Προς το περιεχόμενο

απορία προς τους κατοχους του nec 3500

ksessalonikios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν γραφω dvd το buffer του drive πεφτει μεχρι και στο 7% για ενα δευτερολεπτο και μετά ξαναγεμιζει,αυτο γινεται 5-6 φορες.Πρόβλημα στην εγγραφη δεν δημιουργειται,το δισκακι διαβαζεται μια χαρα μετα.Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω οσους εχουν το συγκεκριμενο recorder αν συμβαινει αυτο και στους ιδιους

ΥΓ1: το εχω ως master/secondary και υπαρχει ενα reader pioneer ως slave/secondary

ΥΓ2: οταν γραφω cd δεν συμβαινει το ιδιο,το buffer παραμενει στο 92-99%

Δημοσ.

αυτό γίνετε σε όλα τα 3500... και φυσικά είναι απόλυτα φυσιολογικό... Θα πρέπει να χαίρεστε που το κάνει... Το αίτιο αυτής της συμπεριφοράς είναι το WOPC (ή μάλλον καλύτερα ActiveOPC για τα NEC)... με λίγα και απλά λόγια, το drive ελέγχει την επιφάνεια στο δισκάκι και προσαρμόζει το laser στην καλύτερη θέση έντασης... σε περίπτωση ανίχνευσης σφάλματος, προσπαθεί να φτιάξει "γέφυρα" απομονώνοντας τις προβληματικές περιοχές... Σε κάθε έλεγχο, η ταχύτητα περιστροφής πέφτει δραστικά, και γι'αυτό βλέπετε την πτώση του buffer, φαινόμενο απόλυτα φυσιολογικό...

Αυτή τη μεθοδολογία έχει χρησιμοποιήσει και η BenQ στα περισσότερα burner της...

Παραθέτω τα παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες (πηγή: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10711 ):

-------------------------------------------------------------------

"High resolution writing strategies" are again incorporated into the ND-3500A, just as with ND-2510A model, which is in fact an improved version of Active Optimized Power Control (Active OPC). Active OPC constantly monitors the sensitivity of the media and adjusts the laser strength to achieve the best possible results. It does this by analyzing the reflection from the media's surface. Buffer underrun error prevention technology ensures that media will be recorded successfully, even if writing procedure is interrupted or paused.

--------------------------------------------------------------------

DVD+R CAV writing strategy (ActiveOPC enabled by default)

cdspeed_writing_DVD+R_16X_small.png

Δημοσ.
αυτό γίνετε σε όλα τα 3500... και φυσικά είναι απόλυτα

Εμένα γιατί δεν το κάνει; Ο buffer είναι συνέχεια ανάμεσα στο 95-98%. Firm έχω το 2.C8 SE. Μάλλον θα φταίει η ποιότητα των DVD και η ταχύτητα διαμεταγωγής των σκληρών του Η/Υ πιστεύω.

Δημοσ.

kogos,το σχεδιο που επισυναπτεις ειναι κατα τη διαρκεια της εγγραφής ή μετά ;Αν ειναι μετά,δηλαδή οταν ελεγχω την ταχυτητα του drive θα πρεπει η καμπυλη να ακολουθει τη συμπεριφορά που φενεται στο σχεδιαγραμμα?Γιατι σε μενα δεν συμπεριφερεται ετσι,ακολουθει συνεχομενη πορεια,χωρις σκαμπανεβασματα,παρά μονο μερικες φορες προς το τελος του dvd και αυτο με ακανονιστο ρυθμο

Δημοσ.
αυτό γίνετε σε όλα τα 3500... και φυσικά είναι απόλυτα

Εμένα γιατί δεν το κάνει; Ο buffer είναι συνέχεια ανάμεσα στο 95-98%. Firm έχω το 2.C8 SE. Μάλλον θα φταίει η ποιότητα των DVD και η ταχύτητα διαμεταγωγής των σκληρών του Η/Υ πιστεύω.

Ακόμα και αν δεν το βλέπεις, το κάνει και σε εσένα... Δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα των δίσκων, αφού το γράφιμα που έδωσα το έχω πάρει από fake duplicator, χωρίς να έχω βάλει δίσκο (με αυτό το τρόπο βλέπει κανείς την πραγματική ταχύτητα του drive, ανεξάρτητα την ταχύτητα του δίσκου, του επεξεργαστή ή οτιδήποτε άλλου)... Απλά, σε κάποια motherboards το nero δεν μπορεί να ανιχνεύσει την γρήγορα το μέγεθος του buffer... Όπως και να'χει, αν κανεις και εσύ ένα fake writing με το cdspeed, θα το δεις πιο καθαρά...

Σε καλής ποιότητας δισκάκια, το OPC ενεργοποιείται πολύ λιγότερες φορές, και σε ένα υποθετικό άριστο δισκάκι, καμία φορά

Δημοσ.
kogos,το σχεδιο που επισυναπτεις ειναι κατα τη διαρκεια της εγγραφής ή μετά ;Αν ειναι μετά,δηλαδή οταν ελεγχω την ταχυτητα του drive θα πρεπει η καμπυλη να ακολουθει τη συμπεριφορά που φενεται στο σχεδιαγραμμα?Γιατι σε μενα δεν συμπεριφερεται ετσι,ακολουθει συνεχομενη πορεια,χωρις σκαμπανεβασματα,παρά μονο μερικες φορες προς το τελος του dvd και αυτο με ακανονιστο ρυθμο

όχι φίλε μου... το γράφιμα που έδωσα είναι κατά την διαδικασία εγγραφής σε άδειο δισκάκι, και όχι ανάγνωση σε γραμμένο δισκάκι. Μπορείς αν θες να το δεις και μόνος σου, με ένα -R δισκάκι (για να κάνει simulation και να μην σου το γράψει)

Δημοσ.

A re kogos.... ti tha kaname xoris esena, i plaka einai oti prosfta paratirisa to fainomeno sto diko mou 3500 alla den grafo toso syxna DVDs gia na to paratiriso entona kai me sigouria gia na postaro, se kathe periptosi Bravo gia tis leptomereis plirofories!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...