Προς το περιεχόμενο

WiMax Έχει ακούσει κανείς τίποτα;;;

The Crow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...To mellon twn thlepikoinwniwn einai edw me to onoma Wimax.

http://www.wimaxforum.org'>http://www.wimaxforum.org

Auth thn stigmh dierevmountai treis ypokathgories tou vasikou protokwllou

ta 802.16a, 802.16d, 802.16e me ta prwta basestations kai subscriber units na vriskontai idh sthn agora(802.16a/e). Ektos twn kata polu megalhterwn taxititwn pou einai ikano na prosferei se sxesh me thn xDSL ektimatai oti se vathos xronou tha enswmatwsei mobile internet kai kinith texnologia. Vasika pleonektimata einai to ypsilo QoS, h taxythta pou proanaferame,flexibility logo mobile/wireless kai oi kata polu megalyteres apostaseis leitourgias se sxesh me to 802.11. Epeishs h dimiourgia tetoiwn mhtropolitikwn diktiwn ginetai polu pio eykolh, logw polu mirkoterhs anaghs xwrou kai antennas dioti kata vash me 6 sector antennas kalypteis 20 xiliometra...

Gia perissotera http://www.wimaxforum.org , http://www.siliconvalley.com/mld/siliconvalley/business/technology/personal_technology/9831069.htm

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχει δοθεί η άδεια για τη συχνότητα του wimax απ την επιτροπή, συμφωνα με έγκυρη πηγή μου. Η υλοποίηση που μιλάμε δεν έχει εμβέλεια 50km αλλά 5-8km και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή internet από τους ISPs προς τα σπίτια μας παρακάμπτοντας το δίκτυο του OTE. Δηλαδή με μια κεραία Wimax στο σπίτι μας θα έχουμε broadband internet από τον ISP μας πληρώνοντας μόνο αυτόν και όχι και τον ΟΤΕ.

Δημοσ.
Έχει δοθεί η άδεια για τη συχνότητα του wimax απ την επιτροπή, συμφωνα με έγκυρη πηγή μου. Η υλοποίηση που μιλάμε δεν έχει εμβέλεια 50km αλλά 5-8km και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή internet από τους ISPs προς τα σπίτια μας παρακάμπτοντας το δίκτυο του OTE. Δηλαδή με μια κεραία Wimax στο σπίτι μας θα έχουμε broadband internet από τον ISP μας πληρώνοντας μόνο αυτόν και όχι και τον ΟΤΕ.

Το Wi-Max δεν έχει συγκεκριμένη συχνότητα αλλά μπορεί να παίξει σε ένα μεγάλο εύρος όπως είπα και πριν. Ανάλογα με την συχνότητα νομίζω ότι πηγαίνει και η απόσταση (σε άλλες συχνότητες ίσως να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια).

Πάντος αυτό για τον ΟΤΕ το έχω ξανακούσει (αναρωτιέμαι σε ποια συχνότητα θα παίξει), μήπως έχεις κάποιο link ή κάτι τέτοιο με περισσότερες πληροφορίες (κάνω μια εργασία και θα μου ήταν χρήσιμο)?

Thanks

Δημοσ.

prwton den milisa gia 50km. Deyteron etairies opws h NextNet miloun gia epitefksh mexri kai 25km aktina me ena bs sto anaptysomeno prwtokollo 802.16e!. Mporei na yparxoun adeies alla to prwtokollo den einai akoma anoixto alla peiramatiko kai den einai etoimo gia na xrhsimopoihthei sthn ellada.

To wimax tha paizei apo 2.4 Ghz - 10 Ghz. Vevaia to pio klassiko provlhma einai to QoS(quality of service) kai gi'auto tha prepei na xrhsimopoiountai licenced bands kai epishs mikres apostaseis anametadoshs.

http://www.wimaxforum.org, opws kai http://www.ieee.org. Ta dyo vasikotera...

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

συγνώμη αλλά για να καταλάβω, για να παίξει ένα laptop σε WiMax θα πρέπει να έχει και άλλο hardware πέρα του Wifi OnBoard?

Δημοσ.

re paidia sovareuteite ligo.... Pragmatika aporo me merikous edo mesa... les kai dn exoun katalavei pou vriskontai. Kathiste kai stefteite ligo pou zeite. Xreiatike sxedon 1 xronos...0.5 xronos gamo to kerato mou oxi gia na ypopoieithei, ALLA gia na anakoinothei meiomeno timologio DSL gia foitites!!!! Kai pote tha efarmostei....kalaaaaa.... Kai o enas leei telos 2006, o allos 2007 - 2008.... Thelete na to pame apla...meta apo posa xronia apo tis ypoloipes europaikes xores valame dsl???? 10? 15? Eee otan valei i germania kai i agglia WiMax meta apo 10 - 15 tha valoume kai emeis...

