Προς το περιεχόμενο

Nvidia Or Ati Radeon

_VIC_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθετω 200 Ευρο για αγορα καρτας γραφικων ποια προτεινεται να παρω?να προτιμησω Nvidia η Ati?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για Agp κάρτα.. περίμενε λίγο γιατί παρουσιαστήκαν κάποια προβλήματα νεότητας σε πολλές υλοποιήσεις... Οι επιστροφές πάνε σύννεφο..

Δημοσ.

yositosi είχα πολύ καιρό να σε δω στην insomnia και αναρωτιόμουν τί απέγινες!

Ακόμα θυμάμαι πριν κάποια χρόνια που "τσακωνόμασταν" για το ποιό cdrecorder (Plextor ή Yamaha) ήταν καλύτερο! :D

Τώρα όσον αφορά το θέμα, υπήρξαν προβλήματα με υλοποιήσεις της 6600GT? Αν ναι ποιάς μάρκας?

Φαντάζομαι η MSI που είναι σοβαρή εταιρεία δε θα έχει προβλήματα υπερθέρμανσης. Εϊσαι ευχαριστημένος απ' τη δική σου 6800?

Εγώ έχω ένα επώνυμο μεν, 300αρι δε τροφοδοτικό και δεν ξέρω αν θα αντέξει 6600GT...

Δημοσ.

Έλα φίλε μου... τι λέει?? Πράγματι εδώ και καιρό μπαίνω απλά ως επισκέπτης... και είπα να γράψω λίγα πράγματα επί του θέματος μιας και δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει καεί από τις νέες κάρτες....

Με μεγαλύτερη λεπτομέρεια..

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=404699&start=30

Για το θέμα "MSI=όνομα".. μην τρώτε την παπάντζα!! Βασικά το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό... για όλα φταίει η nVidia αρχικά! Δείτε το απλά.. λόγω ανταγωνισμού.. έχουν μπει οι κατασκευαστές hardware σε ένα τρελό τρυπάκι και διαρκώς βγάζουν νέα μοντέλα ΧΩΡΙΣ να είναι πληρως δοκιμασμένα! Τι να πρωτοπώ... για τις DDR3 μνήμες που έχουν πολύ υψηλό defect rate από κατασκευής?? Για τα NV40 που λόγω των πολλών δυσκολιών στην παραγωγή... έβγαλαν τις LE και τις NU για να μην μπούνε μέσα με το κεφάλι.. ενώ αντιθέτως οι ULTRA είναι δυσεύρετες?? (τόσο λίγα σωστά chipsets βγαίνουν)...

Από τη δικιά μου.. φτου φτου μην τη ματιάξω... ευτυχώς κανένα πρόβλημα! Βέβαια είναι η πρώτη φουρνιά από τη νέα γραμμή (made in China το κουτί.. σε αντίθεση με τις made in Singapore, Taiwan που ήταν οι πρώτες κυκλοφορίες)... Βασικά από τη δικιά μου και ύστερα (από τις παραλαβές εκείνης της εβδομάδας παγκοσμίως) άλλαξε το κλείδωμα του hardware masking... και από ότι ακούω οι περισσότεροι όταν τις ξεκλειδώνουν δεν έχουν artifacts.. Επομένως κάτι άλλαξε ριζικά στη γραμμή παραγωγής της nVidia με αποτέλεσμα να πεσουν τα defect rates.. και να αναγκάζονται να βάζουν chipsets προδιαγραφών GT σε NU!

Για να καταλάβεις... με full 16pipelines.. και χωρίς bios volt-modification υπερχρονίζεται σταθερότατα στα 400Mhz ο πυρήνας.. όπως μια Ultra.. :D

Για το τροφοδοτικό φίλε μου επίσημα η nVidia λέει 300W και πάνω... To θέμα είναι ότι και ο AMD64 θέλει γερό τροφοδοτικό.. οπότε ένα 500W Q-tec που μου είχαν πασάρει να το στείλω στα σκουπίδια (μύριζε λιωμένο πλαστικό σε μια εβδομάδα από το ζόρι.. ενώ μου έκανε και κάτι τρελά reboot από το πουθενά)...

