Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα σε Fortran

Αbominable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω φτιαξει το παρακατω προγραμμα,

>   1   PROGRAM ERGASTHRIO
  2   REAL A(6,7)
  3   INTEGER X,Y
  4   PRINT*,'Dose diastaseis A<=6,B<=7'
  5   READ (*,*) X,Y
  6   IF ((X.GT.6).OR.(Y.GT.7)) THEN
  7   PRINT *,'Lathos diastash'
  8   GOTO 4
  9   ENDIF
 10   DO I=1,X
 11   DO J=1,Y
 12   PRINT *,'Dose stoixeio x(',I,',',J,')'
 13   READ (*,14) A(I,J)
      WRITE (*,14) A(I,J)
 14   FORMAT (F5.1)
 15   ENDDO
 16   ENDDO
 17   PRINT *,'Ta stoixeia poy dwsate einai ta e3hs'
 18   DO K=1,X
 19   DO L=1,Y
 20   WRITE (*,21) A(K,L)
 21   FORMAT(F5.1)
 22   ENDDO
 23   ENDDO
 24   STOP
 25   END

Δεν μου βγαζει σφαλματα, αλλα μου τρεχει μονο ο ενας βροχος και επειτα σβηνει....Δεν μου εμφανιζει τα στοιχεια, ουτε την γραμη 17. Παροτι εαν βαλω την 17 αναμεσα στα 2 ENDDO μου εμφανιζεται μια χαρα.Επεισης εαν βαλω τπτ STOP σβηνει στο σημειο που εχω βαλει το STOP...Μπορει να βοηθησει κανεις;;

Δημοσ.

Δοκιμασε να γραψεις το παρακατω:

...

10 DO 16 I=1,X

11 DO 15 J=1,Y

15 CONTINUE

16 CONTINUE

...

18 DO 24 K=1,X

19 DO 23 L=1,Y

23 CONTINUE

24 CONTINUE

...

Εγω ετσι τα εκανα στο πρωτο ετος του πολυτεχνειου που λεει και ο burnin αν θυμαμαι καλα...

Δημοσ.
xereis apo fortran? mas exoun valei kati provlimata stopolutexneiona ta kanoume se fortranall den exo idea apo fortran..asxetos.....

Σχεδον ελαχιστα. Σπουδαζει ενας γνωστος μου Μηχαν.ΤΕΙ και μου ζητησε να τον βοηθησω με κατι χαζοπρογραμματα.Ενα καλο βιβλιο, θα σε βοηθησει αρκετα-παρα πολυ.Το περιεργο ειναι οτι σε server της σχολης μου, μου τρεχει μια χαρα, αλλα στον compiler που δινει ο καθηγητης τους, βγαζει προβληματα...Axelfc , θα το δοκιμασω, Ευχαριστω.

Δημοσ.

Εγώ ξέρω κάτι λίγα. Ξεκίνησα από έτοιμα προγράμματα πάνω στο αντικείμενό μου και στηριζόμενος σε αυτά έμαθα πως δουλεύει η γλώσσα και πώς στη συνέχεια να χτίζω πρόγραμμα μόνος μου. Βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι οι καθηγητές μου ήθελαν άμεσα αποτελέσματα και έπρεπε να μάθω γρήγορα. :)

Όσον αφορά τον compiler έχει να κάνει πόσο φρέσκος είναι, αν εσύ για παράδειγμα χρησιμοποιείς εντολές fortran 90 και ο compiler είναι παλιός, προφανώς σου βγάζει προβλήματα. Είχα και εγώ μερικά τέτοια προβλήματα σε έτοιμα προγράμματα τεσταρισμένα. Χρησιμοποιώ πλέον την Digital Fortran 6.0 της Compaq και είναι όλα μια χαρά. Η Intel έχει κυκλοφορήσει compiler ο οποίος εκμεταλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του Ρ4, αλλά δεν έχει πέσει στα χέρια μου να την τεστάρω.

Γιάννη, έχω μερικά ελληνικά βιβλία, αν τα θές μπορώ να στα δανείσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...