profitis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Επίσης,γίνεται να το δοκιμάσω χωρίς καθόλου οθόνη;Δουλευώ σε τελειώς άσχετο δωμάτιο με το PC και είναι λιγο δύσκολο να την μεταφέρω. Επίσης,photos,πως ανεβάζουμε;Εχω τραβήξει μερικές τώρα που τα έλυσα ολα για να δείτε και να πάρετε μια γευση... Edit:Tα έβαλα όλα πάνω στο γραφείο...Δεν γινόταν αλλιως να επικοινωνήσουν.Σύνδεσα μόνο τα απαραίτητα.Μολις βάζω στην πρίζα το τροφοδοτικό και πάτησα το on του ξεκινάει ,ΜΑΖΙ και το fan του επεξεργαστή αλλα βγαίνει αυτή η μπλε λάμψη απο το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ και σταματάει... Τώρα με έχει πιάσει απελπισία.θα έχει καεί τιποτα και όχι μόνο λεφτά για καινούργια δεν έχουμε αλλα και ποιος να με πάει στις αντιπροσωπειες για τυχόν αλλαγες... Συμβουλές;;
georgeadams Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 αλλα βγαίνει αυτή η μπλε λάμψη απο το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ και σταματάει... Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι έγινε: το τροφοδοτικό έχει καεί. Αν είναι καινούριο πήγαινε το εκεί που το πήρες και πες τους πως δεν δούλεψε ποτέ. ΜΗΝ τους πεις τίποτε για βραχυκυκλώματα, λάμψεις κλπ. Πες τους πως το δοκίμασες σε 2 διαφορετικά PC και δεν ανάβει. Χμ, τώρα γράφεις από κάποιο άλλο PC έτσι? Αυτό τι τροφοδοτικό έχει? Αν δεν μπορείς να πας να κάνεις την αλλαγή του καμμένου άμεσα, θα μπορούσες να βάλεις το τροφοδοτικό από αυτό το PC και να δουλέψεις προσωρινά (αν είναι αρκετά ισχυρό βέβαια). Πάντως, όσο γρηγορότερα πας για την αλλαγή του τροφοδοτικού, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να σου δώσουν άλλο κατευθείαν, χωρίς να περιμένεις να ελέγξουν αυτό ή να το στείλουν στην αντιπροσωπεία και να περιμένουν να έρθει άλλο. Η απορία μου μένει:Με τόσες μπρουτζινες βάσεις και δύο πλαστικά στηρίγματα,είναι φυσιολογικό να βραχυκυκλώνει; Οι μπρούτζινες βάσεις (με ή χωρίς πλαστικά) πρέπει να ακουμπάνε ΜΟΝΟ στα σημεία που η μητρική έχει τις αντίστοιχες τρύπες για βίδες. Αν βάλεις έστω και μια παραπάνω, το βραχυκύκλωμα είναι 100% σίγουρο. επίσης,photos,πως ανεβάζουμε;Εχω τραβήξει μερικές τώρα που τα έλυσα ολα για να δείτε και να πάρετε μια γευση... Πήγαινε στο http://briefcase.pathfinder.gr/ και φτιάξε ένα "χαρτοφύλακα". Ανέβασε εκεί τις φωτογραφίες και δώσε μας τα λινκ
profitis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Η απορία μου μένει:Με τόσες μπρουτζινες βάσεις και δύο πλαστικά στηρίγματα,είναι φυσιολογικό να βραχυκυκλώνει; Οι μπρούτζινες βάσεις (με ή χωρίς πλαστικά) πρέπει να ακουμπάνε ΜΟΝΟ στα σημεία που η μητρική έχει τις αντίστοιχες τρύπες για βίδες. Αν βάλεις έστω και μια παραπάνω, το βραχυκύκλωμα είναι 100% σίγουρο. Τις μπρούτζινες τις βάζω μόνο οπου υπάρχουν έτοιμες τρύπες.Τα πλαστικά ποδαράκια ομως δεν συμπίπτουν καθόλου απλως ακουμπάνε πάνω στην πλάτη του κουτιού.Υπάρχει πρόβλημα;Αφου είναι πλαστικα άρα μονωτικά. Τι να κάνω βρε παιδια...Την δοκίμασα την λύση όλα πάνω στο γραφειο αλλα πάλι δεν ξεκινάει...Δείτε και ποιο πάνω.
georgeadams Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Έτσι όπως τα λες, δεν πρέπει να έκανες κάτι λάθος στην τοποθέτηση της motherboard. Οπότε, αν δεν ακούμπαγε τίποτε άλλο πάνω της, μπορεί το τροφοδοτικό να ήταν από την αρχή ελατωματικό. Διάβασε ξανά το προηγούμενο μου ποστ (πρόλαβες και απάντησες την ώρα που το έκανα edit)...
