Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για σταδιακή κατάργηση των greeklish.

Prof_Chaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχήν αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλα ελληνικά φορουμ με απόλυτη επιτυχία και είναι μαλιστα στους βασικούς κανονες λειτουργίας..

Για να τα καταργήσουμε θα μου πειτε ..Υπαρχουν πολλοί λόγοι εγώ θα παραθέσω μερικούς βασικούς.

1)Αν συνηθίσετε να γράφετε με greeklish σε ένα ευλογο χρονικό διάστημα θα γράφετε ανορθογραφα και το όνομα σας.Είναι αποδεδηγμένο οτι τα greeklish σκοτώνουν την ελληνική γλώσσα και ως προέκταση αυτου μας καθιστουν ανορθογραφους.(συμπεριλαμβανομένου κι εμένα που είμουν αριστος στην ορθογραφία)

2)Είναι αντιαισθητικα!Πολύ πιο όμορφο είναι να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες έστω και με ορθογραφικά λάθη παρά με greeklish..μοιζουν με σκουπιδάκια.

3)Καθιστά το search του φορουμ ενμερη αχρηστο μιας και ο ενας υser ανοιξε topik στα ελληνικα και άλλος με greeklsh..Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση φαντάζομαι αυτό.

Η πρόταση μου λοιπόν μιας και αυτη είναι η φυση του συγκεκριμένου foroum,

είναι η σταδική κατάργηση των greeklish απο το φορουμ..

Αρχίκα θα μπορούσε να μπεί ενας κανόνας που να επιβάλει τουλάχιστον να γράφουμε με ελληνικά τις επικεφαλίδες των μυνημάτων μας ετσι ώστε να είναι ευαναγνωστα και να μπορουμε να κάνουμε πιο σωστη χρήση του search.

Καλό θα ήταν βέβαια να καταργήθουν ιδίος σε ενα σοβαρό φόρουν όπως το insomnia..

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άρα θα πρέπει να αποκλείσουμε απο την πρόσβαση στο Insomnia, όσους κατοικούν/σπουδάζουν σε χώρα του εξωτερικού και ίσως κάποιες άλλες κατηγορίες ατόμων που δεν μπορώ να φανταστώ αυτή την στιγμή.

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και έχει πάρει θέση και ο Hal9000.

Mέ ένα Search [greeklish], θα έβρισκες αρκετά Topic όπως το παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=388767&highlight=greeklish

PS Και για μένα είναι δύσκολο να διαβάζω greeklish [έλα μια βόλτα απο IRC να καταλάβεις τι γίνεται], αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, δεν με υποχρεώνει κανένας ;)

Aυτά,

Δημοσ.

οσοι σπουδάζουν σε χώρα εξωτερικου δεν μπορουν να γράψουν με ελληνικούς χαρακτήρες?Εγω που είμαι στην Ελλάδα γιατι μπορω να γράψω με αγγλικούς?

Οι περισσότεροι αν όχι ολοι που έχουν Linux στο pc τους έχουν και windows.Αυτοι που έχουν μόνο Linux αποτελούν ενα ελάχιστον ποσόστο..και στο κάτω κάτω αν σκεφτομαστε το 0.1% που θα έχει πρόβλημα με το πληκτρολόγιο του, και οχι το 99.9 το οποίο θα έχει πρόβλημα με τα ελληνικά του μακροπρόθεσμα τότε εθελοτυφλουμε.

Συγνώμη που θα στο πώ αλλά δεν είναι επιχειρήματα αυτά που παραθέτεις κατα την δική μου αποψη πάντα..Και δεν πρέπει να συγκρίνεις το IRC με ενα φορουμ..Είναι δυο εντελως διαφορετικά πραγματα..

Δημοσ.

Ίσως να μπορούσαν να μπουν περιορισμοί για αυτούς που γράφουν πάρα πολλά post με greeklish , ώστε να τα κάνουν μικρότερα και επομένως πιο εύκολα στην ανάγνωση) .

(μέχρι 20 γραμμές περιορισμός για κάποιους... μέχρι 10 για άλλους... ανάλογα τον αριθμό των post, και σχεδόν ποτέ δεύτερο post αμέσως)

Είμαι υπέρ του να γίνει μια προσπάθεια και εδώ, αλλά με τίποτα κατάργηση των greeklish.

Δημοσ.

Koίτα,

το IRC στο είπα για να δείς οτι και τα Greeklish, έχουν ψυχή ;)

[...] PS Και για μένα είναι δύσκολο να διαβάζω greeklish [έλα μια βόλτα απο IRC να καταλάβεις τι γίνεται], αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, δεν με υποχρεώνει κανένας ;)

To Topic, που σου έδωσα το είδες καθόλου??

