The Crow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Όταν είπα made in Greece εννούσα τα laptops made in Greece.Και φυσικά όχι το hardware το οποίο φυσικά και δεν είναι made in Greece.Εννοώ την ποιότητα των πλαστικών που είναι η χειρότερη που μπορεί να υπάρξει σε laptop συμπεριλαμβανομένου της οθόνης που δε νομίζω ότι φτάνει σε ποιότητα με τίποτα τις οθόνες των επώνυμων laptops.Όσο για την κάρτα γραφικών που λες εντάξει συμφωνώ αφού θέλει να παίζει παιχνίδια ας πάρει καλή κάρτα γραφικών.Αλλά αφού θα δώσει τόσα λεφτά (2500 ευρώ) γιατί να μην επενδύσει και σε μια καλή οθόνη!!Με τόσα λεφτά μπορεί να επενδύσει και στα δύο!!Εγώ προσωπικά αν διέθετα 2500 ευρώ για laptop το τελευταίο που θα σκεφτόμουνα θα ήταν να πάρω Turbo-X(το πιο πιθανόν να μην το σκεφτόμουνα καθόλου να πάρω!!).Όσο για την ποιότητα της οθόνης των Turbo-X δεν έχω προσωπικές εμπειρίες ή φίλων παρά μόνο μαρτυρίες μελών του insomnia από διάφορα posts. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theobabis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Anakha, H μνημη ειναι 333mhz αντι για 400. H αριστη οθονη στην οποια αναφερεσαι, πολυ πιθανον να ειναι lg. Tην ιδια οθονη τη χρησιμοποιουν και οι oem στις 17αρες τους. Και λεω πολυ πιθανον, γιατι εχω παψει να παρακολουθω τις εξελιξεις. Αν με ρωταγες πριν μερικους μηνες, ολοι ειχαν lg γιατι ηταν η μονη που εβγαζε αυτο το panel. Οντως ειναι 9700, οποτε να αλλαξω και να πω οτι μου θυμιζει υπολογιστη εξαμηνου σε αυτη τη τιμη Περα απο ολα αυτα παντως, επετρεψε μου να ξανασημειωσω οτι αν τη θες για μεταφορα, 4 κιλα συν παρελκομενα, δεν ειναι λιγα. The Crow, ναι, καταλαβα οτι εννοουσες laptops και το ερωτημα ηταν σε τι ξεχωριζουν απο τα σταθερα, μιας και το μονο που κανουν ειναι να τα συναρμολογουν. Το plaisio παιρνει απλα ενα barebone που πουλιεται σε ολο τον κοσμο και σου δινει την επιλογη να βαλεις οτι εσυ θελεις. Oσο αφορα τωρα τα πλαστικα, ναι ειναι και αυτα ενα απο τα αρνητικα των oem, αλλα μπροτα στις επιδοσεις, τι ειναι τα καλλη? Και για να ευθυμησουμε λιγο, μπορεις να μαντεψεις πια εταιρια δε κοιταζω για laptop? yap, you got that right... . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anakha Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Βασικά επειδή είδα απο κοντά έναν φορητό της Toshiba ο οποίος έχει ακριβως την ίδια οθόνη έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος......εχει άψογη ορατότητα απ' όλες τι γωνίες και ελιναι ιδιαίτερα φωτεινή....Οσο για τη RAM στα 333ΜΗz απ' ότι έχω δείη πλειοψηφεία των φορητών εκεί βρίσκεται.... Να φανταστείς οτι SONY VAIO PCG-K37 ένα αρκετά δυνατό μοντέλο έχει 512 RAM στα 266ΜΗz και πρόκειται για αρκετά καινούργιο μοντέλο το οποίο είναι στα +2000$ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anakha Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Τώρα όσον αφορά το βάρος δεν με ενοχλεί καθόλου...απ' τη στιγμή που ειναί συμμαζεμένος και μπορώ να τον κουβαλώ σε μια τσάντα τότε ας είναι και 6Kg..... Τόσα χρόνια κουπί και γυμναστική τελικά κάπου θα φανούν χρήσιμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theobabis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Anakha, σου ευχομαι καλη επιλογη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anakha Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Και εγώ το ίδιο μου εύχομαι αλλά ο χρόνος θα δείξει.... :wink: Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naftis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Fujitsu Siemens the best. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Λίγο άσχετο αλλά κάπου ήθελα να το ανακοινώσω(!): Μόλις αγόρασα και εγώ ένα φορητό με Sempron 2600+, 15' XGA, 256MB, 40GB αργό, χάλια κάρτα με Shared μνήμη, μόνο με CDRW/DVDROM, WiFi, 3 USB, 1 Firewire, 4in1 card reader το οποίο το θέλω κυρίως για word, excel, access, email, να βάζω τραγούδια στο ipod και να παιρνάω φωτογραφίες από την ψηφιακή. Από μάρκα είναι OEM Αμερικής (Averatec) αλλά ευτυχώς θα το χρησιμοποιώ στην εκεί όχθη του Ατλαντικού. Και δε σας είπα το καλύτερο. Αυτό μου κόστισε 530 Ευρώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grtsik Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Αν θέλεις ποιότητα οθόνης με ΖΩΝΤΑΝΑ χρώματα, επέλεξε HP (Compaq presario). Έχω το Presario 2100 εδώ και δύο χρόνια και αυτό που τραβάει τα μάτια όλων όσων το βλέπουν σαν μαγνήτης είναι η οθόνη του. Βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις. Τον πλήρωσα πριν δυο χρόνια 2400 ευρώ, αλλά τώρα οι τιμές έχουν πέσει δραστικά. Απ' την άλλη μπορείς να πας και στη λύση Fujitsu-Siemens π.χ. Amilo 1630 με Athlon XP 64 bit 3,7+ GHz και 15άρα wide screen οθόνη, http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=233745&Merchant_Id=1&sts_cid=3 μια λύση πολύ τιμια για τα λεφτά της. Πάντως δεν θα σου πρότεινα τα turbo-X που τα θεωρώ χοντροκομμένα και δεν έχουν τη φινέτσα των HP, Compaq και Sony Vaio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
