Προς το περιεχόμενο

Acer Aspire 1350 και κερατιάτικα

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω και καθυστερημένα καλή χρονιά σε όλους...

Πάμε:

Το εν λόγω laptop ανήκει σε φίλο που μου το έφερε για ανταλλαγή mp3s κλπ μέσω LAN

Επειδή, όμως, το είχε κάνει που***α είπα να το configure-άρω λίγο για να μπορούμε να συνεννοούμαστε...

Διαπίστωση 1η:

Η Acer θέτει αρκετούς (και άκρως ενοχλητικούς) περιορισμούς στο προεγκατεστημένο λειτουργικό (WinXP Home SP1)

ΔΕΝ τρέχει το regedit, msconfig κλπ και γενικά αντί για administrator αισθάνεσαι σαν τον 'τελευταίο τροχό της αμάξης'

σε ένα δίκτυο όπου η ενασχόληση με κάτι που αποκλίνει έστω και στο ελάχιστο απ' το επιτρεπτό, απαγορεύεται!

Διαπίστωση 2η:

Κάποια στιγμή που υπήρχε διαθέσιμος χρόνος το ξαναπαίρνω, με προοπτική να κάνω backup των όσων δεδομένων

ήθελε να κρατήσει σε ένα ξεχωριστό partition και να φορμάρω το 1ο επανεγκαθιστώντας τα XP, αυτή τη φορά Pro SP2

Έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ 'μία αιωνιότητα και μία μέρα' και μιλάμε για 60άρι σκληρό στον οποίο έχει προηγηθεί defragentation

(Ο & Ο Defrag σε Space mode επίσης πολύ αργό, τόσο που έλεγξα εάν ήταν ενεργοποιημένο το UDMA ή όχι!)

Τελος πάντων set-άρω τα XP Pro SP2 και αρχίζω να βάζω drivers...

Και πάνω που φτάνουμε στη VGA (ΑΤΙ Mobility 9200) αρχίζουν τα ωραία :evil:

'H εγκατάσταση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την εγκατάσταση' :!: :!: :!: ή κάτι παρεμφερές ακατάληπτο...

Δοκιμάζω να αφαιρέσω (και να ξαναπροσθέσω) τον AGP driver που είχε η Acer στο CD που συνόδευε το laptop - τα ίδια.

Μετά θυμήθηκα ότι μου είχε συμβεί και μένα όταν άλλαξα κάρτα γραφικών και από nVidia πήρα ATI

ίσως λόγω του ότι είχαν απομείνει κάποια περιττά αρχεία της GeForce...

σε σύστημα με clean install, όμως, ΔΕΝ δικαιολογείται

Μπαίνω στο site της Acer να δω ΜΗΠΩΣ και έχει ξεχωριστούς, δικούς της drivers (όπως κάνει η Asus στις VGA που κυκλοφορεί)

ή κάποια αναφορά/update για το θέμα, αλλά τίποτα. Υπάρχουν μόνο κάποιες εκδόσεις των catalysts για download

μερικές εκ των οποίων είναι παρωχημένες (και τις έχω ήδη)

Έτσι 'ακαθοδήγητο' :lol: υπολειτουργεί, για την ακρίβεια παρουσιάζει εκείνο το φαινόμενο όπου η σελίδα παρουσιάζει ένα delay,

σαν να scrolάρεις ένα τεράστιο pdf...

Παιχνίδια δεν δοκιμάστηκαν (φαντάζομαι τα πράγματα θα είναι χειρότερα) γιατί εν τω μεταξύ ο κάτοχος του laptop

έπρεπε να φύγει για διακοπές και το πήρε μαζί του.

Το θέμα είναι ότι δεν αναγνωρίζεται καν το chipset, δηλαδή πηγαίνοντας στο

Display Properties>Settings>Advanced>Adapter στα πάντα δείχνει unknown

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Για δες εδώ http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_1350.html Αν πάλι δεν κάνεις την δουλειά σου δοκίμασε τους omega drivers http://www.omegadrivers.net είναι πολύ καλύτερη σε ταχύτητα από τους official και οι μόνοι που έχουν την έγκριση της ΑΤΙ (αν δεν κάνω λάθος).

Δημοσ.

i malakia me ta laptop auti einai sta perissotera...problimata sta problimata....genika sta desktop den se afinoun na to doulepseis etsi eukola....

gia tin karta grafikwn pantws einai dedomeno na min pernei tous official apo to site tis ekastote etairias(ATI,NVIDIA)...alla kanonika eprepe na stous parexei sto site tis acer....

se ena filo me compaq pou dokimasa na balw neous drivers tous brika mono sto site tis hp(compaq=hp)........

pantws an den ginei tipota k me ti selida pou proteinei o Mad_man, (pou ap oti eida ta exei ola opote logika den tha exeis problems) steile kana email....

Δημοσ.

Για τις mobility εκδόσεις της ATI μπορείς να βάλεις και κανονικούς Catalyst μετά από modification. Υπάρχει προγραμματάκι για αυτή την δουλειά που αλλάζει τα config των οδηγών και δουλεύουν μια χαρά. Μπορείτε να το βρείτε εδώ . Έχω τον 1356LMi και δουλεύω 4.9 Catalyst. Όσο για την καθυστέρηση, εμένα φόρτωνε XP Pro SP1 με 38 processes σε λιγότερο από 1 λεπτό μέχρι που έκανα την μλκια να χρησιμοποιήσω bootvis.... Τώρα προσπαθώ να βρω τι άλλαξε έτσι ώστε να το γυρίσω αλλά τζίφος...

Δημοσ.

vagpap, ευχαριστώ θα το δοκιμάσω...

Κατέβασα, για παν ενδεχόμενο και τους Omega drivers (στα info αναφέρουν ότι δουλεύουν απρόσκοπτα και για laptops)

Μόνο πρόβλημα, ότι δεν μπορώ να το(α) δοκιμάσω άμεσα, καθώε δεν έχω πλέον το Acer σπίτι μου

(παρεπιμπτόντως το μοντέλο είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεις, 1356LMi, αλλά αναφέρει και το 1350 σ' ένα μεταλλικό label...)

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω το συγκεκριμένο laptop, θα το αναβαθμίσουμε, τι θα κάνουμε ;););) ? Έχω βάλει μια μνήμη 512 αλλά και λάπι τραβάει κάτι κολλήματα, λέτε λόγω το ότι ζεσταίνετε? Λέω να αλλάξω επεξεργαστή :rolleyes:

Δημοσ.
Έχω το συγκεκριμένο laptop, θα το αναβαθμίσουμε, τι θα κάνουμε ;););) ? Έχω βάλει μια μνήμη 512 αλλά και λάπι τραβάει κάτι κολλήματα, λέτε λόγω το ότι ζεσταίνετε? Λέω να αλλάξω επεξεργαστή :rolleyes:

Θεωρώ ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην ασχοληθείς και πολύ με το συγκεκριμένο λαπτοπ και να μην ρίξεις ούτε ευρώ πάνω του. Οι τιμές των καινούργιων έχουν πέσει δραματικά και μπορείς να βρεις καινούργιο σύγχρονο λαπτοπ στα 300-400 ευρώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...