tzinos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 sxetika me ton di caprio entaksei sigoura kalh ermhneia alla os ekei gia mena. Nomizo oti den exei bathos san ithopios kai den bgazei poles ekfraseis kai aisthimata. Opos pali nomizo oti mikrodeixnei poly gia na paizei peistika tetoious rolous kai kapou den ton pisteua oth autos einai o howard stern o megistanas. Apo thn allh h kate blanchet eklebe thn parastash se kathe skhnh pou emfanizotan. Sthn arxh me paraksenepse opos milouse ala otan katalaba oth epaize thn starlet Katharine Hepburn (divx xoris ypotitlous, den epiana kai pola lol) apla me parasyre o rolos ths kai mou fanike pio dynath ermhnia. Bebaia se pareserne kai o schorchese me thn poly kalh skinothesia. Pio poly metraei san skinothetiko dhmiourghma para san istoria kai ithopia nomizo
hexenlord Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Αν και είναι φανερο τι προσπαθησε να προβαλει ο σκηνοθέτης εκει, η σκηνή που ο Leo είναι κλεισμένος στο δωμάτιο προβολής με κούρασε απο ένα σημείο και επειτα. Επισης μετα απο αυτη την παραπάνω σκηνη, που γυρίζει σπίτι του (με τις ταινέις+ τα σελοτειπ παντού), μου θύμισε spiderman! Ο χοντρός διευθυντής της Pam American ήταν ο Alec baldwin?Πως εχει γίνει ετσι ο ανθρωπος-γομαρι (ήταν, λίγο). Η καλύτερη ταινία που είδα τουσ τελευταίους 3 μήνες.
KaizerSoze Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Opos pali nomizo oti mikrodeixnei poly gia na paizei peistika tetoious rolous Ekneuristika mikrodeixnei.Eidika i fwni tou den pisteuw na vathinei pote . Sthn arxh me paraksenepse opos milouse ala otan katalaba oth epaize thn starlet Katharine Hepburn Starlet i Kathrine Hepburn??Diladi kanoniki star poia einai?
tzinos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 mh kolas kaizer, den enoo oth htan mikrh ithopoios, apla holywood starlets tis fonazan oles. Tora an auto paei mono kai kala gia mikres ashmantes ithopious, grapse lathos. Toulaxisotn symfonoume ston di coprio
^BOOMBOOM Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μόλις είδα την ταινία και μπορώ να πώ πως ενθουσιάστηκα. Νομίζω θα αξίζει όσα όσκαρ πάρει. κατ'αρχήν τι δέν μου άρεσε: Δεν μου άρεσαν τα ψηφιακά εφέ, αν και ήτανε αξιοπρεπή σε πολλά σημεία φαίνονται ψευτικα (με το Η-4 πχ) και είναι κρίμα ταινίες μπαρούφες να έχουνε αληθοφανέστατα cgi εφέ ενω μια ταινία σαν αυτή να αρκείται σε μετριότητες. Το δευτερο και ίσως κυριότερο που δεν μου άρεσε αν και ίσως είμαι κάπως απαιτητικός εδώ είναι πως πολύ σημαντικά μέρη της ζωής του αλλα και επιτευγματα του Χιούζ έμειναν εκτός. Γενικά δεν μου άρεσε που η εταιρία αεροπλάνων του παρουσιάστηκε σαν καπρίτσιο και "παιχνίδι" ενώ έχει σημαντικότατα επιτευγματα να επειδείξει. Εν πάση περιτώση δεν είναι ντοκυμαντέρ οπότε ο σκηνοθέτης αναγκαστικά θα επιλέξει τα κομμάτια που θέλει να αναδείξει, οπότε ίσως είμαι υπερβολικός. Οι ηθοποιοί μου φάνηκαν εξαιρετικοί, ειδικά ο Λεονάρδος που κατα τη γνώμη μου είναι πολύ καλός ηθοποιός. Δεν ξέρω αν κάποιοι φαντάζονται τον Hughes σαν τον Σβαρτζενέκερ αλλα δεν νομίζω να απείχε εμφανισιακά απο το έργο, νομίζω ο Leonardo ταίριαζε πολύ καλά στον ρόλο και τον εκτέλεσε άψογα. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Papajohn Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 den einai peripeteia gia na exei entasi...i tainia einai koinwniki/synaisthimatiki...parola auta emena mou fanike wraia alla to travixan ligo se diarkeia.... Και το A Beautiful Mind ίδιου στυλ ήταν αλλά τα συναισθήματα που δημιουργούσε στο θεατή δεν συγκρίνονται...
Gary Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δεν μου άρεσαν τα ψηφιακά εφέ' date=' αν και ήτανε αξιοπρεπή σε πολλά σημεία φαίνονται ψευτικα (με το Η-4 πχ) και είναι κρίμα ταινίες μπαρούφες να έχουνε αληθοφανέστατα cgi εφέ ενω μια ταινία σαν αυτή να αρκείται σε μετριότητες..[/quote'] και να φανταστείς ο Σκορσέζε δεν γουστάρει τα ψηφιακά στις ταινίες του - στις συμμόριες ας πούμε υπήρχε η ιδέα να γυριστούν με ψηφιακά ντεκόρ αλλα αυτός επέμενε στη τσινετσιτά -
^BOOMBOOM Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Ισως το οτι δεν τα γουστάρει να τον έκανε να μην δώσει την απαρίτητη σημασία και του γύρισε μπούμερανγκ. Δείτε μια καλή σελίδα για τον Hughes: http://www.centennialofflight.gov/essay/Aerospace/Hughes/Aero44.htm edit: papajohn εμένα μου δημιούργησε πιο δυνατά συναισθήματα απο το a beautiful mind, όλα σχετικά είναι
epote Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Και το A Beautiful Mind ίδιου στυλ ήταν αλλά τα συναισθήματα που δημιουργούσε στο θεατή δεν συγκρίνονται... na po th pikri mou alithia to beautiful mind parahtan simvatiko. Praktika ena success story htan, apla anti gia roky evazes ena geek....
Papajohn Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Ίσως, αλλά όταν το είδα πραγματικά συγκινήθηκα ενω στο Aviator απο ενα σημείο και μετά (ειδικά απο εκει που κλείστηκε στο δωμάτιο) κοίταγα το ρολόι...
^BOOMBOOM Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 makari na travagane oles oi viografies toso kala(kai honestly,o typos den ekane kai tipota sovaro etsi?Leftas itane pou ekane tin megali zwi apla kapws to travage sta oria me ta aeroplana,ante na doume kai tin zwi tou Donald Trump se tainia). Mια παρατήρηση εδώ, ο Hughes δεν ήτανε απλώς ενας "λεφτάς" που έπαιζε με αεροπλανάκια, ίσως το οτι η ταινία δίνει αυτή την εντύπωση είναι και το μεγαλύτερο μείον της. Ο Hughes είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με αεροπλάνο που χρηματοδότησε, έφτιαξε, σχεδίασε και πιλοτάρησε ο ίδιος, αυτό και μόνο είναι απίστευτο επίτευγμα και δεν είναι το μοναδικό. 2 χρόνια μετά απ[ο αυτό έσπασε το ρεκόρ χρόνου για την διάσχηση της αμερικανικής ηπείρου, είχε 8 σχεδόν θανατηφόρα ατυχήματα με αεροπλάνα και αυτοκίνητα και η εταιρία του έχει σπουδαία επιτευγματα (πχ ο πρώτος γεωστατικός δορυφόρος, τα πρώτα αμερικανικά οχήματα στη σελήνη κλπ). Δεν γνωρίζω τη ζωή του Donald Trump αλλα δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί με ζωή ανάλογη του Hughes.
KaizerSoze Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Boom,emena me peiraxe i frasi sto trapezi "Eseis panta eixate lefta" Apoti katalaba,kai autos ta klhronomise ta lefta tou,mia zwi lefta eixe kai meta ta erixne stin kav*** tou pou itan ta aeroplana kai to sinema.Kai apo auta pou les,o typos kinigouse rekor,diladi gia to onore kai tin mataiodoxia tou.Stin ousia itan enas visionary aviator me polla lefta diladi na kanei back up ta oneira tou.Stin ousia enas mhxanikos me fraga -please,mhn arxisoume tin istoria me to an to na kinigas na kaneis rekor ptiseis metaxy Stalingrand kai Vomvais xerw gw exei antiktypo pragmatika i einai aplws show off tin dedomeni stigmi- Diladi as kanoume tin zwi tou Tramp i tou Tedd Terner me ta petrelaia tous kai piasoume tin kav*** tous me tis gynaikes i ta kanalia kai ta media? Den lew oti i zwi tou Hughes den eixe endiaferon,apla den eixe kai tis exagnistika hrwikes apoxrwseis pou edeixne kata merh h tainia-mono kai mono gia na perasei meta se kataripsi autou pou eftiaxe EMena se polla shmeia mou edeixne mia illustration prospathia na mimithei ton POlith Kane xwris dystyxws to brio,tin prwtotypia kai en pollois tous xaraktires (den voithise kata tin gnwmi mou kai i SYMVATIKOTATH-epimenw-ermhneia tou DeCaprio)tou oramatos tou Orson Wells