Με το που τα έσκασα τα 115ευρώ για το Tagan βρήκα την ησυχία μου.. Πάντως το ζουμί δεν είναι τόσο τα Watt... όσο τα Amper που βγάζει ειδικά στο 12V rail (100% ΟΚ είσαι με 25Α και πάνω)

Δημοσ.

yositosi = ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ αξία στην insomnia! :D

πάντως όντως για την MSI6800LE είχαν ακουστεί παράπονα από χρήστες. Πιστεύω όμως στις νεες 6600GT να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.

Δημοσ.

Παιδια δεν φταιει ουτε η Nvidia ουτε η ΑΤΙ για το γεγονος της καθυστερησης των νεων καρτων εξ ολοκληρου. Οι κατασκευαστες DDR3 μνημων ειχαν υποσχεθει πολλη μεγαλυτερο supply απο τα τελη της ανοιξης/αρχες καλοκαιριου ομως ποτε δεν καταφεραν να ανταπεξελθουν. Οι εταιριες λοιπον βρεθηκαν σε δυσκολη θεση καθως ειχαν ετοιμους πυρηνες απο ΑΤΙ και NVIDIA οχι ομως και μνημες για να πλαισιωσουν τις καρτες.

Ετσι αναγκαστηκαν αντι για 1.6ns να χρησιμοποιουν πολλες φορες 2.0ns ακομα και σε κορυφαια μοντελα για να ανταπεξελθουν...Ηταν μια δυσκολη χρονια απο πλευρας προσφορας.

Τελοσπαντων εγω εχω μια MSI 6800GT απο τελη Ιουλιου και ειμαι υπερευχαριστημενος.

Κορυφαιας ποιοτητας HSF, high o/cability και κανενα μα κανενα προβλημα μεχρι τωρα.

Ειναι μια απο τις ποιοτικοτερες gpu που ειχα ποτε.

Τωρα ως αναφορα στο τροφοδοτικο εαν ειναι επωνυμο 350w δεν θα εχεις προβλημα..

Αν ειναι generic....

Δημοσ.

Lil'loui.. το επώνυμο 350 για ένα σύστημα σαν τα δικά μας :lol: είναι πολύ απλά πάρα πολύ λίγο! Γενικά οι AMD64 βγήκαν πολύ ιδιότροποι!

Τι μάρκα μνήμη έχεις?? Στην αρχή το πήρα με 512Mb της TwinMos και στο bank 1 με πήγαινε από restart σε restart... Με το memtest είδα ότι στο bank 1 έβγαζε ένα κάρο errors.. στο 2ο slot λιγότερα.. και στο 3ο ακόμα λιγότερα... αλλά πουθενά δεν έκανε καθαρό pass... Την αντικατέστησα και πάλι τα είδα.. Μετά είδα ότι αρκετές μνήμες (συνήθως οι πιο παλιές) δεν τα πάνε καλά με τον integrated controller της AMD :cry: To πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο ειδικά με C0 stepping.. και λίγο καλύτερα με CG! Αυτή τι στιγμή αναγκαστικά φοράω τις CL3 reference της Samsung που αν και πιο συντηρητικές (CL2.5 με 1Τ το μάξιμουμ)... είναι οι πιο "συμβατές"...

Για τα ρεύματα ΔΕΝ κάνει τροφοδοτικό με διπλό 12V rail στα δικά μας! Το βασικό είναι τα αμπερ στα 12V... κάτω από 25Α δύσκολα τα πράγματα και φυσικά ψιλοξεχνάμε το όποιο overclocking!

Τώρα αυτό που λες για τους κατασκευαστές... πολύ απλά δεν είναι 100% και οι ίδιοι... Μιλάμε για κουλά με τις νέες MSI 6660GT Agp που τα manual γράφουν... Powered by ATI :shock: :? ... ή και οι καλωδιώσεις δίχνονται ανάποδα για το tv-out... καθαρά από βιασύνη να βγουν οι κάρτες στα ράφια πριν από τα Χριστούγεννα!!!! Επίσης το να βάλουν όλοι 2.8ns στις LE και πάλι π@τάτα ήταν.. και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι μιας και πολύ απλά δεν πρόλαβαν να τις τεστάρουν....

Δημοσ.
Lil'loui.. το επώνυμο 350 για ένα σύστημα σαν τα δικά μας :lol: είναι πολύ απλά πάρα πολύ λίγο! Γενικά οι AMD64 βγήκαν πολύ ιδιότροποι!

