Προς το περιεχόμενο

ASUS ATI RADEON 9600 SE. Καλή επιλογή

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η απαντηση είναι OXI

H 9600 SE είναι πολύ κατώτερη απ' την 9600pro και το όνομα "9600" είναι παραπλανητικό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι απ' τη μια δεν είσαι απαιτητηκός gamer και απ' την αλλη ρωτάς αν θα παίζει τα απαιτητικά σύγχρονα FPS?

Γενικός κανόνας : αποφεύγουμε οποιαδήποτε κάρτα με κατάληξη SE ή LE ή ΜΧ γιατί είναι limited editions (κοινως κουτσουρεμένες)

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε μια 9600pro ή XT (αν και για να παίξεις τα σύγχρονα games θες τουλάχιστον 9800pro)

Το ότι είχες PIII δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις και ό,τι σαβούρα σου πασάρουν...

Κι εγώ με μια GF2 έχω ξεμείνει αλλα θα πάρω το νέο έτος καμια 6600GT που είναι φετινή κάρτα, παίζει τα πάντα και ειναι και value for money !

Μη σε παραμυθιάζει λοιπόν ο κάθε άσχετης πωλητής που θέλει να ξεφορτωθεί το stock. Δώσε 100euro παραπάνω και πάρε κάτι που θα χαρείς. Αλλιώς μείνε με το σύστημα που έχεις. Αν τσιγκουνευθείς στην κάρτα γραφικών πετάς και τα υπόλοιπα λεφτά σου απ' το νέο σύστημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

File doc1000, epetrepse mou na diafwnhsw.

H karta (ths opoias eimai katoxos) apla den apey8ynetai se hard gamers.

Gia thn istoria anaferw pws me Barton 2500+ kai 512RAM to Farcry to epaiza

se 1024x768full.

H sygkekrimenh karta (9600se) einai ousiastika h 9600 alla me 64bit anti gia 128bit mem bus.Kata ta alla,ta idia.

Epishs les na dwseis 100€ parapanw.Psixoula einai gia na dwsei etsi apla 100€ parapanw. :D

En katakleidi h kartoula einai ok alla fysika den 8a exei thn antoxh mias px 6600 sto xrono kai den 8a mporei na paizei se poluuu ypshles analyseis(e3artatai apo to

upoloipo pc vevaia,alla kai ta idia ta games).

Xronia polla se olous...

koita3e doc1000 den me paramy8iase kanenas monos mou thn diale3a kai malista apo to eshop. katalavainw oti exeis thn antilhpsh pws oi perissoteroi pleon einai koroida alla exw kapoia xronia ki egw sthn agora kai 3erw kapoia pragmata.

otan lew oti den eima apaithtikos den ennow oti 8elw na paizw pac man, 8elw ena ut 2004 px... kai 100 E den mou perisseyoun na sou pw thn alh8eia

ayto poy h8ela htan mia karta 128 mb

ifrit, αφού θέλεις να δώσεις τόσα λίχα χρήματα γιατί δεν παίρνεις καμμία Geforce4 Ti που είναι πολύ ισχυρότερη από την 9600SE στο Directx8; Στο Directx9 έτσι και αλλιώς και οι δύο είναι άστα να πάνε...

Ο nektarios1973 από την άλλη έκανε καλύτερη επιλογή νομίζω...

΄Οσο μεγαλύτερο το εύρος διαύλου τόσο μεγαλύτερο και το διαθέσιμο εύρος μνήμης με ίδιους χρονισμούς στην μνήμη. Απλό παράδειγμα:

300ΜΗz/64bit = 4.8 GB/sec

300MHz/128bit = 9.6 GB/sec

300MHz/256bit = 19.2 GB/sec

H karta (ths opoias eimai katoxos) apla den apey8ynetai se hard gamers.

Gia thn istoria anaferw pws me Barton 2500+ kai 512RAM to Farcry to epaiza

se 1024x768full.

Εξαρτάται τι ακριβώς εννοείς "full". Mε αυτόν επεξεργαστή και ειδικά αυτήν την ποσότητα της μνήμης στο σύστημα, όχι μόνο γίνεται της μαυροκακομοίρας όταν στην πέφτουνε ένα μάτσο αντίπαλοι από σπασίματα και θέλει και γαιδουρίσια υπομονή μέχρι να συνέλθει το desktop κάθε φορά που βγαίνεις από το παιχνίδι. Μιλάω πάντα για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού σε "very high/ultra high" και σαφώς χωρίς ίχνος εξομάλυνσης ή ανισοτροπικού ενεργοποιημένο.

Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχα με ανάλογο επεξεργαστή, ίδια ποσότητα μνήμης και με 9700PRO, η οποία απέχει παρασάγγας από μια 64-μπιτη κάρτα με ακριβώς τις μισές μονάδες, μισό ρυθμό πλήρωσης και εύρος μνήμης.

Ailuros, ti na sou pw?

Emena mou ekane entypwsh pou diavaza pws to FarCry einai vary paixnidi ktlp,kai egw

to epaiza me thn 9600SE. Isws voh8ouse ligo to oti tote eixa RAID0 me 2 SATA Maxtor 80rhdes kai xrhismopoiousa omega drivers. Ti na pw? Pantws to paixnidi to efxaristh8hka

se 1024x768. :D

koita3e doc1000 den me paramy8iase kanenas monos mou thn diale3a kai malista apo to eshop. katalavainw oti exeis thn antilhpsh pws oi perissoteroi pleon einai koroida alla exw kapoia xronia ki egw sthn agora kai 3erw kapoia pragmata.

otan lew oti den eima apaithtikos den ennow oti 8elw na paizw pac man' date=' 8elw ena ut 2004 px... kai 100 E den mou perisseyoun na sou pw thn alh8eia

ayto poy h8ela htan mia karta 128 mb[/quote']

Αυτό που μας ρώτησες είναι αν θα παίζει ικανονποιητικά τα απαιτητικά games και δεν μας είπες απ' την αρχή θέλω μια κάρτα μέχρι 100euro...

Αν δεν έχεις χρήματα το καταλαβαίνω και πάρε ό,τι θέλεις με λίγα λεφτά. Μάλιστα το έσβησες κιόλας το post χωρίς να μας πεις τον λόγο και φαίνεται η δική μου απάντηση 1η... :?

Ούτε απάντησα αυθαίρετα. Αυτό που είπα το γράφουν όλα τα περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά.

Τώρα αν ο αλλος παίζει Farcry βγάζοντας πχ όλες τις σκιες μόνο και μόνο για να κοκορεύεται ότι παίζει το συγκεκριμένο σε ανάλυση 1024X768 ε, εντάξει κι εμένα η δική μου GF2 παίζει το underground2 στα 1024, αλλα με effects DX7.

doc1000, elpizw na mhn ennoeis emena grafontas gia to FarCry mias kai eipa pws to paixnidi to epaiza me ola sto full. Den 3erw ti FPS epiana mias kai den asxoloumai toso me ayta alla h kinhsh htan omalotath kai me kanonikh taxythta.

Vevaia o monos pou egrapse peri FarCry kai 1024x768 edw mesa hmoun egw opote....

... thx doc1000 kai kales giortes! :shock:

Xronia polla se olous paides! Kalorizikh ifrit ! ! !

nikoskon δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα. Πολλοί γράφουν κατα καιρούς ότι παίζουν ένα παιχνίδι σε full ανάλυση αλλά δεν κοιτάνε τις ρυθμίσεις που βάζει αυτόματα το game βλέποντας το hardware που έχεις. πχ το Farcry βγάζει τις σκιές για να κρατήσει ικανοποιητικό frame rate, πράγμα που σημαίνει ότι χάνεις όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου game, παρ' όλο που έχεις ανάλυση 1024.

To ό,τι πήρα αφορμή από σένα δε σημαίνει ότι έχω κάτι μαζί σου. Απλά πρίν λίγες μέρες είχα διαβάσει ένα topic από άλλον insomniac που άλλαξε την ΑΤΙ9000 με ΑΤΙ9550 και δεν είδε καμία διαφορά! :shock:

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=403387&highlight=9550

Τώρα αν η 9600SE είναι τόσο καλή μακάρι...

Ούτε εγώ έχω λεφτά για πέταμα για κάρτα γραφικών, γι' αυτό και δεν πρότεινα κάρτα 500euro. (Άσε που κι εγώ ο ίδιος έχω μια αρχαία.)

Απλά αν θα έπαιρνα τώρα θα έδινα κάτι παραπάνω από 80-100 euro γιατί η φθήνια τρώει τον παρα...

Πήρα πέρυσι μια 5200 και την γύρισα πίσω γιατί ήταν απαράδεκτη... :(

Χρόνια πολλά και sorry αν έθιξα κάποιους. No offense ! :D

doc1000, ok.No worries.

Ma oute egw eipa oti einai koryfh karta.Anefera apla to FarCry giati h8ela na

deiksw pws an kapoios den exei treles apaithseis kai den einai hard-gamer,h sugkekrimenh karta den 8a ton afhsei paraponemeno.Sigoyra yparxoun kaluteres kai me mikrh diafora xrhmatwn.

]nick[, upomonh! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...