Προς το περιεχόμενο

Overclocking....

afnman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ :)

Το ρολόι του FSB λειτουργεί στα 100MHz. Στους Pentium 4 όμως λειτουργεί σε "4πλό ρυθμό" και μεταφέρει 4πλάσια ποσότητα δεδομένων από το κανονικό (σαν να ήταν 400MHz) και γι' αυτό το ονομάζουν 400MHz.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν,με αυτο το σύστημα που έχω P4(Willamette) στα 2Ghz, ASUS P4B με Ιntel 845 (Brookdale) και 512SDRAM.Tι δυνατότητες έχει για overclocking...??

Eπισης...

θα ήθελα λιγο περισσότερες πληροφοριές σχετικά με τους χρονισμούς μνημών και τι σχέση έχει με την συχνότητα μνήμης?

Δημοσ.

Λοιπον καταρχην χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους.Φιλε μου πρεπει να μαθεις καταρχην τι μνημες εχεις (DDR ή SDRAM) και μετα τι συχνοτητα εχουν (133 μαλλον αν ειναι SDRAM) αλλα στην περιπτωση DDR πρεπει να δεις αν ειναι 266 (PC2100) ή 333(pc2700) αυτο ειναι συμαντικο γιατι σε περιπτωση που εχεις SDRAM ή DDR PC 2100 θα πρεπει πριν ξεκινησεις τον υπερχρονισμο να αλλαξεις τον διαιρετη του συστηματος απο 3:4 σε 1:1 γιατι σιγουρα θα σε κοψουν οι μνημες πολυ συντομα ανεβαινοντας.Επισης πρεπει να τσεκαρεις αν οι μητρικη διαθετει διαιρετες για AGP/PCI ωστε ανεβαζοντας FSB τα AGP/PCI να ειναι οσο πιο κοντα γινετε στα 66/33 γιατι ανεβαζοντας πολυ αυτες τις τιμες μπορει να μην αντεχει καποια συσκευη που δουλευει με αυτους τους διαυλους και να σου κρεμαει το συστημα πριν καν μπει στα windows.Επισης να ξερεις οτι κανοντας Overclock που δεν αντεχει το συστημα και τα Windows crashαρουν υπαρχει πιθανοτητα να καταστραφουν καποια αρχεια συστηματος και να χρειαστει να ξαναπερασεις το λειτουργικο απο την αρχη.ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕ BACK UP.Tωρα για το τι δυνατοτητες εχει το συστημα σου αυτο ειναι πολυ γενικο και μονο με πολλες δοκιμες θα το δεις παντως οι P4 στα 2GHz πηγαινουν μεχρι και 2.75Ghz αν ειναι καλα κομματια οπως λεμε αλλα το συνηθισμενο ειναι καπου στα 2.5.Επισης οπως λεω σε ολους επειδη εδω στην Ελλαδα το εχουμε παραξηγησει καπως το θεμα Υπολογιστης και καποιοι νομισουν οτι το PC ειναι τηλεοραση ή ακομα χειροτερα ψυγειο και αγορασουν τα σκουπιδοPC που πουλανε οι αλυσιδες καταστηματων στιλ Κοτσοβολου,Carefour κτλ. να ξερετε οτι οπως οταν ασχολουμαστε με κατι και θελουμε να το βελτιωσουμε πρεπει να γνωρισουμε και πως δουλευει και την τεχνολογια που κουβαλα απο πισω του.Ακριβως οπως πρεπει να ξερουμε και για το αυτοκινητο καποια βασικα πραγματα ωστε να μην μας πιανουν κοτσο τα service.Αυτα τα ολιγα και ευχομε να τα καταφερεις χωρις προβληματα γιατι να ξερεις οτι στα PC αν αρχισουν τα προβληματα θελουν εμπειρια και υπομονη για τα λυσεις.

Δημοσ.

afnman apo tis erotisis pou kaneis tha protina na to paratiseis to athlima tou overclocking den eisai akoma etoimos.thes diavasma kai malista se poli basika pragmata ta opoia briskontai patnou sto net den einai anagi na ksanagraftoun edo.

