Isis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 θελω να αρχισω προγραμματισμο. με ποιο προγραμμα πρεπει να ξεκινησω? εχω το visual studio 6 enterprise edition, αλλα δεν ξερω τι εχει μεσα. PS. σε μερικα threads, γραφετε κατι <><><?<>?<>?<?<?<>?<>?<?<_|+_|+_|+_BLANK_=TARGET και διαφορα τετοια. τι σημαινουν?
baxter Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 arhika gia na xekiniseis na mathaineis programmatismou prepei na dialexeis poia glwssa thes na matheis kai ohi programma.. afou dialexeis glwssa tote vriskeis kai to katallilo programma-compiler.. gia na xekiniseis i c++ einai oti prepei.. episis to visual studio periehei tin visual c++ ara eisai ok.. psaxe gia kana c++ tutorial ki arhise na diavazeis. oso gi afta pou les oti vlepeis se kapoia threads etsi opws ta grafeis de vgazoun noima! borei na ofeilodai ston browser sou, den xerw..
koyan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Όχι ρε παιδιά, τι λέτε να ξεκινήσει κάποιος που δεν έχει ξαναδεί προγραμματισμό με c++. Σιγά μην του πούμε να μάθει κατευτείαν assembly. Ή καλύτερα, να πάρει ένα καλώδιο και δέκα δακτυλίδια, και να περνάει ρεύμα στο καθένα και να φτιάχνει δυαδικούς αριθμούς... Για να ξεκινήσεις χρειάζεσαι κάτι πολύ απλό. Basic, pascal etc etc. Αφού έχεις το visual studio, πήγαινε http://www.vbtutor.net/vbtutor.html και ακολούθησε τα tutorials... Αφού δεις οτι καταλαβαίνεις, τότε πας και σε άλλες γλώσσες. ΑΝ το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να φτιάχνεις site στο Internet, τότε μπορείς να μάθεις κατευτείαν php: Κατέβασε και εγκατέστησε το xampp ( http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=404274&postdays=0&postorder=asc&start=15 ) και ακολούθα τα tutorials: http://www.google.com.gr/search?&q=php+tutorials και καλό κουράγιο. Γιατί θέλεις να μάθεις προγραμματισμό?
Isis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 δεν ξερω. θα ηθελα παντως να ξερω προγραμματισμο, οχι για την κατασκευη websites. τελικα ποια γλωσαα να ξεκινησω και ποιες γλωσσες υπαρχουν στο cd? να τις βαλω ολες? γιατι ενας φιλος μου ειπε οτι εχει πολλες και αν τις βαλω ολες θα γινει χαμος.
tzoykas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 gia na xekiniseis i c++ einai oti prepei.. Θα αστειεύεσαι βέβαια ..... Η ιδανική γλώσσα για να ξεκινήσεις είναι η Pascal. Μαθαίνεις προγραμματισμό με μια υπέροχη γλυκιά γλώσσα που όμως δεν είναι τοσο παιδιάστικη όσο η Basic. Πάρε ένα βιβλίο που έχει μέσα και κάποιον Pascal compiler και ξεκίνα με τα βασικά που θα δεις εκεί.
Isis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 lol. τρια ατομα, τρεις διαφορετικες αποψεις. τελικα ειναι υποκειμενικο ή ειναι η ιδεα μου? εγω απο το cd Που εχω τι να εγκαταστησω για να ξεκινησω? χρειαζεται να παρω και βιβλιο ή τα tutorials Και το e-books ειναι αρκετα?
tzoykas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Και σαν φοιτητής η Pascal μου φάνηκε εύκολη, χρήσιμη και δυνατή. Και σαν προγραμματιστής συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ιδανική για κάποιον που ξεκινάει και το είδα ακόμα και όταν βοηθούσα πρωτοετείς φοιτητές στα πρώτα τους βήματα. Δε κατάλαβα πως μέτρησες 3 γνώμες όταν γενικά συμφωνώ με τον φίλο koyan, Εφ'οσον (αν κατάλαβα καλά) θέλεις να εκμεταλλευτείς το Visual Studio κάνε εγκατάσταση την Visual Basic. Σαφώς απλούστερη απο C/C++ και πολύ πιο κατανοητή από αρχάριους.
baxter Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Όχι ρε παιδιά, τι λέτε να ξεκινήσει κάποιος που δεν έχει ξαναδεί προγραμματισμό με c++. Σιγά μην του πούμε να μάθει κατευτείαν assembly. Ή καλύτερα, να πάρει ένα καλώδιο και δέκα δακτυλίδια, και να περνάει ρεύμα στο καθένα και να φτιάχνει δυαδικούς αριθμούς... koyan, halarwse re file! an esy nomizeis oti i c++ einai tooooooso dyskoli ti na pw...! den eipa na arhisei to paidi na mathainei kateftheian classes kai constructors kai socket programming kai istories... na arhisei na programmatizei halara.. de lew kai i pascal kali einai gia ekmathisi alla apo ena simeio kai meta oi dynatotites tis stamatane.. kai mehri ekeino to simeio einai to idio apli me tis c/c++.. gia poio logo otan ftasei s ekeino to simeio na kanei metavasi se alli glwssa? ti anthrwpoi eiste eseis re? epeidi i pascal dld ehei begin..end adi gia {..} einai pio efkoli kai c++ einai to palouki?
