Προς το περιεχόμενο

CARNIVALE: addictive TV show με David Lynch feeling ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

12 + 6 ώρες χαμένες από την ζωή μου (τη 2η σεζόν την είδα fast forward). Απορώ γιατί ακούγονται διθυραμβικά σχόλια για αυτή τη σειρά. Απίστευτα αργή πλοκή, τα ίδια και τα ίδια σε κάθε επισόδειο, και πραγματικά κανένα ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να ήταν μια κάτω του μετρίου τηλεταινία. Όσο για το τέλος απλά δεν υπάρχει (κυριολεκτικά)!

Όσοι δεν το είδατε, απλά μακριά!

Δημοσ.
12 + 6 ώρες χαμένες από την ζωή μου (τη 2η σεζόν την είδα fast forward). Απορώ γιατί ακούγονται διθυραμβικά σχόλια για αυτή τη σειρά. Απίστευτα αργή πλοκή, τα ίδια και τα ίδια σε κάθε επισόδειο, και πραγματικά κανένα ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να ήταν μια κάτω του μετρίου τηλεταινία. Όσο για το τέλος απλά δεν υπάρχει (κυριολεκτικά)!

Όσοι δεν το είδατε, απλά μακριά!

Φίλε πραγματικά μου φαίνεται πολύ περίεργο το σχόλιο σου. Είπαμε γούστα είναι αυτά ... αλλά τόσο !!!Μόλις χθες είδα το τελευταίο επισόδιο και μπορώ να πω ότι γούσταρα πολύ .

• Moderators
Δημοσ.

Το είχα δει πριν αρκετό καιρό, αλλά έχει πλάκα (σε κάποια σημεία είναι και λίγο ανόητο, αλλά γενικά βγάζει πολύ γέλιο)

Και για να μη ξεχνιόμαστε:

Δημοσ.

Παντως επειδή μου αρεσε πολυ η σειρα αλλα πιο σημαντικό αρεσε πολυ στην GF θελω να μου προτεινετε μερικες αξιόλογες σειρες σε αυτο το στυλ (ξερω δυσκολο) δηλαδή crime/supernatural/fantasy/mystery.

Οτιδήποτε καλοδεχούμενο αρκει να έιναι απο 90s και μετα και να μην ειναι trash (οχι μόνο μοντέλα για ηθοποιούς , 35 seasons με αυτοτελή επεισόδεια κτλ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες Deadwood (αμα σου αρέσει το wild west theme)για να πέσουν τα τσιμέντα.Hbo κι αυτό, τρομερή παραγωγή και κορυφαία κείμενα.Έχει πολυ μπινελίκι βέβαια, οπότε αν σε ενοχλεί...

Η σειρά επικεντρώνεται στην πόλη Deadwood η οποία δεν ανήκει στην Αμερική ακόμα, οπότε το law enforcement είναι σχεδόν ανύπαρκτο.Μια πόλη γεμάτη με ανθρώπους που ψαχνουν για χρυσό αλλά κι ένα κάρο εγκληματίες.

Ενώ ξεκινάς με τη λογική ότι ο Olyphant είναι ο πρωταγωνιστής , η όλη σειρά ανοίγεται, βλέπεις τα stories όλων των χαρακτήρων και θα έλεγα ότι και λόγο επιπέδου των κειμένων αλλά και των ηθοποιών(Ian Mcshane(Al), mark my words μορφή επιπέδου House* για μένα πιο αγαπητή) γίνεται θεατρική παράσταση.Η αγαπημένη μου με διαφορά απ' όλα του Hbo.Δυστυχώς μετά την τρίτη σεζόν κόπηκε κι αυτό, αλλά υπάρχουν και χειρότερα :-).

Κάθε μερικούς μήνες έχω μια κρίση fanboiσμου όσον αφορά το deadwood-true story...

*απόδειξη του τι θαύματα παράγονται όταν ο άνθρωπος είναι χαρισματικός

Μία γεύση για τις συνθήκες που γυριζόταν αυτή η σειρά, η λέξη διαμάντια για τις παραγωγές του hbo είναι αδικία(ηθοποιοί,σκηνικά,κοστούμια,σεναριογράφοι).

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8c705tEDbqE]http://www.youtube.com/watch?v=8c705tEDbqE[/ame]

Επεξ/σία από ScarletK
Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον ακουγεται. Μετα το BoB εχω βαλει σκοπο να τσακισου οτι υπαρχει απο HBO. Μαλλον θα ξεκινησω με Deadwood. Τhnx :-)

Δημοσ.
Δες Deadwood (αμα σου αρέσει το wild west theme)για να πέσουν τα τσιμέντα.

To deadwood είναι απο τις σειρες που ετοιμαζομαι να δω πολύ σύντομα. Το wild west theme οχι απλα μου αρεσει ειμαι τρελος fan (Leone ftw).