^BOOMBOOM Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Mα αυτό σου λέω, δεν ήτανε ενα απλό παιχνιδάκι τα αεροπλάνα. Αυτός κληρονόμησε απο τον πατέρα του μια εταιρία που έφτιαχνε τρυπάνια κλπ αλλα η περιουσία του δημιουργήθηκε απο τον ίδιο, είχε ενα jump start ας πούμε αλλα δεν έτρωγε τα έτοιμα με τα αεροπλάνα ούτε η εμπλοκή του με αυτά έμεινε στα ρεκόρ.Στο constelation που δείχνει στην ταινία που ήταν απο τα αεροπλάνα που έχτισαν τις αερογραμμές είχε σημαντική συμμετοχη στη σχεδίαση του (και είχε σπάσει και ενα ρεκόρ με αυτό επίσης ) Ο Hughes ξεκίνησε να ασχολείται με αεροπλάνα αλλα στην αεροπλοία έμεινε γνωστός για τα ελικόπτερά του και τα ηλεκτρονικά. πχ τα Apache είναι σχεδίαση της hughes, είχε πάρει και colliers trophy για αυτό, οπως και πολλά άλλα. Τωρα αν μου λες πως ενας καναάρχης είναι το ίδιο με αυτόν τι να πώ. Ο Χιούζ εκτός απο πλούσιος ήταν ΚΑΙ φοβερός μηχανικός ΚΑΙ φοβερός πιλότος. θα αρκούσε ενα απο τα 3 για να γίνει διάσημος
KaizerSoze Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Mα αυτό σου λέω, δεν ήτανε ενα απλό παιχνιδάκι τα αεροπλάνα. Αυτός κληρονόμησε απο τον πατέρα του μια εταιρία που έφτιαχνε τρυπάνια κλπ αλλα η περιουσία του δημιουργήθηκε απο τον ίδιο, είχε ενα jump start ας πούμε αλλα δεν έτρωγε τα έτοιμα με τα αεροπλάνα ούτε η εμπλοκή του με αυτά έμεινε στα ρεκόρ.Otan exeis 5 kai ta kaneis 10 tote den les sigoura "Eseis taxate apo panta" se autous pou exoun episis 5(den tope stous Rockfeller,stin oikogeneia tis Kathrine Hemborn tope).Den xerw tin viografia tou alla otan xekinas na xrhmatodoteis tainies apo tin tsepi sou tote profanws trws apo ta etoima.Exallou ta lefta pane sta lefta kai to xereis poly kala auto Τωρα αν μου λες πως ενας καναάρχης είναι το ίδιο με αυτόν τι να πώ.Mhn sou pw kai poio endiaferon: eixe lefta,sxediaze aeroplana kai ta petouse kiollas ?So what? Ypothetw stin Lockhead apla exoun 3 anthrwpous giautin tin douleia. Ama einai etsi na kanoun kai tin zwi tou Kokkali re sy. Eftiaxe lefta,itan kataskopos kai egine kai proponhths. :-P Giati na mhn kanoun tainia tin zwi tou Kirch pou xwthike se ola ta megala MME tou pplanhth kai epirease tis politikes exelixeis i akoma pio endiaferon(kai to lew sovara auto to teleutaio) tin zwi tou Abramovic-thaxe poly endiaferon i anelixi kapoiou apo to pouthena me nefelwdi mesa stin metasosialistiki Rwssia Ο Χιούζ εκτός απο πλούσιος ήταν ΚΑΙ φοβερός μηχανικός ΚΑΙ φοβερός πιλότος. θα αρκούσε ενα απο τα 3 για να γίνει διάσημοςVasika kai tromera vyzia tha arkouse naxei gia na ginei diashmo.To thema einai arkoune auta gia na ginei kai tromera endiaferon ws proswpikothta?(prosexe to "tromera")
^BOOMBOOM Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Το "τρομερά" ειναι σχετικό, για εμένα ναι αρκούσε και με το παραπάνω. Η φράση "δεν σας νοιάζουν τα λεφτά επειδή τα έχετε" δεν καταλαβαίνω που σε βρίσκει να διαφωνείς, ο Χιούζ δεν είπε ποτέ πως δεν τον νοιάζουν τα λεφτά, απλώς επισήμανε πως είναι προκλητικό να λες πως δεν σε νοιάζουν τα λεφτά και τα θεωρέις ασήμαντα αν τα έχεις. Τωρα για το αν μου λες πως το να καταφέρνεις να φτιάξεις μια εταιρία σαν του Χιούζ (έστω και με μεγάλο αρχικό κεφάλαιο) ΚΑΙ να σχεδιάζεις αεροπλάνα ΚΑΙ να τα πετάς σπάζωντας ρεκόρ εντάξει δεν είναι και τίποτα τι να πώ :| Νομίζω είναι πολύ πιο σπουδαίο να δημιουργείς κάτι τόσο avantgarde όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, δορυφόρους, διαστημοπλοια και πύραυλους παρά να κάνεις PR και πολιτικά κονεδάκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.