Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα επεξεργαστή σε encoding;

steliosgi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Κάνω capture από ψηφιακή κάμερα στον Η/Υ σε format DV-AVI. Στην συνέχεια προσπαθώ να μετατρέψ το τεράστιο αρχείο σε divx, mpeg ή κάτι παρόμοιο, προκειμένου να το επεξεργαστώ. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνω ότι η εικόνα δεν κυλάει ομαλά αλλά σαν να λείπουν frames (υποθέτω ότι αυτό είναι το πρόβλημα dropped frames, σωστά; ), ειδικά όταν η κάμερα κινείται η εικόνα ζαλίζει πολύ.

Έχω δοκιμάσει διάφορα προγράμματα κωδικοποίησης, το virtual dub, το movie maker, το power director 3. Σε όλα αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Ο υπολογιστής μου είναι P4 2,4 GHz, κάρτα γραφικών GeForce 440 και μνήμη 512. Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι ο CPU χρησιμοποιείται κατά 100%, ακόμη και όταν δεν τρέχω άλλα προγράμματα. Δεν είναι τα 2,4 GHz αρκετά, εκεί οφείλεται το πρόβλημα;

Τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου να λύσω το πρόβλημα;

Δημοσ.

Το DV-AVI παίζει κανονικά σε όλα τα σημεία. Όταν όμως το συμπιέσω τότε υπάρχει πρόβλημα. Το βίντεο εμφανίζεται να κυλάει σαν με μια καθυστέρηση στην εικόνα (αν και δεν υπάρχει καθυστέρηση), δεν κυλάει δηλαδή στρωτά, ομαλά αλλά σαν καρέ - καρέ. Το πρόβλημα γίνεται περισσότερο φανερό όταν η κάμερα κινείται.

Τι μπορεί να φταίει;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ο επεξεργαστής μου είναι στα 2,4 gHz. Δεν υπάρχει τρόπος να μπορώ να συμπιέσω το AVI αρχείο με τον υπάρχοντα επεξεργαστή (έστω και αν δουλεύει πιο αργά) και να μην έχω απώλεια frames?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...