Προς το περιεχόμενο

VIA CHIPSETS KAI ΧΑΜΗΛΕΣ PCI ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

rafraf24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Εδώ και περίπου 1 μήνα χρησιμοποιώ τον Athlon FX 55 με την μητρική ASUS A8V Deluxe. Δυστηχώσ θα αναγκαστώ να πουλήσω την παραπάνω σύνθεση για ενα απλό λόγο: Δεν συνεργάζεται το Chipset της Via με την κάρτα video που διαθέτω, μια Matrox RT.X100 Xtreme Pro. Και αυτό γιατί ανακάλυψα οτι όλα τα chipsets της Via δεν διαθέτουν αρκετή ταχύτηα κατά την μεταφορά δεδομένων απο τον δίαυλο PCI προς την μνήμη και αντίστροφα, κατι που διαπίστωσα και στο site της matrox. Ετσι λοιπόν η κάρτα δεν παίζει καλά και "χάνει" frames μιας και o PCI δίαυλος δεν μπορεί να μεταφέρει γρήγορα τα δεδομένα. Έτσι λοιπόν είμαι αναγκασμένος να προμηθευτώ pentium 4 με intel chipset και να πουλήσω τον επεξεργαστή μου και την μητρική. Αυτα προς ενημέρωση για την ακαταλληλότητα ενός Chipset VIA στον κόσμο του video editing...

Δημοσ.

Γιατί δεν δοκιμάζεις τον ίδιο (κορυφαίο) επεξεργαστή με το chipset της nvidia είτε το nforce 3 ultra που είναι ήδη διαθέσιμο (πχ.MSI K8N Neo2), είτε με το nforce 4 που θα είναι διαθέσιμο το πολύ σε ένα μήνα.

Είναι κρίμα να πουλησεις ένα τέτοιο μηχάνημα.

Προσωπική άποψη.

Δημοσ.

The following chipsets are incompatible for use with Matrox RT.X.

Manufacturer Chipset

AMD AMD-8000 series

NVIDIA (AMD)** nForce 2, nForce 3

SiS (AMD) 748

SiS (Intel) 648FX, 963L (South Bridge)

VIA (AMD)*** KT400, KT400A , KT600, K8T800

VIA (Intel)*** PT800

popo kollhma... me kanena den douleyei swsta.Prepei na pw oti mallon i karta paraeinai paraxenh kai oxi to motherboard, aytoi ebgalan exw tin mish agora!

Δημοσ.

Έχεις το κορυφαίο μηχάνημα και σκέφτεσαι να το αλλάξεις :shock: !!!!!! Εγώ θα άλλαζα μητρική και κάρτα video. Βέβαια για να πουλήσεις την παλιά είναι λίγο δύσκολο αλλά θα το τολμούσα..... Αμά πουλήσεις τελικά ενδιαφέρομαι για τον επεξεργαστή μόνο

Δημοσ.

Στο site της matrox όντως παρατηρούμε οτι παίζει πολύ καλά με όλα τα chipsets της intel και έχει αφήσει έξω όλη την σειρά athlon 64, την στιγμή που η canopus dv storm 2 pro συνεργάζεται άψογα με όλα τα chipsets της Via. Έχω εγκαταστήσει τους τελευταιους drivers (4.55) αλλά δεν είδα διαφορά.Σε μερικά εφέ η κάρτα "πετάει" frames. Παιδια, να ρωτησω κατι? Είναι όντως πολυ καλός ο επεξεργαστής? Μου κανει εντύπωση. Ο κορυφαίος intel "τρέχει" στα 3.8 Ghz την στιγμή που ο fx 55 "τρέχει" στα 2.6 Ghz. Αξίζει να τον κρατήσω ή να περάσω πάλι σε intel πλατφόρμα? Θέλω την γνώμη σας.

