ecthelion79 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Αποφάσισα να πάρω DSL σύνδεση από τη Tellas (Izy by tellas), αλλά απ' ότι έχω διαβάσει σε πολλές περιπτώσεις η καθυστέρηση ενεργοποίησης της γραμμής είναι εξωφρενική (μέχρι και δύο μήνες!) με ευθύνη του πΟΤΕ φυσικά. Στο site της tellas αναφέρεται ότι "η Tellas θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργοποίησης της γραμμής ADSL", αλλά μάλλον αυτό σημαίνει απλά ότι θα κάνουν οι ίδιοι αίτηση στον πΟΤΕ για να ενεργοποιήσει τη γραμμή, αντί για μένα. Ένα παιδί που μένει στη περιοχή μου θέλησε να ενεργοποιήσει γραμμή DSL, αλλά του είπαν να περιμένει τουλάχιστον 2 μήνες καθυστέρηση μέχρι να γίνει αναβάθμιση του δικτύου. Να περιμένω κι εγώ τα ίδια, ή μήπως μπορεί να βάλει η Tellas το χεράκι της και να ενεργοποιηθεί η γραμμή σε 12 εργάσιμες μέρες, όπως ισχυρίζονται;
dim_b Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Αν στην περιοχή σου έχει πρόβλημα το DSLAM, μόνο ο Θεός μπορεί να βάλει το χέρι του.
apostolt Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Οντως αν δεν εχει πορτες το Dslam μην περιμενεις και πολλα πραγματα κανεις δεν μπορει να πιεσει καταστασεις.
WaVe Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Οντως αν δεν εχει πορτες το Dslam μην περιμενεις και πολλα πραγματα κανεις δεν μπορει να πιεσει καταστασεις. Na min exei portes to dslam?! Diavase prosektika kapia paliotera post na katalaveis 2 pragmatakia :wink: K egw me stin tellas ekana aitisi meta apo 2 mines kathisterisi tou pOTE. I tellas mu eggihthike pws se 12 to polu meres tha exw ADSL k as exei provlima to dslam mu. ( pws tha to kanei den gnwrizw, mu fenete periergo ) Simera nwmizw pws eimai stis 8 ligo upomoni k tha sou pw!
ecthelion79 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Φίλε WaVe, please αν μπορείς στείλε μου ΠΜ αν και όταν ενεργοποιηθεί η γραμμή σου. Και μένα τα ίδια μου λένε, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Πάντως πολύ ξενέρα να αποφασίζεις τελικά να βάλεις dsl, να βρίσκεις τα λεφτά με κόπο και ιδρώτα και μετά να πρέπει να περιμένεις μήνες εξαιτίας του πΟΤΕ. Ουστ κοπρόσκυλα!
WaVe Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 ecthelion79, otan valw ADSL tha to valw k edw -> http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=405648 Den thelw na se stenaxwrisw alla simera katafera na milisw me tous texnikous to pOTE k mu eipa "irwnika" pws ti tha kanei i tellas k tha sas valei ADSL afou den mporoume emeis?! :9 K fisika exei dikio giati i tellas den exei dikous tis komvous alla tous nikiazei apo ton pOTE. K otan tous eipa pws i tellas egiate gia tis 12 meres mu leei: kala ok, k o pOTE egiate Ta siberasmata vgalta monos sou
sarisn Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Χωρίς να θέλω να παίξω με τον πόνο σας από το καλοκαίρι ακούω ότι "σε 2 μήνες όλα θα είναι τέλεια"! Κοντεύει να περάσει χρόνος και ο πΟΤΕ ακόμα για 2 μήνες μιλάει?? Δεν έχει το Θεό του πια... :evil:
Prof_Chaos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 ενοείτε αυτό..Και 1 μέρα ενεργοποίηση να σου εγγυάται οποιαδήποτε εταιρία ,εξαρτάται ΜΟΝΟ απο τον ΟΤΕ.Αφου δικό του είναι το δικτυο.Εγω προσωπικά που ενεργοποιηθηκα σε λιγότερο απο 12 εργασιμες μέρες,θεωρω οτι είμαι απο τους πολύ τυχερούς . Απο τι φαίνεται ο ΟΤΕ αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη με τα siemens1 και πέρασε το σώστο firmware αρχισε τις ενεργοποιησεις 29 του μήνα απο Πεντέλη και την επόμενη Μαρούσι!..και ίσως καποιες γύρω περιοχές!Πριν τις 29 είχαν σταματησει οι ενεργοποιησεις σε siemens τουλάχιστον για 20+ μέρες..Φαίνεται πολύ καλά και απο τον πίνακα..
