STELARAS_O Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Signomi an thelo na grapso mono to main movie me tin epilogi re-author mpro na vgalo ekso ta extras alla den vgazi epiloges tou ihou opote anagastika grafi ola ta audio opote den iparhi kanena kerdos,iparhi tropos me re-author na epileksis main movie kai pia audio thelis?mono sto full mode vgazi ta audio
dreaming123 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Φίλε πας στην ακριβώς δίπλα επιλογή dvd browse στην επιλογή Compression Settings και θα σου βγάλει τους ήχους και μπορείς να επιλέξεις αυτό που μόνο θέλεις
Fidelio Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Επίσης νέος με DvD Shrink και για να μην ανοίξω άλλο ποστ κάνω εδώ την ερώτησή μου! Ελπίζω να τη δείτε πολλοί ! Μέχρι πόσο της εκατό μπορώ να συρρικνώσω ένα main movie και να έχω πολύ καλή ποιότητα εικόνας αν όχι τέλεια; Το ρωτάω αυτό γιατί θέλω σε κάποιες ταινίες να περνάω DTS 5.1 ή εν πάση περιπτώσει τον καλύτερο ήχο και αυτό δυστυχώς ανεβάζει το ποσοστό συμπίεσης λόγω μεγάλου όγκου του AC3 και αν συνδυάζεται με μεγάλη ταινία τα πράγματα για μένα μοιάζουν πολύ πιο ύποπτα ! . Παράδειγμα , εχθές σε μια ταινία που αντέγραψα το ποσοστό συμπίεσης μαζί με DTS έφτανε στο 50% ! Ρε παιδία αυτό οκ μπορώ να το δοκιμάσω και να δω ο ίδιος τι αποτέλεσμα θα έχει , αλλά πείτε μου και σεις που έχετε αντιγράψει καμιά 200 DVD τι παίζει ; Δεν λέει να αντιγράψω πχ το STAR W. . . με δυκάναλο ήχο!
sot78 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 μεχρι 65% (δηλαδη 35% συμπιεση) με sharp deep analyse, το αποτελεσμα ειναι παρα πολλη καλο για μεχρι 2:30 ωρες ταινια (χωρις extra) με AC3 ηχο.
overclocker Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 To pososto sympiesis sto DVD Shrink einai afairetiko file Fidelio. Diladi an leei se mia tainia 80% symainei oti tha ginei sympiesi kata 20% sto apo to original. Gyrw sto 80-70% einai arketa kaly h poiotita akoma kai se TV 32" Philips 100Hz pou exw. Meta arxizoun kai emfanizontai ta gnwsta "tetragwnakia" (artifacts epi to eidikon...) eidika se stigmes entonis drasis. Fysika ennoeite oti exeis chekarismena ta Deep Analysis kai Compress video with high quality adaptive error compensation (Sharp stis perissoteres periptoseis) stin kartela Quality Settings. Episis ston ixo na exeis mono mia epilogi, kata tin gnomi sou tin kalyteri mpanta. Alli mia lysi gia meiwsi tou posostou sympiesis einai na kopseis tous titlous telous. Merikoi xrisima guides: 1)http://www.doom9.org/index.html?/mpg/dvdshrink31-main.htm 2)http://www.dvdshrink.info/guides.php 3)http://www.dvdr-digest.com/articles/23_1.html 4)http://www.mrbass.org/dvdshrink/ Auta! Elpizw na voithisa.
Panahs Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Στο 50% πάντως θα σου βγει αρκετά θαμπό προφανώς, ακόμα και με όλες τις παραμέτρους μέγιστης ποιότητας ενεργοποιημένες. Βέβαια, το πόσο θαμπό θα είναι ή σε ενδιαφέρει να είναι, εξαρτάται και από την "πηγή". Για παράδειγμα, εαν θες να περάσεις μισή σαιζόν friends μέσα σε ένα dvd, θα πρέπει να γίνει περίπου 60% συμπίεση (στο shrink θα γράφει γύρω στο 40%). Η μείωση της ποιότητας είναι αισθητή, όμως επειδή η ποιότητα εικόνας από την ίδια την παραγωγή είναι μέτρια, καθώς και λόγω του περιεχομένου (το ότι δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εικόνα σε μια χιουμοριστική σειρά), το αποτέλεσμα δεν ενοχλεί σχεδόν καθόλου. Όταν λοιπόν πας να γράψεις κάποιο dvd, καλό θα ήταν να λαμβάνεις υπ' όψη και τέτοιες παραμέτρους...
