drm Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Λοιπόν, έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα χαλασμένο Laptop Mitac. Θέλω να δω τιμ πορώ να χρησιμοποιήσω στο dektop μου. Με ενδιαφέρουν κυρίως το πληκτρολόγιο και η tft του. Αν και έψαξα στο Internet δεν βρήκα ακόμα κάτι καλό για το τι ακριβώς θα χρειαστεί να αλλάξει για να δουλέψει έστω κατι από τα δύο. Αν έχει κάνεις καμιά ιδέα ή αν έχει δει κάτι....
dpolal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 Συνήθως οι φορητοί χρησιμοποιούν ειδικές καλωδιοταινίες (περίπου σαν τα καλώδια ide) για να συνδέουν τα περιφερειακά τους με το board. Είναι διάφανα και τα αντίστοιχα <<συρματάκια>> τους φαίνονται σαν λεπτές μεταλικές λωρίδες. Θα πρέπει να βρεις κάποιο τεχνικό manual που να αναφέρει τί σήμα μεταφέρει η κάθε λωρίδα και δύο καλώδια, οθόνης και πληκτρολογίου, όπου από την μια μεριά θα καταλήγουν στα γνωστά βύσματα ενώ από την άλλη θα είναι κομμένα έτσι ώστε να φαίνονται τα καλωδιάκια τους. Με ένα κολλητήρι θα κολλήσεις επάνω στις μεταλλικές λωρίδες τα αντίστοιχα καλωδιάκια φτιάχνωντας με αυτόν τον τρόπο προεκτάσεις τις οθόνης και του πληκτρολογίου του φορητού που θα μπορείς να συνδέσεις πάνω στο pc σου. Επίσης να γνωρίζεις ότι η καλωδιοταινία της οθόνης του φορητού πολλες φορές μεταφέρει και το ρεύμα τροφοδοσίας της οπότε για αυτό θα πρέπει να κάνεις πατέντα... Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα. Καλό κουράγιο.
drm Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 dpolal2, Ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτά τα γνώριζα. ώντος τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λές, όμως για το πληκρολόγιο χρειάζετε σίγουρα κάποιος κωδικοποιητής, καθώς η πλακέ ταινεία είναι τα scan-lines και δεν ξέρω, αν η οθόνη είναι έτοιμη για VGA ή DVI ή αν θέλει κανένα κυκλωματάκι ενδιάμεσα
freakystyley Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 χοχο.. Νομιζω σου εχω την λυση για ενα απο τα δυο ερωτηματα... Check this! http://old.area26.no-ip.org/?section=hard&project=vgalcd εχει διαφορα ωραια στο site αυτο... Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα θα το δοκιμαζα αν εβρισκα ενα χαλασμενο laptop(που το βρηκες )...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.