Τι μάρκα μνήμη έχεις?? Στην αρχή το πήρα με 512Mb της TwinMos και στο bank 1 με πήγαινε από restart σε restart... Με το memtest είδα ότι στο bank 1 έβγαζε ένα κάρο errors.. στο 2ο slot λιγότερα.. και στο 3ο ακόμα λιγότερα... αλλά πουθενά δεν έκανε καθαρό pass... Την αντικατέστησα και πάλι τα είδα.. Μετά είδα ότι αρκετές μνήμες (συνήθως οι πιο παλιές) δεν τα πάνε καλά με τον integrated controller της AMD :cry: To πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο ειδικά με C0 stepping.. και λίγο καλύτερα με CG! Αυτή τι στιγμή αναγκαστικά φοράω τις CL3 reference της Samsung που αν και πιο συντηρητικές (CL2.5 με 1Τ το μάξιμουμ)... είναι οι πιο "συμβατές"...

Για τα ρεύματα ΔΕΝ κάνει τροφοδοτικό με διπλό 12V rail στα δικά μας! Το βασικό είναι τα αμπερ στα 12V... κάτω από 25Α δύσκολα τα πράγματα και φυσικά ψιλοξεχνάμε το όποιο overclocking!

Τώρα αυτό που λες για τους κατασκευαστές... πολύ απλά δεν είναι 100% και οι ίδιοι... Μιλάμε για κουλά με τις νέες MSI 6660GT Agp που τα manual γράφουν... Powered by ATI :shock: :? ... ή και οι καλωδιώσεις δίχνονται ανάποδα για το tv-out... καθαρά από βιασύνη να βγουν οι κάρτες στα ράφια πριν από τα Χριστούγεννα!!!! Επίσης το να βάλουν όλοι 2.8ns στις LE και πάλι π@τάτα ήταν.. και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι μιας και πολύ απλά δεν πρόλαβαν να τις τεστάρουν....

Ναι οντως για ενα rig υπερφορτωμενο και μαλιστα αν ο end user σκοπευει να κανει ο/c τοτε δεν επαρκει. Για απλη χρηση ομως χωρις πολλα drive και περιφερειακα πιστευω οτι επαρκει. Εχω δει πολλους να χρησιμοποιουν 350W antec και να μην εχουν το παραμικρο προβλημα.

Για τις μνημες οντως οι A64 ειναι picky, εγω εχω τις Corsair CL 2.5 και μου εχουν βγει πολυ καλες. Δεν κανω και τρελο stretching στα timings και ειμαι μια χαρα. Και με τις Kingston CL3 που ειχα πριν καλα ηταν αλλα για o/c ουτε λογος..

Για τις υλοποιησεις των 6600GT δεν εχω δει οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.

Δημοσ.

΄Ενα καλό τροφοδοτικό από επώνυμη εταιρία που βγάζει τουλάχιστον 15Α στο rail +12V είναι υπεραρκετό ακόμα και για μια 6800Ultra. Μην δίνεται τόσο πολύ σημασία στην ονομαστική μέγιστη ισχύ ενός τροφοδοτικού όσο στο προαναφερόμενο συγκεκριμένο rail του τροφοδοτικού και την ονομαστική μέγιστη απόδοσή του.

Αν ένα ακριβό τροφοδοτικό των 350W βγάζει =/>15Α στα +12V, τότε φυσικά πληρεί τις προυποθέσεις. Τουναντίον ένα τροφοδοτικό το οποίο στοιχίζει το εν τρίτο από το προηγούμενο και έχει υποτιθέμενη μέγιστη ισχύ 500W και την μάρκα την έχει ακουστά μόνο ο εισαγωγέας, λογικό και επόμενο είναι να είναι πηγή προβλημάτων γενικώς και όχι μόνο με συγκεκριμένες κάρτες γραφικών.

Για του λόγου το αληθές όσων αφορά το amperage, Thermaltake 680W for SLi powered systems:

http://www.thermaltake.com/purepower/w049atx12v/w0049atx12v.htm

+12V = 15A + 15A + 8A = 38A

Eν αντιθέση για ένα σύστημα SLi επαρκεί απολύτως και ένα τροφοδοτικό 510W της PC Power & Cooling:

http://www.pcpowercooling.com/products/power_supplies/maxperformance/index.htm

Heroichi 450W, 17A@+12V

4 IDE devices

XP3000+@~70W

1*512, 2*256MB PC3200 DDR SDRAM

6800nonU (16p/6vp@350/435MHz)

Audigy2

κλπ.