Δημοσ.
Στο site της matrox όντως παρατηρούμε οτι παίζει πολύ καλά με όλα τα chipsets της intel και έχει αφήσει έξω όλη την σειρά athlon 64, την στιγμή που η canopus dv storm 2 pro συνεργάζεται άψογα με όλα τα chipsets της Via. Έχω εγκαταστήσει τους τελευταιους drivers (4.55) αλλά δεν είδα διαφορά.Σε μερικά εφέ η κάρτα "πετάει" frames. Παιδια, να ρωτησω κατι? Είναι όντως πολυ καλός ο επεξεργαστής? Μου κανει εντύπωση. Ο κορυφαίος intel "τρέχει" στα 3.8 Ghz την στιγμή που ο fx 55 "τρέχει" στα 2.6 Ghz. Αξίζει να τον κρατήσω ή να περάσω πάλι σε intel πλατφόρμα? Θέλω την γνώμη σας.

Πλάκα μας κάνεις έτσι.

Δεν νομίζω οτι υπαρχει καλύτερη CPU αυτή τη στιγμή στο εμπόριο.

Δεν μετράει μόνο η ταχύτητα αλλά και η αρχιτεκτονική

Δημοσ.

Και μόνο το γεγονός οτί ο ένας χρονίζεται στα 3.8GHz και σε επιδόσεις είναι κατώτερος (αλλα και ίσος να ήταν...) από έναν που χρονίζεται στα 2.6GHz λέει πολλά για το ποιός είναι κορυφαίος...

Μάλλον οι της Matrox το έχουν "ξεφτυλίσει" στα tweaks στο PCI bus, πιθανότατα χρησιμοποιούν undocumented functions των Intel chipsets, τα οποία δεν ακολουθούν (και ούτε είναι υποχρεωμένα να το κανουν) τα chipsets των "άλλων" κατασκευαστών. Το ίδιο είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με τις Soundblaster Live! και τα VIA chipsets, και είναι κάτι που έχω οδηγηθεί να πιστεύω πως ενθαρρύνει η Intel, παρέχοντας στις εταιρίες κατασκευής undocumented functions των chipsets της, ώστε να φαίνονται οι υπόλοιπες υλοποιήσεις ως προβληματικές.

Δημοσ.

Πάντως το γεγονός οτι έχουν αφήσει έξω κορυφαία chipsets όπως το nforce 2 kai nforce 3 λέει πολλά. Καλα, η VIA έχει χαμηλές PCI ταχύτητες απο το πρώτο chipset ώς τώρα? Αν ήταν έτσι δεν θα είχε διορθώσει το πρόβλημα μετά απο τόσες γενιές? Όλα αυτά και μένα μου μυρίζουν ύποπτες συνεργασίες και έχει βάλει η Intel το χεράκι της πάλι. Μην ξεχνάμε οτι ακόμα δεν εχουμε δει ολόκληρη την ισχύ ενός Athlon 64, γιατί απλά όλες οι εφαρμογές, drivers, και το λειτουργικό σύστημα είναι 32 bit. Παρόλα αυτα η Intel έχει βγάλει ένα όνομα στην αγορά οτι παράγει πανω απόλα αξιόπιστους επεξεργαστές.

Δημοσ.
Παρόλα αυτα η Intel έχει βγάλει ένα όνομα στην αγορά οτι παράγει πανω απόλα αξιόπιστους επεξεργαστές

Η Intel έχει "πιάσει το νόημα" και ανταγωνίζεται τις νέες τεχνολογίες της AMD με το καλό μάρκετινγκ και τις διαφημίσεις (πχ ξέρεις ότι η Intel πληρώνει μέρος του κόστους όσων διαφημιστικών φυλλαδίων και διαφημίσεων σε περιοδικά, tv κλπ, υπάρχει το σηματάκι "Intel Inside"??). :)

Από τη στιγμή που οι AMD έχουν φτάσει να είναι πιο κρύοι κατά τη λειτουργία τους από τους Intel, δεν τίθεται πλέον θέμα αξιοπιστίας για καμία από τις 2 εταιρίες. :)

Δημοσ.

Καλώς η κακός η Intel κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και με διαφορά οπότε αυτή "επιβάλλει" και τους κανόνες του παιχνιδιού. Πάντως γενικά όλοι η σειρά Athlon, Athlon 64 "χωλαινουν" στον τομέα του video editing και τους έχουν στην "black list" τα περισσότερα προγραμματα και οι κατασεκυαστές hardware. Τι πιστεύετε γιαυτό? Αλήθεια, πόσο είναι τώρα το μερίδιο αγοράς? Ξέρει κανείς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...