Προς το περιεχόμενο

CARNIVALE: addictive TV show με David Lynch feeling ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το τελειωσα και γω πριν λιγο καιρο αλλα επαθα μεγαλη ηττα διοτι αυτος που ειχε αριθμησει τα επεισοδια,εκανε λαθος στα τελευταια 2 και τα ειδα αντιστροφα.Ξενερωμα.Παρα πολυ καλη σειρα αν και δυστυχως κοπηκε και αφησα loose ends.To HBO σπανια σ'απογοητευει.Αλλο επιπεδο.

Κι εγώ το ίδιο, ο μλκς που το έφτιαξε να του καεί ο θερμοσίφωνας και να έχει διάρροια για 1 μήνα ο φούστης! Τρελλάθηκα όταν το κατάλαβα, ακόμα το προτελευταίο επεισόδιο δεν το έχω δει ολόκληροο από την τσατίλα!

Η σειρά είναι απλά κορυφαία, υποκλίνομαι.

Με τι λέτε να συνεχίσω; Twin Peaks ή The Wire;

• Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Members
Δημοσ.
Κι εγώ το ίδιο, ο μλκς που το έφτιαξε να του καεί ο θερμοσίφωνας και να έχει διάρροια για 1 μήνα ο φούστης! Τρελλάθηκα όταν το κατάλαβα, ακόμα το προτελευταίο επεισόδιο δεν το έχω δει ολόκληροο από την τσατίλα!

Η σειρά είναι απλά κορυφαία, υποκλίνομαι.

Με τι λέτε να συνεχίσω; Twin Peaks ή The Wire;

Και οι δύο είναι μέσα στις 3-4 αγαπημένες μου σειρές, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αν σου άρεσε το Carnivale, πήγαινε Twin Peaks που είναι πιο κοντά στο ύφος... άσε που εκεί θα δεις και τον Σαμψών του Carnivale (σε πιο μικρό ρόλο βέβαια - και σίγουρα και πιο περίεργο)...

Δημοσ.

To carnivale το ειχα πρωτοδει τυχαια στο STAR κατι περιεργες ωρες αλλα ειχα χασει επεισοδια και δε γουσταρα να συνεχισω να το βλεπω ετσι στο ασχετο.Πριν λιγο καιρο το ανακαλυψα ξανα τυχαια και εμεινα μ.....ς.Κορυφαια σειρα,must see για ολους τους φανατικους του twin peaks και οχι μονο.Κριμα που σταμματησε και τελειωσε αρπα κολλα.

Δημοσ.

παντος παιδια το τοπικ αυτο το ξεκινησα πριν 6 χρονια (μολις ξεκινουσε η 2ρη σεζον τοτε)!! απο τοτε εχει μονο 16 σελιδες, δηλαδη λιγα ατομα το εχουν ανακαλυψει. Σιγουρα οι περισοτεροι το αγαπησανε, μερικοι δεν το καταλαβανε, λιγους τους αφησε αδιαφορους. Αλλα η σειρα παραμενει σταθμος στην συγχρονη τιβι, και αρκετοι την αντιγραφουν. Απλα οσοι ασχολιουνται λιγο καιρο με τις σειρες, πρεπει να εχουν το carnivale ψηλα σε αυτες που πρεπει να τσεκαρουν. Μην δισταζετε!

Δημοσ.

Μην σας ξεφευγουν και πολλα περι lost, γιατι υπαρχουμε και μεις που την αφησαμε στην 2η σεζον :P

Το Carnivale το τελειωσα χθες. Ενταξη απιστευτη σειρα, και θα πω για αλλη μια φορα οτι εχετε πει ολοι σας. Πολυ κριμα που τελειωσε ετσι, χωρις συνεχεια. Η δευτερη σεζον ειχε ποιο γρηγορους ρυθμους και αρκετες εξελιξεις. Πολυ το ευχαριστηθηκα.

Δημοσ.
Και σχετικά με το Lost, όσο πλησιάζει προς το τέλος, τόσο πιο πολύ φαίνεται πως το'χει "αντιγράψει" σε μεγάλο βαθμό.

Μη λες τέτοια, θα φάμε κράξιμο απ' τους λοστφαν... :-)

Δημοσ.
παντος παιδια το τοπικ αυτο το ξεκινησα πριν 6 χρονια (μολις ξεκινουσε η 2ρη σεζον τοτε)!! απο τοτε εχει μονο 16 σελιδες, δηλαδη λιγα ατομα το εχουν ανακαλυψει. Σιγουρα οι περισοτεροι το αγαπησανε, μερικοι δεν το καταλαβανε, λιγους τους αφησε αδιαφορους. Αλλα η σειρα παραμενει σταθμος στην συγχρονη τιβι, και αρκετοι την αντιγραφουν. Απλα οσοι ασχολιουνται λιγο καιρο με τις σειρες, πρεπει να εχουν το carnivale ψηλα σε αυτες που πρεπει να τσεκαρουν. Μην δισταζετε!

