Προς το περιεχόμενο

CARNIVALE: addictive TV show με David Lynch feeling ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΛ, ΟΟΥ, ΕΛ... Σατανα. Συνδύασες το γρήγορη και αργη με την ταχυτητα u = dx/dt, ενω εμείς εννοούσαμε το γρηγορη και αργη στην εξέλιξη της ιστορίας.

Αλλα τι ακριβώς εννούμε εμείς... Πχ, στο prison break γινόταν μέσα σε ένα επεισόδιο όσα γίνονται στο carnivalle σε μια σεζόν. Εκει πήγαιντε το γρήγορη και αργή.

Παρατηρηση 1 προς αποφυγη άσκοπης συζήτησης: Δεν συγκρίνω το Prison Break και το carnivalle ως προς την ποιότητα κ.λ.π, παρα μονο προς την ταχύτητα εξέλιξης της ιστορίας

Παρατηρηση 2 προς αποφυγη άσκοπης συζήτησης: Προφανώς και αν θελω γρηγορη σειρά να παω να δω το prison break, και όλες οι σειρές δεν είναι ίδιες, ΑΛΛΑ αυτό ειναι και το point της όλης κουβέντας. Όποιος δεν μπορεί τις πολύ αργές σειρές, δεν θα του αρέσει και το carnivalle το οποίο κατέχει πρωτιά...

Λόλα, να ένα μήλο...

• Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορω να απαντησω πανω σε αυτο γιατι θιγεις τα αυτονοητα, θα περιμενω την τοποθετηση του DOP  που ειναι ο μεντορας μου και σε οτι πει θα  του κανω like οπως παντα.

Δημοσ.

Σέλλερα το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα του "είναι αργό"... καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά αν ήταν πιο γρήγορο πιστεύω ότι θα έχανε από τη μαγεία του και θα κατέληγε στο τέλος να γίνει prison break. Ξέρεις, να κόβουμε χέρια, να τα ξανακολλάμε και τέτοια.

• Like 2
Δημοσ.

Ιnternet + TV Time

δεν μπορω νακαταλαβω πως γινεται να ηταν ''μπροστα απ την εποχη της'',''ανετα στις τοπ 5 σειρες" παρολο που δεν εχει ΤΕΛΟΣ,να ηταν τοσο καλη οσο γραφετε κ να κοπηκε???

Την εχω εδω κ κανα 2 χρονια στο προγραμα να την δω αλλα δεν μπορω να βρω λογικη απαντηση στα παραπανω κ τελικα ολο την αφηνω

Ζουμε στην εποχη της τηλεορασης, με τα DVR και τις υπηρεσιες τυπου Netflix. Τοτε το HBO ηταν μοναχο του στα καλωδιακα, εποχες Sopranos και 6 Feet Under.

Τωρα με τα DVR πλεον βλεπουν στην Αμερικη οποτε θελουν οτι θελουν, υπηρεσιες τυπου Netflix και Hulu εγιναν mainstream και δινουν και παλιο υλικο στον κοσμο ενω το HBO δεν ειναι μοναδικος player, με Starz, Showtime, FX και προσφατα το AMC των Breaking Bad, Mad Men, Walking Dead εχει ανταγωνισμο ως μπραντα (το HBO νοιαζεται για την μπραντα γιατι ειναι premium cable)

Στο μεταξυ συνεβη κατι μικρο στον κοσμο της τηλεορασης, something called Lost, η σειρα που απογειωσε την σημασια του Internet και πως κατι, ακομα και οταν επεφτε στα 6 εκατομμυρια θεατες, ειχε πολλαπλασια εμπορικη αξια απο κατι NCIS που κανουν 20αρια σε ratings

Αν λοιπον η σειρα επαιζε τωρα, την εποχη που ειδικα τα καλωδιακα καναλια τσιμπανε εκατομμυρια και απο το παραπλευρο merchandising και απο τις μεταχρονολογημενες θεασεις, την εποχη του Game of Thrones οπου τα 100Μ budget ανα σεζον δεν ειναι πια απλησιαστο, εγω πιστευω πως το hype θα επειθε το ΗΒΟ να δωσει 6 σεζον, πλεον τα ratings ειδικα σε καναλια με ειδικη συνδρομη παιζουν μικρο ρολο

Εδω που να παρει ο μαλακας ο Sheen για την αηδια Anger Management εχει κλειστο συμβολαιο 100 επεισοδιων