Το προβλημα είναι οτι η κοπελα με τα western εχει σχεση μίσους και εψαχνα κατι για να δω μαζί της oπως είδαμε το carnivale (παιζει να της αρεσε περισσότερο απο οτι μου αρεσε εμενα παρόλο που το βρηκα εξερετικό).

• Members
Δημοσ.

Tο deadwood δεν έχει πιστολίδι και πολλή δράση, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στους χαρακτήρες. Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι κακό και για κάποιους άλλους καλό. Εμένα μου άρεσε.

Α, και ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ian McShane είναι όντως κορυφαίος - Μαζί με τον M.C. Hall στο Dexter και ίσως και τον Tony Soprano είναι οι αγαπημένες μου ερμηνείες από τηλεοπτική σειρά (θα έβαζα και τον Ηouse, αλλά εδώ και καιρό πιστεύω πως έχει αρχίσει να το κουράζει).

Α, και κάτι άλλο: αν αποφασίσεις να το δεις, φρόντισε οπωσδήποτε να βρεις ελληνικούς υπότιτλους - επειδή χρησιμοποιούν λεξιλόγιο της εποχής θα χάσεις πολλά πράγματα διαφορετικά.

• Moderators
Δημοσ.
Παντως επειδή μου αρεσε πολυ η σειρα αλλα πιο σημαντικό αρεσε πολυ στην GF θελω να μου προτεινετε μερικες αξιόλογες σειρες σε αυτο το στυλ (ξερω δυσκολο) δηλαδή crime/supernatural/fantasy/mystery.

Βασικά υπάρχει το Twin Peaks, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό ως προς το μυστήριο/περίεργη ατμόσφαιρα, (αλλά έχει και κάποια στοιχεία σαπουνόπερας που ίσως θα χρειαστεί να ξεπεράσετε). Είναι οριακά στα χρονικά περιθώρια που θέτεις (μετά το 1990).

Στο στυλ fantasy/supernatural, και σε πιο "ελαφρύ" υπάρχει το True Blood από HBO του Alan Ball (δύο seasons και συνεχίζει -θα έχει σίγουρα και 4η), βασισμένο σε σειρά βιβλίων Southern Vampire Mystery της Charlaine Harris. Είναι με βρικόλακες, αλλά/και είναι άκρως εθιστικό.

Επίσης υπάρχει και το πρόσφατο BattleStar Gallactica (το re-imagine των Eick & Moore) που είναι πολύ αξιόλογη σειρά (imho) με αρκετές δόσεις από μυστήριο, καλό cast, αρκετούς συμβολισμούς/αλληγορίες και θέματα με τα οποία δύσκολα καταπιάνεται η τηλεόραση (εδώ βοηθάει το φανταστικό σκηνικό και το sci-fi). Αν δεν σας χαλάει το έντονο sci-fi στοιχείο, that is.

Δημοσ.
(θα έβαζα και τον Ηouse, αλλά εδώ και καιρό πιστεύω πως έχει αρχίσει να το κουράζει).

φιλε μου η αποψη μου ακριβως, ισως φταινε και οι σεναριογραφοι, αλλα εχω την εντυπωση οτι βλεπω πλεον ενα ηθοποιο στα @@ που λεει οτι οκ με δεχτηκανε ολοι και με κανανε φιρμα, οποτε τωρα κανο τις γκριματσες μου και τιποτα αλλο.

να προτεινο firefly ως must καθως και την τηλεταινια serenity, πανε πακετο. Εχει και σαμερ γκλαου

• Members
Δημοσ.
φιλε μου η αποψη μου ακριβως, ισως φταινε και οι σεναριογραφοι, αλλα εχω την εντυπωση οτι βλεπω πλεον ενα ηθοποιο στα @@ που λεει οτι οκ με δεχτηκανε ολοι και με κανανε φιρμα, οποτε τωρα κανο τις γκριματσες μου και τιποτα αλλο.

να προτεινο firefly ως must καθως και την τηλεταινια serenity, πανε πακετο. Εχει και σαμερ γκλαου

Εγώ ρίχνω περισσότερο το φταίξιμο στο σενάριο και όχι στον ηθοποιό. Εκεί που πήγαν να προχωρήσουν λίγο τον χαρακτήρα του και να τον εξελίξουν επέστρεψαν ξανά στα ίδια. Ο House

μπήκε στο τρελάδικο, βγήκε και ξανάγινε ακριβώς ο ίδιος με πριν, σαν να μη συνέβη τίποτα - αυτό μου κάθεται «κάπως». Βλέπεις π.χ. στο Dexter ότι ακόμα και στην 3η μέτρια σαιζόν ο χαρακτήρας εξελίσσεται και σε πείθει περισσότερο. Δεν μπορεί να συμβαίνουν τόσο συγκλονιστικά πράγματα στη ζωή κάποιου και να τον αφήνουν ίδιο

Εμένα το House (ως σειρά, όχι ως χαρακτήρας) μου δίνει την εντύπωση πως εκμεταλλεύεται την επιτυχία του και προσπαθεί να ξεζουμίσει όσο μπορεί έναν πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρα. Το παρακολουθώ ακόμη, ευχάριστα είναι τα επεισόδια δε λέω, αλλά έχει χάσει αυτό το ενδιαφέρον για το τί θα γίνει στη συνέχεια. Για να καταλάβεις, συνήθως περιμένω να μαζευτούν πρώτα 3-4 και μετά τα βλέπω - κι αυτά όχι πάντα όλα μαζί.