Έχει μόνο 16 σελίδες γιατί δεν σου αφήνει ερωτηματικά αιώνια όπως κάποια ''άλλη'' (μη φάμε ξύλο (αν και Lostfun ) ) σειρά για να συζητάς και να ρωτάς ... όπως είπα και στο ''άλλο'' το topic για την ''άλλη'' σειρά όμως ... απλά το Carnivale είναι ένα αριστούργημα.Θυμίζει κινηματογραφο και ας ανήκει στην tv...

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν μπορώ να βρω αυτό το ''κάτι'' στην σειρά πο βρίσκεται όλοι εσείς. Είναι η σειρά με την πιο αργή πλοκή ever (τουλάχιστον από αυτές που έχω δει), πράγμα που με κουράζει σε σειρά (όχι όμως και σε ταινία, εκεί ίσα ισα μ'αρέσει). Ακόμα και το Λόστ που φημίζεται για το πόσο αργά πάει την πλοκή του, πιο γρήγορα πηγαίνει απο το Κάρνιβαλ.

Σκηνοθετικά δεν μπορώ να πω τίποτα είναι πολύ καλό. Και σε όλους τους τεχνικούς τομείς είναι καλό. Έχω δει 2 φορές την πρώτη σεζόν και μπορώ να πω ότι τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα καλύφτηκα. Απο εκεί και πέρα:

Τα κύρια ερωτήματα που θέτει, δεν είναι και τόσο ''τραγικά'' ερωτήματα. Πως δηλαδή θα πεθάνουμε αν δεν μάθουμε τι συμβαίνει. Απόδειξη πως εγώ που είμαι κατ'εξοχήν άνθρωπος που θέλει να μάθει τι συμβαίνει και δεν μπήκα στην δεύτερη σεζόν αν και υπήρχαν ήδη ερωτήματα του στυλ: Πως θα συνδεθεί ο Τζάστιν με την υπόλοιπη ιστορία, Ποιος είναι ο τύπος μέσα στο τροχόσπιτο του νάνου, κ.λ.π

Ίσως αν δεν ήταν τόσο υπερβολικά αργό να μην μου είχε δώσει τόσο άσχημη εντύπωση. Αλλά όταν μέσα στην αργή εξέλιξη μπλέκει και ''φαινομενικα(?)'' άσχετες με την σειρά σκηνές, ή διαλόγους που απλά κλωθογυρνάνε ένα θέμα για ένα πεντάλεπτο χωρίς στην ουσία να προσφέρουν τίποτα πέρα απο το να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, αρχίζει και κουράζει.

Σε μια συζήτηση με τον gsarig, αν θυμάμαι καλά, μου είχε πει το γνωστό πλέον πως η σειρά στο τέλος σε ανταμείβει. Το θέμα είναι κατα πόσο κάποιος προτίθεται να δώσει στην σειρά 12 ολόκληρες ώρες για την πρώτη σεζόν και άλλες πόσες για την δεύτερη μόνο και μόνο για κάτι καλό στο τέλος. Περι ορέξεως δηλαδή.

Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα του. Είμαι και εγώ φαν την ΗΒΟ. Απλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο της τόσο αργής εξέλιξης τους. Δημιουργεί ατμόσφαιρα, σύμφωνοι. Αλλά πράγματα που εξελίχθηκαν μέσα σε μία σεζόν, θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν και σε 5-6 επεισόδια. Συνεπώς μας μείναν άλλα 6 επεισόδια filler ''κρυμμένα'' μέσα στα κανονικά επεισόδια.

Δημοσ.

Μόλις είδα και το τελευταίο επεισόδιο. Πολύ αξιόλογη σειρά!

Αλλά δυστυχώς στο σημείο που αρχίζει η σειρά να "απογειώνεται", ξαφνικά φτάνουμε στο τελευταίο επεισόδιο το οποίο σε αφήνει ξεκρέμαστο πάνω στο καλύτερο γιατί η σειρά διεκόπη από το HBO :cry:

Στα αρνητικά του η αργή πλοκή στα πρώτα 5-6 επεισόδια. Οταν ξεκινάει η σειρά ο τηλεθεατής δεν έχει ιδέα του τι ακριβώς συμβαίνει.

Στην 2η σεζόν όμως αρχίζουν όλα τα προηγούμενα σκηνικά να βγάζουν νόημα και η αγωνία μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Αλλωστε να μην ξεχνάμε ότι ο δημιουργός είχε στο μυαλό του 6 σεζόν... με βάση αυτό το γεγονός άρχισε να εκτυλίσσει σιγά-σιγά τα γεγονότα με τρόπο που να έχουν νόημα και συνοχή.