@Sellers

Ναι, ηταν αργη

Αλλα ο Kneuf νομιζε οτι ειχε 6 σεζον ΣΥΝ ΟΤΙ παραδεχτηκε ο ιδιος οτι η 1η παραηταν αργη και γιαυτο στη 2η που ειχε συμμετοχη περισσοτερη την εκανε πιο γρηγορη

Εγω εξακολουθω παντως να προτιμω την 1η, εντελως artistic σειρα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DKNI

Είναι μοναδική σειρά να προσπαθήσεις να την δεις. Έχει βαριά ατμόσφαιρα και είναι αργή. Αλλά, δεν παίζει να βρεις πιο creepy σειρά σε θεματολογία occult, chosen one κτλ. Λόγω setting και φωτογραφίας δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, η ατμόσφαιρα είναι αιμομικτική, twisted, και να σου πω την αλήθεια που και που ασκεί και ψυχολογική βία στον θεατή. Όχι μέσω κλασσικών σκηνών παίρνουμε κοντινό σε έναν τύπο στο έδαφος που τον κλωτσάνε πέντε. Πολύ θεωρητικά και artsy fartsy έχει να κάνει με το εξής, παραθέτω ένα κειμενάκι με το καλύτερο παράδειγμα αυτού που θέλω να πω (είναι κλισε-δια και χιλιοειπωμένο αλλά με έχει επηρεάσει πολύ σαν ιδέα) :

...He says that we might think that at the end of the world there is a tree whose very shape is evil. Now that's a fine word, and I think that stands for that kind of feeling, no? Now that tree could hardly be described.

While if you think of a tree, for example, made of skulls, of ghosts, that would be quite silly. But what we said, a tree whose very shape is evil. That shows he really had a nightmare about that tree. No? If not, how would he know about that tree?

Εν ολίγοις και για να το πάω λίγο πιο πέρα, το "καλοστημένο μη περιγραφικό", βάζει τον αναγνώστη-θεατή να χρησιμοποιήσει την δικιά του μυθολογία από την "καλακούρδα του" :P , για να ερμηνεύσει αυτό που βλέπει. Γίνεται στις σειρές αυτό γενικά αλλά στο Carnivale λόγω θεματολογίας occult είναι disturbing.

Δεν έχω πετύχει καλύτερη προσπάθεια αναπαράστασης μιας ιστορίας με "μαγεία" (ότι να ναι δηλαδή),  και ενός "αιώνιου" clash στον πραγματικό κόσμο. Σεναριακά έχει στοιχεία loop (μιλάω για ρόλους που επαναλαμβάνονται) και όλο αυτό το μπάχαλο που υποτίθεται ότι είναι τόσο κρίσιμο για τον κόσμο-era (ze fate of ze world) ταυτόχρονα παρουσίαζεται και τόσο subtle. Και λόγω αυτής της οπτικής η ιστορία ντύνεται και σαν ιστορικό μυθιστόρημα (δηλαδή χρησιμοποιεί ιστορικά στοιχεία πολύ ήρεμα κι ωραία και τα φιλτράρει μέσα από την σειρά). Καθώς συμβαίνουν όλα αυτά αραιά και που, μένει το τσίρκο και η καθημερινότητα του. Το έχω πει και παλαιότερα ότι θα μπορούσα απλά να βλέπω τα πλάνα με το τσίρκο να στήνει και να ξεστήνει και το εννοώ. Είναι και ο λόγος που δεν με πείραζε ο αργός ρυθμός. Επίσης μέχρι και οι συμπεριφορές τον απλών εργατών είναι λίγο zombified. Δηλαδή είναι απλοί άνθρωποι που είναι εκεί για μεροκάματο ας πούμε, αλλά μερικές φορές παρατηρείς και έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει κάποια σιωπηλή συμφωνία. Είναι λίγο σαν servants "ανώτερων δυνάμεων" (ουουου) μερικές φορές, για να το πω χαζούλικα.

Είναι η πρώτη σειρά hbo που είδα, άρα της έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Αυτή μου  γύρισε το μάτι και με έκανε να αναζητώ πλέον σειρές του δικού της επιπέδου. Μέχρι τότε να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι εκεί στο Αμέρικα ιδιαίτερα είχαν πιάσει τέτοιο επίπεδο.