koyan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Ωραία, αρχίσαμε flame war για το καλό του χρόνου ;-) a) Όντως συμφωνώ με τον tzoykas: μία απλή γλώσσα για αρχή. Έγραψα και την basic και την pascal. Πρότεινα την visual basic γιατί είχε το παλικάρι ήδη το visual studio. Προσωπική μου προτίμηση από τις δύο είναι η pascal, αλλά αυτά είναι θρησκευτικά θέματα, και έχουμε ανεξηθρησκία ;-) . Άρα οι απόψεις ήταν 2 και όχι 3. baxter: μόνο και μόνο που μου είπες "halarwse re file! " σε κερνάω μπύρες την άλλη φορά που θα ανέβω Αθήνα (εκτός και αν είσαι και εσύ Καλαμάτα) !!! Δεν θεωρώ ότι η c++ είναι "tooooooso dyskoli" γλώσσα, απλά θεωρώ ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη για να ξεκινήσει κάποιος. Όταν κάποιος είναι άσχετος και πρωτομαθαίνει πρέπει να μπει πολύ σιγά και μαλακά. Όσο πιο απλά γίνεται. Ακόμαι και αν είναι παιδικά αυτά που μαθαίνει. c) de lew kai i pascal kali einai gia ekmathisi alla apo ena simeio kai meta oi dynatotites tis stamatane.. kai mehri ekeino to simeio einai to idio apli me tis c/c++.. gia poio logo otan ftasei s ekeino to simeio na kanei metavasi se alli glwssa? Όταν χρειάζεται δουλεύω σε c++' date=' όπως όταν χρειάζεται δουλεύω σε basic, javascript, pascal, tcl, php etc etc etc. Καλά τα θρησκευτικά ("η τάδε γλώσσα έχει περισσότερες δυνατότητες από την άλλη ", "η δείνε γλώσσα είναι η καλύτερη" etc etc), αλλά θεωρώ ότι ο επαγγελματίας προγραμματιστής δεν προγραμματίζει σε μία γλώσσα τα πάντα γιατί αυτήν ξέρει, αλλά χρησιμοποιεί τις γλώσσες σαν έργαλεία. Την κατάλληλη γλώσσα για την κατάλληλη δουλειά. Και αν κάποιος υποστηρίξει ότι η γλώσσα που ξέρει κάνει για όλα, τότε έχει πολύ μεγάλη γλώσσα. (Άσε που μια δυο φορές που μου έχουν πει κάτι τέτοιο σε interview που κάναμε για να προσλάβουμε κόσμο, τους έχω πεί "ευχαριστώ, δεν μας κάνετε, ακούσαμε όσα θέλαμε". Στην ψύχρα). Και την μετάβαση πρέπει να την κάνει, γιατί αλλιώς δεν ξέρει να προγραμματίζει, ξέρει απλά να χρησιμοποιεί μία γλώσσα. Το οποίο κατ εμένα δεν είναι σωστός προγραμματισμός, γιατί καταλήγει να φτιάχνονται εφαρμογές με μή κατάλληλα εργαλεία, και προγραμματιστές να ξαναανακαλύπτουν τον τροχό, γιατί δεν έχουν την στοιχειώδη λογική να δούν ότι αυτό που δημιουργούν είναι ήδη standart components, τεσταρισμένα και functional σε ένα άλλο πακέτο. d) ti anthrwpoi eiste eseis re? Φαντάζομαι ότι ό tzoykas είναι άνθρωπος, (ας το διαψεύσει ό ίδιος άμα θέλει). Εγώ όμως δεν υποστήριξα ποτέ κάτι τέτοιο. Υπάρχουν φήμες ότι είμαι εξωγήινος (θεωρώ σαχλές αυτές που λένε ότι είμαι volcan). Μου κάναν έλεγχο άν είμαι borg, αλλά δεν δέχτηκα ποτέ ότι resistane is futile Τέλος πάντων υπάρχουν και οι απόψεις ότι είμαι θεός, αλλά είμαι μεγαλόψυχος και τους συγχωρώ. Εσύ τί είσαι? e) ποιες γλωσσες υπαρχουν στο cd? να τις βαλω ολες? γιατι ενας φιλος μου ειπε οτι εχει πολλες και αν τις βαλω ολες θα γινει χαμος. Δέν πρόκειται να γίνει "χαμός". Απλά θα έχεις εγκαταστήσει περισσότερα από όσα χρειάζεσαι. Δεν έγινε και τίποτα... Τελικά: Διάβασε όλα τα παραπάνω, όλες τις παραπάνω απόψεις, και βγάλε μόνος σου συμπέρασμα του τί να μάθεις για αρχή. και ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε εμείς, έτοιμοι να τσακωθούμε για χάρη σου ;-)
Isis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 την pascal την βρισκω σε cd ή την κατεβαζω? η c++ βρισκεται στο visual studio?
