Προς το περιεχόμενο

newbie sthn antigrafh...

alexoulaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalhspera

eimai kapws nea sthn antigrafh kai tha hthela na mathw apo kapoion pou tha exei thn upomonh na me kathodhghsei sthn texnh ths antigrafhs... apo to vhma ths epiloghs enos decoder (elpizw na legetai etsi) mexri to kapsimo tou cd. vasika anarwtiomoun an ginetai na pairnw mia tainia, na thn apothhkeuw sto pc mou kai meta na kaiw dvd gt den exw 2 dvd roms para mono ena dvd+-rw ki ena cd rw.

euxaristw gia th vohtheia...

alexandra

Δημοσ.

Γίνεται να παίρνεις ταινία και να την αποθηκεύεις στο pc με ένα πρόγραμμα που λέγεται dvd shrink.Με αυτό το πρόγραμμα κάνεις συμπίεση την ταινία σε 4.7gb για να χωράει στα δισκάκια και μετά με το nero την γράφεις πηγαίνοντας στην επιλογή dvd video.Αυτά εν ολίγοις!Αν έχεις κάτι άλλο να ρωτήσεις εδώ είμαστε! :)

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλωσήλθες στο Insomnia.

Αν θες να κρατήσεις την ταινία ως dvd (και όχι π.χ. να τη συμπιέσεις σε DivX / XviD μορφή), η καλύτερη λύση ίσως, είναι το DVD Shrink, όπως λέει και ο The Crow. Ένα guide για το πρόγραμμα θα βρεις εδώ: http://dvd.stuff.gr/guides.php (σε zip μορφή).

Για να περάσεις την ταινία στον σκληρό μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εκτός του DVD Shrink, το DVD Decrypter.

Και τα δύο προγράμματα είναι δωρεάν και από τα καλύτερα στο είδος τους.

Δημοσ.

Και να θυμίσουμε ότι το DVD Shrink είναι free πρόγραμμα και μπορείς να κατεβάσεις την 3.2 έκδοση από εδώ:

http://dvd.stuff.gr/downloads/452-dvdshrink32setup.zip

Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά μιας και πέραν από το ότι είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα συμπίεσης dvd είναι ίσως και το ευκολότερο! Και ειδικά εάν έχεις και το Nero τα κάνει όλα μαζί: Συμπιέζεις/ αντιγράφεις στον σκληρό-----> Burn!

Όταν μιλάω για συμπίεση, εννοώ ότι τα αυθεντικά DVD δεν είναι μίας χωρητικότητας, αλλά υπάρχουν τα "5" και τα "9". Επειδή στην αγορά προς το παρόν θα βρίσκεις μόνο άδεια dvd τύπου "5", όταν θέλεις να γράψεις μία ταινία που είναι σε "9" το DVD Shrink θα εκετελεί μία συμπίεση στην ταινία ώστε να το χωρέσει σε dvd τύπου "5" με αποτέλεσμα κάποια απώλεια στην ποιότητα εικόνας (πολλές φορές δεν είναι καν φανερή). Βέβαια αυτό μπορεί να μην κρατήσει για πολύ ακόμα, μιας και τα εγγράψιμα dvd "9" έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σιγά σιγά, αλλά είναι ακόμα ακριβά.

Τέλος όσο για το ερώτημά σου για το αν γίνεται να αντιγράψεις την ταινία στο pc, να σου απαντήσω ότι όχι μόνο γίνεται, αλλά είναι η καλύτερη και η ασφαλέστερη μέθοδος αντιγραφής. Ειδικά όταν γράφεις ταινίες, τις περισσότερες φορές είναι αναγκαίο να αποθηκευτεί στον σκληρό (λόγω της συμπίεσης που είπα πιο πριν).

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Δημοσ.

εεεμμ όλα ωραία ρε παιδιά τα λέτε , εμείς οι αρχάριοι στη γενιά των dvd δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε !! Λοιπόν ας αναφέρω το πρόβλημά μου...

Έχω μόνο ένα DVD-R (Recordable) και θέλω να μου πείτε πώς ... αγοράζοντας ένα κανονικό ΝΟΜΙΜΟ DVD , θα το αποθηκεύω στον υπόλογιστή μου (έχω ένα DVD Ripper αλλά δεν ξέρω αν κάνει αυτή τη δουλειά) και μετά .... -> να μετατρέπω όλη την ταινία σε μορφή .avi μαζί με τους υπότιτλους , ήχο κτλπ. !!

