Προς το περιεχόμενο

με ποιο προγραμμα να ξεκινησω?

Isis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οκ, για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Δουλεύω πολύ καιρό σε visual studio και σε delphi (γιατί οι εργοδότες μου είχαν εφαρμογές παλιότερες από εμενα φτιαγμένες σε αυτά τα πακέτα). Προσωπικά προτιμώ το Delphi σαν περιβάλλον. Και την pascal για απλές εφαρμογές.

Αλλά όπως ξαναείπα αυτά είναι καθαρά θρησκευτικά θέματα....

Δημοσ.

Προσωπικά το Visual Studio το αντιπαθώ (αν και δε μπορώ να έχω πλήρη αποψη σε σύγκριση με το Delphi γιατί έχω χρόνια να το δουλέψω). Υποφέρει απο κάποια κουσούρια (η έκδοση 6) που για μένα σαν προγραμματιστή μου φαίνονται εξαιρετικά εκνευριστικά και χρονοβόρα. Ασε που ο debugger του μερικές φορές λέει ό,τι θέλει :). Φαντάζομαι όμως ότι είναι θέματα που κάποιος αρχάριος δε θα τα συναντήσει ποτέ. Οπότε δεν είναι άσχημη ιδέα να ξεκινήσεις με αυτό που διαθέτεις αυτή τη στιγμή. Αλλα όπως εύστοχα είπε και ο koyan, αυτά είναι του θεου πράματα .... :)

Δημοσ.

παντως δεν καταλαβαινω πως η pascal μπορει να ειναι καλυτεη απο την visual basic, εφοσον η δευτερη εχει πολλαπλασιο μεγεθος. μηπως η pascal δεν ειναι αυτοτελες προγραμμα και ξεκιναει με αρχεια των windows?

τελικα c++ ή visual basic?

καποια tutorials?

στο setup εχει τα :

Microsoft VIsual Basic 6.0

Microsoft Visual C++ 6.0

Microsoft Visual FoxPro 6.0

Microsfot Visual InterDev 6.0

Microsfot Visual SourceSafe 6.0

ActiveX

Data Access

EnterPrise Tools

Graphics

Tools

Δημοσ.
παντως δεν καταλαβαινω πως η pascal μπορει να ειναι καλυτεη απο την visual basic, εφοσον η δευτερη εχει πολλαπλασιο μεγεθος

Και νόμιζα ότι το μέγεθος δεν έχει σημασία .... :P

Το οτι η Pascal είναι μικρότερη σε μέγεθος δε σημαίνει τίποτα. Και τα Windows είναι μεγαλύτερα απο το Linux (σε distribution) και κάνουν κακή χρήση του χώρου. Άλλωστε στον προγραμματισμό, συνήθως το μικρότερο είναι ο στόχος και όχι το μεγαλύτερο. Παίζουν διάφορα πράγματα ρόλο. Οι βιβλιοθήκες, τα εργαλεία που συνοδεύουν κάθε γλώσσα κτλ. Πάρε παράδειγμα από ένα πολύ γνωστό πρόγραμμα, το DVD shrink. Είναι μινιατούρα σε σχέση με άλλα και κάνει παπάδες. Οπότε αυτό μη σε απασχολεί.

Τώρα για C/C++ ή Visual Basic τη γνώμη μου την ξέρεις :)

http://cuinl.tripod.com/tutorials.htm

http://www.visualbasicbooks.com/vb6introtutorial.html

Δημοσ.

baxter,

1. ef' oson de katalabaineis th diafora ths Pascal kai ths C++ mhpws 9a htan fronimo na mhn postareis?

2. Exeis didaksei pote kammia apo tis duo glwsses na ksereis poies einai oi antidraseis autwn poy se akoun?

3. An pisteueis oti o pointers sth C exoun kammia sxesh me tous pointers sthn Pascal (kai h diaxeirhsh tous sta strings einai auto pou mperdeuei PANTA ton arxario) mallon eisai ba9eia nuxtwmenos.

4. Sugxwrese mou thn elleipsh humour, alla protimw na MHN kanw xabale me thn agnoia kai tis erwthseis kapoiou pou perimeni sobares apanthseis. Ektos bebaia an h Isis, 3ekinhse to topic gia xabale ....

Isis, kane auto pou sou leei o baxter .... merikoi de mporoun na dextoun oti se merika pragmata exoun adiko. Opote mh to stenoxwrhsoume to paidi. Wink

ok re file, afou eisai o mastoras tou programmatismou na paw paso egw!

1. de sou apadw giati tha faw ban...

2. ohi re file, den ehw didaxei, sorry..

3. fainetai eisai eidikos se themata arhariwn

4. nomizw oti o/h Isis ithele mia filiki simvouli kai ohi na haraxei tin epaggelmatiki tou/tis stadiodromia..

tespa,xefigame ap to thema..

oti allo eheis na mou peis tzouka pes to mou me me PM..

Isis, epeidi de borw na dehtw oti se merika pragmata ehw adiko kai gia na mi me stenahwriseis to paidi(opws leei kai o tzoukas) kane afto pou eipa egw..

i kalitera arhise parallila kai tis 2 glwsses kai pes mas se poia adimetwpizeis tin perissoteri dyskolia..

na vgaloume ena siberasma

Δημοσ.

οκ. αλλα εγω τι να εκγαταστησω απο τα παραπανω που ανεφερα? και ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια που μου δινεται.

PS. ειμαι male. η Isis=Ισιδα, Θεα των Αιγυπτιων.. :D

Δημοσ.