Kai gia na mi mou ti mpei kanenas ama kata tyxi vgei kanenas me Wimax... Ti noima exei an kostizei oso ena miniatiko??? Gia mena einai san na min yparxei... Ki ego mporo na noikiaso mia misthomeni 10mbit apo ti forthnet...kai dn tha exo na fao!!! Auto simainei oti stin Ellada yparxei 10mbit????

Δημοσ.

ena asirmato diktio einai pio efkola ilopiisimo stin athina dioti den exei ta eksoda pou xriazonte px oi optikes ines (diagonismous gia skapsimata adia kai ola ta sinafi)

afto aloste to dixnei to erasitexniko awmn pou ta paidia exoun kataferei tin enosi sxedon olis tis athinas xoris kamia megaloeteria apo piso...

dld oi eteries tha exoun arketo kerdos me poli miomena eksoda ;)

tora gia tis xreoseis...ellada eisai...sigoura tha paisei xaratsi stin arxi :P

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με το Steven.Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω!Αιώνες πίσω.Και θα μείνει στο σκοτάδι για πολύ ακόμα!!Ίσως να μη βγει και ποτέ αλλά θέλω να είμαι λιγουλάκι αισιόδοξος!

Δημοσ.

Και ξαναρωτάω ο κακομοίρης: για να παίξει ένα laptop σε WiMax θα πρέπει να έχει και άλλο hardware πέρα του Wifi OnBoard?

Δημοσ.

OK...

πανω στο 802.16 έκανα την διπλωματική μου γιΑ το μεταπτυχιακό.

Σε πρώτη φάση έχω να πω οτι είναι μια τελείως νέα τεχνολογία, η οποια όμως κατά ένα παράξενο λόγο υποστηρίζεται ΦΑΝΑΤΙΚΑ απο όλες τις μεγάλες εταιριες (intel, nokia, ktl). Πουθενά στο κόσμο δεν έχει εφαρμοστεί ακομα, παρά ΜΟΝΟ στη Γερμανία, σε ένα πιλοτικό δίκτυο κάπου σε μια βόρεια πόλη.

Το ΜΕΓΙΣΤΟ πλεονεκτημα θα ειναι η συμβατοτητα με 802.11, WiFi, και σε κάποια variations ακομη και με 3G. υπαρχουν πολλα variations (802.16a,b,c,d,e), alla τα επικρατεστερα είναι το 802.16α, 802.16β, και 802.16e. H sυνολική συχνότητα είναι 2-66GHz. Η αρχιτεκτονική του δικτύου μπορεί να είναι αρκετά διαφοροποιημένη (ptp, ptm, mesh) kai η σύνδεση επίσης (οπτική επαφή ή μεσώ ανάκλασης) ανάλογα με την χρεισημοποιούμενη συχνότητα...

Έχω να γράψω άπειρα πάνω σε αυτό...αλλά δε νομίζω οτι σας ενδιαφέρει όλους

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορια πειτε μου :)

Δημοσ.

lefkas αφού το έχεις μελετήσει κιόλας ποιά η γνώμη σου για τα Ελληνικά δεδομένα ; Εχουμε ελπίδες αφού έχουν αρχίσει και εδώ να το σκέφτωνται; Λέω για αυτό

Ή το ρίξαν έτσι στον αέρα για να μας αποπροσανατολίσουν με τις αυξήσεις που έκανε ο ΟΤΕ......ληστής

Γιατί έτσι και γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο τότε προσωπικά το σταθερό δεν το χρειάζομαι πλέον αφού το χρησιμοποιώ μόνο για ίντερνετ οπότε ξήλωμα επι τόπου :-P

Θα αφήσει όμως ο κλεφτολήσταρχος να γίνει κάτι τέτοιο; ή θα μας παιδεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα με τις υπηρεσίες του τις φοβερές ?

Δημοσ.

Είναι αρκετά πολύπλοκο, αλλά γενικά πιστεύω οτι θα αργήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5-8 χρόνια...και ο λόγος είναι απλός: Μόλις ξεκίνησε η υλοποίηση του xDSL...πως θα κανει αποσβεση ο ΟΤΕ αν αμέσως βγεί νεα τεχνολογία??...

Το ίδιο εγινε και με την μετάβαση απο ISDN σε DSL. Τι εννοώ:...

