Προς το περιεχόμενο

CARNIVALE: addictive TV show με David Lynch feeling ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.
Βλέπε "Who killed Laura Palmer" ;).

Δεν εννοούσα αυτού του είδος το μυστήριο (ποιος είναι ο δολοφόνος ή ποιος είναι ο Keyzer Soze, όπου κάποια στιγμή μια απάντηση θα δοθεί) - μάλλον δεν το εξήγησα καλά αλλά αναφερόμουν στις περιπτώσεις όπου παρουσιάζεται ένα σύμπαν όπου συμβαίνουν ασυνήθιστες καταστάσεις και το πώς αυτό τελικά εξηγείται. Π.χ. το Twin Peaks έχει ένα τέτοιο σύμπαν, αλλά ποτέ δεν μαθαίνεις

τί ακριβώς είναι η στοά στην οποία μπαίνουν κάθε τόσο, ποιος ο ρόλος του νάνου και του γίγαντα, τί ακριβώς είναι ο Bob κλπ. (και μάλλον δεν ήταν και πρόθεση του Λιντς να τα εξηγήσει)

. Το ίδιο και το Carnivale ή το Lost. Αν το Carnivale ολοκληρωνόταν και όλα του τα μυστήρια είχαν εξηγηθεί, πιστεύω πως θα έχανε αρκετό από το κοινό του, γιατί απλά δεν μπορεί να υπάρξει εξήγηση που να τους ικανοποιήσει όλους.

• Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε κατάλαβα, απλά Lost Carnivale και Peaks μοιράζονται αυτά τα "σύμπαντα" όπως λες. Κατά τη γνώμη μου το Carnivale ήταν σαφώς πιο ολοκληρωμένο σα σύλληψη από τα τρία και άξιζε να τραβήξει όσο το ήθελε ο συγγραφέας του. Σε κάθε επεισόδιο το "σύμπαν" έμοιαζε δεδομένο, όχι εφεύρημα.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, συμφωνώ εν μέρει με τον gsarig. Δεν μπορείς να εξηγείς τα πάντα σε επίπεδο ... midichlorians, το ξεφτιλίζεις το θέμα και χάνει τη μαγεία της η σειρά, και επιπρόσθετα ακόμα και να μην το φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο, πολλές φορές επιβάλλεται να αφήσεις κάποια θέματα "ανοιχτά" σε πολλές ερμηνείες και υποθέσεις για τη συνέχεια.

Αλλά... Το Carnivale δεν ολοκληρώθηκε. Κόπηκε. Και δεδομένων όσων μάθαμε μετά για τη μυθολογία της σειράς, είχε να πει πολλά περισσότερα και ενδιαφέροντα. Εννοείται βέβαια πως θα επέκτεινε το σύμπαν και τη μυθολογία δεδομένου του βασικού πλαισίου της σειράς που παραδέχεται το μεταφυσικό, τα Avatars, προφητείες και μαγείες κλπ.

Το Twin Peaks δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα (ναι, ντρέπομαι). Το άφησα στο 1ο ή 2ο επεισόδιο του 2ου κύκλου και είναι σε προσωπικό hiatus κάποια χρόνια τώρα.

Και για να πιάσω και το Lost. Στο Lost τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά (ίσως και στο Carnivale να ήταν έτσι αν δεν κοβόταν, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ). Ένα μεγάλο μέρος (ή ολόκληρη) η μυθολογία του Lost είναι στον αέρα ενώ είμαστε στην 6η και τελευταία season. Ακούς το "ίξεις αφίξεις" και μετά από λίγο έρχεται και το "ουκ" και δεν ξέρεις που να το κολλήσεις. Επίσης, έχει μπλέξει sci-fi με μεταφυσικά -σε σημείο να μην ξέρεις που να την κατατάξεις- και νομίζω πως υπάρχει μερίδα fans που ακόμα έχουν ελπίδες πως θα υπάρξει μια εξήγηση που θα ανατρέπει τις "μεταφυσικές" εντυπώσεις που είχαμε. Αυτά. Περισσότερη ανάλυση αφού ολοκληρωθεί και αυτό.