Δηλαδή να έχω ένα αρχείο .avi και να ξέρω ότι μέσα σε αυτό υπάρχει η ταινία με ήχο καί υπότιτλους.

Σας Παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε ?? Να μου πείτε τι προγράμματα χρειάζομαι και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

εεεμμ όλα ωραία ρε παιδιά τα λέτε , εμείς οι αρχάριοι στη γενιά των dvd δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε !! Λοιπόν ας αναφέρω το πρόβλημά μου...

Έχω μόνο ένα DVD-R (Recordable) και θέλω να μου πείτε πώς ... αγοράζοντας ένα κανονικό ΝΟΜΙΜΟ DVD , θα το αποθηκεύω στον υπόλογιστή μου (έχω ένα DVD Ripper αλλά δεν ξέρω αν κάνει αυτή τη δουλειά) και μετά .... -> να μετατρέπω όλη την ταινία σε μορφή .avi μαζί με τους υπότιτλους , ήχο κτλπ. !!

Δηλαδή να έχω ένα αρχείο .avi και να ξέρω ότι μέσα σε αυτό υπάρχει η ταινία με ήχο καί υπότιτλους.

Σας Παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε ?? Να μου πείτε τι προγράμματα χρειάζομαι και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καταρχάς θέλω να μου πεις αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να τα αποθηκεύεις σε .avi την στιγμή που έχεις dvd recorder και μπορείς να τα αποθηκεύεις απευθείας και να τα γράφεις σε dvd.

Εάν δεν έχεις καταλάβει, η μορφή avi συνεπάγεται μετατροπή σε Divx/ Xvid (διαφορετικό από dvd). Εμείς εδώ μιλάμε για κανονικά dvd.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά:αντιγραφή DVD = dvd Shrink (Για ripping) +Nero για κάψιμο + DVD rw . Κατά την γνώμη μου το dvd Decrypter δεν χρειάζεται το Shrink κάνη μόνο του όλη την δουλειά. Να απόφεύγεις την μεγάλη συμπίεση της ταινίας για να έχεις καλύτερη ποιότητα εικόνας. τι εννοώ με αυτό:να αφαιρείς με το Shrink ότι είναι άχρηστο από μία ταινία τους υπότιτλους εκτός από τους ελληνικούς έ; κάποιες γλώσσες πχ Γερμανικά . καλή επιτυχία

Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν οι μεγάλοι καλλιτέχνες κλέβουν.

Πάμπλο Πικάσο

Δημοσ.

Βασικά για να εξηγήσω γιατί θέλω σε μορφή .avi είναι πως έχω ένα σκληρό 250GB καί θέλω να αποθηκεύω ταινίες μεσα σε αυτόν . τώρα να τις έχω σε .vob δε μετράει απ ότι μου εχουν πεί και γι αυτό ρώτησα για τα αρχεία .avi . Πάντως και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

Δημήτρη, πρώτα από όλα ο σκληρός σου είναι αρκετά μεγάλος ακόμα και για να αποθηκεύσεις ολόκληρα DVD μέσα :) . Έπειτα το εάν τελικά θέλεις να έχεις τις ταινίες σου σε μορφή avi ή dvd θα εξαρτηθεί από εσένα. Απλά εγώ θα σου εξηγήσω ότι το avi όντως πιάνει πολύ λιγότερο χώρο με πολύ καλύτερη ποιότητα αναλογικά με την συμπίεση του σε σχέση με το mpg (dvd). Η διαδικασία μετατροπής όμως σε αυτή την μορφή είναι πολύ πιο χρονοβόρα (και πάνω από 5 ώρες) σε σχέση με απλή αντιγραφή/ συμπίεση dvd. Επίσης, εφόσον έχεις dvd recorder είναι λογικότερο να αντιγράφεις τις ταινίες σε dvd και να έχεις κανονικά αντίγραφα ασφαλείας τα οποία μπορούν να παίζουν και σε επιτραπέζιες συσκευές. Εγώ περίμενα πως και πως να πάρω το Nec για να ξεφορτωθώ τις ταινίες που έιχα περάσει στον σκληρό (έχω 80άρη όμως ;) ). Καλύτερα όμως να δοκιμάσεις και μόνος σου για να δεις: Το πρόγραμμα που θα σου μετατρέψει την ταινία σε avi είναι το auto gordian knot και θα το βρεις και αυτό εδώ: http://dvd.stuff.gr/downloads.php?katigoria_id=2 καθώς και τους κατάλληλους drivers/ encoders (video codecs) για την μετατροπή.

Καλό πειραματισμό και φυσικά και επιτυχία :D .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...