβαλες ιδέες γιατί έχω και εγώ Sony που διαβάζει SACD. :)

Από που να ξεκινήσω;

1. Disc Copy

2. Disk Iso

3. Audio CD

4. UDF

5. UDF/ISO

Επίσης στα παραπάνω format έχει γίνει η ίδια διαδικασία και για DVD.

Αλλά αποτυχία σε όλες τις περιπτώσεις..Αντιγράφεται μεν το CD, αλλά σε δικάναλο ήχο κι όχι Surround.

LG DVD Player + NEC 1300A Dvd Recorder στο Pc μου..Αν βοηθούν βέβαια..

Δημοσ.

Όταν βάζεις SACD σε μηχάνημα που δεν το υποστηρίζει, γίνεται playback μια 2-κάναλη έκδοση του ήχου σε 16bit-44KHz και όχι το πολυκαναλικό track. Αυτό γίνεται για λόγους backward συμβατότητας. Συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να "δεις" από τον υπολογιστή το πολυκαναλικό track και βεβαίως να το αντιγράψεις.

Ticking away the moments that make up a dull day

Δημοσ.

SACD VS DVD AUDIO ?

πιο ειναι καλύτερο απο αποψης συμβατότητας με PC (5.1 ΗΧΕΙΑ)

& αντιγραφής ?

SACD & DVD Audio υπάρχουν στην ελληνικη αγορα?

Δημοσ.

Συμβατότητα με PC? Αντιγραφή? Δεν νομίζω ότι παίζει... Δεν υπάρχει ακόμα drive που να διαβάζει SACD (πρωτόκολλα γαρ) και δεν είμαι σίγουρος για DVD Audio.

Σαφώς και υπάρχουν SACD και DVD Audio στην Ελληνική αγορά.

Δημοσ.

Οπως σωστα αναφερθηκε...δεν υπαρχει τροπος να αναπαραχθει στο pc SACD (μονο τα υβριδικα 2ch 16-44)

Οποτε δεν γινεται και να αντιγραφει.

Απο την αλλη το dvdaudio αναπαραγεται αρκει να υπαρχει αναλογη καρτα ηχου και software (192/96+windvd6)

Ψηφιακο αντιγραφο παλι δεν μπορει να γινει....(δεν εχει σπασει ακομη η προστασια και το mlp) παρα μονο αναλογικη αντιγραφη.

Δημοσ.
Οπως σωστα αναφερθηκε...δεν υπαρχει τροπος να αναπαραχθει στο pc SACD (μονο τα υβριδικα 2ch 16-44)

Οποτε δεν γινεται και να αντιγραφει.

Απο την αλλη το dvdaudio αναπαραγεται αρκει να υπαρχει αναλογη καρτα ηχου και software (192/96+windvd6)

Ψηφιακο αντιγραφο παλι δεν μπορει να γινει....(δεν εχει σπασει ακομη η προστασια και το mlp) παρα μονο αναλογικη αντιγραφη.

Ευχαριστώ και τον Adams κι όλους τους άλλους που απάντησαν και βοήθησαν στις αναζητήσεις μου :)

Βρήκα όμως στη σελίδα http://www.audio-dvd-creator.com/ το πρόγραμμα που υπόσχεται πως

1. "Import AC3 5.1ch or AC3 2ch files, and export them to Audio DVD without quality loss.

2. "Use Matrix Mixer to convert 2ch audio input to AC3 5.1ch output."

Είναι δυνατόν;; :shock: Convertion 2ch σε ΑC3 5.1??? Το έχει δοκιμάσει κανείς;; Αν είναι έτσι, με 40$ μετατρέπουμε ΟΛΑ μας τα CD σε ΑC3 5.1 :o

Δημοσ.
Koita kai edw kai syggekrimena to post tou Innersense[/b'].

Kατανοητό αγαπητέ φίλε..Το Prologic όπως αναφέρει το post που λες μετατρέπει οποιαδήποτε στερεο πηγή σε 5.1

Στο site όμως που ανέφερα πριν, υπόσχονται μετατροπή 2ch ήχου σε 5.1 format, ακόμα και στα +600kbps !!!!!

Δημιουργείς δηλαδή, αν το καταλαβαίνω καλά, DVD Audio με εκατοντάδες MP3 που τυχόν έχεις (ακόμα και στα 128kbps) σε 448kbps AC3 5.1 για παράδειγμα;;;

Αλλο να παίζει από όλα τα ηχεία του home cinema πιστεύω η μουσική (ή οποιοσδήποτε stereo ήχος) κι άλλο να δημιουργεί το πρόγραμμα 5.1 ήχο..Αυτό ρωτούσα εγώ και δεν μπορώ να το καταλάβω αν γίνεται :? ...

Δημοσ.

vagpap an mporeis ekshghse ligo thn diafora giati me endiaferei!

Exw ena mousiko cd (syggekrimena to teleftaio MASTODON - leviathan,to limited) pou exei extra ena diskaki to opoio den mporw na katalabw an einai audio-DVD h DVD-Audio...to cd exei ena sticker to opoio leei oti einai "bonus Audio DVD featuring 5.1 surround sound mixes" alla exei kai to klassiko shmataki tou DVD-Audio...

Ti diafora exoun metaksy tous kai pws mporw na katalabw telika ti apo ta 2 einai???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...