Panathachamp Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Εγω προσωπικά που ενεργοποιηθηκα σε λιγότερο απο 12 εργασιμες μέρες' date='θεωρω οτι είμαι απο τους πολύ τυχερούς .[/quote'] Οχι απλα πολυ τυχερος,αλλα ασυλληπτα τυχερος.Ουσιαστικα,οι 12 μερες μπορουν να θεωρηθουν ενα φυσιολογικο διαστημα ενεργοποιησης,αν δεν υπηρχε προβλημα στα DSLAM,και τωρα που υπηρξε,λυθηκε για σενα μεσα σε αυτο το διαστημα.Καποιοι αλλοι(αχεμ...)εχουν κλεισει 4+ μηνες...
Prof_Chaos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Panathachamp, δεν νομίζω οτι λύθηκε αποκλειστικά για μένα απλά η αποκατάσταση αρχισε απο την περιοχη μου..Κι εγώ βλέποντας και άλλα ατομα απο το adslgr που περιμένουν μήνες..δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη..Και το ακόμη πιο παράδοξο είναι οτι παρόλο τα προβλήματα που υπαρχουν η σύνδεση πάει σφαίρα..41kb/.sec σταθερά απο site..
grtsik Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 την άλλη βδομάδα κλείνω δύο μήνες, Περιστέρι Siemens2 και περιμένω. Ζηλεύω όταν ακουω για 12 μέρες
apostolt Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Οντως αν δεν εχει πορτες το Dslam μην περιμενεις και πολλα πραγματα κανεις δεν μπορει να πιεσει καταστασεις. Na min exei portes to dslam?! Diavase prosektika kapia paliotera post na katalaveis 2 pragmatakia :wink: K egw me stin tellas ekana aitisi meta apo 2 mines kathisterisi tou pOTE. I tellas mu eggihthike pws se 12 to polu meres tha exw ADSL k as exei provlima to dslam mu. ( pws tha to kanei den gnwrizw' date=' mu fenete periergo ) Simera nwmizw pws eimai stis 8 ligo upomoni k tha sou pw![/quote'] Τα διαφορα πακετα που κυκλοφορουν ειναι προαγορασμενες πορτες σε dslam.Γιαυτο και μπορουν να γινουν ενεργοποιησεις σχετικα γρηγορα.Στην ουσια οι εταιρειες εχουν προαγορασει την πορτα απο τον οτε και την πουλαν αυτες.Για ρωτα και καποιους με ADSL in a Box της Forthnet που ακομα περιμενουν.Δεν ειναι σιγουρο παντα οτι τα πραγματα θα πανε καλα οπως περιμενουν οι εταιρειες.
dim_b Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Τα διαφορα πακετα που κυκλοφορουν ειναι προαγορασμενες πορτες σε dslam.Γιαυτο και μπορουν να γινουν ενεργοποιησεις σχετικα γρηγορα.Στην ουσια οι εταιρειες εχουν προαγορασει την πορτα απο τον οτε και την πουλαν αυτες. Και ναι, και όχι. Είναι μεν προαγορασμένες πόρτες, αλλά όχι σε κάποια συγκεκριμένα DSLAM. Οπότε αν στην περιοχή σου δεν υπάρχουν πόρτες ή το DSLAM είναι εκτός λειτουργίας επειδή κάποιοι τεχνικοί έκαναν πειράματα, όσο και να χτυπιέσαι DSL δεν πρόκειται να δεις σύντομα. Άσε που έχω την εντύπωση ότι τα πακέτα των γραμμών DSL που έχουν μισθώσει οι ISPs από τον ΟΤΕ δεν αντιστοιχούν σε πόρτες που είναι διαθέσιμες άμμεσα, αλλά σε πόρτες που θα τοποθετηθούν και θα ενεργοποιηθούν κάποια στιγμή στο μέλλον.
random Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 "Προαγορασμένες" ειναι λιγο αφηρημένος όρος. Αν η πόρτες ειναι πλήρως λειτουργικές, και συνδεδεμένες με ενα ονομα πχ.τελλας, ο isp θα επρεπε να πληρώνει το πάγιο για αυτη τη γραμμη οσο καιρο περιμενει καποιον να αγορασει το πακέτο της (αμφιβαλλω). Μα για να ειναι λειτουργικη η γραμμη θα επρεπε να συνδεθει και με καποιο τηλεφωνο, δεν ειναι? και γι αυτο αμφιβαλλω. Εστω πχ. ο οτε εχει ενα ΔΣΛΑΜ στο Δημο Χ, με 100 πόρτες. εχει δωσει τις 50, και ερχεται ο ΙΣΠ και θελει 30. μετα απο 30 μερες, ο οτε εχει δωσει τις 20 που του έμειναν, και ο ΙΣΠ εχει δωσει τις 20 απο 30 "δικες του". και κανεις αίτηση στον οτε. Τι πιστεύετε? οτι θα σου πει ο οτε "δεν έχουμε" , ενω υπάρχουν οι 10 ελευθερες "δεσμευμενες" του ΙΣΠ ? δεν μου φαινεται λογικό. Τουλαχιστον εγω αν ειμουν οτε, για να τις κρατάω ρεζερβε θα απαιτουσα απο τον ΙΣΠ να πληρωνει το παγιο τους οσο τις εχει απουλητες. Και σκεφτομαι και το κινητρο. Τι κινητρο εχει ο οτε να προτιμαει την παροχη γραμμων μεσω ΙΣΠ, αντι κατευθειαν? Απο αυτους που περνουν μονοι τους τη γραμμη (ειτε τηλεφωνικα, απο οτεshop, ή απο καταστημα), ενα Χ ποσοστό, (οσο θέλετε 5, 10, 20% ) , παίρνει πακέτο και συνδρομη Οτενετ. Ενω ολες οι γραμμες "χονδρικης" πάνε σίγουρα σε άλλους ΙΣΠ. Ολη τη φαση με τα "πακέτα" τη θεωρώ απλά μια απλοποίηση των διαδικασιών που προσφερουν οι ΙΣΠ για να βαλουν πιο γρηγορα την ΔΣΛ σε περισσοτερα σπιτια, και μια προσπάθεια να "γλυτωσουν" μερικους πελατες απο το δίχτυ "Οτε - Οτενετ" που παραμονεύει στα Οτεshops. Βάλτε στο παιχνιδι και τους 3ους κατασκευαστες μοντεμ (εκτος Alcatel, siemens, intracom) που δεν δινει τα δικα τους ο οτε, και δινουν κομματια μεσω των πακέτων. Συνεργάζονται 2 εταιρειες (ισπ, μοντεμ) δινουν ο καθενας απο κάτι, (μια εκπτωση στο προιον) και κανουν καλυτερες πωλησεις. Ειναι απλα αλλη μια προσφορά (οπως σου δινουν χ ωρες δωρεαν κλησεων φωνητικης, ή μειον 1 ε απο το πάγιο), σου λενε αν παρεις πακετο, γλειτωνεις τη γραφειοκρατια του οτε.
Prof_Chaos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Μπορεί να έχουν αγοράσει τα ενλόγο πακέτα πόρτες απο τον ΟΤΕ ΑΛΛΑ δεν σου εγγυωνται οτι στην περιοχη σου θα έχει πόρτες και κατ επέκταση οτι θα μπορείς να ενεργοποιηθείς. Το γραφει πεντακάθαρα και στο συμφωνιτικο που υπογράφεις.Τουλάχιστον στον adsl in a box αυτο ισχυει.Τωρα αν εγω με το πακέτο συνδέθηκα σε λιγότερο απο 12 εργάσιμες είναι καθαρά θέμα τυχης.Μπορεί να πάρεις το πακέτο και να περιμένεις πάρα πολύ καιρό μέχρι να υπάρξει διαθεσιμότητα στην περιοχη σου και υπόψην οτι δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρία πχ η forthnet σε περίπτωση που ο ΟΤΕ δεν έχει την υποδομή να σου παρέχει τις υπηρεσίες η σε περίπτωση βλάβης.Στα πακέτα οντως παρατηρείτε μικρότερος χρόνος σύνδεσης απο τις απλές αιτήσεις για αυτονόητους λόγους που δεν χρειάζεται να αναλυθούν,αλλά πρέπει οπως έγραψα και πιο πάνω να υπάρχουν και οι προυποθέσεις.Ενολίγης προτεραιότητα δόθηκε στα πακέτα και μετά στις συνδέσεις ιδίως τώρα τελευταία με τις βλάβες στα dslam.Συμφωνα πάντα με πρόσφατες πληροφορίες που είχα απο εμπιστο άτομο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.