Btw, και το BSG έκανε κάτι τέτοιο. (Και σωστά κατά τη γνώμη μου, αλλά οι fans διχάστηκαν έτσι κι αλλιώς).

• Members
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σε κατάλαβα, απλά Lost Carnivale και Peaks μοιράζονται αυτά τα "σύμπαντα" όπως λες. Κατά τη γνώμη μου το Carnivale ήταν σαφώς πιο ολοκληρωμένο σα σύλληψη από τα τρία και άξιζε να τραβήξει όσο το ήθελε ο συγγραφέας του. Σε κάθε επεισόδιο το "σύμπαν" έμοιαζε δεδομένο, όχι εφεύρημα.

Άλλο αυτό. Κι εγώ θα ήθελα να τραβήξει το Carnivale παραπάνω από όσο πήγε, γιατί δεν είχε προλάβει καλά-καλά να αναπτύξει την ιστορία του. Και συμφωνώ πως όλα είχαν συγκεκριμένο ρόλο στη σειρά και κάθε επεισόδιο εξυπηρετούσε την βασική πλοκή - σε καμιά περίπτωση δεν προχωρούσε "βλέποντας και κάνοντας".

Απλά αυτό που λέω είναι πως τώρα που έμεινε ανολοκλήρωτο, απέκτησε επιπλέον και μια δική του, ιδιαίτερη γοητεία. Ρωτάς "τί ήταν τελικά ο Μπεν και ο Φάδερ Τζάστον" και η απάντηση είναι "δεν ξέρουμε σίγουρα γιατί ποτέ δεν απαντήθηκε". Αν η απάντηση ήταν πολύ συγκεκριμένη (π.χ. "ήταν ο τάδε και είχε τον τάδε σκοπό κλπ κλπ") πιστεύω πως ένα μέρος αυτής της γοητείας θα χανόταν.

edit: τώρα είδα και τα ενδιάμεσα μηνύματα :-) - σχετικά με το Lost πάντως, προτιμώ να πω τη γνώμη μου αφού το δω ολοκληρωμένο, αν και δεν το κρύβω πως έχω κάποιες επιφυλάξεις (έχουν μπλέξει πολλά διαφορετικά πράγματα στο σύμπαν τους και μου φαίνεται δύσκολο να καταφέρουν να τα δέσουν όλα μαζί).

Pretorian, το BSG είναι ίσως καλό παράδειγμα αυτού που θέλω να πω: ενώ προσωπικά το τέλος μου άρεσε σαν εξέλιξη, πιστεύω πως θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα αν κάποια πράγματα (π.χ.

ο ρόλος του Μπάλταρ και της 6, που σαν εξήγηση δεν με έπεισε

) έμεναν αναπάντητα ή και αν ακόμα η συγκεκριμένη εξέλιξη υπονοούταν με κάποιο τρόπο αλλά δεν δηλωνόταν ξεκάθαρα.

Επεξ/σία από gsarig
Δημοσ.

Πιστευω πως το Λοστ θα εχει τελος στυλ BSG.

Το οποιο ολοκληρωσε ιδανικα το ταξιδι των χαρακτηρων του, εδωσε ενα τελος σε ολους, αλλα αφησε πολλα αναπαντητα ερωτηματα, τα οποια προσωπικα δε με χαλασαν. Δεν μπορουσαν να εξηγηθουν με πολυ πειστικο τροπο και θα δυσαρεστουσαν περισοστερους απο οσους δυσαρεστηθηκαν ηδη.

Δημοσ.

Ε αυτό το καταραμένο το Κάρνιβαλ, πόσες φορές το ξεκίνησα και πάντα κάτι τυχαίνει και το κόβω στην μέση. Εκτός του ότι με ψιλοκουράζει βέβαια επειδή πάει πολύυυυυυ αργάααααα. Ας είναι όμως. Θα το τελειώσω κάποτε.

Δημοσ.

Αυτό πάντως πιστεύω πως είναι ιδανική έκβαση για μια σειρά μυστηρίου, γιατί το τέλος συνήθως τα χαλάει λίγο ή πολύ, ίσως όχι για όλους, αλλά σίγουρα για μια μερίδα θεατών, αφού δεν έχουν όλοι τις ίδιες προσδοκίες.