Fidelio Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Να ΄μια πάλι εδώωωω. Για να πείρα τόσο σαφείς απαντήσεις στο ερώτημά μου περί συμπίεσης θα πρέπει το ερώτημα μου αυτό να ήταν εξίσου απλό , βατό και κατανοητό! Λοιπόν προχωρώ στο παρασύνθημα: Να πως έχει η κατάσταση για να καταχωρήσω το δεύτερο ερώτημα, πάντα γύρω από το εν λόγω πρόγραμμα το dvd shrink 3.2 . . . και θα πρέπει να με ευγνωμονείτε κατά βάθος που δεν έχω πλακωθεί στις καταχωρήσεις ! :Ρ Αφού λοιπόν έμαθα να κάνω αντιγραφή ενός ολόκληρου Dvd στην συνέχεια θέλησα να μάθω να αντιγράφω μόνο το VOB της ταινίας χωρίς extras κτλ. Εύκολο αυτό καθώς γίνεται από την re-author επιλογή. Βλέπεις όμως ο άνθρωπος (εγώ) ως πλεονέκτης και αχάριστος , θέλησα να κάνω άλλο ένα βηματάκι πιο πέρα. Θέλησα δηλαδή να μάθω πώς να φτιάχνω menus μιας και κατά την μεταφορά αυτών από την re-author επιλογή μου απενεργοποιεί τα κουμπιά επιλογής. Μου περνάει δηλαδή τα μενού σαν εικόνες απλώς, χωρίς να επιλέγονται οι αναγραφόμενες επιλογές γλώσσας ή κάποιων άλλων ρυθμίσεων της αναπαραγωγής του DVD που τόσο φιλόδοξα ξεκίνησα να φτιάχνω ! Και το τώρα το ερώτημα ! Νταν νταααν ! Πως λοιπόν στα επιλεγμένα αρχεία εικόνας (τα vobs ) στο πρόγραμμα dvd shrink 3.2 και στην re-author επιλογή θα μπορέσω να προσθέσω και τα menuς όπου οι επιλογές ρυθμίσεων θα είναι ενεργές; Ελπίζω να έγινα κατανοητός πλην όχι κουραστικός.
gntelmp Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 Πως λοιπόν στα επιλεγμένα αρχεία εικόνας (τα vobs ) στο πρόγραμμα dvd shrink 3.2 και στην re-author επιλογή θα μπορέσω να προσθέσω και τα menuς όπου οι επιλογές ρυθμίσεων θα είναι ενεργές; Δυστυχώς δεν μπορείς. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που να δημιουργεί μενού όπως το DVD-lab pro. Μπορείς όμως να κάνεις και το εξής: Στο dvd shrink, αντί για "re-author" μείνε στο "full disk" ώστε να κρατήσεις το μενού. Τα extras, κάν'τα συμπίεση σαν "still image". Με την συμπίεση "still image" αφαιρούνται τα extras και στη θέση τους μπαίνει μια φωτογραφία. Έτσι και τα μενού έχεις και γλιτώνεις τα Mbyte από τα extras. :wink:
Fidelio Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2004 gntelmp, μόλις διάβασα το ποστ. Θα το δοκιμάσω αργότερα , μου φαίνεται πολύ καλό αυτό που λές. Για να δω .. . Θενκς!
Fidelio Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2004 Τελικά ναι είναι μια καλή φάση και πολύ απλή με το still image ! Αν και θα ήθελα ο χρόνος που εμφανίζεται η φωτογραφία αντικατάστασης του video που αφαίρεσα , να είναι μόλις κάνα δυο δεύτερα. Αντί αυτού η εικόνα κρατάει όσο και το video περίπου , το video που αφαίρεσα . Μήπως υπάρχει τρόπος αυτό να διορθωθεί ; Για παράδειγμα, στα menous υπάρχει η δυνατότητα για mixed compression ! όταν έκανα αναπαραγωγή το dvd στην θέση του τμήματος που έκανα still image ναι μεν εμφάνισε την εικόνα , αλλά για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάτι το οποίο είναι και περιττό. Αυτό ρυθμίζεται; (Μετά από αυτό δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ερώτηση για το dvd shrink 3.2 , αν και όρκο δεν παίρνω! )
fwtonio Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Ενα πρόγραμμα που κρατά την δομή των μενού αλλά αφαιρεί εντελώς τα extras και ότι άλλο θέλεις (όπως τις ανόητες προειδοποιήσεις και τα εισαγωγικά βιντεάκια), είναι το cloneDVD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.