Προς το περιεχόμενο

make command

papapas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας καλό παιδάκι και εγώ άσχετος από Linux ξεκίνησα να μάθω! Κατεβάζω αρχεία από το internet με κάποια standard προγράμματα σε tar.gz αν δεν κάνω λάθος αλλά όταν τα ξεziparw(gzip) κλπ. και τρέχω την make με όλα τα παρελκόμενα αυτή δεν παίζει και βγάζει κάτι errors...

Αυτό είναι θέμα του gcc γιατί δεν ξέρω αν είναι εγκαταστεμήνος;

Από εδώ και πέρα τι κάνω;

Έχω κατεβάσει τον τελευταίο gcc αλλά μάλλον και αυτός θα θέλει make για install... Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχω την red hat enterprise 3, και δεν απλά την εντολή make κάνω! Όλα τα προγραμματα που κοιτάω και έχω διαβάσει θεωρούν την make πως τρέχει!!! Εμένα δεν τρέχει και φαντάστηκα πως είναι πρόβλημα του gcc έτσι και τον κατέβασα!

Μήπως ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα;

Δημοσ.

Λίγο δύσκολο να γράφω μια λέξη 4 γραμμάτων λάθος...

Φαντάζομαι και κάποιος άλλος θα έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα...

Δημοσ.

Όταν λες ότι βγάζει σφάλματα τι ακριβώς εννοείς? Γράψε τι σφάλματα έχεις. Το πιο πιθανό είναι να σου λείπουν κάποιες βιβλιοθήκες που ειναι απαραίτητες. Διάβασε το readme που υπάρχει. Επίσης συνήθως πρέπει να κάνεις ένα ./configure ώστε το make να πάρει τις κατάλληλες παραμέτρους. Πάντως θα ήταν πιο βολικό να βρεις τα αντίστοιχα προγράμματα σε rpm μορφή,

Δημοσ.

Βασικά θα ρωτήσω κάτι σχετικό και όταν καταφέρω αυτό θα ρωτήσω και για την make... Βασικά κατεβάζω κάποια rpm οπως προτινατε αλλά για την distribution που έχω είδα κάποια updates σε SRPM. Ξέρει κανείς να βοηθήσει πως γίνεται η διαδικάσία;

Κολλάω στο rpm -bb xxx.spec.

Δημοσ.

Το make διαβάζει εντολές από το αρχείο (συνήθως) Makefile, το οποίο δημιουργείται (συνήθως) αφού τρέξεις το ./configure στο current directory του πακέτου που θες να μεταγλωττίσεις.

Αυτά πολύ πολύ γενικά. (όπως τα είπε και ο nobody )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...