Αυτά και τέλος απο εμένα, στο κάτω κάτω ελληνικά γράφω ;)

Δημοσ.

το είδα ..δεν ήξερα οτι έχει συζητηθεί σε τέτοιο βαθμο αλλα ουτε και την θέση του moderator που δεν θέλει να ακουσει για το ζήτημα.Εγω μια πρόταση έκανα και τα επιχειρήματα μου είναι ακρως τεκμηριωμένα και σωστα..

Τωρα το πρόβλημα των παιδιών που σπουδάζουν έξω και δεν μπορουν να γράψουν ελληνικά δεν το καταλαβαίνω.Προβλημα των windows με regional settings?Δεν μπορω να φανταστώ κάτι άλλο.

Η μόνη περίπτωση είναι να έχουν αγοράσει σύστημα απ έξω με αγγλικά windows και να μην μπορουν να γράψουν ελληνικα πράγμα που διορθώνετε με πολλους τρόπους..

Το αστείο είναι που διαπραγματευομαστε κατα πόσο θα συνεχίζουμε να σφάζουμε στην κυριολεξία την γλώσσα μας..

Η απόφαση δεν είναι δική μου αλλα είμαι σίγουρος οτι ξέρετε οτι μονο στον ευατο σας κάνετε κακό ..

Δημοσ.

Είναι θέμα καλής διάθεσης. Την ορθογραφία την ελέγχει και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Πρόσθετη γλώσσα γραφής (Ελληνικά) μπορούν να έχουν όλοι με σχετικές ρυθμίσεις.

Καλή χρονιά και υγεία σε όλους τους φίλους και στα αγαπητά τους πρόσωπα.

Δημοσ.
Το αστείο είναι που διαπραγματευομαστε κατα πόσο θα συνεχίζουμε να σφάζουμε στην κυριολεξία την γλώσσα μας..

Η απόφαση δεν είναι δική μου αλλα είμαι σίγουρος οτι ξέρετε οτι μονο στον ευατο σας κάνετε κακό ..

Χωρις παρεξηγηση... Δεν καταλαβαινω τα παιδια που εχουν αυτο το σκεπτικο.

Αν ο αλλος θελει να γραφει στα greeklish ή να καπνιζει, δεν μπορεις να του το απαγορεψεις, γιατι κανει κακο στην ορθογραφια του ή στην υγεια του.

Αν δεν σου αρεσουν τα greeklish, μην διαβαζεις τα μηνυματα αυτα. Αγνοησε τα. Πολλες φορες αγνοω posts που ειτε ειναι κακογραμμενα greeklish ή μονο κεφαλαια γραμματα, γιατι με κουραζουν.

Το επομενο βημα σε αυτα τα sites μου φαινεται οτι θα ειναι να μας υποχρεωνουν να τονιζουμε τις λεξεις, γιατι καταστρεφουμε το φοβερο μονοτονικο συστημα μας.

Δημοσ.

Χωρις παρεξηγηση... Δεν καταλαβαινω τα παιδια που εχουν αυτο το σκεπτικο.

Αν ο αλλος θελει να γραφει στα greeklish ή να καπνιζει' date=' δεν μπορεις να του το απαγορεψεις, γιατι κανει κακο στην ορθογραφια του ή στην υγεια του.

Αν δεν σου αρεσουν τα greeklish, μην διαβαζεις τα μηνυματα αυτα. Αγνοησε τα. Πολλες φορες αγνοω posts που ειτε ειναι κακογραμμενα greeklish ή μονο κεφαλαια γραμματα, γιατι με κουραζουν.

Το επομενο βημα σε αυτα τα sites μου φαινεται οτι θα ειναι να μας υποχρεωνουν να τονιζουμε τις λεξεις, γιατι καταστρεφουμε το φοβερο μονοτονικο συστημα μας.[/quote']

Δεν επιβάλει κανείς σε κανένα τιποτα..Πολύ σωστα το έθεσες αλλα δεν ηταν η πρόθεση μου αυτη..Ωστόσο Δημοκρατία έχουμε ο καθένας κάνεις οτι θεωρεί για τον εαυτό του σωστό,με βρίσκεις απόλυτα συμφωνο..

Απλα σε ενα σοβαρό foroum καλύτερα θα ηταν να μην φαίνονται τα greeklish για τους λογους που πρανέφερα.Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος θα μείνει αγραμματος για όλη του την ζωή αλλά να γίνει ποιο λειτουργικο ευπαρουσίαστο και γενικότερα να αλλάξει όψη το φόρουμ.

Αλλα όταν το 70% των μελών μπαίνει irc τι να τους πείς..

