Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλά καλά. Το σημαντικότερο κομμάτι της μυθολογίας που αναλύεται στο link της Wikipedia (βγάλε το τί θα γινόταν) είναι παρμένο από στοιχεία που δίνονται μέσα στη σειρά. Η μυθολογία της σειράς εξηγείται μέσα στη σειρά και σε δεύτερη ανάγνωση (βλέποντας ξανά τη σειρά) αυτό το καταλαβαίνεις. Προφανώς και η σειρά προορίζεται για δεύτερη ανάγνωση γιατί προς το τέλος πέφτουν αποκαλύψεις και ανατροπές, εκεί που νόμιζες ότι το σκέφτονται το σενάριο όσο προχωράνε (καλή ώρα αυτό που νομίζουμε κάποιοι και για το LOST), που σου αλλάζουν την εικόνα που είχες για τα πράγματα από την αρχή. Πέρα από αυτό, αν από μια τέτοια σειρά, εσύ παίρνεις μόνο ό,τι βλέπεις και δεν του δίνεις προεκτάσεις, δεν ψάχνεις συμβολισμούς, δεν σκέφτεσαι πως και τι και γενικά βλέπεις ένα επεισόδιο για να πας στο επόμενο, τότε δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως λειτουργούν αυτές οι σειρές. Αλλά τι σου λέω εγώ τώρα, ε;
damian1977 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Aκομα και εαν το σεναριο σου φαινεται υπερβολικο,φλυαρο και δαιδαλωδες,πιστευω οτι το εικαστικο αποτελεσμα (σκηνοθεσια,ερμηνειες,κουστουμια,φωτογραφια,εφφε...κα) φτανουν και περισσευουν για να κανουν το Carnivale μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα σειρα...
ksaplostra Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλά καλά. Το σημαντικότερο κομμάτι της μυθολογίας που αναλύεται στο link της Wikipedia (βγάλε το τί θα γινόταν) είναι παρμένο από στοιχεία που δίνονται μέσα στη σειρά. Η μυθολογία της σειράς εξηγείται μέσα στη σειρά και σε δεύτερη ανάγνωση (βλέποντας ξανά τη σειρά) αυτό το καταλαβαίνεις. Προφανώς και η σειρά προορίζεται για δεύτερη ανάγνωση γιατί προς το τέλος πέφτουν αποκαλύψεις και ανατροπές, εκεί που νόμιζες ότι το σκέφτονται το σενάριο όσο προχωράνε (καλή ώρα αυτό που νομίζουμε κάποιοι και για το LOST), που σου αλλάζουν την εικόνα που είχες για τα πράγματα από την αρχή. Πέρα από αυτό, αν από μια τέτοια σειρά, εσύ παίρνεις μόνο ό,τι βλέπεις και δεν του δίνεις προεκτάσεις, δεν ψάχνεις συμβολισμούς, δεν σκέφτεσαι πως και τι και γενικά βλέπεις ένα επεισόδιο για να πας στο επόμενο, τότε δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως λειτουργούν αυτές οι σειρές. Αλλά τι σου λέω εγώ τώρα, ε; Δεν δινω προεκτάσεις σε κατι το οποιο δεν υπάρχει παρα μονο στον νου του συγγραφέα,του δινω προεκτάσεις αφου δω την σειρά και παράλληλα τύχει να διαβάσω το άρθρο στην γουικι(αλλα αυτο ειναι αλλο τι μου γινεσαι και αλλο τι μου κανεις),αν μπορούσα να μαντέψω ολα αυτα που είχε κατα νου ο συγγραφέας αλλα δεν πρόλαβε να δείξει,τότε μαλλον θα ημουν ο νεος μαντης Τειρεσίας και δεν θα έκανα εξ αρχης αυτη την κουβέντα γιατι θα ήξερα την σειρά δίχως να την δω. @ damian1977 Συμφωνούμε οτι πρόκειται για ποιοτική και κουβαρνταδικη παραγωγή.
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δεν βρίσκω νόημα να επιμείνω, και δεν θα πω κάτι νέο από όσα έχω πει σε προηγούμενα post. Αυτά πήρες από τη σειρά, μακάρι να σε κέρδιζε και το σενάριο, αλλά δεν συνέβη. Εμένα με είχε πολύ πριν διαβάσω τα υπόλοιπα σχετικά σε wiki και αλλού -κάτι που συνέβη μερικούς μήνες αφού τελείωσα τη σειρά. Tough luck.