π.χ. το Lost: θα παιχτεί η τελευταία σαιζόν, θα τελειώσει και σε κάποιους θα αρέσει, σε κάποιους δεν θα αρέσει... αν όμως σταμάταγε τώρα, θα γινόταν "υπεράνω κριτικής" γιατί ακόμη κι οι επικριτές του θα κρατούσαν την επιφύλαξη ότι μπορεί το τέλος να ήταν όντως αντάξιο των προσδοκιών που δημιούργησε (ακόμη κι αν αυτές ήταν ξεχωριστές για τον καθένα)

(αυτό, αντίθετα, πιστεύω πως δεν ισχύει για σειρές που δεν βασίζουν την πλοκή τους σε ερωτήματα του τύπου "τί σημαίνουν όλα αυτά που βλέπω και πώς εξηγούνται")

Έχεις δίκιο, και τώρα που το σκέφτομαι, αν συνέχιζε η σειρά μπορεί και να ξενερώναμε.

Επίσης, πρόσφατα ανακάλυψα ότι την είχε δείξει και το Star.

• Members
Δημοσ.
Έχεις δίκιο, και τώρα που το σκέφτομαι, αν συνέχιζε η σειρά μπορεί και να ξενερώναμε.

Επίσης, πρόσφατα ανακάλυψα ότι την είχε δείξει και το Star.

Μεταμεσονύχτιες προβολές νομίζω, με τίτλο "Το τσίρκο του μυστηρίου" :-D (βέβαια εντάξει, αν πρέπει να μεταφραστεί στα ελληνικά ο τίτλος κάτι τέτοιο θα πρέπει να βάλεις)

Δημοσ.

Οι σειρές του hbo πάντα σε πονάνε ψυχικά και σωματικά όταν τις σταματάνε.Θυμάμαι όταν κι εγώ το είχα τελειώσει και είχα δει περί cancel, δε μπορούσα να ξεκολλήσω με τίποτα.Έβριζα το hbo day n night και τελικά όταν ηρέμησα, προχώρησα στην επόμενη σειρά hbo που βρήκα(deadwood) όπου συνέβη κι εκεί κάτι παρόμοιο(σνιφ).

Τόσα χρόνια μετά κι ακόμα σε πιάνει μελαγχολία.Νιώθεις λες και είσαι το παιδί που το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του.Αχ ρε hbο!

Τουλάχιστον είδαμε έστω και λίγο τι εστί σωστή αφήγηση :-).Επίσης κατάρες σε εσάς που κάνατε bump το thread και ήρθε στα ψηλά πάλι!

ps.Btw δε κερδίζεις την μάχη με την καμία., και σειρές που είχαν φινάλε rome,the wire, πάλι σκατά σε κάνουν...

Όταν έδειξαν το επεισόδιο με την δοκιμή της βόμβας πραγματικά είχα χεστεί από την χαρά μου.Λατρεύω όταν μπλέκουν αριστοτεχνικά τόσα στοιχεία, και τα τυλίγουν σε κάποιο πραγματικό γεγονός(Ιστορικό μυθιστόρημα like).Μαγική σειρά ότι και να λέμε είναι λίγο...

Δημοσ.

Το τελειωσα και γω πριν λιγο καιρο αλλα επαθα μεγαλη ηττα διοτι αυτος που ειχε αριθμησει τα επεισοδια,εκανε λαθος στα τελευταια 2 και τα ειδα αντιστροφα.Ξενερωμα.Παρα πολυ καλη σειρα αν και δυστυχως κοπηκε και αφησα loose ends.To HBO σπανια σ'απογοητευει.Αλλο επιπεδο.

Δημοσ.

Ρε παιδια μολις τελειωσε το δευτερο επεισοδιο και εχω απλα ξενερωσει.Μεγαλυτερη μουφα δεν εχω ξαναδει.Ειναι σιχαμερη και αηδιαστικη.

Αξιζει να δω παραπανω επεισοδια ή συνεχιζει στο ιδιο στυλ?

Μπορει να μην ειναι μουφα και απλα να μην ειναι του στυλ μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...