(μετά το θάψιμο του Lost πιάσαμε τον House :P)

Α, και σχετικά με αυτό που ζήτησε το παιδί πιο πάνω, πιστεύω πως καμία από τις σειρές που αναφέρθηκαν δεν μοιάζει με το Carnivale στο στυλ. Η μόνη που το πλησιάζει (ή μάλλον το Carnivale πλησιάζει αυτή) είναι το Twin Peaks που ανέφερε ο Praetorian και το οποίο προσωπικά μου άρεσε ακόμη περισσότερο.

Δημοσ.
Βασικά υπάρχει το Twin Peaks, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό ως προς το μυστήριο/περίεργη ατμόσφαιρα, (αλλά έχει και κάποια στοιχεία σαπουνόπερας που ίσως θα χρειαστεί να ξεπεράσετε). Είναι οριακά στα χρονικά περιθώρια που θέτεις (μετά το 1990).

Στο στυλ fantasy/supernatural, και σε πιο "ελαφρύ" υπάρχει το True Blood από HBO του Alan Ball (δύο seasons και συνεχίζει -θα έχει σίγουρα και 4η), βασισμένο σε σειρά βιβλίων Southern Vampire Mystery της Charlaine Harris. Είναι με βρικόλακες, αλλά/και είναι άκρως εθιστικό.

Επίσης υπάρχει και το πρόσφατο BattleStar Gallactica (το re-imagine των Eick & Moore) που είναι πολύ αξιόλογη σειρά (imho) με αρκετές δόσεις από μυστήριο, καλό cast, αρκετούς συμβολισμούς/αλληγορίες και θέματα με τα οποία δύσκολα καταπιάνεται η τηλεόραση (εδώ βοηθάει το φανταστικό σκηνικό και το sci-fi). Αν δεν σας χαλάει το έντονο sci-fi στοιχείο, that is.

Thanks :D. Το twin peaks αν και δεν το εχω δει εγώ είναι η αγαπημένη σειρά της κοπέλας μου οποτε προφανώς το είδε. Το true blood το ακούω εδω και εκεί θα το τσεκάρω μπορει να μας αρεσει thanks.

Το bsg η κοπέλα το βλέπει αλλα εγω δεν αντεξα περα του 1ου season (δεν ξερω γιατι θα επρεπε να μου ειχε αρεσει !)

Α, και κάτι άλλο: αν αποφασίσεις να το δεις, φρόντισε οπωσδήποτε να βρεις ελληνικούς υπότιτλους - επειδή χρησιμοποιούν λεξιλόγιο της εποχής θα χάσεις πολλά πράγματα διαφορετικά.

εχω την τύχη να μην χρειάζομαι υπότιτλους ότι και να δω δεν νομίζω αυτη η σειρά να αποτελέσει εξερεση αλλα στην χειρότερη περίπτωση μονο αγγλικούς :D

Δημοσ.
Εγώ ρίχνω περισσότερο το φταίξιμο στο σενάριο και όχι στον ηθοποιό.

Θα συμφωνησω. Σαν ρολους τον εχω ψηλα. Τωρα δεν φταει αυτος που στην τελευταια σεζον εχει κανει κοιλια η σειρα..

Δημοσ.

Ε ναι αντί να προχωρήσει λίγο σαν χαρακτήρας να βάλουν μια τελεία το ζαλίζουν, τον έχει καλέσει το fbi,έχει managarei περιστατικό σε πτήση, τον έχουν απαγάγει, τον έχουν πυροβολήσει, τον έχουν εκβιάσει, έχει πάρει δώρο από τη μαφία etc etc.Βασικά νομίζω και θέλουμε και δε θέλουμε από τη μία σαν θεατές.Πάντως σαν σειρά έχει ακόμα υψηλό επίπεδο.Μόνο το χιούμορ του χαρακτήρα και η ερμηνεία του Laurie θα μπορούσε να τραβήξει ακόμα πολύ,απλά κάθε σειρά που το παρατραβάει χάνει την τρομερή λάμψη που έχει στις πρώτες καλές σεζόν.

Θυμάμαι όταν είχα έρθει σε επαφή με το house πρώτη φορά είχε ήδη 3-4 σεζόν.Μια περίοδο σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού και να πήγαινες θα έβλεπες house(2 συγκάτοικοι).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...