Δημοσ.

Υπάρχει μία επιλογή στο Bios για να αλλάξω τα optimization modes Turbo 1,Turbo 2...ξέρει κανείς τι κάνουν αυτά??Τι διαφορά έχει το turbo 1 απο το turbo 2??

Φίλε deathlok αντί να με σχολίαζεις,δεν μου απαντάς καλύτερα στίς ερώτησεις μου μιας και είσαι αθλητής του οverclocking...??

Συγνώμη παιδιά αλλά αν γίνομαι κουραστικός να σταμάτησω να γράφω άλλο πια εδώ.

Δημοσ.

ela re min peirazesai.apla o deathlock sou leei na matheis ena-dyo vasika pragmata opos auta pou rotas kai kala kaneis kai rotas oso apla kai na`nai kai meta na valeis "xeri" sto pc.na ksereis pos na antidraseis se mia periptosi lathous.tora logika autes oi epiloges prepei na epemvainoun stin dram sixnotita kai na meionoun kapoia alla latencies se alles epiloges epitaxinontas to sistima.stin p4p800 dlx pou exo kai tin douleuo se turbo mode proseksa oti mou dinei fsb:dram 5/6x eno se standard mode einai 4/3 opos to exo tora.den eimai kai teleios sigouros vevaia.

Δημοσ.

Καλημέρα,μπορεί κανέις να μου πεί λεπτομέρειες για τους χρονισμούς μνημών?

Εχώ τις εξής ρυθμίσεις:

CAS# Latency 3.0clocks

RAS# to CAS# 3clocks

RAS# Precharge

Cycle TIme(Tras) 6 clocks

Cycle Time delay Infinite

και λεώ να τα κατεβάσω όλα σε 2.0 και 5 αντίστοιχα..θα έχω κάποια απόδοση στην ταχύτητα?

Δημοσ.

Θα έχεις κάποια βελτίωση στην απόδοση, αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν όλες οι μνήμες με χαμηλά timmings. Ίσως χρειαστεί να τους δώσεις περισσότερο ρεύμα (οπότε ίσως χρειαστείς και καλύτερη ψύξη).

Δοκίμασε τις αλλαγές με το memtest86+

Δημοσ.

Λοιπόν,κατέβαζα σταδιακά ολα τα τιmings και έτρεχα αντίστοιχα το memest86+

Με τελικές ρυθμίσεις:

CAS# Latency 2T

RAS# to CAS# 2T

RAS# Precharge 2T

Cycle TIme(Tras) 5T

Cycle Time delay 0T

Optimιzation mode Normal

Διαπίστωσα οτι η ταχύτητα ανέβαινε απο 543ΜΒ/s σε 592ΜΒ/s τελική.Αλλάζοντας όμως το Οptimization mode σε Turbo 1 και Turbo 2,δεν είδα καμμια διαφορά στις ταχύτητες γενικότερα...Μήπως είναι fake αυτή η επιλογή??

Τέλος,όλα τα tests passed

:)

Δημοσ.

Επίσης παρατήρησα ότι άρχισε να ζορίζεται περισσότερο ο σκλήρος μου σε σχέση με πρίν...Αργούν να φορτώσουν τα προγράμματα κτλ....

Δημοσ.
Επίσης παρατήρησα ότι άρχισε να ζορίζεται περισσότερο ο σκλήρος μου σε σχέση με πρίν...Αργούν να φορτώσουν τα προγράμματα κτλ....

Αν έχεις ανεβάσει το FSB τότε άμεσα έχεις επηρεάσει και το PCI/AGP frequency.

Στα παλαιότερα μπόρντ δεν υπήρχε επιλογή για να κλειδώσεις τα δύο παραπάνω και να ανεβάσεις μετά το FSB οπότε η οποιαδήποτε αλλαγή τώρα επηρεάζει τα πάντα, κάρτες, δίσκους, dvd-rom, cd-writers κλπ.

'Ολα τα παραπάνω επικοινωνούν μεταξύ τους από τους διαύλους αυτούς.

Ζορίζεις έτσι ολόκληρο το σύστημα σου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...