Η τεχνολογία ISDN δημιουργήθηκε γύρω στη δεκαετία του '70. (όλες οι ημερομηνίες που αναφέρω είναι προσεγγιστικές.)Απο το '80κάτι και μετά, όλες οι προηγμένες χώρες άρχισαν να υλοποιούν ISDN δίκτυα (και επειδή για την Ευρώπη αυτή η καθυστέρηση ήταν too much, είχε επικρατήσει το ISDN=It Still Does Nothing). Kάπου στα τέλη του 80 αρχές 90 άρχισε να φαίνεται η τεχνολογία xDSL, η οποία και έγινε αποδεκτή απο τις προηγμένες τεχνολογικά χώρες με 1000!

Στην Ελλάδα αντίθετα, το ISDN ήρθε (αν θυμάμαι καλά) στη δεκαετία '90. Ένας απο τους βασικότερους λόγους που άργησε τόοοοοοσο πολύ να υλοποιηθεί το DSL δίκτυο είναι ότι ο ΟΤΕ ήθελε να κάνει απόσβεση απο το ISDN δίκτυο. Σκεφτείτε οτι πιλοτικά το DSL δίκτυο έπαιζε απο το 2001, είχε δοθεί το πράσινο φώς, αλλά η παροχή υπηρεσίας καθυστερούσε δραματικά!

Δεδομένου οτι το DSL είναι μια τεραστια επένδυση για τον ΟΤΕ, είναι σχεδόν αδύνατο να την παρακάμψει έτσι και να προχωρήσει στην υλοποίηση 802.16 δικτύου..

Άλλωστε δεν θα υπάρχει και η πίεση απο το καταναλωτικό κοινό...στην Ευρώπη τα 2Mbps που δίνει το DSL (και οχι 512Κbps) θεωρούνται ήδη πολύ λίγα..(κυρίως για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες που παρέχονται)..και η μετάβαση σε ένα ταχύτερο δίκτυο είναι ανάγκη. Στην Ελλάδα κάνουμε κωλοτούμπες που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εχουμε 512Kbps, και για τις υπηρεσίες που διατίθενται (???....)είναι ΥΠΕΡ-ΑΡΚΕΤΑ.....

Αυτά είχα να πω, ελπίζω να μην σας μαυρισα την ψυχή πρωινιάτικα :)

Καλή σας ημέρα

Δημοσ.
Με λίγα λόγια.

Ναι μεν η τεχνολογία εξελίσεται αλλά !!!! :(

Να υπολογίζω ότι θα έχω dial up μέχρι τα βαθιά μου γεράματα και βάλε κάτι ακόμα.

Μπορεί κάποιοι να ξεπέρασαν την ατμόσφαιρα της γής και να έστησαν δορυφόρους. Κάποιοι άλλοι να πήγαν στο φεγγάρι και κάποιοι άλλοι στον Αρη.

Εδώ όμως ακόμα βρίσκονται στη μελέτη για το πως θα περάσουν κάνα κομάτι οπτική ίνα. Και αν στην Αμερική αυτά είναι σε νηπιακό στάδιο τότε εδώ μόνον όνειρα μάλλον μπορούμε να κάνουμε και να διαβάζουμε τις ειδήσεις τους. :(

Αλλωστε θα προτοτυπήσουμε ξαναφτιάχνοντας πατέντα για τον τροχό. Τι και αν είναι ένας απλός κύκλος που έφτιαξαν οι πρωτόγονοι άνθρωποι. Εμείς θα τον κάνουμε ποιό ωραίο ποιό καλό και σίγουρο φτιάχνοντάς τον τετράγωνο. :D

Χρόνια τώρα διαβάζω εξελίξεις και εξελίξεις και δώστου εξελίξεις.

Τι είπες θέλεις ; Για ξαναπέστο ......

Τώρα κάτσε να σου πω και εγώ ένα με τον τοτό. :P

Multi ISDN...... :lol: Μα δεν είδατε στο television. Ολοκληρη οικογένεια χαμογελάει. :P

Τι τα θέλετε τα άλλα; Για να κλαίτε; :wink:

Oi idioi pou pigan sto fegari den "pigan" kai ston aroi alla esteilan robot. Vevea kai oi "alloi" esteilan robot kai ekei kai allou alla de pigan pouthena. Etsi kai meis tha stelnoume foitites stin agglia kai tha fernoun diskous me software apo tis broadband sindeseis kai emeis tha perimeno me 20-25kb/sec PANAKRIVA.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...