Προς το περιεχόμενο

Χάνω τον δίσκο καθε 3 και λίγο!

daidalus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά και χρόνια πολλά σε όλους!

Πρόσφατα πήρα την απόφαση να φτιάξω ενα sff συστημα αφού είχα βαρεθεί πια τα τεραστια κουτιά.Επειδή σκόπευα να το χρησιμοποιήσω ως file server δεν μπήκα στον κόπο να του βαλω κάποια καλή καρτα γραφικών ή καποια καρτα τηλεόρασης,ήχου,δικτύου κτλ.Το σύστημα που βασίστηκα είναι το AOpen XC Cube EX65 (την παλιά έκδοση με το 220W psu).Του βάζω λοιπόν μια FX5200, ένα P4 3.2, ενα ζευγαρι μνημες από 512 η καθε μια, ένα dvd-r και δυο δίσκους: ενα παλιό 40αρη IDE Maxtor και ενα 250αρη S-ATA WD. Προτού αρχίσετε να με βρίζετε επειδή φορτώνω τόσα πολλα σε ενα 220 psu πρέπει να σας πω ότι σε reviews που διάβαζα πριν το αγοράσω έτρεχε άνετα για βδομάδες με μια high-end καρτα γραφικών (6800 αν θυμάμαι καλά) και παρομοια specs. :wink:.

Το προβλημα που έχω είναι ότι μετα από 2-3 ώρες λειτουργίας σε σχετικά full load ο S-ATA εξαφανιζεται!Σαν να αποσυνδεεται ξαφνικά από την τροφοδοσια του!Ο άλλος δίσκος πού έχει πάνω και το λειτουργικό λειτουργεί κανονικά. Όταν ανοίξω ξανά το pc μετά από πολλές ώρες που παραμένει κλειστό ο S-ATA δισκος λειτουργεί κανονικά.Όταν κάνω επανεκκίνηση κατευθείαν αφού ο δίσκος χανεται, τότε δεν τον βρίσκει.

Εκτός απο αυτό πρέπει να σας πω και κατι ακόμα που μου έκανε φοβερά αρνητική εντύπωση και φαίνεται να έχει σχέση με το πρόβλημα που έχω.

Ο ανεμιστήρας της cpu χτυπάει ακριβώς :evil: πάνω στην καρτα γραφικών όπως φαίνεται και εδώ.

με αποτέλεσμα το σύστημα να μην αποβάλλει καθόλου την θερμότητα από την cpu!!!Μα καλα δεν έχουνε ιδέα αυτοί που το σχεδίασαν από σύγχρονες κάρτες γραφικών??? :evil: Τα νεύρα μου!!!

Τι λέτε να φταίει?Η τροφοδοσία, η ηλίθια τους σχεδίαση ή κάτι άλλο?Να αρχίζω να αφαιρώ σιγα σιγα περιφερειακά ή να δοκιμάσω να αλλάξω την ροή του αέρα?

Thanks!

Δημοσ.

daidalus, γιατί δεν δοκιμάζεις μόνο του τον sata...? Να του κάνεις μια εγκατάσταση το λειτουργικό και να τον δουλέψεις για λίγο καιρό...? Να δεις τι θα γίνει... έτσι αόριστα ούτε εγώ μπορώ να βγάλω ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα για το τι μπορεί να φταίει, μπορεί να είναι οτιδήποτε...

Βάλε το os στον sata, εξάλλου σε συμφέρει γιατί είναι κατά πολύ πιο γρήγορος, λόγο του ότι 250GB, από τον άλλο σου δίσκο...

Δημοσ.

Λοιπόν, έβγαλα τον 40άρη καί άφησα μόνο τον SATA.Έβγαλα επίσης και μια από τις μνήμες ενώ αφαίρεσα περιττά καλώδια και θήκες για δίσκους που δεν χρησιμοποιώ.Μέχρι στιγμής δεν μου έχει βγάλει το ιδιο πρόβλημα αλλά δεν το "φόρτωσα" καθόλου.

Παρατήρησα ότι όταν είναι κλειστό το κουτί η θερμοκρασία φτάνει χαλαρά τους 60 βαθμούς ενω όταν είναι ανοιχτό περίπου τους 53.Ψάχνομαι για άλλο HSF τώρα γιατι αν και Prescott δεν νιώθω άνετα να τρέχει στους 60 βαθμούς idle.Βασικά από ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα στο Google δεν βρήκα τόσο υψηλες θερμοκρασίες για αυτόν τον επεξεργαστή όταν είναι idle οπότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...