steliosgi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Κάνω capture από ψηφιακή κάμερα στον Η/Υ σε format DV-AVI. Στην συνέχεια προσπαθώ να μετατρέψ το τεράστιο αρχείο σε divx, mpeg ή κάτι παρόμοιο, προκειμένου να το επεξεργαστώ. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνω ότι η εικόνα δεν κυλάει ομαλά αλλά σαν να λείπουν frames (υποθέτω ότι αυτό είναι το πρόβλημα dropped frames, σωστά; ), ειδικά όταν η κάμερα κινείται η εικόνα ζαλίζει πολύ. Έχω δοκιμάσει διάφορα προγράμματα κωδικοποίησης, το virtual dub, το movie maker, το power director 3. Σε όλα αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ο υπολογιστής μου είναι P4 2,4 GHz, κάρτα γραφικών GeForce 440 και μνήμη 512. Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι ο CPU χρησιμοποιείται κατά 100%, ακόμη και όταν δεν τρέχω άλλα προγράμματα. Δεν είναι τα 2,4 GHz αρκετά, εκεί οφείλεται το πρόβλημα; Τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου να λύσω το πρόβλημα;
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δηλαδή το AVI (DV) αρχείο παίζει σωστά ή στα ίδια σημεία έχει πρόβλημα?
vpateri Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 oti epexergasth kai na exeis tha douleuei sto 100%
steliosgi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Το DV-AVI παίζει κανονικά σε όλα τα σημεία. Όταν όμως το συμπιέσω τότε υπάρχει πρόβλημα. Το βίντεο εμφανίζεται να κυλάει σαν με μια καθυστέρηση στην εικόνα (αν και δεν υπάρχει καθυστέρηση), δεν κυλάει δηλαδή στρωτά, ομαλά αλλά σαν καρέ - καρέ. Το πρόβλημα γίνεται περισσότερο φανερό όταν η κάμερα κινείται. Τι μπορεί να φταίει;
steliosgi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Μήπως είναι ανεπαρκής η κάρτα γραφικών;
deathlok Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 mipos exeis piraksei to framerate sto encoding prepei na einai 25 gia pal
Shineboy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Ρίξε μια ματιά σε αυτούς τους οδηγούς μήπως και κάνεις κάποιο λάθος στην όλη διαδικασία...
nektarios1973 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 oti epexergasth kai na exeis tha douleuei sto 100% ti les tora??? :? emena me celeron 2.4 mou douleyi sto 100% se ena filo me p4 sta 3gh tou doulevi o epksergastis mexri 60%. einai thema epeksergasti to na min xanis frames
steliosgi Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Ο επεξεργαστής μου είναι στα 2,4 gHz. Δεν υπάρχει τρόπος να μπορώ να συμπιέσω το AVI αρχείο με τον υπάρχοντα επεξεργαστή (έστω και αν δουλεύει πιο αργά) και να μην έχω απώλεια frames?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.