Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στα καλά του καθουμένου με ATI 9800 Pro AGP

MKaragia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εκεί που ήμουν στο desktop μου με την 9800 Pro μου, αρχίζω να βλέπω artifacts στην οθόνη. Λέω, αμάν την πάθαμε:) Κάνω να ανοίξω 3D παιχνίδι και βλέπω τα texels σε άσχετες θέσεις, γραμμές εκεί που δεν έπρεπε κτλ. Κάνω reboot και βλέπω ένα grid από κόκκινα pixels επάνω από την post screen του bios.

Έχω δοκιμάσει bios updates (ακόμα και άλλης παρεμφερής κάρτας), την έχω δοκιμάσει σε άλλο PC, ξέρω ότι δεν φταίνε drivers (αφού έχω προβλήματα από την bios screen).

Τι να κάνω; Να την πετάξω; :) Και δεν έχει περάσει ούτε εξάμηνο που την χρυσοπλήρωσα (και όχι, δεν έχω εγγύηση - την είχα πάρει από μαγαζί στην Αμερική χωρίς εγγυήση).

Είναι πολύ κρίμα γιατί είναι φοβερή κάρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα με την μάρκα της κάρτας. Στείλε ένα e-mail στην εταιρία για να δεις αν καλύβεται απο εγγύηση και ανάλογα πράττεις. Στην περίπτωση που δεν καλύβεται απο εγγύηση θα σου πρότεινα να πάρεις μία GEFORCE 6600 GT, κάνει γύρω στα 200 ευρώ αλλά είναι πολύ καλύτερη απο την ATI RADEON 9800 PRO και εντέλει υποστηρίζει full DX9.0c με Pixel Shader 3.0

Η κάρτα είναι Made by ATI original. Τo warranty service της ATI (https://apps.ati.com/rma/rma.html) είναι κλειστό για χριστούγεννα και ξανανοίγει στις 3/1/2005:)

Πάντως η 6600 είναι όντως φοβερή κάρτα για αυτά τα λεφτά και με βλέπω να πάω προς τα εκεί:) Thanx!!!!

Αλήθεια, λες να μπορούσα να την πουλήσω καμοιά 50αριά ευρώ; Μπορεί κάποιος να καταφέρει να τη φτιάξει!

Δοκίμασε τα απλά πριν την πετάξεις.

Ξεσκόνισε την ψύκτρα αν χρειάζεται.

Αν δεν πιάσει , βγάλε την ψύκτρα και ξαναπέρασέ την (εννοείται καθαρίζεις την θερμοαγώγιμη και βάζεις φρέσκια).

Βάλε κάποιον εξτρα ανεμιστήρα να την φυσάει.

Δες μηπως έχουν οξειδωθεί οι επαφές της (καθαρίζουν με λευκή γόμα).

Εγώ είχα σκοτώσει μια club3d 9800pro , με απρόσεκτο σφύξιμο μονταρισμένου silencer (δεν έπιασε σωστά).

Τα συμπτώματα ήταν παρόμοια , αλλά κράτησαν ~1 λεπτό και μετά ψόφησε.

Ήταν στην εγγύηση , οπότε αντικαταστάθηκε.

Η διαφορά είναι ότι εγώ (really) δεν έκανα overclock την κάρτα πριν μου πεθάνει. Και φυσικά δεν άλλαξα ανεμιστηράκι. Θα δοκιμάσω να κάνω τον καθαρισμό που λες μήπως και την σώσω. Αν φταίει αυτό όμως δεν έπρεπε να χαλάει μετά από λίγη ώρα; Εμένα ξεκινάει χαλασμένο το display. Anyway, αν δεν καταφέρω κάτι μάλλον θα πάω για εκείνη την 6600GT:):)

είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μόνο που το είχα 5 λεπτά αφού εγκατέστησα την κάρτα.