tzoykas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 baxter, sobarepsou ligo. Apo monos sou eipes oti h Pascal einai kalh gia ekma9hsh. Auto de 8elei na kanei to paidi? NA MA9EI? Otan 9a ftasei se shmeio na mh mporei na kanei auta pou 9elei me thn Pascal tote mporei anetotata na paei se C/C++. Kai to zori sthn C/C++ den einai to geloio kai eirwniko paradeigma pou anafereis me tis agkules, alla h olh shmeiologia/ennoilogia ths glwssas. An mporeis na mou peis esu ENA paradeigma sobaro giati na MHN arxisei me Pascal (h kai Visual Baisc akoma) 9a 9ela polu na to akousw. ti anthrwpoi eiste eseis re?epeidi i pascal dld ehei begin..end adi gia {..} einai pio efkoli kai c++ einai to palouki? Profanws ligotero eirwnes kai kollhmenoi ....
baxter Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 baxter, sobarepsou ligo. Profanws ligotero eirwnes kai kollhmenoi .... file tzoykas, den eimai eirwnas oute kollimenos.. kai nomizw eimai arketa sovaros... ki egw me pascal arhisa, den eimai enadion tis pascal! adithetws.. apla pistevw oti kamia glwssa den einai pio efkoli apo tin alli (sta vasika kai koina tous simeia) , oles tin idia douleia kanoun apla me diaforetiko tropo! de katalavainw pragmatika poia i diafora na arhisei me pascal i c++... file koyan, shetika me to ( gia tis bires eimai mesa, ki an den aneveis athina steiltes me courrier na tis piw stin ygeia tis diamahis mas shetika me to © , symfwnw apolyta mazi sou... shetika me to (d), telospadwn pistevw oti eisai perissotero giinos apo ton tzoykas (no offence) kathws adimetwpizeis tin katastasi me humor (opws prepei dld) kai ohi toso sovara oso o tzoykas... loipon,Isis, eite me pascal arhiseis eite me c/c++ to idio tha einai (sta vasika tous stoiheia pada).. twra epeidi rwtises pou boreis na vreis tin pascal, protinw tin turbo pascal tin opoia boreis na vreis edw.. yparhei episis kai i turbo pascal for windows i opoia ehei pio filiko interface ki an ti thes borw na sou tin steilw.. afta
tzoykas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 baxter, 1. ef' oson de katalabaineis th diafora ths Pascal kai ths C++ mhpws 9a htan fronimo na mhn postareis? 2. Exeis didaksei pote kammia apo tis duo glwsses na ksereis poies einai oi antidraseis autwn poy se akoun? 3. An pisteueis oti o pointers sth C exoun kammia sxesh me tous pointers sthn Pascal (kai h diaxeirhsh tous sta strings einai auto pou mperdeuei PANTA ton arxario) mallon eisai ba9eia nuxtwmenos. 4. Sugxwrese mou thn elleipsh humour, alla protimw na MHN kanw xabale me thn agnoia kai tis erwthseis kapoiou pou perimeni sobares apanthseis. Ektos bebaia an h Isis, 3ekinhse to topic gia xabale .... Isis, kane auto pou sou leei o baxter .... merikoi de mporoun na dextoun oti se merika pragmata exoun adiko. Opote mh to stenoxwrhsoume to paidi. Filika panta ... Giwrgos
SpY Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν η καλύτερη γλώσσα για να αρχίσεις είναι Python ή Αssembly. Πλάκα κάνω! Πιστέυω οτι τα παιδιά στην αρχή καλά είπαν να ξεκινήσεις με Basic και κατέπεκταση με VisualBasic! Aν και πιστεύω οτι καλό είναι πλέον κανείς να μάθει Java! Μια γλώσσα η οποία συνέχεια αποκτά περισσοτερες εφαρμογές ! Θα μου πείτε αν ξέρεις C++ δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις Java! Πάντως εμένα η C++ με μπερδεύει λιγο! Τι γνώμη έχετε για την Delphi ???
koyan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Τι γνώμη έχετε για την Delphi ??? Το Delphi δεν είναι γλώσσα αλλά περιβάλλον. Στο Delphi μπορείς να προγραμματίσεις σε Pascal, c++ etc. an h Isis, Πρότεινα την visual basic γιατί είχε το παλικάρι ήδη το visual studio. Ουπς. Isis, αν είσαι κοπέλα, συγνώμη που σε είπα παλικάρι... (συνείδηση: τι να είναι βρε κάφρε koyan το Isis, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.