profitis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δόξα τω θεώ έχω το παλιό για support.....Μια χαρά pcακι είναι( p4 1,5ghz 512 mb ram τριετίας).Ετσι δουλευώ απο αυτό ....Έχει ένα τροφοδοτικό Ζalman 360 W... http://briefcase.pathfinder.gr/contents/profitis89/30596o Ειδικά πάνω στο γραφείο έπρεπε να παίξει.Έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα(λάμψη) και στις δύο περιπτώσεις(γραφείο κουτί)... Για ξεκινήσει το fan τoυ επεξεργαστή σημαίνει πως το mobo ακόμα ζει... Είδωμεν...
profitis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Μόλις είχα νέα....Τροφοδοτικό πήγε κάτω στο Multirama και δούλευε....ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΥΤΖΩΣΕΙ...... Τι να φταίει ρε πούστη μου;Μηπως δεν μπορει να σηκώσει τα συγκεκριμένα εξαρτήματα;tagan 420w έιναι,αδύνατον να μην παίζει ...
froufrou Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 lol sovara milas ???? diladi me liga logia otan sindeeis to trofodotiko me to siggekrimeno moderboard vgazei provlima ???xmm mipos mporeis na valeis to allo trofodotiko pou exeis sto allo pc na deis ean doulevei ???
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Den nomizo na sou kaike i motherboard , tha eisai poli gademis me tosa stirigmata Emena kathete se 2 vides kai exei apostasi merika xiliosta apo to sidero pou mpenoun ta cdrom to opio to exo stravosi gia na xoresi i motherboard sto asfiktika mikro kouti mou . An prepei na kaei kapiou i motherboard , aftos eimai ego ora na allaxeis ena koutaki.kai ego gia na min stravoso tin plati to palio pc ebgala ta cd rom pio exo.kai pigene i maska mprosta | _ | skalopatakia diladi.xexe
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Όλο το βράδυ ήμουν ανήσυχος... Ειλικρινά,δεν φαίνεται τίποτα καμμένο...Είχα βάλει ένα μπρούτζινο,το οποιο επειδή η μητρική είχε σηκωθεί λίγο πιο πάνω με τα πλαστικά ποδαράκια δεν του εφάρμοζε καμία βίδα.Αλλα μάλλον δεν ακοθμπαει το mobo... Μην λέτε τιποτα βρε παιδιά οτι καήκε.Οπως είχα διαίσθηση οτι θα βραχυκυκλώσει,έτσι πιστευώ και τώρα πως δεν έχει πάθει τίποτα...... Η απορία μου μένει:Με τόσες μπρουτζινες βάσεις και δύο πλαστικά στηρίγματα,είναι φυσιολογικό να βραχυκυκλώνει; Πάω σιγα σιγα να δοκιμάσω την τύχη μου malon me ta plastika kati den koumpose kala to mobo sikothike pio pano kai gia auto den ekatse to xalkino.pantos den braxikiklose apo auto.kai ta plastika kanonika prepei na koumponoun se tripes sto mobo.einai monotika alla einai gia na mpoun se tripes oxi na akoumpane sto board.sto multirama to ides mprosta sta matia sou oti doulepse i ston ipan autoi oti apla doulepse.dioti mporei na lene kai blakies.dokimase me to allo trofodotiko.mporei kai to mobo na kanei kapoia blakia gia auto na bgazei mple lampsi to trofodotiko.pantos mirizomai malakia.na bgei mple lampsi apo to trofodotiko kai na pezei meta den ginetai.gia na bgei lampsi esto mia asfaleia tha kaike .mirizomai mamakia tou multirama.tis photo simpiese tes me to photoshop na bgoun pio mikres.600 kb i kathe foto.eleos diladi.ama mpei kapoios me pstn tha autoktonisei. Ειδικά πάνω στο γραφείο έπρεπε να παίξει.Έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα(λάμψη) και στις δύο περιπτώσεις(γραφείο κουτί)... Για ξεκινήσει το fan τoυ επεξεργαστή σημαίνει πως το mobo ακόμα ζει... Είδωμεν... exo dei fan na pezei alla to mobo na exei klatarei.ixe ginei giati ixe kaei enas piknotis.den einai anagki na kaei olo to mobo.exo dei karta grafikon me kaila apo kato kai omos na pezei koutsa strava.
profitis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Το κουτί είναι μια χαρά/....Πήγε η αδελφή μου και το είδε οτι έπαιξε με τα μάτια της(μου είπε και για τους μπλε ανεμηστήρες του τροφοδοτικού και τα σχετικα) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ....το μοναδικό που νιώθω...Οτι και να κάνω που να έχει σχεση με ηλεκτρονικά(τα παντα) μου πάει στραβα μέχρι που να στρώσει..Εγώ και ο Μητσοτάκης...Για τις photos δίκιο έχεις,το σκέφτηκα αλλα βαριόμουνα....Τώρα σιγά σιγά θα κάτσω να της μικρύνω. Επόμενο βήμα;Τσεκάρω αμα παίζει το mobo με το παλιό τροφοδοτικό που έχω;
froufrou Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 ti trofodotiko einai auto pou exeis sto allo ??? antexei ???
