Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για σταδιακή κατάργηση των greeklish.

Prof_Chaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το πρόβλημα είναι η έλλειψη διάθεσης και τιποτα παραπάνω.

Ακομα και την ελλειψη διαθεσης δεν μπορεις να την στερησεις απο καποιον.

Τεσπα. Οι κανονες σε καθε forum ειναι συγκεκριμενοι. Αν δεν τους δεχεσαι, αποχωρεις.

Αν ενοχλεισαι απο κατι στο forum, ειτε το αγνοεις, ειτε βρισκεις τροπους να το ξεπερασεις ειτε σταματας να μπαινεις σε αυτο.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το πρόβλημα είναι η έλλειψη διάθεσης και τιποτα παραπάνω.

Ακομα και την ελλειψη διαθεσης δεν μπορεις να την στερησεις απο καποιον.

Τεσπα. Οι κανονες σε καθε forum ειναι συγκεκριμενοι. Αν δεν τους δεχεσαι' date=' αποχωρεις.

Αν ενοχλεισαι απο κατι στο forum, ειτε το αγνοεις, ειτε βρισκεις τροπους να το ξεπερασεις ειτε σταματας να μπαινεις σε αυτο.[/quote']

αυτο τι είναι συμβουλή..Ποσταρα σε ενα φορουμ το οποιο λέει "προτασεις για την καλυτερευση του φορουμ"

Μια πρόταση έκανα , το προβλημα το δίκο σου ποιο είναι δεν κατάλαβα ακόμη.Εσενα αν δεν σου αρεσει η προταση αυτη μπορεις να αποχωρησεις απο το τοπιc και να μην παραθέτεις τις αστοχες απόψεις σου.Δεν οφελούν κανένα.Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.
καταρχήν αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλα ελληνικά φορουμ με απόλυτη επιτυχία και είναι μαλιστα στους βασικούς κανονες λειτουργίας..

Για να τα καταργήσουμε θα μου πειτε ..Υπαρχουν πολλοί λόγοι εγώ θα παραθέσω μερικούς βασικούς.

1)Αν συνηθίσετε να γράφετε με greeklish σε ένα ευλογο χρονικό διάστημα θα γράφετε ανορθογραφα και το όνομα σας.Είναι αποδεδηγμένο οτι τα greeklish σκοτώνουν την ελληνική γλώσσα και ως προέκταση αυτου μας καθιστουν ανορθογραφους.(συμπεριλαμβανομένου κι εμένα που είμουν αριστος στην ορθογραφία)

2)Είναι αντιαισθητικα!Πολύ πιο όμορφο είναι να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες έστω και με ορθογραφικά λάθη παρά με greeklish..μοιζουν με σκουπιδάκια.

3)Καθιστά το search του φορουμ ενμερη αχρηστο μιας και ο ενας υser ανοιξε topik στα ελληνικα και άλλος με greeklsh..Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση φαντάζομαι αυτό.

Η πρόταση μου λοιπόν μιας και αυτη είναι η φυση του συγκεκριμένου foroum' date='

είναι η σταδική κατάργηση των greeklish απο το φορουμ..

Αρχίκα θα μπορούσε να μπεί ενας κανόνας που να επιβάλει τουλάχιστον να γράφουμε με ελληνικά τις επικεφαλίδες των μυνημάτων μας ετσι ώστε να είναι ευαναγνωστα και να μπορουμε να κάνουμε πιο σωστη χρήση του search.

Καλό θα ήταν βέβαια να καταργήθουν ιδίος σε ενα σοβαρό φόρουν όπως το insomnia..[/quote']

to problima malon einai se sena.ego den exo problima na xexaso na grafo kai to onoma mou sta ellinika.otan thelo na katso na apantiso se kapoion gia na ton boithiso den tha kathomai na ta grafo kai se ellinika.eleos.den tha kano deka ores na bazo kai tonous sto telos.to forum exei ftiaxtei gia na boithaei kai oxi gia na baloume kai louloudakia na fenetai omorfo.kai mporei na grafo apo linux i na min exo ipostiriksi gia ellinika.as tin skotosoun tin elliniki glosa kai as ginoumai anorthografoi.den mas niazei.esi ti ise kai mas ta les?kathigitis?

se opoion den aresoun oi kanones apoxorei opos auto tha ekana kai ego ama epibalontousan ta ellinika.

Δημοσ.

αυτο τι είναι συμβουλή..Ποσταρα σε ενα φορουμ το οποιο λέει "προτασεις για την καλυτερευση του φορουμ"

Μια πρόταση έκανα ' date=' το προβλημα το δίκο σου ποιο είναι δεν κατάλαβα ακόμη.Εσενα αν δεν σου αρεσει η προταση αυτη μπορεις να αποχωρησεις απο το τοπιc και να μην παραθέτεις τις αστοχες απόψεις σου.Δεν οφελούν κανένα.Σε ευχαριστώ.[/quote']

Δεν συμβουλευω κανεναν. Και οταν γραφω απο την αρχη "χωρις παρεξηγηση" περιμενω να συναντησω αναλογο πνευμα.

Το να χαρακτηριζεις αστοχα και ανωφελα οσα δεν συμφωνουν με τη λογικη σου, το θεωρεις σωστο?

Ας ανοιγες θεμα με τιτλο "Ποσταρετε στο topic μου μονο οσοι θελετε καταργηση των greeklish", αν δεν εισαι ετοιμος να ακουσεις αλλες αποψεις.

Δημοσ.

Τίποτα δεν στερεί το linux, μια χαρά μπορείς να γράψεις ελληνικά. Η ρύθμισή του δεν παίρνει πάνω από 5-10 λεπτά.

χαιρετώ,

από ένα linux box.