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=399767

Αν είσαι μέσα στην εγγύηση τρέξε. Εμένα μου την αλλάξανε αν και ήταν λίγο βλάκες στο κατάστημα και την πήρα μετα απο καμια 15αριά μερες την καρτα αλλα τελικά την αλλάξανε

Εγω την εβγαλα να δοκιμασω την 6800 msi που ειχα μολις παρει,την βαζω πισω και δεν εκανε start...Απο τοτε δεν ξανααναψε...Η ιδια περιπτωση με εσενα απο το ebay εγω χωρις εγγυηση ...Τελικα την εδωσα για ενα κομματι ψωμι...(και παλι καλα...) :(

Κατσε MKaragia λες οτι εχεις κανει bios updates.

Αυτο το ειχες κανει πριν σου παρουσιασει τα προβληματα ή μετα;

Σε καθε περιπτωση για να εισαι 100% σιγουρος βαλε το original bios και μετα δοκιμασε οτιδηποτε...

Υπαρχουν περιπτωσεις που μπορει να εκανες bios update και να φανηκε επιτυχης η διαδικασια και με τον καιρο να σου παρουσιασει severe artifacts.

Κανε ενα revert στο original bios και θα σου σινιστουσα και ενα φορματ.

Αν βαριεσαι για format τρεξε driver cleaner και σιγουρεψου οτι εχει καθαρισει εντελως η registry απο ιχνη drivers.

Κατσε MKaragia λες οτι εχεις κανει bios updates.

Αυτο το ειχες κανει πριν σου παρουσιασει τα προβληματα ή μετα;

Σε καθε περιπτωση για να εισαι 100% σιγουρος βαλε το original bios και μετα δοκιμασε οτιδηποτε...

Υπαρχουν περιπτωσεις που μπορει να εκανες bios update και να φανηκε επιτυχης η διαδικασια και με τον καιρο να σου παρουσιασει severe artifacts.

Κανε ενα revert στο original bios και θα σου σινιστουσα και ενα φορματ.

Αν βαριεσαι για format τρεξε driver cleaner και σιγουρεψου οτι εχει καθαρισει εντελως η registry απο ιχνη drivers.

Εννοείται μετά τα προβλήματα, και στην προσπάθειά μου να τα λύσω:) Αυτή τη στιγμή παίζει με το original bios και (φυσικά έχω τα ίδια).

To format δεν πρόκειται να βοηθήσει τα artifacts που έχω στο BIOS screen οπότε δεν νομίζω ότι κρίνεται σκόπιμο.

Aias και εμένα από ebay είναι, αλλά σφραγισμένη από μαγαζί. Επικοινώνησα με την ATI (γιατί είναι made by ATI) και περιμένω απάντηση για το αν καλύπτεται από εγγύηση κατασκευαστή με βάση το σειριακό της.

Θα δούμε όταν απαντήσουν:)

Μπααα, ούτε severe ούτε καθόλου:) Στην CPU έχω κάνει ένα 5%, πιάνει; :):):) Αυτά που πρότεινε ο Apocalypse δεν τα έχω κάνει όλα, ανεμιστήρας έπαιζε επάνω της για μία μέρα, την άναψα και τα ίδια... Άσε να δούμε τι θα πει και η ΑΤΙ:) Αλλιώς, βουρ για 6600GT:)

Η δικιά μου δεν ειναι club 3d πάντως, αλλά έχω πάρει μία μικρή Club 3D ΑΤΙ για αντικατάσταση μέχει να πάρω καμοιά μεγάλη ή να αλλάξω αυτή που μου χάλασε. Με την Club3D προς το παρών δεν έχω πρόβλημα.

Πάντως για την 9800 Pro μιας και το έψαξα λίγο και στο net είδα σε αρκετό κόσμο εμφανίστηκαν artifacts σε κάποια φάση οπότε αρχίζω να σκέφτομαι μήπως είναι κανένα bug του chip.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...