Προς το περιεχόμενο

Νokia 6230 ή Siemens SX1;

DrFreeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello Everybody!

Μετά από πολλή έρευνα κατάφερα να καταλήξω μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων ως τα υποψήφια για αγορά (μια και το παλιό καλό μου 3410 πνέει τα λοίσθια).

Απέρριψα το SE Κ700i λόγω έλλειψης επεκτάσιμης μνήμης (σημαντικό για μένα καθότι θα χρησιμοποιώ το κινητό μεταξύ άλλων και σαν mp3 player).

Καταλαβαίνω πως μεταξύ των δύο υπάρχουν σημαντικές διαφορές, όπως το ότι το ένα είναι smartphone και το άλλο όχι.

Ωστόσο στις βασικές λειτουργίες που με ενδιαφέρουν φαίνεται πως είναι και τα δύο επαρκή, π.χ. mp3, ραδιόφωνο, video recording κτλ, και η τιμή τους βρίσκεται σε παρεμφερή επίπεδα (στο e-shop 330-340)

Θα ήθελα να αναφέρουν όσοι γνωρίζουν μερικά πράγματα για τα δύο κινητά. Με ενδιαφέρουν αυτονομία, ποιότητα εικόνας στην οθόνη, ποιότητα camera και νυχτερινής λήψης καθώς και ο πλούτος των εφαρμογών που υπάρχει για τις συσκευές.

Τέλος αν υπάρχει κάποια καλύτερη για τις ανάγκες μου και σε αυτό το κόστος συσκευή την οποία δεν έλαβα υπ' όψιν μου μπορείτε να την αναφέρετε.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Hello Everybody!

Θα ήθελα να αναφέρουν όσοι γνωρίζουν μερικά πράγματα για τα δύο κινητά. Με ενδιαφέρουν αυτονομία' date=' ποιότητα εικόνας στην οθόνη, ποιότητα camera και νυχτερινής λήψης καθώς και ο πλούτος των εφαρμογών[/b'] που υπάρχει για τις συσκευές.

Λοιπόν τα έχω φάει και τα δυο στη "μαπα", το ένα δικό μου το άλλο της κοπέλας μου.

ΑΥτονομια->6230

Ποιοτητητα εικόνας στην οθόνη->6230

Ποιότητα κάμερας->SX1

Ποιότητα νυχτερινής λήψης->6230 (δεν έχει καν το SX1-εδικά στο βιντεο άθλιο οταν δεν είναι μέρα, δεν βλέπεις τίποτα)

Πλουτος εφαρμογών->SX1 χωρίς συγκριση

Γνωμη μου: Αν θες πάνω απο όλα ενα αξιόπιστο τηλέφωνο και δεν έχεις όρεξη να ασχολείσαι συνέχεια μαζι του, να το τρέχεις στο service, να ανέχεσαι τα κολλήματα του τότε πάρε 6230. Κάνει σχεδόν τα πάντα με άριστο τρόπο. Απο την αλλη αν θες ενα gadjet που είναι και τηλέφωνο, μονο καφε δεν ψήνει, αλλά θα σου σπάσει και αρκετές φορές τα νευρα τότε SX1. It's your choice!

Δημοσ.

Fisika ta dio kinita den exoun kamia sxesi metaksi tous. Aplo kinito to ena, smartphone to allo. An thelete na ta sigkrinete, to "poiotita eikonas stin othoni" einai asteio epixeirima gia kapoion pou tha dei kai tis dio othones, eno iparxoun xilioi dio alloi logoi na protimisei kaneis to sx1 (2-3 ousiastikoi eks afton kat'eme) kai 5-6 logoi (oloi tous sovaroi) na epileksei kaneis to voliko 6230. Ola afta omos einai xilioeipomena....

Δημοσ.

Καλή Χρονιά σε όλους κατ' αρχάς!

kirileman εψαξα το forum χωρις να βρω σύγκριση των δύο κινητών. Και φυσικά δε μπορώ να μελετήσω διεξοδικά κάθε ένα από τα threads που υπάρχουν μήπως και βρω πληροφορίες. Γι' αυτό και έφτιαξα αυτό το thread.

Ακολούθως, δε με ενδιαφέρει τόσο το αν το SX1 εχει πλείστες όσες δυνατότητες ως smartphone. Με ενδιαφέρει ότι κινείται στα ίδια πλαίσια τιμής με το 6230 ( βλ. τιμές http://www.e-shop.gr ) καθώς και το γεγονός ότι καλύπτει τα όσα ζητώ από μια νέα συσκευή, ήτοι: ραδιοφωνο, mp3, καμερα και video, εγχρωμη οθόνη.

Απο εκεί και πέρα αυτό που ζητάω να μάθω, είναι πως τα πάει η κάθε μία εκ των δύο συσκευών απέναντι στην άλλη στις συγκεκριμένες δυνατότητες ωστε να μπορέσω να επιλέξω. Νομίζω ότι είναι λογικά και κατανοητά από τον καθένα αυτά που αναφέρω, έτσι ωστε να αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις.

Επαναλαμβάνω πως το γεγονός ότι είναι smartphone το SX1 δε με ενοχλεί καθόλου από τη στιγμή που με (υπέρ)καλύπτει σε λειτουργίες και δεν ξεφεύγει σε τιμή.

Ευχαριστώ και πάλι :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...