Jaco Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Έχοντας τινάξει ένα Tagan στο διάστημα με πυροτεχνήματα, πρέπει να πω ότι ενώ είναι καλά τροφοδοτικά και φτηνά μπορεί να στα μαμήσουν και όλα... Το μεγάλο μαύρο καλώδιο με την διχάλα στην άκρη είναι η γείωση και πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να το βιδώσεις-ακουμπήσεις-στηρίξεις-εντοιχίσεις κάπου στο case σε μια μεταλλική επιφάνεια... Αυτό μπορεί και να σου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα... αν είσαι τυχερός έχεις κάψει μόνο το τροφοδοτικό σου... δοκίμασε το ΟΧΙ πάνω σε mobo αλλά βραχυχυκλώνωντας το πράσσινο καλώδιο από το molex του με το διπλανό του μαύρο που είναι η γή... αυτό θα το κάνεις με ένα μονωμένο καλώδιο του οποίου έχεις γυμνώσει τις άκρες... Αν πάρει το τροφοδοτικό μπροστά, τότε είσαι οκ από τροφοδοτικό και δουλεύει σωστά... αν όχι τότε έχει τινάξει τα πέταλα... και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα έχει περάσει πολύ μεγάλο ρεύμα και σου έχει ανοίξει καμιά δίοδο... εμένα μου τίναξε μια 1Ν5264 μου φαίνεται που δίνει το ρεύμα στην cpu και την τίναξε και αυτή αφού περάσαν πάνω από 4.5Α...!!! Μακάρι να μην έχεις πάθει κάτι τέτοιο... Τώρα αν το psu δουλέψει αλλά όταν το συνδέεις όχι τότε αν και με το μαύρο καλώδιο "εντοιχισμένο" δεν παίρνει μπρος, τότε κάτι άλλο δημιουργεί το πρόβλημα... αλλά τρέχα γύρευε πρέπει να τα αλλάζεις ένα-ένα τα εξαρτήματα να δεις τι φταίει... Πάντως αν έχεις κάψει και τροφοδοτικό και άλλα πράγματα μαζί, τότε πρέπει να σκεφτείς τι θα πεις σε αυτόν από τον οποίο το πήρες το pc γιατί δε νομίζω ότι θα σου τα αλλάξουν... όταν είχα πάει εγώ να τα αλλάξω μου έλεγε ότι εγώ τα έκαψα και ότι εγώ έφταιγα, λες και δεν είχα ξαναδεί pc στην ζωή μου... γι'αυτό αν ο τύπος είναι "μεγάλος" δεν θα βγάλεις άκρη... σκέψου καλά τι θα πεις, γιατί δεν είσαι παρά ένας μόνο άσχετος...
georgeadams Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 αλλα βγαίνει αυτή η μπλε λάμψη απο το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ και σταματάει... Μόλις σκέφτηκα κάτι: το τροφοδοτικό αυτό έχει μπλε led στους ανεμιστήρες του. Οπότε, η λάμψη αυτή δεν είναι κάποιο εξάρτημα που καίγεται αλλά τα led από τους ανεμιστήρες που ανάβουν για μισό δευτερόλεπτο και μετά ξανασβήνουν Δε μου λες, έχεις συνδέσει μόνο το πλατύ 20-pin βύσμα από το τροφοδοτικό πάνω στη motherboard? Μήπως ξέχασες να συνδέσεις και το τετράγωνο 4-pin βύσμα από το τροφοδοτικό στο motherboard? Αυτό μπαίνει δίπλα από τον επεξεργαστή, προς το μέρος του πάνελ για τα βύσματα keyboard, mouse, usb, κλπ
dali13gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 αλλα βγαίνει αυτή η μπλε λάμψη απο το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ και σταματάει... Μόλις σκέφτηκα κάτι: το τροφοδοτικό αυτό έχει μπλε led στους ανεμιστήρες του. Οπότε, η λάμψη αυτή δεν είναι κάποιο εξάρτημα που καίγεται αλλά τα led από τους ανεμιστήρες που ανάβουν για μισό δευτερόλεπτο και μετά ξανασβήνουν Δε μου λες, έχεις συνδέσει μόνο το πλατύ 20-pin βύσμα από το τροφοδοτικό πάνω στη motherboard? Μήπως ξέχασες να συνδέσεις και το τετράγωνο 4-pin βύσμα από το τροφοδοτικό στο motherboard? Αυτό μπαίνει δίπλα από τον επεξεργαστή, προς το μέρος του πάνελ για τα βύσματα keyboard, mouse, usb, κλπ Apo to stoma mou to pires Kati analogo eixa ksexasei ki egw alla emena anave kanonika to PSU kai epairne revma i mobo. Apla den anave i othoni kai den ekane post. Nomiza oti eixa katastrepsei tin CPU afou molis eixa allaksei psyxtra! Edit To tetrapino vysma pou leei o georgeadams einai stin foto DSC00860.JPG pou exeis anevasei panw panw aristera. Filika
Dark_son20 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 ego estina ena Tagan 480 extes kai prin kan to valo sto pc mou erixne ton geniko em den me akouge o filos mou pou tou elega Enermax...tora na doume an tha tou to alaksoune....elpizw...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.