Μέχρι τώρα με τα 17Α δεν έχει εκραγεί ακόμα δόξα τω Θεώ (ποτέ δεν ξέρεις), αλλά το +12V rail κάτω από έντονο φόρτο σπάνια μου έχει πέσει κάτω από τα 11.99 στις μετρήσεις.

http://users.otenet.gr/~ailuros/rail.JPG

Δημοσ.

Αιλουρε θα συμφωνησω εκτος απο το σημειο που λες οτι ενα 350W επαρκει για 6800Ultra. Για μενα οποιος το κανει παιζει με την τυχη του. Για GT και NU επαρκει για απλη χρηση.

Δημοσ.

Συμφωνώ... με μια Ultra που φέρει 2 connectors... είσαι πολύ οριακά!

Τονίζω όμως ξανά... σε όλα τα forums ανά τον πλανήτη.. τα PSU με διπλό 12V rail ΔΕΝ κάνουν για AMD64!!! Δυστυχώς και το CPU αλλά και η GPU ταπεινώνουν.. τη 12άρα γραμμή.. οπότε τα 15Α που αναφέρεις είναι πολύ λίγα! Ακόμα και από την AMD προτείνουν για configurations σαν τα δικά μας.. πάνω από 20Α.. ενώ για να μπορείς να κάνεις overclocking θέλεις πάνω από 25Α για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

Για να καταλάβεις το προηγούμενο μου ήταν ένα Q-tec 500W με 18Α στο 12V rail... και ζοριζόταν άσχημα.. :cry:

Li'louie.. για τη μνήμη με τις Samsung φτάνω μάξιμουμ τις ταχύτητες με χαλαρωμένα timings... με κάτι Ballistix που είχαν πέσει στα χέρια μου.. δούλευε στα 2.68Ghz σταθερότατα.. αλλά δεν πιστεύω ότι το όφελος στις επιδόσεις μου δικαιολογεί το απαιτούμενο ποσό για να τις πάρω.. :wink: Μια χαρά είμαστε και τώρα.. τερατάκι είναι ούτως ή άλλως το μηχάνημα.. :twisted:

Δημοσ.
Συμφωνώ... με μια Ultra που φέρει 2 connectors... είσαι πολύ οριακά!

Τονίζω όμως ξανά... σε όλα τα forums ανά τον πλανήτη.. τα PSU με διπλό 12V rail ΔΕΝ κάνουν για AMD64!!! Δυστυχώς και το CPU αλλά και η GPU ταπεινώνουν.. τη 12άρα γραμμή.. οπότε τα 15Α που αναφέρεις είναι πολύ λίγα! Ακόμα και από την AMD προτείνουν για configurations σαν τα δικά μας.. πάνω από 20Α.. ενώ για να μπορείς να κάνεις overclocking θέλεις πάνω από 25Α για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

Για να καταλάβεις το προηγούμενο μου ήταν ένα Q-tec 500W με 18Α στο 12V rail... και ζοριζόταν άσχημα.. :cry:

Li'louie.. για τη μνήμη με τις Samsung φτάνω μάξιμουμ τις ταχύτητες με χαλαρωμένα timings... με κάτι Ballistix που είχαν πέσει στα χέρια μου.. δούλευε στα 2.68Ghz σταθερότατα.. αλλά δεν πιστεύω ότι το όφελος στις επιδόσεις μου δικαιολογεί το απαιτούμενο ποσό για να τις πάρω.. :wink: Μια χαρά είμαστε και τώρα.. τερατάκι είναι ούτως ή άλλως το μηχάνημα.. :twisted:

Yositoshi 8) αν πας για hardcore o/c τοτε βεβαιως θα πρεπει να εχεις πανω απο 25Α. Το παραδειγμα ομως με το Q-TEC τι το ηθελες; Αυτο ειναι ωρολογιακη βομβα oxι psu :D

Το TT τουλαχιστον σε εμενα εχει σταθεροτατες τασεις και ειμαι υπερευχαριστημενος απο την αποδοση του για τα λεφτα που εδωσα.Σε κανα μηνα παντως παω για Antec 550 τουλαχιστον για το κυριο rig... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...