qspock Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Εχω ενα σπανιο προβλημα εδω και καιρο: Η 17'' οθονη μου (ADI microscan 17x) δεν σηκωνει πανω απο 75 Hz refresh rate αν χρησιμοποιησω σχετικα καινουργιους drivers της Nvidia. Αυτο συμβαινει με οποιαδηποτε εκδοση και να βαλω μετα απο την 30.82 η οποια δουλευει αψογα ως και 100-120 Hz. Αποτελεσμα? Δεν μπορω να χρησιμοποιησω τις πιο καινουργιες Geforce (4, fx και πανω) που θελουν πιο καινουργιους drivers και δε δεχονται τους παλιοτερους! Το εχω ψαξει στο net, δεν εχω συναντησει πουθενα κατι σχετικο. Δεν εχει να κανει με το refresh rate bug της nvidia στα XP, ουτως η αλλως το προβλημα υπαρχει και στα Millennium. Εχω δοκιμασει διαφορους drivers για την ADI, παλι τα ιδια. Το προβλημα βρισκεται στους νεοτερους drivers της Nvidia (detonator & forceware) που δεν υποστηριζουν τη συγκεκριμενη οθονη! Οποιος γνωριζει κατι θα το εκτιμουσα. Ξερω οτι με το powerstrip μπορω να επεμβω αλλα θα προτιμουσα μια πιο μονιμη λυση σε επιπεδο drivers. Και μια και υπαρχουν πειραγμενοι drivers της Nvidia θα ηθελα να ξερω αν μπορουν να βοηθησουν για τετοιες περιπτωσεις?
Prof_Chaos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 reforce δοκίμασε με ένα aply θα στο φτιάξει το πρόβλημα..Ποιο μονιμη λύση δυστηχώς δεν γνωρίζω.
giorgos th. Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 to dokimasa kai go to reforce alla den douleuei.mou bgazei minima cannot find monitor.incompatible operating system?ti paizei?
Ailuros Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δοκιμάσατε το refresh rate override των οδηγών ForceWare; Στις περισσότερες των περιπτώσεων παύει να υπάρχει ανάγκη για επιπλέον εφαρμογές. Θα συνιστούσα επίσης αν ο κατασκευαστής οθόνης έχει εκδόσει πιο πρόσφατους οδηγούς (monitor .inf file) για εκάστοτε οθόνη, να εγκαταστήσετε αυτό.
qspock Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Ευχαριστω για τις προτασεις αλλα ηδη εχω δοκιμασει ολα τα παραπανω και δεν αλλαζει τιποτα, μεχρι 75Hz γραφει μονο, παραπανω δεν δεχεται με τιποτα! Διορθωση: Το προβλημα ειναι στα WinME, οχι στα XP.
Ailuros Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Ευχαριστω για τις προτασεις αλλα ηδη εχω δοκιμασει ολα[/b'] τα παραπανω και δεν αλλαζει τιποτα, μεχρι 75Hz γραφει μονο, παραπανω δεν δεχεται με τιποτα! Διορθωση: Το προβλημα ειναι στα WinME, οχι στα XP. Custom refresh rates μέσω των οδηγών της κάρτας γραφικών δοκίμασες; (μόνο και μόνο να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες). Ρίξε και ένα e-mail καλού κακού στον κατασκευαστή της οθόνης (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και ένα στο κατασκευαστή της κάρτας γραφικών (όχι στην NVIDIA, και να σου απαντήσουν εκεί θα σε παραπέμψουν). Επίσης: http://forums.nvidia.com
qspock Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Παιδες το προβλημα ειναι αρκετα κουφο, δε δεχεται τιποτα απολυτως, φυσικα και εχω δοκιμασει custom refresh rates. Κατι παραξενο συμβαινει με τους drivers της nvidia σε συνδιασμο με αυτους της oθονης. Απλα θελω να δω αν εχει τυχει κατι αναλογο σε καποιον αλλο, ειναι οπως ειπα ενα σπανιο φαινομενο.. :roll: giorgos th., το ιδιο ακριβως προβλημα εχεις? Τι setup? Καλη χρονια σε ολους!
adi32 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 dokimase na valeis stoys drivers ths othonhs allh marka (kane restart) kai tha einai ok moy exei tyxei se arketa systhmata ayto kai ana epelega sony 17ara h EIZO vgazei kai ta ypoloipa refresh rates
giorgos th. Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 ego otan vazo kapoia custom rate px 80 hz ekeini tin stigmi tin efarmozei.otan kano restart omos den tin anoigei kai mou bgazei sfalma.
giorgos th. Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 dokimase na valeis stoys drivers ths othonhs allh marka (kane restart) kai tha einai ok moy exei tyxei se arketa systhmata ayto kai ana epelega sony 17ara h EIZO vgazei kai ta ypoloipa refresh rates pio sigkekrimeno montelo 17aras exeis valei giati mou vgazei 200 montela stin sony kai eizo.
adi32 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 dokimase opoiodhpote den paizei rolo se kapoio pantws tha sou vgalei ta refresh rates pou theleis
giorgos th. Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 po po mpaxalo egine i douleia.to device manafer tin vlepei san sony xxx oi idiotites tis kartas san tin hitachi pou exo..xamos egine.to afisa kanonika opos itane telika.
qspock Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2005 Λοιπον το ελυσα το προβλημα Ειναι καπως κουφο, αλλα λυνεται ευκολα ως εξης: Εκει που λεει "automatically detect plug and play monitors" πρεπει να το ξετσεκαρεις και να κανεις restart. Μετα στηνει ξανα monitor, ο,τι βρισκει βαζεις τους συγεκριμενους drivers της οθονης σου (δε χρειαζεται να βαλεις αλλους πχ εγω εχω την ADI 5V και αυτους εβαλα) και εισαι ok. Ολα τα refresh rates διαθεσιμα. Απλα πρεπει να μην ειναι σημειωμενη η ενδειξη "automatically detect plug and play monitors" στο Display properties/settings/advanced/monitor, αλλιως δεν σηκωνει πανω απο 75 Hz. Το γιατι δεν το ξερω... Ευχαριστω οσους προσφερθηκαν να βοηθησουν
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2005 PANTA NA PERNATE TIN OTHONI STA WINDOWS KAI POTE NA MIN TIN BAZETE PLUG AND PLAY.AN DEN EXETE DRIVERS PERASTE TIN ME ENA PLISIESTERO MONTELO POU EXOUN MESA TA WINDOWS.PX.SONY SFII SAN SONY 15 SF I KATI ALLO.THA PEXEI KALITERA.EPISIS AMA XEtsekareis tin epilogi pou leei apo kato na sou bgazei mono ta refresh pou ipostirizei mporei na breis kai kaliteres epiloges.den to stinoun oi drivers san plug and play alla ta kataramena ta windows .
qspock Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2005 Το προβλημα δεν ηταν στο οτι εστησα plug and play monitor (οπως λαθος ανεφερα αρχικα) αλλα στην ρυθμιση "automatically detect plug and play monitors" (WinMe). Aν υπαρχει αυτη η ρυθμιση ο,τι και να βαλεις δε σηκωνει πανω απο 75. Το ατιμο το προβλημα ειναι πολυ υπουλο και με αναγκαζε εδω και καιρο να μενω σε αρχαιους drivers καθως και αρχαια καρτα (Geforce 2MX 400). Αντε ...γεια σου καρτουλα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.