Anduril Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Εχω στην 9700 pro μου ψυκτρες για την μνημη της αλλα εχω και κατι αλλες.Η ερωτηση μου ειναι:μπορω να κωλλησω τις ενναλακτικες πανω στις ηδη υπαρχουσες ψυκτρες?Δλδ να την βαλω στο πλαινο τοιχωματακι της η κατι τετοιο για να εχω ακομα καλυτερη απαγωγη θερμοτητας?Η θα μου κανει προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzoykas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 προβλημα δε θα σου κάνει αλλά πως θα τα κολλήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anduril Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Αυτες εχουν ηδη ταινιουλα πανω τους οποτε σκεφτομαι να κολλησω καθε μια στο πλαι.Δλδ η μια καθετα στην αλλη.Θα τραβανε ομως θερμοκρασια μονο απο την πλευρα εκεινη και οχι απο ολη την χυκτρα,ε?Γιατι εχουν κενα αναμεσα...Ειναι σαν παραλληλοι τοιχοι οχι βελονιτσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzoykas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2004 Λύση του ποδαριού μου ακούγεται και δε θα στο πρότεινα. Έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης και θέλεις να το κάνεις; αν όχι, άστο ..... Οταν λέω πρόβλημα υπερθέρμανσης εννοώ αν έχεις κολλήματα και όχι αν καίγεσαι ακουυμπώντας την ψύκτρα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anduril Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Οχι προβλημα δεν εχω κανενα απλα για να μην τις εχω στο ραφι το σκεφτηκα.Αλλα τωρα που το λες ακομα και να μην τους κανω overclocking οι ψυκτρες ειναι πολυ ζεστες.Αλλα αυτο ειναι λογικο φανταζομαι ε?Οταν ομως εχουν ζεσταθει πολυ,μιας και δεν εχουν ανεμιστηρακι,δεν υπαρχει περιπτωση να μενει η θερμοτητα της Bga και να αυξανεται η θερμοκρασια της μετα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIA_Blackmore Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 ma i mnimi thermenei tin psiktra kai oxi to antitheto.Eidalos poios o logos na valeis psiktra I thermokrasia stin psiktra apagete pio grigora apo ti apo tin epifaneia tou ekastoste chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anduril Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Ναι εννοειται αυτο απλα το λεω και καλα μηπως οταν εχει γινει φουρνος η ψυκτρα αρχιζει να μειωνεται η αποδοση της...Thank you anyway Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Οι BGA μνήμες, σε αντίθεση με τις TSOP, θερμαίνονται περισσότερο στη βάση τους παρά στην επιφάνειά τους, ως εκ τούτου αν υπάρχει αστοχία υλικού θα προκληθεί σε εκείνο το σημείο πρώτα. Με άλλα λόγια, και οι ψύκτρες που υπάρχουν ήδη επάνω στις μνήμες έχουν περισσότερο διακοσμητικό χαρακτήρα παρά λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anduril Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Οι BGA μνήμες, σε αντίθεση με τις TSOP, θερμαίνονται περισσότερο στη βάση τους παρά στην επιφάνειά τους, ως εκ τούτου αν υπάρχει αστοχία υλικού θα προκληθεί σε εκείνο το σημείο πρώτα. Με άλλα λόγια, και οι ψύκτρες που υπάρχουν ήδη επάνω στις μνήμες έχουν περισσότερο διακοσμητικό χαρακτήρα παρά λειτουργικό.Μα δεν μπορει να μην εχουν λειτουργικο χαρακτηρα οταν θερμενονται οι ψυκτρες απο τις μνημες.Και εξαλλου δεν εχουν τοσο παχος οι μνημες ωστε να πεις πως δεν διαχεεται η θερμοκρασια και μενει στον πατο.Ασε που εχω και απο τις 2 μεριες ψυκτρες(δλδ και στις δυο πλευρες τις καρτας)οποτε παλι η θερμοκρασια κατανεμεται πολυ καλυτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Δεν με κατάλαβες. Θερμαίνονται και στην επιφάνειά τους, απλά όσο καλή ψύξη και να τους βάλεις, αν κάποια στιγμή παραδόσει το πνεύμα η κάρτα θα συμβεί λόγω υπερθέρμανσης της κάτω πλευράς των BGA (στις κολλήσεις με το PCB) και όχι επειδή δεν υπήρχε επαρκής ψύξη στην επιφάνειά τους. Κι εγώ έχω ψύκτρες στα BGA των ATi μου για καθαρά αισθητικούς λόγους, αλλά φροντίζω παράλληλα και για την ψύξη του σημείου που προανέφερα, βάζοντας έναν 80άρι ανεμιστήρα να φυσά παράλληλα με την κάρτα (δηλ. ο ανεμιστήρας είναι κάθετα προς το PCB), ώστε να απαγάγεται η θερμότητα ανάμεσα σε PCB και BGA. Εφόσον έχεις ήδη ψύκτρες στις μνήμες θα έλεγα πως το να κολλήσεις κι άλλες από πάνω δεν θα οφελήσει σε τίποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anduril Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Χμμ αρα λες πως καλυτερα να μην κανω overclocking στις μνημες ε?Δε μου λες λογικα ισχυει το ιδιο και για το gpu?Του εχω βαλει την ψυκτρα silencer 3 της arctic cooling η οποια κανει τρελη δουλεια.Και μια αλλη ερωτηση:τον ανεμιστηρα πως τον εβαλες?Θελω να πω που τον στειρηζεις για να ειναι στη θεση που λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2004 Βρε να κάνεις overclock, ούτως ή άλλως η πιθανότητα αστοχίας είναι πολύ μικρή. Η GPU λόγω επιφάνειας δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, εξάλλου η σχεδίασή του είναι τέτοια ώστε μεγάλο ποσοστό της θερμότητας να απαγάγεται στην επιφάνειά της (το είχα διαβάσει σε κάποιο tech report του R350... Αίλουρε, Μύθε μπορείτε να confirmάρετε; ). Στο κουτί μου είναι στο πλαϊνό πορτάκι στο ύψος του AGP, αν δεν έχεις εκεί μπορεί να μπει με -ελαφρώς αντιαισθητική- πατέντα στο πίσω μέρος της κάρτας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.