Για το κόψιμο, νομίζω έχει ξαναειπωθεί κι εδώ (τα είπες κι εσύ λίγο πολύ), ότι μέχρι τότε δεν είχαν κατανοήσει πλήρως το revenue που έρχεται μετά από την προβολή μιας σειράς. Το hype που δημιουργείται στο net κτλ. Επίσης ήταν ακριβή σειρά "5 mil per ep" είχα διαβάσει κάποτε (για το πόσο μέσα είναι αυτό το νούμερο dunno) και έπαιζε σε ηλίθια ώρα. Συν ότι η θεματολογία της είναι περίεργη και ότι έχει μέσα τον Brother Justin. Το πρόβλημα ακόμα και αν το μετάνιωσαν μετά από 2-3 χρόνια ξέρω 'γω, ήταν το ίδιο με του Deadwood. Είχαν γίνει scrap τα σκηνικά, τα κοστούμια (πάνε σε άλλα projects πουλιούνται και whatever). Άρα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την παραγωγή από την αρχή, και το Carnivale έτσι κι αλλιώς και το hype του αιώνα να είχε δεν θα γινόταν ποτέ Lost πχ. Είναι δύσκοληηηηη σειρά.

Και για τέλος να πω κλασσικά ότι δεν χρειάζεται να αρέσει σε κανέναν με το ζόρι. Όσο κι αν πω εγώ πως και τι δεν σημαίνει τίποτα. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο (ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω twin peaks ας πούμε, λόγω τον ηθοποιών κυρίως). Εγώ την είδα σε καθεστώς κλεισούρας και μοναξιάς :P και μου άλλαξε τα φώτα.

Επεξ/σία από ScarletK
  • Like 4
Δημοσ.

@DKNI

Είναι μοναδική σειρά να προσπαθήσεις να την δεις. Έχει βαριά ατμόσφαιρα και είναι αργή. Αλλά, δεν παίζει να βρεις πιο creepy σειρά σε θεματολογία occult, chosen one κτλ. Λόγω setting και φωτογραφίας δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, η ατμόσφαιρα είναι αιμομικτική, twisted, και να σου πω την αλήθεια που και που ασκεί και ψυχολογική βία στον θεατή. Όχι μέσω κλασσικών σκηνών παίρνουμε κοντινό σε έναν τύπο στο έδαφος που τον κλωτσάνε πέντε. Πολύ θεωρητικά και artsy fartsy έχει να κάνει με το εξής, παραθέτω ένα κειμενάκι με το καλύτερο παράδειγμα αυτού που θέλω να πω (είναι κλισε-δια και χιλιοειπωμένο αλλά με έχει επηρεάσει πολύ σαν ιδέα) :

Εν ολίγοις και για να το πάω λίγο πιο πέρα, το "καλοστημένο μη περιγραφικό", βάζει τον αναγνώστη-θεατή να χρησιμοποιήσει την δικιά του μυθολογία από την "καλακούρδα του" :P , για να ερμηνεύσει αυτό που βλέπει. Γίνεται στις σειρές αυτό γενικά αλλά στο Carnivale λόγω θεματολογίας occult είναι disturbing.

Δεν έχω πετύχει καλύτερη προσπάθεια αναπαράστασης μιας ιστορίας με "μαγεία" (ότι να ναι δηλαδή),  και ενός "αιώνιου" clash στον πραγματικό κόσμο. Σεναριακά έχει στοιχεία loop (μιλάω για ρόλους που επαναλαμβάνονται) και όλο αυτό το μπάχαλο που υποτίθεται ότι είναι τόσο κρίσιμο για τον κόσμο-era (ze fate of ze world) ταυτόχρονα παρουσίαζεται και τόσο subtle. Και λόγω αυτής της οπτικής η ιστορία ντύνεται και σαν ιστορικό μυθιστόρημα (δηλαδή χρησιμοποιεί ιστορικά στοιχεία πολύ ήρεμα κι ωραία και τα φιλτράρει μέσα από την σειρά). Καθώς συμβαίνουν όλα αυτά αραιά και που, μένει το τσίρκο και η καθημερινότητα του. Το έχω πει και παλαιότερα ότι θα μπορούσα απλά να βλέπω τα πλάνα με το τσίρκο να στήνει και να ξεστήνει και το εννοώ. Είναι και ο λόγος που δεν με πείραζε ο αργός ρυθμός. Επίσης μέχρι και οι συμπεριφορές τον απλών εργατών είναι λίγο zombified. Δηλαδή είναι απλοί άνθρωποι που είναι εκεί για μεροκάματο ας πούμε, αλλά μερικές φορές παρατηρείς και έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει κάποια σιωπηλή συμφωνία. Είναι λίγο σαν servants "ανώτερων δυνάμεων" (ουουου) μερικές φορές, για να το πω χαζούλικα.