PS. ειμαι male. η Isis=Ισιδα' date=' Θεα των Αιγυπτιων.. :D[/quote']

Twra poios na noiwsei hli9ios? O koyan h egw? :P:P:P (O Osiris se xalouse :))

Mono th glwssa me thn opoia 9eleis na asxolh9eis kai ta Tools (ta dependencies pou isws uparxoun ta analambanei nomizw h idia h egkatastash. Me liga logia an de diale3eis kati kai to xreiazetai 9a to balei mono tou)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

re pedia ti lete....?

To mellon ine sto object orientation....

Mathe mia java file mou na se dei o Theos ;)

Dioti, etsi gia na arhiso polemo, i java ine i kaliteri glossa kai den mplekeis me memory management ( vlepe pointers stin c ) . :D

Δημοσ.

Τελικά ρε παιδιά ποιός είναι ο καλύτερος προγραμματιστής εδω μέσα ??

Ο tzoykas

ή

ο baxter ?

Έτσι συνεχίστε ..

Σαν τους κλασικούς κάφρους έλληνες κάνετε ..

Συνεχίστε να ανταγωνίζεστε για το ποιος θα βοηθήσει τον Isis ;)

Ρωτήσατε τον Isis τι τον ενδιαφέρει να κάνει?

Δηλαδή μικρές παραθυρικές εφαρμογές ή command-line κ.α. ..

Προσωπικά θα προτείνα Visual Basic εν έτος 2 0 0 5 .. (και μετα C#)

Αφήστε τις Old-School (DEMOS σε Pascal και Assembly, για όσους από

εσας ασχολιόσασταν) αναμνήσεις που είχατε πριν από 7-9 χρόνια ..

Πάντα Φιλικά ;)

Δημοσ.
re pedia ti lete....?

To mellon ine sto object orientation....

Ξεθάβεις ένα θέμα μόνο για να σχολιάσεις ... και μάλιστα γράφεις και για κάτι ανύπαρκτο στον προγραμματισμό. Τι είναι αυτο το object orientation? για γεωμετρία μιλάς; .....

Σαν τους κλασικούς κάφρους έλληνες κάνετε .. Συνεχίστε να ανταγωνίζεστε για το ποιος θα βοηθήσει τον Isis Ρωτήσατε τον Isis τι τον ενδιαφέρει να κάνει? Δηλαδή μικρές παραθυρικές εφαρμογές ή command-line κ.α. ..

Αν δεν απατώμαι ο Isis δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσει που για μένα σημαίνει ότι δεν έχει ιδέα τι θέλει να κάνει. Και όσο για τους χαρακτηρισμούς σου θα αφήσω τον Isis να βγάλει συμπέρασμα. Μιας και εσύ δεν είσαι κάφρος ας ακούσει εσένα. Ουδεμία αντίρρηση ....

Δημοσ.

Δε ξέρω αν παρατήρησες τη λέξη "ΚΑΝΕΤΕ" στη κουβέντα μου για τος "κάφρους Έλληνες". Δε θεώρησα κανέναν "κάφρο" (δεν έχω κανένα λόγο εξάλλου) .. αναφέρθηκα στη στιγμή που τσακονόσασταν!

Όσο για τη Visual Basic, θα πω τα εξής:

>Είναι User Friendly - Visual Friendly (λόγω οπτικής επαφής με το περιβάλλον)

>Για επίπεδο α ρ χ ά ρ ι ο υ (Dummy) έχει λέξεις πιο φιλικές και ανθρώπινες.

>Επίσης είναι η πιο ικανή γλώσσα για να "κολλήσει" έναν αρχάριο στο αντικείμενο του προγραμ/σμου (στατιστικά).

κ.α.

Προσωπικά εγώ ξεκίνησα από Basic -> Pascal -> . . . (άλλες οι εποχές τότε)..

Πάντα φιλικά ;)

Δημοσ.

Δεν έχω τσακωθεί ποτέ με κανέναν εδω μέσα ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με το ποιος την έχει μεγαλύτερη. Παρ' ολα αυτά θα χρησιμοποιήσω σκληρή γλώσσα αν κρίνω ότι κάποιος με προσβάλλει η λέει αρλούμπες. Θα πρέπει απλά να παραδεχτείς ότι όπως και να το είπες, εδώ μέσα είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθεί, Η λέξη "κάνετε" δε βλέπω να αλλάζει το νόημα ;)

Επίσης δε βλέπω τίποτα κακό στο να ξεκινήσεις με μία γλώσσα που μπορεί να αποτελεί ιστορία αλλά θα σε μπάσει όπως πολύ λιγες στις "αρχές" του προγραμματισμού. Το θέμα δεν ήταν η σύνταξη της κάθε γλώσσας και ποιας είναι πιο δύσκολη, αλλά κατά πόσο οι έννοιες του προγραμματισμού μπορούν να αναδειχθούν και να χρησιμοποιηθούν από αυτές. Και αν δεις τα προηγούμενα ποστ μου, προτείνω και εγώ την Visual Basic.

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες ;)

Το ξέρω οτι και εσύ συμφωνείς με τη Visual Basic ..

Απλά εγώ έθεσα μια γνώμη για την διαφορά της με την Pascal. .

Αυτά..

Ελπίζω, από τα λαλούμενα ο Isis να έχει βρει απάντηση για την ερώτησή του ;)

Και όμως ήταν δύσκολη ερώτηση . . :)

Πάντα

φιλικα . .

Δημοσ.

Καλά, ψιλοαμφιβάλω άν μετά από 1 μήνα ο isis ακόμα διαβάζει αυτό το post (δεδομένου μάλιστα ότι χάθηκαν τα παλιά watched topics). Άρα ο τσακωμός είναι μόνο για την δική μας ευχαρίστηση. Isis, τί έκανες τελικά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...