• Members
Δημοσ.
Εγώ πάντως δεν μπορώ να βρω αυτό το ''κάτι'' στην σειρά πο βρίσκεται όλοι εσείς. Είναι η σειρά με την πιο αργή πλοκή ever (τουλάχιστον από αυτές που έχω δει), πράγμα που με κουράζει σε σειρά (όχι όμως και σε ταινία, εκεί ίσα ισα μ'αρέσει). Ακόμα και το Λόστ που φημίζεται για το πόσο αργά πάει την πλοκή του, πιο γρήγορα πηγαίνει απο το Κάρνιβαλ.

Σκηνοθετικά δεν μπορώ να πω τίποτα είναι πολύ καλό. Και σε όλους τους τεχνικούς τομείς είναι καλό. Έχω δει 2 φορές την πρώτη σεζόν και μπορώ να πω ότι τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα καλύφτηκα. Απο εκεί και πέρα:

Τα κύρια ερωτήματα που θέτει, δεν είναι και τόσο ''τραγικά'' ερωτήματα. Πως δηλαδή θα πεθάνουμε αν δεν μάθουμε τι συμβαίνει. Απόδειξη πως εγώ που είμαι κατ'εξοχήν άνθρωπος που θέλει να μάθει τι συμβαίνει και δεν μπήκα στην δεύτερη σεζόν αν και υπήρχαν ήδη ερωτήματα του στυλ: Πως θα συνδεθεί ο Τζάστιν με την υπόλοιπη ιστορία, Ποιος είναι ο τύπος μέσα στο τροχόσπιτο του νάνου, κ.λ.π

Ίσως αν δεν ήταν τόσο υπερβολικά αργό να μην μου είχε δώσει τόσο άσχημη εντύπωση. Αλλά όταν μέσα στην αργή εξέλιξη μπλέκει και ''φαινομενικα(?)'' άσχετες με την σειρά σκηνές, ή διαλόγους που απλά κλωθογυρνάνε ένα θέμα για ένα πεντάλεπτο χωρίς στην ουσία να προσφέρουν τίποτα πέρα απο το να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, αρχίζει και κουράζει.

Σε μια συζήτηση με τον gsarig, αν θυμάμαι καλά, μου είχε πει το γνωστό πλέον πως η σειρά στο τέλος σε ανταμείβει. Το θέμα είναι κατα πόσο κάποιος προτίθεται να δώσει στην σειρά 12 ολόκληρες ώρες για την πρώτη σεζόν και άλλες πόσες για την δεύτερη μόνο και μόνο για κάτι καλό στο τέλος. Περι ορέξεως δηλαδή.

Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα του. Είμαι και εγώ φαν την ΗΒΟ. Απλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο της τόσο αργής εξέλιξης τους. Δημιουργεί ατμόσφαιρα, σύμφωνοι. Αλλά πράγματα που εξελίχθηκαν μέσα σε μία σεζόν, θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν και σε 5-6 επεισόδια. Συνεπώς μας μείναν άλλα 6 επεισόδια filler ''κρυμμένα'' μέσα στα κανονικά επεισόδια.

Πάντως, στη δεύτερη σαιζόν εξηγούνται αρκετά πράγματα (π.χ. οι άσχετες σκηνές δεν είναι τόσο άσχετες) και σε εμένα τουλάχιστον, φάνηκε να κυλάει πιο γρήγορα από την πρώτη.

Αλλά εντάξει, οι σειρές του ΗΒΟ γενικά έχουν το πλεονέκτημα / μειονέκτημα ότι κάθε επεισόδιο είναι ολόκληρη ώρα. Αυτό είναι πολύ καλό αν η σειρά σου αρέσει, αλλά είναι και κακό αν την ψιλοβαριέσαι (π.χ. στο Lost και βαρετό να είναι ένα επεισόδιο, σε 40 λεπτά θα τελειώσει.

Δημοσ.
Πάντως, στη δεύτερη σαιζόν εξηγούνται αρκετά πράγματα (π.χ. οι άσχετες σκηνές δεν είναι τόσο άσχετες) και σε εμένα τουλάχιστον, φάνηκε να κυλάει πιο γρήγορα από την πρώτη.

Η δευτερη οντως κυλαει ποιο γρηγορα απο την πρωτη. Περα απο το οτι εξηγουνται πολλα, ειναι και αρκετα ενδιαφερουσα. Κριμα που η πρωτη ειναι τοσο αργοκινητη, και μερικοι μπαινουν καν στον κοπο να δουν την δευτερη

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά η σειρά τα σπάει!

Είμαι στο 5ο επεισόδιο του 2ου κύκλου.

Αυτός ο Justin, πολύ διαολεμένος ρε παιδί μου...

Την ξέσκισε την καμαριέρα και άφηνε και τον Norman να παίρνει μάτι..

.

Δημοσ.

Είναι σειρά-ρα. Κρίμα που ματαιώθηκε, άφησε και πολλά cliffhangers. Μάλλον το 2003 δεν είχε χώρο για το setting της σειράς στην περίοδο του great depression, τώρα είναι πιο επίκαιρη κάπως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...