Είναι η πρώτη σειρά hbo που είδα, άρα της έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Αυτή μου  γύρισε το μάτι και με έκανε να αναζητώ πλέον σειρές του δικού της επιπέδου. Μέχρι τότε να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι εκεί στο Αμέρικα ιδιαίτερα είχαν πιάσει τέτοιο επίπεδο.

Για το κόψιμο, νομίζω έχει ξαναειπωθεί κι εδώ (τα είπες κι εσύ λίγο πολύ), ότι μέχρι τότε δεν είχαν κατανοήσει πλήρως το revenue που έρχεται μετά από την προβολή μιας σειράς. Το hype που δημιουργείται στο net κτλ. Επίσης ήταν ακριβή σειρά "5 mil per ep" είχα διαβάσει κάποτε (για το πόσο μέσα είναι αυτό το νούμερο dunno) και έπαιζε σε ηλίθια ώρα. Συν ότι η θεματολογία της είναι περίεργη και ότι έχει μέσα τον Brother Justin. Το πρόβλημα ακόμα και αν το μετάνιωσαν μετά από 2-3 χρόνια ξέρω 'γω, ήταν το ίδιο με του Deadwood. Είχαν γίνει scrap τα σκηνικά, τα κοστούμια (πάνε σε άλλα projects πουλιούνται και whatever). Άρα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την παραγωγή από την αρχή, και το Carnivale έτσι κι αλλιώς και το hype του αιώνα να είχε δεν θα γινόταν ποτέ Lost πχ. Είναι δύσκοληηηηη σειρά.

Και για τέλος να πω κλασσικά ότι δεν χρειάζεται να αρέσει σε κανέναν με το ζόρι. Όσο κι αν πω εγώ πως και τι δεν σημαίνει τίποτα. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο (ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω twin peaks ας πούμε, λόγω τον ηθοποιών κυρίως). Εγώ την είδα σε καθεστώς κλεισούρας και μοναξιάς :P και μου άλλαξε τα φώτα.

HBO ? μα φυσικα Six Feet Under 

κορυφαιο

• 11 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτό είναι πρόσφατο σχόλιο του Dan Knauf (δημιουργού της σειράς) στη σελίδα που έχει στο facebook.

Don't get your hopes up note: Δεν αναφέρει κάτι για συνέχιση της σειράς, και δεν λέει κάτι απαραίτητα καινούργιο.

For those of you who watched CARNIVÀLE, I don't think I've ever gotten into this, but my status tonight is good. I feel good. So I’ll say this in case I haven’t before.

Everybody knows Ben Hawkins had the power to heal flesh. But that power came at a great cost, because it requires life-force, which is a limited resource. It cannot be created; only transferred. So in order to give life to one living creature, Ben had to take it from another.

But what most people didn't notice was that Ben had a second power—far less dramatic than the ability to heal flesh, and far more profound.

The power to heal souls.

He used it in the Pilot, to open the mother’s eyes and accept the death of her baby. Another example was when Ben compelled the man on the road to stop pimping his child.

Unlike his power to heal flesh, when Ben healed souls, there were no negative effects. That is because the only way to heal a soul is with love. And unlike life-force, love is not a limited resource. For example, when I had my second child, I loved my first not one jot less. It doubled. Love is therefore not a function of division, but of multiplication.

Love is infinite.

Just thought I'd mention it. Thanks.

https://www.facebook.com/daniel.knauf/posts/10203734683222061

Βασικά, μου αρέσει που μετά από τόσα χρόνια, θα καθίσει να γράψει ένα τέτοιο σχόλιο από το πουθενά. Μακάρι να το επεξεργάζεται και να το παλεύει ακόμα, και να δούμε κάποια συνέχεια, κάποτε.

• Like 1
Δημοσ.

too late... νομιζω δεν υπηρχε kickstarter τοτε...

Επίσης μιλάμε για πολύ πιο ακριβή παραγωγή αν δε κάνω λάθος.

Τι εννοείς 'τότε'? Και τώρα μπορεί να το βάλει, το Veronica Mars είχε σταματήσει πριν τόσα χρόνια και όμως το kickstarter πέτυχε

(όχι ότι τρελαίνομαι να δω που θα το πάνε το Carnivale βέβαια αλλα είχε φτάσει επιτέλους η ιστορία σε σημείο που φαινόταν ότι θα ξεκινούσε το καλό και κόπηκε...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...