X-TinCtion Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Ε λοιπόν και εγώ έχω πορσέξει τα δυο συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρεις... Είναι προφανές οτι η πρόταση του πλαισίου υπερτερεί σε εξοπλισμό άν και η τιμη του είναι κομματάκι..τσιμπημένη. Επιπλέον το πλαίσιο δίνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ μόνο 1 χρόνο εγγύηση ενώ στην HP με επέκταση έχεις μέχρι 3 χρόνια... Το PC MAGAZINE αυτού του μήνα έχει τα δυο αυτά μοντέλα σε συγκριτικό μαζί με μερικές άλλες προτάσεις σε 17άρια notebook, οπότε αν ενδιαφέρεσαι ρίξε μια ματιά....ΕΝΤΥΠΩΣΗ μου έκανε...οτι η toshiba είναι η μοναδική που εφάρμοσε αυτό που προσωπικά αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχει κάνει άλλη εταιρεία: desktop replacement notebook με 17αρα οθόνη και mobile CPU (pentium m)..Δυστυχώς δεν ξέρω αν διατίθεται στην Ελλάδα και από που, αν και υποθέτω για να αναφέρεται στο test θα υπάρχει αλλα μάλλον με τσουχτερό αντίτιμο. Για την ιστορία...το μονέλο της HP απέσπασε άριστες κριτικές. είδα την θερμογραφία της κάτοψής του από υπέρυθρες και δεν πίστευα στα μάτια μου!! η απαγωγή θερμότητας είναι εκπληκτική (αυτό διότι η HP φημιζόταν οτι είχε πρόβλημα σε ατόν τον τομέα).. Ακόμα και εγώ ειμαι προβληματισμένος για την τελική επιλογή αν και τελικά είναι θέμα ημερών και για μένα να επιλέξω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anakha Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Το σίγουρο είναι πως η επιλογή αυτή είναι αρκετά "ψυχοβγάλτης"..... Πάντως και στο Computer για όλους του Δεκεμβρίου παρουσίασε κάποιους φορητούς και ανάμεσα τους ήταν και κάποιοι του πλαισίου.Δυστηχώς όμως δεν είδα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο στο άρθρο τους και αν δεν έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω δεν θα μάθαινα για τα προβλήματα θερμοκρασίας που παρουσιάζουν, για την όχι και τοσο καλή οθόνη κτλ κτλ αλλά αντιθέτος τα εκθειάζει... και φτάνω στο σημείο να κάνω άσχημες σκέψεις ότι κάνουν διαφήμηση και όχι αμερόληπτη κριτική...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Crow Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Πολύ καλή συγκριτική κάποιων laptops έχει το PC Magazine Ιανουαρίου.Συμβουλέψου το και αυτό.Μπορεί να σε βοηθήσει στην επιλογή σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Μιας και η κουβέντα είναι για laptop ας κάνω εδώ την ερώτηση. Ψάχνω για ένα με τα εξής χαρακτηριστικά με minimum-maximum και με comment τα must CPU: 1.0 - 1.6 //Centrino RAM: 512 - 1024 Display: 10' - <14' Resolution 1280x1024 - >1280x1024 VGA: i855 - ATi 9200 HD: 40 - 60 //5400rpms Drive: DvD - CDr/DvD Ports: PCMCIA Type II, 2xUSB 2.0, RJ-45 Ethernet, VGA Output Προεραιτικά: WiFi, BT Επίσης πόσο σημαντικό είναι ένα branded laptop σε σχέση με ένα no-name? Στα desktop δεν τίθεται θέμα αλλά σε laptop...? thx! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Crow Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Ένα branded laptop σχέση με ένα no-name είναι πολύ καλύτερο!!Σε laptop πρέπει να το προσέχεις αυτό γιατί ένα laptop είναι μεγαλύτερη επένδυση από ένα desktop στο οποίο ότι και αν χαλάσει αντικαθίσταται εύκολα.Σε ένα laptop όμως είναι πιο δύσκολο γι' αυτό είναι πιστεύω και πιο προσεγμένες κατασκευές.Τα branded δίνουν εγγυημένη ποιότητα και αξιοπιστία γι' αυτό πρέπει να προτιμούνται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Έχω δει όμως να κυκλοφορούν non name στα οποία π.χ. διαλέγεις ένα case και από εκεί και πέρα το συναρμολογείς όπως εσύ θες. Όπως γίνεται και σε ένα desktop δλδ. Από εκεί και πέρα, αν σου χαλάσει ο δίσκος, η gfx card κτλ, απλά το κάνεις replace :/ Αυτά τα "ποιότητα και αξιοπιστία" θέλω να διαπιστώσω αν όντως είναι δικαιολογημένα σε ένα branded laptop. Στην τελική αν ένα branded σου πάθει κάτι, πρέπει όπως και δήποτε να το στείλεις στη μαμά, ενώ ένα non πας στο κατάστημα που το πήρες και λες αντικαταστήστε μου τον δίσκο. Είναι έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.