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Ξεκίνησα να τη βλέπω προν λίγο καιρό (είμαι στο επεισόδιο 1χ04) και ομολογώ ότι είναι εικαστικό διαμάντι αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα σεναριακά. Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει πολύ πιο δυνατή καθώς προχωράει αλλά είναι υπερβολικά αργή γι αυτό και φοβάμαι ότι τελικά κόπηκε. Μετά το Six Feet Under και παράλληλα με το Lost η σειρά με καλύπτει και τη συστήνω σ' αυτούς που τους ενδιαφέρει να τη "ψάχνουν" λίγο παραπάνω με τους ήρωες της σειράς και να μην εστιάζουν μόνο στην πλοκή.
tzinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 χμμ σε κερδισε και φαντασου οτι εισαι ακομα στα δυσκολα, δυσνοητα και κουραστικα πρωτα επεισοδεια!! Αρα τα πραγματα γινονται σιγουρα καλυτερα και θα εντυπωσιαστεις ακομα περισοτερο. Αν καποιος δει τα 2-3 πρωτα επεισοδεια του ντεξτερ θα του φανει σαν μια απλη αστυνομικη σειρα με μετριους ηθοποιους και ενα περιεργο λατινο ασοβαρο vibe!! Και ομως η σειρα αναβενει σε δυσθεωρατα υψη ποιοτητας για πολλες αλλες τηλεοπτικες παραγωγες! Αρα παντα θελει λιγο υπομονη και καλο ματι. Παντος οτι και το λοστ και το heroes και πολλες αλλες σειρες φανταζομαι εχουν προσπαθησει να αντιγραψουν (αποτυχως) το καρνιβαλ, αποδυκνυει οτι κατι καλο ειχαν φτιαξει. Και μιλαμε για σχετικα προσφατη και φυσικα ανολοκληρωτη σειρα, και οχι για καποιο κρυφο παλιο ολοκληρωμενο διαμαντι που ολοι το ξεσκιζουν για εμπνευση.
xavier Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 παντως οχι οτι κλεινει την πλοκη εστω και σε καποιο βαθμο το τελος της 2ης σεζον... αφου στο τελος, το δειχνει ζωντανο... παιζουν μερικα κειμενα στο νετ , που υποτιθεται εξηγουν καποια περισσοτερα πραγματα αν γραψετε στο google" pitch document carnivale " θα σας το βγαλει, αλλα δεν εκανα το κοπο να τα διαβασω γιατι εχει πολυ καιρο που την ειδα τη σειρα και δεν θα καταλαβαινα και πολλα πραγματα...
Kasrith Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 παντως οχι οτι κλεινει την πλοκη εστω και σε καποιο βαθμο το τελος της 2ης σεζον... αφου στο τελος, το δειχνει ζωντανο... παιζουν μερικα κειμενα στο νετ , που υποτιθεται εξηγουν καποια περισσοτερα πραγματα αν γραψετε στο google" pitch document carnivale " θα σας το βγαλει, αλλα δεν εκανα το κοπο να τα διαβασω γιατι εχει πολυ καιρο που την ειδα τη σειρα και δεν θα καταλαβαινα και πολλα πραγματα... Φτουυυυυ... Πατησα το spoiler απο συνηθεια. facepalm
aldon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 το ξεκίνησα χθες και είδα το πρώτο επεισόδιο Μπερδεμένο ως τώρα αλλά αφού λέτε όλοι ότι είναι καλό θα τα δω και υπόλοιπα επεισόδια
xavier Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Φτουυυυυ... Πατησα το spoiler απο συνηθεια. facepalm καλα δεν ειναι και τοσσο ξεκαθαρο, μην τρελενεσαι, δες το και βγαλε τα δικα σου συμπερασματα...
GeorgeVls Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μολις τωρα ειπε οτι θα μου την στειλει την σειρα η θεια απ το Σικαγο . Περιμενω πως και πως!!
Kasrith Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 καλα δεν ειναι και τοσσο ξεκαθαρο, μην τρελενεσαι, δες το και βγαλε τα δικα σου συμπερασματα... Καλα ναι, αλλα εχω ηδη σκεφτει ολο το cast κανα 4 φορες... Σεναρια του μυαλου τωρα.
yannis27gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μόλις τελείωσα τον πρώτο κύκλο. Μαγεία τα σκηνικά, κοστούμια, φωτογραφία, κτλ (πραγματικά ένα εικαστικό διαμάντι) όμως απίστευτα βαρετό και αργό σενάριο μέχρι λίγο πριν το τέλος. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, μου θύμισε το τελευταίο επεισόδιο του Six Feet Under, άξιζε όλη την ανία των προηγουμένων. Γιατί έχω την αίσθηση ότι το Lost βασίζεται πάνω του;
xavier Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 αν μου το ελεγες περσι δεν θα το πιστευα, αλλα απο τη στιγμη που μπηκε ο πολεμος τζεικομπ-καπνου στο κολπο σαν να εχεις δικιο...
Kasrith Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μόλις τελείωσα τον πρώτο κύκλο. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Πραγματι το τελευταιο του πρωτου ηταν απιστευτα καταπληκτικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα