aurora Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Γεια σας, Εχω win 2003 server και εχω σηκωσει vmware με xp πανω, και παρουσιαζει connectivity προβλημα, δηλ. τα xp με ρυθμιση ΝΑΤ (και μονο)βλεπουν τον server (κανει ping) αλλα ο server δεν κανει Ping τα xp. Δινει errors οπως, vmhost01, vmhost08 (αν λεω σωστα) bridged ethernet down κτλ. Τι πρεπει να κοιτάξω? Ευχαριστω, ps. για καλή χρονιά, Το νέο χρόνο εύχομαι, οι πίκρες να ναι δράμια, οκάδες να ναι οι χαρές και αλλάργο τα τσουναμια.
dimitris__ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Πολύ χύμα μας τα λες. Μπορεί να μην κάνει ping ο server to ΧP επειδή αυτό έχει firewall π.χ. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, στη δική σου περίπτωση πρέπει να βάλεις host-only και όχι NAT. Άν η σύνδεσή σου δεν είναι μόνιμη (π.χ. ethernet) θα σου βγάζει σωστά αυτά τα μυνήματα.
dp1975 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Όπως ανέφερε κι ο dimitris__ αυτό που θες να κάνεις θα το καταφέρεις πιο εύκολα με σύνδεση host-only. Απλά φρόντισε στα networking settings των ΧΡ να έχεις παρόμοια ΙΡ & ίδιο subnet mask με αυτά των 2003. Το NAT υπάρχει μόνο για να επιτρέπει στο guest λειτουργικό (XP στην περίπτωσή σου) να βγαίνει στον ιντερνετ μέσα από το host (2003). Δεν έχει να κάνει με την άμεση διασύνδεσή τους. Τα συγκεκριμένα μηνύματα λάθους υπάρχουν επειδή έχεις κάποιο μη μόνιμο network interface (πχ dialup) ή είναι μόνιμο αλλά το έχεις κάνει disable.
aurora Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 To error που περνω ειναι το παρακάτω, The network bridge on device VMnet0 is temporarily down because the bridged Ethernet interface is down. The virtual machine may not be able to communicate with the host or with other machines on your network. Δεν κανει ping τωρα πια ουτε με host-only,ουτε με NAT ουτε με bridged ουτε με custom-specific virtual network... Δεν καταλαβα τι εννοεις οταν λες μονιμο interface, καρτα δικτυου? υπαρχει και ειναι enable.. ομολογω δεν καταλαβα.. thanks
dp1975 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 To error που περνω ειναι το παρακάτω' date='The network bridge on device VMnet0 is temporarily down because the bridged Ethernet interface is down. The virtual machine may not be able to communicate with the host or with other machines on your network. Δεν κανει ping τωρα πια ουτε με host-only,ουτε με NAT ουτε με bridged ουτε με custom-specific virtual network... Δεν καταλαβα τι εννοεις οταν λες μονιμο interface, καρτα δικτυου? υπαρχει και ειναι enable.. ομολογω δεν καταλαβα.. thanks[/quote'] Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν η κάρτα δικτύου την οποία χρησιμοποιεί το VMWare για τη δικτύωσή του είναι ή απενεργοποιημένη ή εκτός hub/switch. Αν δεν κάνει ping ούτε με host-only, σημαίνει ότι κάτι δεν έχεις κάνει σωστά στα settings της κάρτας δικτύου. Με περισσότερες πληροφορίες για το στήσιμό σου, θα μπορέσω να σου πω και πιο συγκεκριμένα πράγματα.
dimitris__ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Η κάρτα δικτύου που έχει το PC σου δεν είναι συνδεμένη κάπου, οπότε το VMware νομίζει ότι το δίκτυό σου με τον "έξω κόσμο" έπεσε και το ίδιο με τα bridges που έκανε με τα virtual δίκτυά του. Η καλύτερη λύση για μένα όταν έπαιζα με labs σε VMware ήταν να αφήνω τον host αμέτοχο στα virtual δίκτυα. Δηλαδή έφτιαχνα Χ virtual PCs που τα έβαζα όλα σε ένα "virtual καλώδιο" π.χ. VMnet 5 και παίζανε βρέξει-χιονίσει ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του host. Μόνο όταν ήθελα να δούν internet - intranet έφτιαχνα μια virtual κάρτα δικτύου σε κάποιο από αυτά και την έβαζα να βλέπει NAT. Στις τελευταίες εκδόσεις μάλιστα του VMware δεν χρειάζεται να έχεις host-only δίκτυο με τον host για να πάρεις files απ' αυτόν.
aurora Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Ok, για να καταλάβω,οποσδηποτε μου χρειαζεται καρτα δικτιου? (γιατι εχω, αλλα, ναι, δεν ειναι συνδεδεμένη πουθενα..) και γιατι να μου χρειαζεται? αφου υπαρχει το host, το κανονικο Pc, και το virtual , γιατι πρεπει να παρεμβαλεται μια καρτα δικτύου εξωτερική? επισης δεν πολυκαταλαβα και αυτο που λες για το virtual καλώδιο..εγω εχω ενα μονο virtual Pc, σε αυτη την περιπτωση το virtual καλώδιο θα επικοινωνει με το host?..εχω χαθει λιγο..
dimitris__ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2005 Φτιάξε άλλο ένα virtual PC, και μετά και στα δυό βάλε στην κάρτα δικτύου τους Cuctom: VMNET 5. Τότε το ένα θα βλεπει το άλλο. Άσε το host αμέτοχο.
aurora Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2005 Δεν υπαρχει η δυνατοτητα να φτιαξω και 2ο virtual pc.Αυτο ομως που δεν εχω καταλάβει, ειναι αν πρεπει να εχω απαραιτητα καρτα δυκτιου και αν το Pc (host) πρεπει να ειναι σε δυκτιο. thanks
dp1975 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δεν υπαρχει η δυνατοτητα να φτιαξω και 2ο virtual pc.Αυτο ομως που δεν εχω καταλάβει' date=' ειναι αν πρεπει να εχω απαραιτητα καρτα δυκτιου και αν το Pc (host) πρεπει να ειναι σε δυκτιο.thanks[/quote'] Αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να το στήσω σε PC που δεν είχε κάρτα δικτύου, βάσει του VMWare documentation, μπορεί να γίνει (http://www.vmware.com/support/ws45/doc/intro_hostreq_ws.html#1032234).
aurora Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Επομένως κατι εχω κανει λαθος στις ρυμισεις του δικτυου απο την στιγμή που θα επρεπε να παιζει και χωρις συνδεδεμενη καρτα δικτυου. θα το προσπαθησω απο την αρχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.