Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τα πορτάκια των optical drives.

profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρονιά πολλα σε όλους!!!!

Αγιες μέρες,με αφθονο ελεύθερο χρόνο,είπα να κάτσω να στήσω το νέο μου pc.

Μετέφερα το τωρινό μου pc σε ένα παλιό κουτάκι ωστε στο καινούργιο κουτί να στήσω την νέα συνθεση.

Ολα καλά με την τωρινή σύνθεση εκτος απο αυτο:Οποιο optical drive να βάλω δεν ανοίγει το πορτάκι του!!!Στην αρχή έβαλα ενα CD-RW παλιό που είχα και δεν άνοιγε...Είπα οτι τετέλεσται αφού ήταν και παλιό σχετικα.Πήγα και αγόρασα ένα DVD-ROM toshiba αλλα πάλι τα ίδια.Βέβαια που και που άνοιγε αλλα ήθελε ειδική προσκληση.Σήμερα δοκίμασα και το παλιό DVD-ROM(Ηitachi) που πάντα έπαιζε με το τωρινό σύστημα.Kαι αυτό τζιφος.

Δεν γίνεται 3 διαφορετικοί οδηγοί να είναι και οι τρεις χαλασμένοι.Κάτι παίζει;Να φταίνει η καλιωδοταινία;Να φταίει ο ελεκτής ή η τροφοδοσια...

Περιμένω τη γνώμη σας και την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και σε σένα.

Δοκίμασες να κάνεις eject μέσω software; Εγώ θα ξεκινούσα από κει. Αν κάνει eject τότε τι να πω ..... Να εύχεσαι να μην κάνει πάντως. Οπότε μετά ξεκίνα από το IDE καλώδιο και μετά κοίτα τον ελεγκτή. Ισως να δοκίμαζες και άλλο κανάλι (για τον ελεγκτή).

Δημοσ.

Και βέβαια δοκίμασα...Απο το My computer των windows οπου φαίνεται κανονικότατα.Ανάβουνε λαμπάκια και ζορίζεται αλλα δεν ανοίγει..Για αμα άνοιγε μέσω software τι θα έπαιζε;Παω πάλι αμα είναι να δοκιμάσω...Να αλλάξω καλωδιο,channel κτλ...

Εdit:Δοκιμή πρώτη:Έβαλα άλλο καλώδιο ΙDE και το έβαλα μόνο του ως Μaster σε ένα κανάλι.Πάλι τζιφος....Παώ να του δοκιμάσω αλλαγή καναλιου...ούτε το floppy παίζει(εδω και ένα χρόνο!!!!!)

Δημοσ.

χμμμ καλώδια φαντάζομαι ότι δοκίμασες άλλα ε; είπες ότι έκανες καινούριο μηχάνημα με το παλιό κουτί. τροφοδοτικό άλλαξες; ίσως να σου κάνει αυτό νερά. Τα καλώδια σου είναι 80άρια;

Δημοσ.

Λάθος...Στο παλιό κουτι μετέφερα το μηχάνημα...3 χρόνια το έχω.Με το καινούργιο δεν έχω ασχοληθει καθόλου ως τώρα.Ούτε τροφοδοτικό αλλαξα ούτε τιποτα....

Έκανα πολλα πειράματα.Απο ότι φαίνεται είναι χτυπημένο το ένα κανάλι.Στο άλλο κανάλι έβαλα ως Master τον δίσκο και ως slave το DVD-ROM.Πάλι @@@.Ενοείται πως καλώδια έχω μπόλικα και σε κάθε αλλαγή βάζω άλλο...Πάντα λειτουργούσαν όλα.

Δημοσ.

Αν όπως λες φταίει το κανάλι στο άλλο θα έπρεπε να παίζει. Ίσως γενικά το σύστημα παραπαίει. Ποιο πολύ τροφοδοτικό μου μοιάζει ....

Δημοσ.

Μάλλον λάθος εκτίμηση δική μου.Το άλλο κανάλι δεν τελείως κουκουρούκου αλλα δουλευει.Έχω δοκιμάσει διαφορετικά βύσματα απο το τροφοδοτικο σε κάθε ένα πείραμα...Αλλα τίποτα.360Watt είναι το τροφοδοτικό,Zalman

Δημοσ.

To θέμα είναι τι ΑΛΛΟ μπορώ να κάνω...Απογοήτευση(και δεν έχω ακόμα αρχίσει να ετοιμάζω το νεο pc).

Παρεπιμτοντως,έχουμε ίδια μητρική και επεξεργαστή.Φανταζομαι πως θα σου φυσάνε,ε;

Και ξέρετε τι...Χθες το toshiba,που και που άνοιγε,

Δημοσ.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Όλα δουλευουν τέλεια. Ούτε κολλήματα, ούτε ζέστη ούτε τίποτα.

Έτσι όπως τα λές ... ενισχύεις την άποψή μου για το κανάλι σου :) Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις έναν IDE controller.

Δημοσ.

Το toshiba,μία ανοιγε κανονικά,μια 1-2 πόντους και αμα το εσπρωχνες ως έξω ήταν μια χαρά και δεν μπορούσε να κλέισει με τιποτα.Πάλι στους 1-2 πόντους κολλούσε.Μα τόσο καιρο το ίδιο σύστημα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.Τι στον @@@ έπαθε τώρα και μου κάνει τοσες στραβές;

Τελευταία προσπάθεια.Τα αλλάζω όλα :Tροφοδοτικά,ελεκτές και επιστρέφω με νεότερα(αμα δεν τον έχω σπάσει ήδη)

Δημοσ.

Τζίφος και η τελευταία μου προσπάθεια.Απαξιώ να ασχοληθώ πλεον....

Τzoyka,έκανες bios update στο mobo ή το άφησες οπως ήταν;

Δημοσ.

Το πρόβλημα λύθηκε...Μία μέρα ταλαιπωρίας ΤΣΑΜΠΑ.Εκανα μαλακία και τα optical drives δεν τα έβαζα όσο έξω έπρεπε και μάλλον πιεζόντουσαν απο το κουτί και δεν ανοίγανε :evil: :evil: :evil: .

Πάλι καλα που το σκέφτηκα και έβαλα το Dvd-rom τελειως χύμα έξω απο το κουτί(συνδεδεμένο πάντα).Αλλα απο την φορά που δούλεψε έξω ,κάνει σαν κομπρεσσερ αναγκάζωντας με να το αλλάξω...Γιατί ομως τοσος πολύς θόρυβος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...