Θα κουραστούν να μάθουν την ελληνικη τους γλώσσα..

Φανταστείτε πόσο ωραίο θα ηταν να γραφαμε τα Αγγλικά ως εξής..

"Χαου αρ γιου ντουινγκ"

Δεν είναι τυχαίο που στα καλύτερα ελληνικά φορουμ το επιβάλουν οι κανονες λειτουργίας τους και το έχουν αποδεχτεί όλοι.Και πολλά μέλη τους είναι απο Αγγλία αλλά αυτοι ποτε δεν είχαν πρόβλημα με το "Πληκτρόλογίο τους"αλλα μόνο καλή διάθεση να βελτιώσουν την είκονα του φορουμ τους. Θα είναι άλλοι φοιτητες στην Αγγλία αυτοι μάλλον..Οπως και πάρα πολοι χρήστες linux..Δεν διαμαρτυρηθηκαν ποτε οτι δεν μπορουσαν να ποστάρουν

Ελληνικά στο forum..Αλλα αυτοι εινα απο άλλο πλανητη και τα κατάφεραν..

Τι να πώ ρε παιδιά τα επιχειρήματα σας είναι λιαν επιεικώς φτωχα οπως και οι απαντησεις περι επιβολής στους user και αλλα διαφορα τρελά..

σε λίγο θα μιλησετε για έλλειψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φασισμο..

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη διάθεσης και τιποτα παραπάνω.

Δημοσ.

Αν δεν σου αρεσουν τα greeklish' date=' μην διαβαζεις τα μηνυματα αυτα. Αγνοησε τα. Πολλες φορες αγνοω posts που ειτε ειναι κακογραμμενα greeklish ή μονο κεφαλαια γραμματα, γιατι με κουραζουν.[/quote']

Αυτό δεν είναι καλό για ένα forum... αν διαβάζεις τα μισά , χάνει πάρα πολύ.

Δημοσ.

Οι προτασεις του φιλου Prof_Chaos παιδια ειναι πολυ λογικες & τεκμηριωμενες.

Απλα τουλαχιστον στα ελληνικα Foroum να γραφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Το αποτελεσμα ειναι πιο ομορφο.

Φιλικα παντα.Στο κατω κατω ΕΛΛΗΝΕς ειμαστε ρε γαμωτο.....:)

Δημοσ.

Prof_Chaos, Εγώ που έχω ελληνικά στο σπίτι μου, γράφω ελληνικά. Αν κάνεις ένα search θα δεις ότι μερικά (πολλά) posts μου είναι με greeklish. Στη δουλειά μου γράφω από Linux που δεν έχει ελληνικά. Θα μου στερήσεις τη δυνατότητα να μπορώ να γράφω από τη δουλειά μου; Είναι καθαρά θέμα προσωπικής συνείδησης. Όποιος πραγματικά θέλει να γράψει ελληνικά και να περισώσει ότι έχει απομείνει απο τα ελληνικά μας, καλώς θα πράξει. Η αλήθεια είναι ότι αν γράφουν όλοι ελληνικά θα τρομάζω καθημερινά από τα τραγικά ορθογραφικά λάθη που θα βλέπω κάθε μέρα. Ίσως τότε αρχίσουμε και μια άλλη προσπάθεια, να διορθώσουμε την ορθογραφία των μελών του forum :P

Δημοσ.

Ολλοι εχουμε κανει Post με greeklish.Απλα καλο θα ηταν αφου εχουμε τη δυνατοτητα (και διάθεση) να γραψουμε ελληνικα, γιατι να μην το κανουμε?

Και απο ορθογραφικα λαθη (που να δεις τα δικα μου) αλλο τιποτα :)

Δημοσ.

tzoykas, καταρχήν δεν στην στερώ εγώ αλλά τα Linux..Να γράφεις απο το σπίτι σου τότε..Και εγώ στην δουλεία μπορω να μπαίνω σε συγκεκριμένα site μόνο..με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ποστάρω..Δεν το έθεσα ως πρόβλημα ομως..

Και αν οντως εχεις 1 pc με linux ανηκεις σε ενα πολύ μικρο εως μηδαμινο ποσοστο..

Ας γράφεις φίλε μου εσυ με "γρικλισ" αφου έχεις ΜΟΝΟ 1 pc στην δουλεία σου με linux!και ας γράφουνε οι υπολοιποι με ελληνικα..Εκτος και αν όλοι στην δουλεία τους έχουν εγκατεστημένα τα linux.. Οσο για την ορθογραφία προτιμότερο είναι να βλέπω ορθογραφικά λάθη παρά σκουπιδάκια στην οθόνη που χαλάνε όλη την είκόνα του φορουμ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...