Δημοσ.

Οταν μπαινουμε σε ενα μαγαζι να αγορασουμε κατι ειμαστε υποχρεωμενοι να σεβαστουμε τους ορους του μαγαζατορα...Προ παντων εδω που ολα ειναι δωρεαν και ο Hal εχει παρει ξεκαθαρη θεση .Τους λογους τους ξερει ο ιδιος και δεν μπορω να τους κρινω.

Σαφεστατα ειμαι κατα των greeklish αλλα σεβομαι και θα μου προκαλουσε μικρη ενοχλιση αν εγραφαν ετσι μονο τα παιδια που για αντικειμενικους λογους δεν μπορουν να γραψουν Ελληνικα αλλα δεν δεχομαι αποψεις οτι γραφουμε greeklish γιατι "ετσι μας γουσταρει". Την στιγμη μαλιστα που οι ιδιοι χρηστες επιτιθεντε με μανια σε οποιον τολμα απο αγνοια συνηθως να γραψει κεφαλαια....Γιατι τα κεφαλαια (που κι εμενα ενοχλουν) , να ενοχλουν περισσοτερο απο τα ψευτο-ελληνικα ??? :?: :?: :?: :?:

Δημοσ.

Re paidia min to parakaneta me ta greeklish.

Einai thema tou kathenos to pos tha grafei sto foroum.

Ego P.X tosa xronia pote den exo grapsei me ellinika gia ton aploustato logo oti den me volevei na exo xeno pliktrologio kai na psaxno mia ora na vro ta grammata se ellinika.

Opios theli Ellinika as grafi ellinika kai opois theli se greeklish as grafi greeklish.

Δημοσ.

Prof_Chaos, σε βλέπω κομματάκι κολλημένο... Και μου κάνει πολύ εντύπωση το γεγονός ότι "απλα έκανες μια πρόταση" αλλα απαντάς τόσο κυνικά στο ότι είμαι "μειωνότητα" και μάλιστα εντελώς αδιάφορη. Μάλλον δεν έχεις υπ' όψη σου πόσοι χρησιμοποιούν λειτουργικά που δεν έχουν την δυνατότητα για ελληνικά για τον ένα η τον άλλο λόγο. Με ποιά λογική αδιαφορείς ΤΟΣΟ για τις μειωνότητες;

Με κάτι τέτοιους χρήστες έγινε η M$ βασίλισσα με πράγματα που δεν δουλεύουν. Άνοιξε λίγο τους ορίζοντές σου. Για σένα μπορεί να μην είναι πρόβλημα τα greeklish (ή είναι τελικά; γιατί όπως γράφεις δεν έχω καταλάβει), για κάποιους όμως είναι αδύνατο να γράψουν με ελληνικά. Κατά την άποψή μου ΠΡΕΠΕΙ να το σεβαστείς. Και ίσως πρέπει να δώσεις λίγο βάση στις μειωνότητες, ειδικά όταν μιλάς για "προτάσεις" και οχι για "κανόνες".

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

nodreams.ct, είναι παλιότερη έκδοση, δεν έχει εγκατεστημένα ελληνικά και για να γίνει εγκατάσταση θα πρέπει να το κανει o root (που εγώ δεν είμαι). Στο σπίτι τα έχω μια χαρά εγκατεστημένα και δεν υπάρχει πρόβλημα με το Suse μου :)

Δημοσ.

Ρε παιδια χαλαρωστε και λιγο :)

Οποιος θέλει γραφει ελληνικα ή Greeklish.

Σεβαστη η επιλογη του και φυσικα δικαιωμα του.

Απλα π.χ εμενα μου αρεσουν τα ελληνικα απλα μονο και μονο επειδη τα greeklish με κουραζουν οπως επισης και τα κεφαλαια.

Δημοσ.

proton eisai para poli asxetos apo pc an pisteveis oti to 0,1 % exei linux.ayto deixnei tin imathia sou pou einai hiroteri apo tin amatheia.deyteron se pc ektos elladas an den kaneis esy egatasstasi to elliniko pliktrologio apla den exei ellinika exei aglika kai tin glosa tis kathe horas.triton tha prepei na matheis na sebesai tis mionotites pou les dioti i asxetosini sou apo megala forum kai apo IRC deihnei oti kai esi se kapoia meionotita pou theloun na kanoun to aspro mavro kai to mavro aspro anikeis.

Δημοσ.

Na pw kai egw thn apopsh mou panw sto 8ema:

Hmoun foithths sto UK gia 5 xronia opote kai exw ma8ei na xrhsimopoiw greeklish gia logous sumvatothtas, gia na eimai sigouros oti o ka8e paralhpths tha epairne swsta to email kai den tha lamvane tipota kinezika. Epishs tis perisoteres fores ta pc tou University den eixan Ellhnika kai ws xrhsths den exeis dikaiwma na egkatasthseis sxedon tipota. Apotelesma loipon einai na mhn gnwrizw kala to Ellhniko plhktrologio kai na argw PARA poly sthn plhktrologish.

Den mporw na pw oti auto exei epirreasei thn or8ogragia mou (einai POLLA ta atoma edw mesa pou grafoun me ellhnika fonts kai vgazoun sunexws mati apo ta entelws aparadekta or8ografika la8h tous, ti na kanoume loipon k gia autous? ka8e 20 or8ografika ban gia mia vdomada?), sigoura ta greeklish einai pio kourastika apo ta Ellhnika alla pros to paron einai thema taxuthtas gia mena, molis ma8w kala to ellhniko keyboarda tha arxisw na grafw ellhnika.

Auta!!! :)

KALES GIORTES KAI KALH PRWTOXRONIA SE OLOYS!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...